agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   gokcegokce / Balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/27996.htm)

Canan 24-05-2013 12:40

Ha bilmediğim birşey kullanıyorsun tamam o zaman , ben marketlerdeki sıvı gübrelerdendir diye düşündüm. Bilmiyorum ki Gökçe yetişkin bitki alışır da bunlar daha fideydi ya belki ondan nazlanıyorlar ama senin elinde kısa zamanda açacaklarına eminim.. Birde forumda okumuştum naftalin toplarını minik kaplarla bitkilerin arasına koyunca zararlı gelmiyor diye, bende de minik beyaz sinekler oldu, topları koydum ortalıkta kimse yok :) Tesadüfmüdür bilmem ama tırtılı kaçıramadı, gerçi rüzgar içeri doğru esince benim de kaçasım geliyor :) Fakat o ne çiçekler Gökçe, hepsi harika gelişmiş, senin gibi güleryüzlü, cıvıl cıvıl olmuşlar :) Eline sağlık..

gokcegokce 24-05-2013 12:47

Teşekkür ederim Canan Ablacım uğraşıyorum işte biraz, doğa da cevap veriyor emeğe fazlasıyla. Ama iklim çok önemli bitki gelişiminde, ısı ve ışık yeterliyse zaten gelişiyor bitkiler. Küpeleri inat ettim açtıracağım inşallah. Gübreyi tarım malzemeleri satan bir yerden aldım, içeriğini tam olarak bilemiyorum yalnız çiçek açtırıcı özellikte olduğu yazıyor. Biraz daha kullanınca sonuçlarını paylaşırım tekrar, sevgiler...

gokcegokce 25-05-2013 19:47

Doğum günü sürprizi...

3 Eklenti(ler)
Eşimin sürpriz doğum günü hediyesi barış çiçeğim...
Eklenti 409780

Kadınlar çiçekse ben de balkonumun bir çiçeğiyim :)
Eklenti 409781
Eklenti 409782

Denizli'den sevgiler...

Sudenur 25-05-2013 21:45

Ooo, uğramayalı neler olmuş burada.. :eek: Tayininiz çıkmış, eşiniz iyileşmiş, coşmuş ta coşmuş çiçekleriniz, güzel yüzünüzü de gördük işlem tamam. Hayırlı uğurlu olsun, yeni yaşınız mutlulukla geçsin iyi seneler.. :)

dağçiçeği 25-05-2013 22:05

Yeni yaşın hayırlı olsun sevgili Gökçe , gülen yüzün hiç solmasın. Sağlıklı ve mutlu yaşa.

gokcegokce 25-05-2013 22:06

Teşekkür ederim sevgili Sudenurcum, seni sayfamda tekrar görmek çok mutlu etti beni. Arayı fazla açma canım, sevgiler...

gokcegokce 25-05-2013 22:08

Teşekkürler sevgili Dağçiçeği, aslında yarın doğum günüm ama eşim aceleci davranmış :) Sevgiler...

berçin 27-05-2013 22:16

Sevgili gökçe,öncelikle eniştenin sana ve ailene selamı var.Kavala,Sarı şaban,Nedirli köyü,İmirli mah.kapı no:3.Tam adres:))

Evet o küçük yayılıcı Damkoruğu cinsinden çok güzel minik beyaz çiçek açıyor.Gönderdiğim notta belirtmiştim ama anneniz anlamamış olabilir,benim terası istila ettiler.:))Ama ben bu istiladan oldukça mutluyum,tam bir kaya bahçesi bitkisi...Sevgiler selamlar...

berçin 27-05-2013 22:21

Nice yıllara sevgili Gökçe,beğeniden mesajı gönderince 10.sayfanı görmemişim.Yüzünden tebessüm eksilmesin,herşey gönlünce olsun inşallah...

Canan 27-05-2013 22:26

işte çiçeklerin en güzeli göründü :) Tam düşündüğüm gibi ışıl ışıl, güzel mi güzel ..
Nice senelere, uzun, mutlu bir ömrün olsun...

gokcegokce 29-05-2013 02:05

Teşekkür ederim güzel dilekleriniz için sevgili dostlar. Hep beraber nice nice seneler sürsün yeşil dostluklarımız inşallah... Ve aleyküm selam sevgili Berçin Hanım :)

2 gün İzmir kaçamağı yaptım. Biri forumumuzun da üyesi olan sevgili İzmirli ve diğer üniversiteden dostlarımı gördüm, çok mutluyum :) Yokluğumda balkonumda yine çok gelişmeler olmuş ama şuan çok geç oldu daha sonra paylaşımda bulunacağım. İyi geceler...

kılıç 29-05-2013 06:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gokcegokce (Mesaj 1160634)
Eşimin sürpriz doğum günü hediyesi barış çiçeğim...
Eklenti 409780

Kadınlar çiçekse ben de balkonumun bir çiçeğiyim :)
Eklenti 409781
Eklenti 409782

Denizli'den sevgiler...

