agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   gokcegokce / Balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/27996.htm)

gokcegokce 24-11-2012 23:34

Estafirullah Halil Bey ve dağçiçeği sizin gibi bitki ve hayvan dostlarını sayfamda ağırlamaktan çok memnunum her zaman ziyaretinizi beklerim. Bitki ve hayvanlar ve biz insanlar doğanın ayrılmaz parçalarıyız. Tıpkı 3 ayaklı bir tabure gibi. Bir bacak giderse tabure devrilir. O nedenle bu üç parça olmadan tam bir doğadan bahsedemeyiz öyle değil mi? Sevgiler, selamlar...

gokcegokce 11-01-2013 13:15

Kalan sağlar bizimdir

5 Eklenti(ler)
Merhaba dostlar, bu aralar hem havanın soğuk olmasından dolayı bitkilerim uykudalar hem de ben yüksek lisans tezimi yazmaya yoğunlaştığımdan buraya uğrayamıyorum. Ancak bitkilerimde bir kaç kıpırdanma görünce dayanamadım fotoğraflarını eklemeye karar verdim. İşte benim kalan sağlarım...

Yelken çiçeğimin yaprakları kahverengileşip yumuşadı nedeni nedir bilemiyorum :(
Eklenti 360964

Kaktüsüm biçimsizce de olsa büyümeye devam ediyor
Eklenti 360965

Kurdela çiçeğim dal çıkarttı, heyecanla bekliyorum çiçek açar mı acaba diye...
Eklenti 360966

Tepe budamasına bu kadar güzel cevap veren bir bitki daha yoktur heralde, maşallah bir dal çıkartı ki sormayın :)
Eklenti 360967

Öleceğini düşündüğüm sıklamenim yeni yapraklar verdi, çok mutluyum..
Eklenti 360968

gokcegokce 11-01-2013 13:22

Devam...

5 Eklenti(ler)
Süsen ve Lalelerim büyüyorlar inşallah çiçek de verirler...
Eklenti 360969
Eklenti 360973

Canan Ablamın ceylanı ve komşumdan aldığım sakız sardunyalarım da büyüyor, yaza bol bol açarlar inşallah...
Eklenti 360970

Kılıç, yasemin, mum ve sabah sefası...
Eklenti 360971

Flamingom ne gelişti ne de öldü, stabil yaşıyor...
Eklenti 360972

gokcegokce 11-01-2013 13:33

Karlı Kars...

1 Eklenti(ler)
Biraz da Kars manzarası...

gokcegokce 27-01-2013 15:21

Son gelişmeler

3 Eklenti(ler)
Lalelerim açıyor... Sanırım biraz erken, değil mi?
Eklenti 364754

Sabah sefası erken açmaya çalıştı ama açamadan soldu :(
Eklenti 364755
Eklenti 364756

Canan 27-01-2013 15:32

Bende de lale var ama dışarıdalar, daha hiç hareket yok. Seninkiler sıcakta olduğu için açmaya çalışıyordur, zamanı değil bence.
Aman dikkat çatıdaki sarkıtlar kılıç gibi olmuş :)

gokcegokce 27-01-2013 15:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Canan (Mesaj 1092537)
Bende de lale var ama dışarıdalar, daha hiç hareket yok. Seninkiler sıcakta olduğu için açmaya çalışıyordur, zamanı değil bence.
Aman dikkat çatıdaki sarkıtlar kılıç gibi olmuş :)

Evet zamansız açacaklar, kısa süre çiçekleniyorlar ama dışarı da koymaya kıyamam donarlar. Yapıcak bir şey yok erken seyredicem güzelliklerini inşallah. O sarkıtlar düştü çoktan Canan ablacım, çok şükür kimseye bir şey olmadı. Sevgiler...

