![]() |
Estafirullah Halil Bey ve dağçiçeği sizin gibi bitki ve hayvan dostlarını sayfamda ağırlamaktan çok memnunum her zaman ziyaretinizi beklerim. Bitki ve hayvanlar ve biz insanlar doğanın ayrılmaz parçalarıyız. Tıpkı 3 ayaklı bir tabure gibi. Bir bacak giderse tabure devrilir. O nedenle bu üç parça olmadan tam bir doğadan bahsedemeyiz öyle değil mi? Sevgiler, selamlar...
|
Kalan sağlar bizimdir
5 Eklenti(ler)
Merhaba dostlar, bu aralar hem havanın soğuk olmasından dolayı bitkilerim uykudalar hem de ben yüksek lisans tezimi yazmaya yoğunlaştığımdan buraya uğrayamıyorum. Ancak bitkilerimde bir kaç kıpırdanma görünce dayanamadım fotoğraflarını eklemeye karar verdim. İşte benim kalan sağlarım...
Yelken çiçeğimin yaprakları kahverengileşip yumuşadı nedeni nedir bilemiyorum :( Eklenti 360964 Kaktüsüm biçimsizce de olsa büyümeye devam ediyor Eklenti 360965 Kurdela çiçeğim dal çıkarttı, heyecanla bekliyorum çiçek açar mı acaba diye... Eklenti 360966 Tepe budamasına bu kadar güzel cevap veren bir bitki daha yoktur heralde, maşallah bir dal çıkartı ki sormayın :) Eklenti 360967 Öleceğini düşündüğüm sıklamenim yeni yapraklar verdi, çok mutluyum.. Eklenti 360968 |
Devam...
5 Eklenti(ler)
Süsen ve Lalelerim büyüyorlar inşallah çiçek de verirler...
Eklenti 360969 Eklenti 360973 Canan Ablamın ceylanı ve komşumdan aldığım sakız sardunyalarım da büyüyor, yaza bol bol açarlar inşallah... Eklenti 360970 Kılıç, yasemin, mum ve sabah sefası... Eklenti 360971 Flamingom ne gelişti ne de öldü, stabil yaşıyor... Eklenti 360972 |
Karlı Kars...
1 Eklenti(ler)
Biraz da Kars manzarası...
|
Son gelişmeler
3 Eklenti(ler)
Lalelerim açıyor... Sanırım biraz erken, değil mi?
Eklenti 364754 Sabah sefası erken açmaya çalıştı ama açamadan soldu :( Eklenti 364755 Eklenti 364756 |
Bende de lale var ama dışarıdalar, daha hiç hareket yok. Seninkiler sıcakta olduğu için açmaya çalışıyordur, zamanı değil bence.
Aman dikkat çatıdaki sarkıtlar kılıç gibi olmuş :) |
Alıntı:
|
Bugün laleler beni acayip gaza getirdi ve Zengarden'dan alışveriş yaptım. Umarım sorunsuz bir şekilde gelir tohumlarım. Şimdi tam tohum ekme zamanı. Neler mi aldım:
katmerli cam güzeli (Kamelya impatiens) tohumu, püsküllü pembe kanayan kalpler (Dicentra exima) tohumu, Kelebek orkidesi (schizanthus) tohumu, Renkli Petunya tohumu (petunia X hybrida nana compacta), Kırmızı sarı turuncu latin çiçeği (Tropaeolum) tohumu Kokulu hercai menekşe (johnny jump up) tohumu Kokulu şebboy (matthiola longipetala) tohumu Sarı ezan çiçeği (oenothera evening primrose) tohumu Ben forumda kısa bir araştırma yaptım ve ona göre kendime uygun fazla uğraş gerektirmeyecek tohumlar bulmaya çalıştım. Yine de bu tohumları ekerken nelere dikkat etmek gerekir? Tecrübe ve önerilerinizi bekliyorum... |
Alıntı:
|
Kars'ta çiçek dolu bir gün
4 Eklenti(ler)
