agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   gokcegokce / Balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/27996.htm)

gokcegokce 03-10-2013 12:24

Evin içindekiler

3 Eklenti(ler)
Orkidelerin kış bakımı nasıl olur? Bu konuda biraz araştırma yapıcam. Havalar sıcakken güneşi perdeden süzülen ışık alıyorlardı. Şimdi ise gece serin ama fazla ışık almayan bir yerdeler.
Eklenti 445861

Annem sayesinde ben de menekşeci oldum. Birden 3 saksım oldu 2 tane de yaprak köklendirmeye çalışıyorum.
Eklenti 445862

Kuşlarımdan sakındığım salon bitkilerim...
Eklenti 445863

gokcegokce 07-10-2013 22:01

Menekşeler geçidi

5 Eklenti(ler)
Üşengeçlikten profesyonel kameramı kullanmıyordum. Ama bu menekşeleri makro çekim yapmamak haksızlık olurdu...

gokcegokce 07-10-2013 22:14

Yine mi güzeliz yine mi çiçek...

5 Eklenti(ler)
Bu güzel şarkı balkonuma gitsin :)

Haftasonu pazardan aldığım krizantem/kasımpatı 2 renk biri beyaz biri sarı.
Eklenti 446687
Eklenti 446691

KİPA'da berbat halde son fiyat diye satılan açelyalardan ikisini kurtardım. Bozulan çiçeklerini topladım. Geniş bir saksıya funda toprağı koyarak geçirdim. Bol bol da suladım. Biraz daha iyi görünüyor.
Eklenti 446686

Somon renkli sardunyam...
Eklenti 446688

Yeni ginemde minik böcekler vardı. Önce ılık suyla yaprakları yıkadım ve sıvı sabun, acı biber ve zeytinyağlı ev yapımı ilaçla ilaçladım. Sık sık kontrol ediyorum böcekler yok olmuş gibi.
Eklenti 446689

gokcegokce 07-10-2013 22:35

Kaktüs, sukkulent ve kurdela

5 Eklenti(ler)
Kaktüs ve sukkulentler...
Eklenti 446699
Eklenti 446700

Sol üst köşedeki bitki nedir bilmiyorum sevgili Sudenur'un gönderisnin içinden çıktı. Ama çok hoşuma gitti, çiçekleniyor mu merak ediyorum.
Eklenti 446707

Kurdela...
Eklenti 446701
Eklenti 446708

gokcegokce 07-10-2013 22:42

Her açıdan balkon

5 Eklenti(ler)
Her açıdan minicik ama bana keyif veren balkonumu fotoğrafladım. Bir de sohbetini paylaşacağım bir kaç kişi olsaydı. Sahi Kırklareli'nden hiç kimse yok mudur forumumuzda?

helin-123 07-10-2013 22:52

sevgili gökçe kırklareli li değilim ama senin küçük ve sevimli balkonu çok beğendim. ellerine sağlık. iyi geceler

YeniGine 07-10-2013 23:37

Çok güzel bir balkon olmuş sevgili gökçe, çiçekler belle ki yerlerini de sevmişler... Ellerine sağlık.

gokcegokce 08-10-2013 10:23

Alıntı:

sevgili gökçe kırklareli li değilim ama senin küçük ve sevimli balkonu çok beğendim. ellerine sağlık. iyi geceler
Sevgili Helin, teşekkür ederim. Yeni taşındığım için arkadaş sıkıntısı çekiyorum Kırklarelinde. Keşke şu ışınlanmayı artık bulsalar da tüm agaclar.net dostlarımı kanlıcanlı ağırlasam balkonumda. :)

Alıntı:

Çok güzel bir balkon olmuş sevgili gökçe, çiçekler belle ki yerlerini de sevmişler... Ellerine sağlık.
Yeni Gine ablam, hoşgelmişsin :) Bitkiler sevdi yeni evlerini gerçekten ama ben de onları seviyorum hergün. Ayrıca yeni arkadaşlar ekliyorum hep.