gokcegokce 27-01-2013 22:16

Bugün laleler beni acayip gaza getirdi ve Zengarden'dan alışveriş yaptım. Umarım sorunsuz bir şekilde gelir tohumlarım. Şimdi tam tohum ekme zamanı. Neler mi aldım:
katmerli cam güzeli (Kamelya impatiens) tohumu,
püsküllü pembe kanayan kalpler (Dicentra exima) tohumu,
Kelebek orkidesi (schizanthus) tohumu,
Renkli Petunya tohumu (petunia X hybrida nana compacta),
Kırmızı sarı turuncu latin çiçeği (Tropaeolum) tohumu
Kokulu hercai menekşe (johnny jump up) tohumu
Kokulu şebboy (matthiola longipetala) tohumu
Sarı ezan çiçeği (oenothera evening primrose) tohumu

Ben forumda kısa bir araştırma yaptım ve ona göre kendime uygun fazla uğraş gerektirmeyecek tohumlar bulmaya çalıştım. Yine de bu tohumları ekerken nelere dikkat etmek gerekir? Tecrübe ve önerilerinizi bekliyorum...

Canan 04-02-2013 09:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gokcegokce (Mesaj 1092742)
Bugün laleler beni acayip gaza getirdi ve Zengarden'dan alışveriş yaptım. Umarım sorunsuz bir şekilde gelir tohumlarım. Şimdi tam tohum ekme zamanı. Neler mi aldım:
katmerli cam güzeli (Kamelya impatiens) tohumu,
püsküllü pembe kanayan kalpler (Dicentra exima) tohumu,
Kelebek orkidesi (schizanthus) tohumu,
Renkli Petunya tohumu (petunia X hybrida nana compacta),
Kırmızı sarı turuncu latin çiçeği (Tropaeolum) tohumu
Kokulu hercai menekşe (johnny jump up) tohumu
Kokulu şebboy (matthiola longipetala) tohumu
Sarı ezan çiçeği (oenothera evening primrose) tohumu

Ben forumda kısa bir araştırma yaptım ve ona göre kendime uygun fazla uğraş gerektirmeyecek tohumlar bulmaya çalıştım. Yine de bu tohumları ekerken nelere dikkat etmek gerekir? Tecrübe ve önerilerinizi bekliyorum...

Gökçeciğim bu konuda Zengarden çok özenli, tohumların yanında nasıl ekileceklerine dair bilgiler de gelecek. Gelişimlerini fotoğraflarsan bizde görelim. Güle güle büyüt...

gokcegokce 04-02-2013 19:59

Kars'ta çiçek dolu bir gün

4 Eklenti(ler)
Bugün Karsa gittik eşimle. Eşimin ufak bir rahatsızlığı için önce hastaneye gittik. Tahlil sonuçları perşembe günü alınacak umarım aşkımın önemli bir şeyi yoktur. Daha sonra kargodan tohumlarımı aldım. Yaşasın! Ama torf siparişi vermemiştim ne yazık ki :( Karsta bulurum sandım. Ama burası hala o kadar soğuk ve karlı ki, hiç bir çiçekçide torf yok, ekim zamanı değil diye getirmemişler :( Ekim işi biraz gecikecek sanırım. Neyse bu sayede bir çiçekçi keşfettim. Açelya buldum ve aldım. Çiçekçiyle biraz sohbet edince cesaretimi toplayıp, yani bitki deliliği yapıp, karanfillerinin kullanmadıkları saplarını filizleri için istedim. Seve seve bana 3 demet karanfil sapı verdi. Ayrıca yapraklarını dökmek üzere olan bir gardenya hediye etti. Bugün bitkiler açısından çok şanslıydım umarım bu şans eşimin rahatsızlığı konusunda da devam eder ve önemli bir şeyi olmaz. Şimdi biraz da geçen hafta çok boşladığım tez çalışmama dönmem gerek. Sevgiler herkese...

