agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Asya Ceylan / Balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/27524.htm)

GÜLSEN_ 29-07-2012 05:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hakan_iznik (Mesaj 1003082)
Valla bahçe mütevazidir diye açtım olmuş amazon ormanı..Ellerinize sağlık harika..bende bahçemi paylaşayım dedim ama üstadları görünce dedim herkes haddini bilmeli :))
Bir sorum olacak:
Sevgili arkadaşlarım terasta küçük çapta bir saksı bahçesi yaptım..Her şey çok güze ama kudret narım sarmaşık olarak çok büyüdü ama bir meyve dışında bir şey çıkmadı..bol çiçekli ama meyve yok..yardım lütfen....

sn.hakan_iznik merak etmeyin yakında o bir kaç saksının sayısını bile hatırlayamacak kadar çok çiçekleriniz olucak bu işe giriştinmi gerisi kendiliğinden geliyor nasıl olmuşsa bi bakıyorsunuz bir çok çiçek ve bitkileriniz olmuş. Sayfanızı görmek isteriz mutlaka:p

Asya Ceylan 29-07-2012 15:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adil (Mesaj 1003052)
Asya hanım bu şefflera çiçeğini saksıdan toprağa indirdim daha güzel gelişmeye başladı.Çiçek açıyormu bilmiyorum.Hanım bir komşudan filiz alıp yetiştirmiş.Sadece yaprak açıp duruyor.1 m ye yakın boy attı.Ben güzel çiçek açan bitkilerle ilgileniyorum.Malumunuz burası karadeniz Yaprak yeşillik etrafımızda çok.
Saygılar selamlar.

Benim de bildiğim kadarıyla çiçek açmıyor.Sık yani gür olduğu zaman görüntüsü çok güzel oluyor gerçekten.Ben Ankara da olduğum için sadece yeşillede hasretim ;) Bir de ne kadar olursa olsun çiçek ömürleri kısa, insan doyamıyor yani yeşilide olsun çiçeğide olsun bitki olsun canlı olsunda... 1 metreye yakın olması ne güzel yerini sevmiş demek ki tabi sahibini de.
Bu arada Karadenizi çook severim çok sanslısınız.Ailenizle birlikte bol çiçekli sağlıklı günler selamlar.

Asya Ceylan 29-07-2012 15:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hakan_iznik (Mesaj 1003082)
Valla bahçe mütevazidir diye açtım olmuş amazon ormanı..Ellerinize sağlık harika..bende bahçemi paylaşayım dedim ama üstadları görünce dedim herkes haddini bilmeli :))
Bir sorum olacak:
Sevgili arkadaşlarım terasta küçük çapta bir saksı bahçesi yaptım..Her şey çok güze ama kudret narım sarmaşık olarak çok büyüdü ama bir meyve dışında bir şey çıkmadı..bol çiçekli ama meyve yok..yardım lütfen....

Teşekkür ederim ;) Ben bitkilerle ilgili bilgileri hatta çiçek isimlerini bile bu siteden öğrendim ve daha öğrenecek o kadar çook şeyim var ki.O zaman ben hiç sayfa açmamalıydım 4-5 bitkiyle başlamıştım şimdi kendi hızıma kendim yetişemiyorum yetişmekte istemiyorum.Eskiden bitkilerle pek alakam yoktu bir de.
Gülşen Hanımın dediği gibi yani pek sonu gelmiyor :)
Benim anladığım kadarıyla bu sitede sadece balkon bahçe göstermek değil bilgi alışverişinde bulunuyoruz saygı ve sevgi içerisinde arkadaşlıklar dostluklarda var...
Bende terasınızı görmek isterim gerçekten.Paylaşırsanız seviniriz.
Kudret narıyla ilgili hiç bir bilgim yok.Ama bilen arkadaşlar mutlaka yardımcı olacaktır.Sayfanızı açıp detaylı bilgi verip fotoğraflarını yükleyebilirseniz yardımcı olmaları daha kolay olur diye düşünüyorum.
Bol çiçekli meyveli günler ;)

YeniGine 30-07-2012 01:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Asya Ceylan (Mesaj 979466)
İnternetten bulduğum bir fotoğraf.Acaba sonunda böyle olur mu balkonlarımız :o :p
Eklenti 304777

Merhaba; üyelerin bahçeleri, balkonları zevkle geziyorum... Bu gece de sizin bitkilerinizi geziyorum... Henüz ilk sayfalardayım. Herşey çok hoş, zevkle ilgileniliyor belli.
Fotoğraf ve sorunuzu okuyunca; ister istemez içimden "Evet gidişat onu gösteriyor" deyiverdim...
Gezintiye devam.

YeniGine 30-07-2012 01:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Asya Ceylan (Mesaj 982300)
Yeni gelen üyeleride ekledik... Ama güneş akşam üzeri çok geliyor çözüm bulmam lazım.Şemsiye tam karşıdan gelen güneş ışığını pek engelleyemiyor
Eklenti 306729

Evet işte gidişat belli; ÇOĞALIYORLAR... ;)
Maşallah!...

YeniGine 30-07-2012 01:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur (Mesaj 1001524)
Elinize sağlık, bakmaya doyamayacağımız bir manzara. :eek: Bayıldım. Benim sardunyalarımda çok az çiçekleniyorlar, şekerli su önerisini bende deneyeceğim Serkan beyin. Çiçekli günler dilerim, kolay gelsin, sevgiler..

İlk kez duydum; sardunyalara şeker... Evet; ben de deneyeceğim...