helin-123 08-10-2013 10:33

yeni taşınma sendromu sende de var demek. bende taşınalı üç ay oldu. başka memleket ve başka insanlar. ama yinede yurdum toprağı diyerek kendimi avutuyorum, kendimi motive etmeye çalışıyorum, bunda çiçeklerimin payı büyük ******...

gokcegokce 08-10-2013 12:04

Evet hala bir komşu, arkadaş edinemedim açıkçası böyle gönlüme göre. Komşularımın hepsi benden yaşça büyük, çoluklu çocuklu. Ama açıkçası ben de biraz içime kapandım. İnsanlardan korkar oldum, yabani oldum. 3 kuş, 2 balık ve bir sürü saksımla evimde de mutluyum. Bazı insanlar da nefes aldırmıyor. Her gün her dakika beraber olmak istiyorlar. Bu türlü samimiyet de beni sıkıyor ve arkadaşlığın sonunu getiriyor. Bilmiyorum ben mi çok pimpirikliyim :S

akçabardak 08-10-2013 22:15

Sevgili gökçegökçe, zevkle izledim bitkilerinizi, balıklarınız ve kuşunuz da çok şirinler, bitkileriniz çok sağlıklı, canlı bakımlılar, harika bitkileriniz var.
Ellerinize sağlık.

serkan_istanbul 09-10-2013 17:38

Balkonunuz çok güzel. Orkidelere gelince bakımı yine aynı yerlerinden memnunlarsa değiştirmeyin yerlerini. Benimkiler aynı yerde duruyor. Susadıkça su verin. Yaz aylarında fısfıs yapmıssınızdır kış aylarındada yapın ev kaloriferliyse sıcak olur o yusden yaz aylarındakı gibi. Yok deilse güzel havalarda ve sabah saatlerinde yapın.

gokcegokce 09-10-2013 18:47

Çok teşekkürler sayın serkan_istanbul. Sizin orkide bakımı ve onları hayata döndürme konusunda oldukça deneyimli ve başarılı olduğunuzu sayfanızdan çok iyi biliyorum. Acaba gübre konusunda ne yapıyorsunuz. Orkidelere göre olan sıvı gübreyi ben arada yapraklarına fısfıslıyorum. Birinin yeni çıkan yaprağı büzüşük bir halde. Umarım hastalık belirtisi değildir.

Sevgi 09-10-2013 18:52

Gökçe Hanım, balkonunuz ne güzel olmuş maşallah. Hele menekşelerin makro çekimleri süper görünüyor. Ellerinize sağlık. Balkonunda kapalı olması bir avantaj olmuş. Soğuk kış günlerinde sıcacık kahve ve çayınızı keyifle yudumlayınız.

Sağlıcakla ve hoşçakalınız.

gokcegokce 09-10-2013 19:31

Balkonuma hoşgelmişsiniz Sevgi Hanım, ben de sizin bahçeyi ziyaret ettim bugün. Maşallah diyelim, 2 seneye yaklaşıcak bu martta bitki maceram. Ben de yavaş yavaş hayalimdeki bitki köşelerimi oluşturuyorum evimde. Artık her gördüğüm bitkiye saldırmayacağıma söz verdim kendi kendime :) Belli cinslere eğilip onların bakımına odaklanmak istiyorum. Mesela orkideler, sardunyalar, afrika menekşelerini çeşitlendirmek istiyorum. Zaten balkona bakarsanız sardunya çeşitliliğini görürsünüz. Bunun yanında küçük bir grup kaktüs ve sukkulentim var. Asitik toprak seven grup: Açelya, gardenya, yasemin ve gül. Mum çiçeği ve lavanta bir evin olmazsa olmazları. Bir de mevsimlikler için uzun bir saksı bulunduruyorum, şimdilerde hercaileri misafir eden... Yazın da petunya dikmeyi düşünüyorum oraya, hayırlısı...

hira 11-10-2013 09:24

Balkonun bir harika olmuş gokce, ellerine sağlık. mutlu huzrlu günler geçiresin inşallah yeni evinde.