Eklenti 367178
Eklenti 367175
Eklenti 367176
Eklenti 367177

alacakaranlik 04-02-2013 20:34

Sayın gokcegokce, bitkileriniz gayet güzel, begendim :) laleleriniz aceleci davranıyor. Su halleri ile sizi hüsrana uğratabilirler. Yapraklardan çiçekler çıkmadan soğuk bir yere alın. Sap uzadıktan sonra açarsa daha güzel olur

Canan 04-02-2013 21:00

Gökçeciğim çok geçmiş olsun, gençsiniz daha, ciddi birşey yoktur, aklına kötü şeyler getirme.. Çiçeklerin, tohumların çok güzel, açelya içeride bozulur mu acaba? Benim gardenyam çok daha kötü durumda sen onu çok güzel toparlarsın.

gokcegokce 04-02-2013 22:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi alacakaranlik (Mesaj 1096894)
Sayın gokcegokce, bitkileriniz gayet güzel, begendim :) laleleriniz aceleci davranıyor. Su halleri ile sizi hüsrana uğratabilirler. Yapraklardan çiçekler çıkmadan soğuk bir yere alın. Sap uzadıktan sonra açarsa daha güzel olur

Teşekkürler sn. alacakaranlık. Açıkçası ben de laleler konusunda ne yapacağımı şaşırmış durumdaydım ve öneriniz hızır gibi yetişti. Hemen dediğinizi yapıp saksıyı soğuğa alıyorum, teşekkür ederim.

gokcegokce 04-02-2013 22:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Canan (Mesaj 1096909)
Gökçeciğim çok geçmiş olsun, gençsiniz daha, ciddi birşey yoktur, aklına kötü şeyler getirme.. Çiçeklerin, tohumların çok güzel, açelya içeride bozulur mu acaba? Benim gardenyam çok daha kötü durumda sen onu çok güzel toparlarsın.

Teşekkür ederim Canan ablacım. Ben de içimi ferah tutuyorum daha sonuçları almadık. İnşallah önemli bir şey çıkmaz ama mesanedeki kumdan şüpheleniliyor. Tedavisi olan bir hastalık sonuçta. Allah herkesin sevdiklerini daha beterinden korusun. Tohumlarım için heyecanlıyım. Torf konusunu çözer çözmez tohumlarımı ekicem inşallah. Açelya ve Gardenya için konu başlıklarına bakıyorum çalışmamın molalarında. Bu ara çok yoğun çalışmam gerekiyor ve forum kafamı dağıtmak için çok iyi geliyor. Karanfil tohumlarım hala çimlenmediği için ben de çeliklere başvurdum. İnşallah tutarlar da ben de bol bol karanfil koklarım bu yaz. Sevgiler...

gokcegokce 05-02-2013 21:50

Dayanamadım

4 Eklenti(ler)
Dayanamadım ve tüm tohumlarımı ektim. Bakalım hangileri yüzümü güldürecek ve hangileri yüzlerini göstermeyecek :P Tohumdan yetiştirmek çok zor biliyorum ama heyecanı yeter. O ilk filiz, çıkan 3-4 yaprak, şaşırtmak, hele hele açan ilk çiçek... Şimdilik sadece sabah sefası yetiştirmiştim tohumdan, umarım hepsi de onun gibi beni sevindirir... Tohumlarımı ekmeden önce buraya ve buraya göz attım. Torf bulamayınca geçen seneden kalan ve dışarıya bırakıp dinlendirdiğim toprağımı değerlendirmeye karar verdim. Önce toprağı eledim ve fırın poşetine koyup mikrodalgada 450W'da 2 dk dezenfekte ettim. Sonra tohumları paketteki açıklamalara göre ektim. Çimlenmeyi kolaylaştırmak için şeffaf naylonla seraladım, tabi hava deliklerini unutmadım. Şimdi tek lazım olan sabır, 2-3 hafta içinde tohumlarımın büyüyeceği vaat ediliyor...