Ben bu balkonun çiçeğini beyendim ALLAH sağlıklı huzurlu uzuuuuuuun ömürlü kılsın..

antebi 29-05-2013 08:59

Allah sağlıklı mutlu uzun ömür versin.Doğum gününüz kutlu olsun

Aysel Yavuz 29-05-2013 09:42

Merhaba Gökçe,
Geç gördüm biraz ama..Doğum günün kutlu olsun..İnşallah eşinle sevdiklerinle ve çiçeklerinle sağlıklı mutlu bir ömür geçirirsin..Mutluluğun daim olsun arkadaşım..

sonkez 29-05-2013 10:13

Doğum gününüz hayırlı ve kutlu olsun....Sevdiklerinizle ve çiceklerinizle beraber sıhhatli,huzurlu ve bol çicekli günler...

gokcegokce 29-05-2013 10:48

Herkese çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için ve sayfama hoşgeldiniz :)

gokcegokce 05-06-2013 20:45

5 Eklenti(ler)
%50 diye ayırmadan tüm Türkiyeyi ve müslümanları kucaklayarak Miraç Kandilimizi mübareklemek isterim.

gokcegokce 08-06-2013 22:59

5 Eklenti(ler)
Ülkemizin içinde bulunduğu sancılı durum umarım daha demokratik ve hoşgörülü bir toplumu doğurur. Aynı saksıdaki toprağa ekilmiş farklı bitkilerden açan çiçekler gibiyiz rengarenk ve güzel...

berçin 09-06-2013 00:37

Sevgili gökçe,dediğin gibi aynı saksıda faklı çiçekleriz bu ülkede, dileklerine katılıyor bende hayırlısını diliyorum.Ağlayarak izlediklerimiz biran önce son bulur inşallah...

gokcegokce 13-06-2013 22:44

Son gelişmeler

5 Eklenti(ler)
Sakız sardunyalar serinleyen havalarla yeniden çiçeklerini gösterdi. Petunyalarla kardeş kardeş geçiniyorlar...
Eklenti 417344

Güllerin geçişi...
Eklenti 417318

Sonunda kupelilerde tomurcuk var, açacağı zamanı bekliyorum... Karanfilim açmaya devam ediyor...
Eklenti 417317

Kirli hanım ve Lavantalar...
Eklenti 417316

Bu köşe mavi ve pembe tonlarında...
Eklenti 417315

Sudenur 13-06-2013 23:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gokcegokce (Mesaj 1167423)
Aynı saksıdaki toprağa ekilmiş farklı bitkilerden açan çiçekler gibiyiz rengarenk ve güzel...

Yürekten dökülen bu sözler ne güzel.. Tıpkı çiçeklerin gibi Gökçecim.. ;)
Diliyorum anlı şanlı bayrağımız altında tek vücut olan Vatanım, huzurlu, barış dolu günlerle aydınlansın..

gokcegokce 19-06-2013 13:50

Son çiçeklenmeler...

5 Eklenti(ler)
Küpelimin biri çiçeğini açtı, katmerli klasik fuşya...
Eklenti 418964

Telgraf çiçeğim de mor minik çiçeklerini açtı...
Eklenti 418960

Picasso galamın çiçekleri epey uzun ömürlüymüş ve açmaya da devam ediyor.
Eklenti 418961

Baharda ektiğim frezyalar bu zamanda da açtılar :)
Eklenti 418962

E.Ü. bahçesinden İzmirli ile "konuşa konuşa" aldığımız buz çiçeği çelikleri tuttular :) Konuşmak işe yaradı gibi görünüyor...
Eklenti 418963

gokcegokce 15-08-2013 17:52

Yeniden merhaba!

3 Eklenti(ler)
Kırklareli'nden herkese merhaba sevgili dostlar. Yeni balkonumla karşınızdayım. Yeni evimin iki balkonu var ve ikisi de kapalı. Balkonlardan birinde şömine var. Çalışıp çalışmadığını bilmiyorum ama benim bitki rafıma dönüştüğü kesin :) Siz sevgili dostlarımın da önerilerini bekliyorum. Sevgiler...