Bugün Karsa gittik eşimle. Eşimin ufak bir rahatsızlığı için önce hastaneye gittik. Tahlil sonuçları perşembe günü alınacak umarım aşkımın önemli bir şeyi yoktur. Daha sonra kargodan tohumlarımı aldım. Yaşasın! Ama torf siparişi vermemiştim ne yazık ki :( Karsta bulurum sandım. Ama burası hala o kadar soğuk ve karlı ki, hiç bir çiçekçide torf yok, ekim zamanı değil diye getirmemişler :( Ekim işi biraz gecikecek sanırım. Neyse bu sayede bir çiçekçi keşfettim. Açelya buldum ve aldım. Çiçekçiyle biraz sohbet edince cesaretimi toplayıp, yani bitki deliliği yapıp, karanfillerinin kullanmadıkları saplarını filizleri için istedim. Seve seve bana 3 demet karanfil sapı verdi. Ayrıca yapraklarını dökmek üzere olan bir gardenya hediye etti. Bugün bitkiler açısından çok şanslıydım umarım bu şans eşimin rahatsızlığı konusunda da devam eder ve önemli bir şeyi olmaz. Şimdi biraz da geçen hafta çok boşladığım tez çalışmama dönmem gerek. Sevgiler herkese...
Eklenti 367178 Eklenti 367175 Eklenti 367176 Eklenti 367177 |
Sayın gokcegokce, bitkileriniz gayet güzel, begendim :) laleleriniz aceleci davranıyor. Su halleri ile sizi hüsrana uğratabilirler. Yapraklardan çiçekler çıkmadan soğuk bir yere alın. Sap uzadıktan sonra açarsa daha güzel olur
|
Gökçeciğim çok geçmiş olsun, gençsiniz daha, ciddi birşey yoktur, aklına kötü şeyler getirme.. Çiçeklerin, tohumların çok güzel, açelya içeride bozulur mu acaba? Benim gardenyam çok daha kötü durumda sen onu çok güzel toparlarsın.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Dayanamadım
4 Eklenti(ler)
Dayanamadım ve tüm tohumlarımı ektim. Bakalım hangileri yüzümü güldürecek ve hangileri yüzlerini göstermeyecek :P Tohumdan yetiştirmek çok zor biliyorum ama heyecanı yeter. O ilk filiz, çıkan 3-4 yaprak, şaşırtmak, hele hele açan ilk çiçek... Şimdilik sadece sabah sefası yetiştirmiştim tohumdan, umarım hepsi de onun gibi beni sevindirir... Tohumlarımı ekmeden önce buraya ve buraya göz attım. Torf bulamayınca geçen seneden kalan ve dışarıya bırakıp dinlendirdiğim toprağımı değerlendirmeye karar verdim. Önce toprağı eledim ve fırın poşetine koyup mikrodalgada 450W'da 2 dk dezenfekte ettim. Sonra tohumları paketteki açıklamalara göre ektim. Çimlenmeyi kolaylaştırmak için şeffaf naylonla seraladım, tabi hava deliklerini unutmadım. Şimdi tek lazım olan sabır, 2-3 hafta içinde tohumlarımın büyüyeceği vaat ediliyor...
|
Sevgili gokcegokce, ara sıra uğrayıp ne var ne yok diye bakınıyorum fakat hiç mesaj bırakmadım sanırım sayfanıza. :o
Bitki çeşitlerinizi, içtenliğinizi ve tüm bilgi ve yorumunuzu katarak anlattığınız tecrübelerinizi ilgiyle takip ediyorum, elinize emeğinize sağlık. :) Eşinize acil şifalar diliyorum, umarım ektiğiniz tüm tohumlar sağlıkla tutunurlar toprağa ve gönlünüzden ne geçmişse gerçek olur. Sevgilerimle.. ;) |
Alıntı:
|
Yumurta kepini viyol olarak kullanmanız çok hoş. Peki sularken sızıntısı fazla olmuyor mu? Bir de fideler büyüğene kadar çürüme oluyor mu merak ettim doğrusu.