Sudenur 05-02-2013 23:20

Sevgili gokcegokce, ara sıra uğrayıp ne var ne yok diye bakınıyorum fakat hiç mesaj bırakmadım sanırım sayfanıza. :o

Bitki çeşitlerinizi, içtenliğinizi ve tüm bilgi ve yorumunuzu katarak anlattığınız tecrübelerinizi ilgiyle takip ediyorum, elinize emeğinize sağlık. :)

Eşinize acil şifalar diliyorum, umarım ektiğiniz tüm tohumlar sağlıkla tutunurlar toprağa ve gönlünüzden ne geçmişse gerçek olur. Sevgilerimle.. ;)

gokcegokce 05-02-2013 23:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur (Mesaj 1097526)
Sevgili gokcegokce, ara sıra uğrayıp ne var ne yok diye bakınıyorum fakat hiç mesaj bırakmadım sanırım sayfanıza. :o

Bitki çeşitlerinizi, içtenliğinizi ve tüm bilgi ve yorumunuzu katarak anlattığınız tecrübelerinizi ilgiyle takip ediyorum, elinize emeğinize sağlık. :)

Eşinize acil şifalar diliyorum, umarım ektiğiniz tüm tohumlar sağlıkla tutunurlar toprağa ve gönlünüzden ne geçmişse gerçek olur. Sevgilerimle.. ;)

Teşekkür ederim sn. Sudenur, ben de sizin bahçenize ara sıra konuk oluyorum ve çabanızı takdir ediyorum. Bilgi konusunda pek aktarabileceğim bir şey yok aslında. Ben de henüz öğreniyorum. Daha önce hiç bulunmadığım bir coğrafyada ve yabancı bir iklimde. Aktardığım sadece biraz deneysel tecrübe o kadar. Ama size keyif verebiliyorsam ne mutlu bana o zaman :) Sağlık dilekleriniz için de ayrıca teşekkür ederim. Sevgiler...

h_dogan 06-02-2013 14:26

Yumurta kepini viyol olarak kullanmanız çok hoş. Peki sularken sızıntısı fazla olmuyor mu? Bir de fideler büyüğene kadar çürüme oluyor mu merak ettim doğrusu.
Elinize sağlık, bitkileriniz ve sizin için iyi bir yıl olur umarım.

gokcegokce 06-02-2013 14:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1097766)
Yumurta kepini viyol olarak kullanmanız çok hoş. Peki sularken sızıntısı fazla olmuyor mu? Bir de fideler büyüğene kadar çürüme oluyor mu merak ettim doğrusu.
Elinize sağlık, bitkileriniz ve sizin için iyi bir yıl olur umarım.

Sayın h_dogan, ben de tohumlarımı ekmeden önce çok düşündüm neye ekmem gerektiğini. Plastik viyoller belki pratik ama ben tercih etmedim. İnternette gezinirken bu blogda ingiliz bir hanımın tohumlarını yetiştirmek için yumurta kartonlarını kullandığını gördüm. Çimlenmeleri de sorunsuz olmuştu. Ayrıca yukarıdaki mesajımda da belirttiğim videoda (Amerikan bir yapı marketin sponsorluğunda çekilmiş sanırım) bu kartonlara benzer viyoller kullanılıyordu. Kartonlar bayağı dayanıklı malzeme hem de organik, iyice suyun altına tutmadığınız sürece erimiyor. Ben bir spreyle ekimden önce nemlendirdim kartonu toprağı da spreyle nemlendirdim. Üzerine de sera naylonu geçirdim. Videoda kartonu yırtıp kartonla ekim yapılabileceğinden de bahsediliyor hatta, ek bilgi olsun. İyi günler dilerim...

berçin 06-02-2013 23:31

Mücadele,azim,sevgi ve sabır görüyorum sayfalarında gönülden kutlarım sevgili gokcegokce.Eşine acil şifa diliyorum, böbrek taşı düşürenlerden birisi olarak.İklim şartları zor olan bir bölgedesin işin çok zor,ama senin sahip olduğun özellikler herşeyi başarabilir.Sevgiler.