sonkez 11-10-2013 11:09

Harika çok güzel bir balkonunuz var....Emeğinize sağlık..Çiceklerinizde çok güzel...

gokcegokce 15-10-2013 12:27

Kurbanları ağız tadıyla paylaşmak ve yemek nasip etsin Allah. Bu arada ufak kazalardan, kesikler ve sıyrıklardan da korusun :) Herkese keyifli bayramlar dilerim...

mügem 17-10-2013 08:30

Sevgili gökçe ben de sizin ve ailenizin kurban bayramınızı kutluyorum. Sevgiler.

cemo 17-10-2013 08:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gokcegokce (Mesaj 1206666)
Her açıdan minicik ama bana keyif veren balkonumu fotoğrafladım. Bir de sohbetini paylaşacağım bir kaç kişi olsaydı. Sahi Kırklareli'nden hiç kimse yok mudur forumumuzda?

Balkon minik ama, bitki sevdası büyük olunca, ne güzellikler sığıyor mekana.

Dilerim, gönlünüz kadar büyük bahçeniz olsun. Doya doya yetiştirin bitkilerinizi.

gokcegokce 17-10-2013 09:54

Çok teşekkür ederim sevgili Cemo ve Mügem, sizin bahçelerizi zevkle takip ediyorum ve şimdi balkonuma bayram ziyaretine gelmişsiniz, hoşgelmişsiniz. İyi bayramlar ve sevgiler...

cemo 17-10-2013 10:23

Benim için en güzel bayram, işte bu sardunyalar.

Ayrıca, barbeküye sıraladığın o güzellikler hep seninle olsun.

Balkonun bir köşeciğine ilişip, kahve içerim ellerinden.;)

gokcegokce 17-10-2013 17:43

Bayram ve yeni çiçeklerim

5 Eklenti(ler)
Mavi menekşemin çiçeği
Eklenti 448066

Bauhaus'tan aldığım yılbaşılarımdan sarı olanı güzel açıyor ama diğer beyaz tomurcuklarını döküyor :(
Eklenti 448067

Kipa'ya bayram önü gelen çiçeklerden bu gülü çok beğendim.
Eklenti 448068

Yine Kipa'dan aldığım bu sıklamenin yaprakları değişikti.
Eklenti 448069

Açelyamın durumu oldukça iyi, Kipa'da ölüme terk edilmişti ve satılması için fiyatı 2,90'a düşmüştü.
Eklenti 448070

gokcegokce 17-10-2013 17:50

Diğer açanlar

5 Eklenti(ler)
Kırmızı sakızı sardunyam
Eklenti 448071

Mor katmerli petumyam
Eklenti 448072

Kırmızı şeker begonyam
Eklenti 448073

Krizantemler/kasımpatılar coştu
Eklenti 448074

Yeni Ginem hiç çiçeksiz kalmıyor maşallah
Eklenti 448075

gokcegokce 17-10-2013 17:57

Assolist :)

1 Eklenti(ler)
Assolistler en son çıkar. Bauhaus'ta beyaz amarilys etiketini görünce biraz şüpheli yaklaştım ama iyi ki almışım. Kör istedi bir göz Allah verdi iki göz: hem beyaz hem de katmerli çıktı :)

bay tömürcek 17-10-2013 20:07

Ablacım yeni çiçeklerin hayırlı olsun maşallah hepsi birbirinden güzel ;) Yılbaşının rengi çok hoşmuş çok seviyorum zaten yılbaşıları :) Açelyan için de bikaç tavsiye de bulunmak istiyorum ablacım, Limon tuzlu suyla sula geçen sene öyle yaptım açelyam coştu şimdi de tomurcuk yapmış ;) Limon tuzunu suyu ekşitecek kadar koyuyodum çok fazla değil, 15- 20 gün arayla kullanıyodum, elma sirkeli su ve maden sulu su da kullanabilirsin abla ara ara asiti seviyor kolay gelsin :)

hira 17-10-2013 20:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gokcegokce (Mesaj 1206666)
Her açıdan minicik ama
bana keyif veren balkonumu fotoğrafladım. Bir de sohbetini paylaşacağım
bir kaç kişi olsaydı. Sahi Kırklareli'nden hiç kimse yok mudur
forumumuzda?