Elinize sağlık, bitkileriniz ve sizin için iyi bir yıl olur umarım. |
Alıntı:
|
Mücadele,azim,sevgi ve sabır görüyorum sayfalarında gönülden kutlarım sevgili gokcegokce.Eşine acil şifa diliyorum, böbrek taşı düşürenlerden birisi olarak.İklim şartları zor olan bir bölgedesin işin çok zor,ama senin sahip olduğun özellikler herşeyi başarabilir.Sevgiler.
|
Teşekkürler sevgili Berçin. Sayfama hoşgeldiniz. Mesajınız beni çok mutlu etti. Sizlerden gördüğüm takdiri umarım bitkilerimden de görürüm. Ben de sizin terasınızı çok beğeniyorum, özellikle de lilyumlarınız bir harika. Eşime sağlık dileklerinizi ileteceğim. Sevgiyle kalın...
|
Sanırım minik bir misafirim var :) Daha önce ektiğim karanfil tohumum filizlenmiş :)
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.n...77933305_n.jpg |
Bitkili Melek Akvaryumumuz
Bu aslında eşimin hobisi ama ben de paylaşıyorum. Melek balıkları seyretmesi çok keyifli canlılar, ruhumu dinlendiriyorlar. Siz de izleyin istedim...
Melek Tankımız - YouTube |
1 Eklenti(ler)
Çakır yaramazlık peşinde...
|
Sayın gokcegokce Balkonunuzu bu gün keyifle gezdim .Teşekkürler.
Melek balıklarınız cok cok güzel bir okadar da muabbet kuşlarınızı sevdim . Melek akvaryumuna bir kac kök koyarsanız suyu yumşatır sert suda yumurtalar cıkmıyor malesef . Eşiyizle aynı ruha sahip olmak her insana nasip olmaz Ne mutlu ailenize . Eşinizin umarım saglıgı yerindedir . SAYGI VE SEVGİLERİMLE . |
Iyi günler
Biraz geç olduğunun farkındayım . Her şey çok güzel Tekrar Egeye dönmenizi temenni ediyorum
Kars soğuk . kolay gelsin iyi günler |
Sn. İris41 ve sn. Ahmeter, sayfamı ziyaret ettiğiniz için çok teşekkür ederim. Akvaryuma kök koyduk daha önce ancak bir kaç hafta sonra balıklar iç parazitten ölmeye başladılar. 13 balıktan 7'sini kaybetmiştik. Balıklarım her gün teker teker ölüyordu. Bu kötü tecrübeden dolayı bir daha kök koymaya cesaret edemedik. Şimdi bitkilerle çok iyi gidiyor. Melekler green ozelot'un yapraklarına yumurta bırakıyorlar. Ancak yumurta çıkmıyor. Ayrı bir üretim kabı yaptık ona bitki koymadık, seramik de bu işe yarıyormuş. Bekleyip göreceğiz. Sevgiler...
|
3 Eklenti(ler)
Açelyam çiçeğe doymuyor maşallah...
Eklenti 370488 Aşkımın sevgililer günü hediyesi. Zavallım verirken saksı gülü kalmamış aşkım ondan kesme gül aldım diyor, nasıl işlemişsem zihnine artık :P Eklenti 370489 Eklenti 370490 |
Bugün antoryumumun toprağını değiştirdim. Nasıl kötü bir topraktı ya. Resmen sırf strafor kırıntısıydı. Orkide toprağı ve saksı toprağı karışımı harca koydum biraz da kök budaması yaptım. Umarım toparlar.
http://www.agaclar.net/forum/attachm...7-20.28.51.jpg |
Benim gardenyama da aynı şey oldu, biliyorsun yerini yadırgar, küser.. Perişan oldu tam toparlayacak, taze yapraklar verdi, şimdide toprağı boğuyor onu, sera toprağı hala. Değiştirsem mi bilmiyorum, yeniden düzenini bozmaya cesaret edemedim..
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:11. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025