gokcegokce 07-02-2013 00:28

Teşekkürler sevgili Berçin. Sayfama hoşgeldiniz. Mesajınız beni çok mutlu etti. Sizlerden gördüğüm takdiri umarım bitkilerimden de görürüm. Ben de sizin terasınızı çok beğeniyorum, özellikle de lilyumlarınız bir harika. Eşime sağlık dileklerinizi ileteceğim. Sevgiyle kalın...

gokcegokce 07-02-2013 14:17

Sanırım minik bir misafirim var :) Daha önce ektiğim karanfil tohumum filizlenmiş :)

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.n...77933305_n.jpg

gokcegokce 08-02-2013 22:40

Bitkili Melek Akvaryumumuz

Bu aslında eşimin hobisi ama ben de paylaşıyorum. Melek balıkları seyretmesi çok keyifli canlılar, ruhumu dinlendiriyorlar. Siz de izleyin istedim...

Melek Tankımız - YouTube

gokcegokce 09-02-2013 15:56

1 Eklenti(ler)
Çakır yaramazlık peşinde...

iris41 10-02-2013 07:52

Sayın gokcegokce Balkonunuzu bu gün keyifle gezdim .Teşekkürler.
Melek balıklarınız cok cok güzel bir okadar da muabbet kuşlarınızı sevdim .
Melek akvaryumuna bir kac kök koyarsanız suyu yumşatır sert suda yumurtalar cıkmıyor malesef .
Eşiyizle aynı ruha sahip olmak her insana nasip olmaz Ne mutlu ailenize .
Eşinizin umarım saglıgı yerindedir .
SAYGI VE SEVGİLERİMLE .

ahmeter 10-02-2013 12:10

Iyi günler

Biraz geç olduğunun farkındayım . Her şey çok güzel Tekrar Egeye dönmenizi temenni ediyorum
Kars soğuk . kolay gelsin iyi günler

gokcegokce 10-02-2013 12:37

Sn. İris41 ve sn. Ahmeter, sayfamı ziyaret ettiğiniz için çok teşekkür ederim. Akvaryuma kök koyduk daha önce ancak bir kaç hafta sonra balıklar iç parazitten ölmeye başladılar. 13 balıktan 7'sini kaybetmiştik. Balıklarım her gün teker teker ölüyordu. Bu kötü tecrübeden dolayı bir daha kök koymaya cesaret edemedik. Şimdi bitkilerle çok iyi gidiyor. Melekler green ozelot'un yapraklarına yumurta bırakıyorlar. Ancak yumurta çıkmıyor. Ayrı bir üretim kabı yaptık ona bitki koymadık, seramik de bu işe yarıyormuş. Bekleyip göreceğiz. Sevgiler...

gokcegokce 16-02-2013 22:23

3 Eklenti(ler)
Açelyam çiçeğe doymuyor maşallah...
Eklenti 370488
Aşkımın sevgililer günü hediyesi. Zavallım verirken saksı gülü kalmamış aşkım ondan kesme gül aldım diyor, nasıl işlemişsem zihnine artık :P
Eklenti 370489
Eklenti 370490

gokcegokce 27-02-2013 20:55

Bugün antoryumumun toprağını değiştirdim. Nasıl kötü bir topraktı ya. Resmen sırf strafor kırıntısıydı. Orkide toprağı ve saksı toprağı karışımı harca koydum biraz da kök budaması yaptım. Umarım toparlar.

http://www.agaclar.net/forum/attachm...7-20.28.51.jpg

Canan 27-02-2013 21:30

Benim gardenyama da aynı şey oldu, biliyorsun yerini yadırgar, küser.. Perişan oldu tam toparlayacak, taze yapraklar verdi, şimdide toprağı boğuyor onu, sera toprağı hala. Değiştirsem mi bilmiyorum, yeniden düzenini bozmaya cesaret edemedim..

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025