Sevgi 15-08-2013 18:04

Sevgili gökçe, yeni eviniz ve bitkileriniz yeni mekanı hayırlı olsun. :)

gokcegokce 15-08-2013 18:07

Teşekkürler Sevgi Hanım siz de yeni balkonuma hoş gelmişsiniz :)

YeniGine 15-08-2013 23:55

Sevgili Gökçe yeni eviniz hayrlı olsun, güle güle oturun inşallah... Hoşgelmişsin!.. Şömine!.. Bence yanmasa da olur çünkü sağı, solu, altı, üstü, içi, yanı gayet güzel çiçeklik olur. Güneş alış durumuna göre çok güzel bir köşe orası. Rastgelsin.

gokcegokce 16-08-2013 06:44

3 Eklenti(ler)
Ben de aynı şekilde düşünüyorum sevgili Yeni Gine :) Yemyeşil bir şömine... Nedense burdaki evlerin balkonları için bir gelenek olmuş bu. Ama gördüğüm kadarıyla hepsi de saksılık olarak işlev görüyor. :) Renk renk sardunyalar, begonyalar süslüyor onları, çok yeşil bir kent Kırklareli. Kars'ın soğuk ikliminden sonra yeşil bir kent bana iyi gelecek.

Eklenti 433954
Salon bitkilerim bile sevdi burayı ılıman ve nemli iklimine çabuk uyum sağladılar, yolculuğun yorgunluğunu çabuk atlattılar.

Eklenti 433956
Mum çiçeğim burda birçok sürgün verdi maşallah.

Eklenti 433955
Tabi yeni arkadaşlar da geldi bu arada yanlarına. Yine orkide denemesi yapacağım inşallah bu defa üstesinden gelebilirim. Hemen de çiçeklerini döktüler moralim bozuldu ama :( Afrika menekşesi hastalığına annem sayesinde ben de bir tane ile bulaştım hadi hayırlısı...

Sudenur 16-08-2013 14:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gokcegokce (Mesaj 1190000)
Kırklareli'nden herkese merhaba sevgili dostlar. Yeni balkonumla karşınızdayım. Yeni evimin iki balkonu var ve ikisi de kapalı. Balkonlardan birinde şömine var. Çalışıp çalışmadığını bilmiyorum ama benim bitki rafıma dönüştüğü kesin :) Siz sevgili dostlarımın da önerilerini bekliyorum. Sevgiler...

Öneriye ihtiyaç kalmamış Gökçe'cim, dekor, dizayn çok güzel.. :)
Balkon demirlerinden sarkan bir dolu çiçek hayal ettim bir an..:rolleyes:
Sevgili Güler hanımın uyguladığı gibi ön bölge sakızlarla renklendirilmiş, arka taraf bodur sardunya ve petunya.. bir iki aksesuar, mevsim çiçekleri, şömine önü kaktüs ve sukulentlere ayrılmış vs vs.. "Sedum türlerimden arzu ettiğin olursa gönderebilirim? ;) "

Şimdi orada olmak vardı, güzel ellerinle bir Türk kahvesi yapardın içerdik şömine kaşısında konuşa konuşa, valla hi canım çekti.. :p

gokcegokce 16-08-2013 14:20

Canım Sudenur'cum hoşgelmişsin sayfama,senin fikirlerine çok önem veriyorum ve yaratıcılığına güveniyorum. Ancak balkon kapalı olmasa demirleri kullanabilirdim. Malesef balkon pvc doğramalarla kaplanmış. :( İyi tarafından bakıyorum olaya kışın bitkileri içeriye taşıma derdim olmayacak. Duvarları kullanmayı düşünüyorum ben de aplik saksılar ve sarkıtlarla. Tabi fazla delmemek lazım sonuçta kiracıyım evde. Aklıma da başka bir şey gelmiyor şimdilik.
Sedum türlerini hiç yetiştirmedim becerebilir miyim bilmiyorum. Kahveye gelince her zaman beklerim. :) Sevgiler...

Sudenur 16-08-2013 14:47

Sedum çok kolay Gökçe'cim, ekiyorsun unutuyorsun, o kendi kendine büyüyor, teklifimde ciddiyim.. ;) Kışın kapatma olayı daha avantajlıymış sevindim, ben de düşünüyorum bu kış tek balkonumu kapatmayı, bitkilerimi sağlama almam lazım.. :) Duvardan duvara çivi çakıp tek bir çelik tel üzerine asabilirsin saksılarını, fazla delmemiş olursun, ağız tadıyla otur inşallah, şu ana kadar gördüklerim çok güzel, bir iki aksesuar ve tealıghlarla da renklendirirsen muhteşem olacak.. :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025