Seni ne kadar iyi anlıyorum bilemezsln gokce'cim.. Bende yalnız kaldım yeni Semtimde.. Forumda birbirlerine yakın olan oturup birlikte bir kahve içme şansına erişen üyelere ne kadar özeniyorum anlatamam.

bu arada çiçeklerinin güzelliğinede diyecek birşey yok.. yenilerinde var maşallah.. sen öyle güzel güzel bakımını yaparsında onlar açmaz mı hiç?:) bol bol çiçeklerini görürsün inşallah.

gürcan_keskin 17-10-2013 23:02

Merhaba sayın gökçe.
Rengarek çiçeklerinizle şirin mi şirin balkonunuz çok güzel.Yanıma bir bardak çay almıştım,sayfaları incelemeye başladım ama öyle bir dalmışım ki yanımdaki masanın üzerinde bulunan bardağımdaki çayı içmeyi unuttuğumun farkına vardım birden ve tazeledim :))
bu seferde sayfaları incelerken resimleri beğenmeyi unutmuşum :)) tekrar inceleyip beğendim.
Paşa da çok tatlı ve aynı zamanda fotojenik,güzel poz vermiş.
Parlak mustafa çiçeğinide ilk defa duydum ve gördüm :)
Bu arada komşunuzun çiçekleri güzelmiş onuda es geçmemek lazım :))
sevgiler...

gokcegokce 17-10-2013 23:25

Hoşgelmişsiniz...

Açelya aldığımda perişandı resmen şimdi biraz kendine geldi. Zaten funda toprağına diktiğim için henüz limon tuzlu suyla sulamıyorum. Toprak biraz asitik özelliğini kaybettiğinde başlarım diye düşündüm. Bu ara gardenyam fazla gelişmiyor bayramdan sonra demir gübresi bakıcam onun için sararan yapraklar için gübre verdim demir içerikli ama faydasını görmedim açıkçası. Yılbaşılardan çelik ister misin Tömürcek'cim Denizli'ye gelirken getireyim sana. Zamanı mıdır bilmiyorum ama araştırırız gerekirse uygun zamanda kargolarım. Bir de petunyam zamansız açıyor ama fazla çiçeklenmiyor zaten yaz sonu almıştım 4fide kadar sadece bu katmerli mor kaldı elimde.

Sevgili Hira zamana ihtiyacımız var biraz. Arkadaşlıklar bu yaşlardan sonra kolay kurulmuyor malesef. En azından ben artık fazlasıyla seçiciyim. Samimiyetsiz olmasındansa hiç olmamasını yeğliyorum açıkçası. Forumdan birileri olsa tabi ki seve seve açardım dostluğumu sonuçta yeşil bizi birleştiriyor burda ama yok şimdilik.

Sayın Gürcan Keskin balkon sayfama hoşgelmişsiniz ve bayramınız kutlu olsun. Sizi bir bardan çaydan etmişim ama parlak mustafayı tanıtmışım ve ödeşmiş sayılırız :) Sultanlar garip kuşlar, muhabbetler gibi değiller. Paşa heryeri kemiriyor fare gibi. İnternet kablosunu halletmiş yaramaz. Allahtan kendine bişi olmamış, elektrik falan Allah korusun. Yalnız bırakmaya gelmiyor keratayı :)

Herkese sevgiler...

YeniGine 17-10-2013 23:42

Sevgili gökçe yeni çiçekler almışız, hayrlı olsunlar...Yılbaşı çiçeğinin rengi çok güzelmiş. Ve amarallis gerçekten harika, beyaz ve katmerli oluşu süper... Güle güle büyüsün inşallah çiçeklerin...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025