YeniGine 30-07-2012 01:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Asya Ceylan (Mesaj 1001833)
Bütün bahçe sahiplerine ve süs kabağı olan site sakinlerine sesleniyorummm artık benimde bir süs kabağımmm vaaaaaarrrrr:D

Ama ne yapcam bununla bilmiyorum:dilli:

Eklenti 320951

Süs kabağını nereden bulduk??

YeniGine 30-07-2012 02:10

Asya Ceylan minicik minicik, zevkli zevkli, rengarenk çok güzel bir cennet yaratmışsınız kendinize. Çiçekler, renkler, saksılar, o sevimli objeler çook zevkli çok. Ellerinize sağlık.
Peki o saksılarda hep poşetlerde satılan topraklardan mı kullandınız? Ve o zevkli, güzel cennetten inşallaah yeni fotoğraflar bekliyoruz.

Asya Ceylan 30-07-2012 08:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1003809)
Merhaba; üyelerin bahçeleri, balkonları zevkle geziyorum... Bu gece de sizin bitkilerinizi geziyorum... Henüz ilk sayfalardayım. Herşey çok hoş, zevkle ilgileniliyor belli.
Fotoğraf ve sorunuzu okuyunca; ister istemez içimden "Evet gidişat onu gösteriyor" deyiverdim...
Gezintiye devam.

Hoşgeldiniz ;) gezintiniz baya kısa sürmüştür o zaman :)

Güzel cümleleriniz için çok teşekkürler.Kolay gelsin

Asya Ceylan 30-07-2012 08:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1003812)
Evet işte gidişat belli; ÇOĞALIYORLAR... ;)
Maşallah!...

Havaların fazlaca ısınması ve semt pazarının çiçek bölümünün sezonu bittikten sonra yavaşladım :D

Asya Ceylan 30-07-2012 08:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1003817)
İlk kez duydum; sardunyalara şeker... Evet; ben de deneyeceğim...

Onunla bir ilgisi var mı bilmiyorum ama ben şekerli su verdikten sonra çiçeklerin ömürleri daha kısa oldu.Açıyorlar sonra hemen pörsüyorlar.Her zamanki yerinde aslında anlayamadım :(

Asya Ceylan 30-07-2012 08:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1003820)
Süs kabağını nereden bulduk??

Banada hediye geldi ama bildiğim kadarıyla manavdan alındı diğer meyvelerle birlikte geldi ;)

Asya Ceylan 30-07-2012 09:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1003821)
Asya Ceylan minicik minicik, zevkli zevkli, rengarenk çok güzel bir cennet yaratmışsınız kendinize. Çiçekler, renkler, saksılar, o sevimli objeler çook zevkli çok. Ellerinize sağlık.
Peki o saksılarda hep poşetlerde satılan topraklardan mı kullandınız? Ve o zevkli, güzel cennetten inşallaah yeni fotoğraflar bekliyoruz.

Sayın YeniGine güzel sözleriniz için çok teşekkürler.İnanın daha hayalimdeki aklımdaki balkonu tam gerçekleştiremedim seneye inşallah daha iyi olacak (bunun sonu gelmez :) )
Evet poşetlerde satılan topraklar torf,çok az da bahçe toprağı.Ama bahçe toprağı olanları tamamen değiştiriyorum kökleri çabuk çürütüyor suyu çok tuttuğu için galiba.Tamamen deneme yanılma yoluyla öğreniyorum şuana kadar 6-7 bitkimi kaybettim malesef:(
Tekrar beklerim hoşcakalın ;)

Asya Ceylan 07-08-2012 15:31

1 Eklenti(ler)
Çoğu çiçeğim iyi değil sıcak ve bu bitler yüzünden tam yılmıştım kiii atlasss canım beniim ;)
Eklenti 323850

YeniGine 07-08-2012 16:24

Maşallah; hayrlı olsun inşallahh...

Asya Ceylan 08-08-2012 09:32

çok sağolun :) ben bu kadar kısa süre olacağını düşünmemiştim.

Canan 26-08-2012 23:17

Benden yaklaşık bir ay sonra başlamışsınız ama çiçek sayınız beni geçmiş :) Ben de kendimi durdurmaya çalışıyordum ki çok fena iştahım açıldı :) Tatile gittim ve çiçeklerimin üçte birini kaybettim. Aman siz azami güvenebileceğiniz birine emanet edin. Mor sarkan petunyadan bende de var. Ağustos'un ilk haftası arkadaşların dediği gibi yapış yapış oldu, ölmek üzereydi. Hemen 15 cm kalacak şekilde budadım, musluğun altına sokup yıkadım tüm dalları, saksıyı ve askıyı. Şimdi çok sağlıklı, derlitoplu ve haftasına çiçeklendi. Bir sürü de çelik çıktı ama beyazı kaybettim. Siz şüphelendiğiniz anda harekete geçin. Aklınızda bulunsun, bunun kaçarı yok yaşanacak. Bir de böcekten bahsetmişsiniz, yine burada öğrendiğim birşey var. Ev yapımı ilaç veya zirai mücadele ilaçlarını temin etmek bana uzun iş geldi açıkçası. Bildiğiniz muhabbet kuşu bit ilacını kullanarak güllerimi ve küpelimi kurtardım, uzun bir sürede koruyor diye düşünüyorum, çiçeklerim hiç etkilenmedi, goncaları, taze yaprakları aynı hızla devam etti. Bence hemen bir petshoptan alın, çiçeklerinizden ayrılmayın.Yine de tecrübeli arkadaşların görüşlerini almak lazım. Bir de kapalı balkon hastalık ve böceğe yatkınlık yaratıyor galiba. Arada bir vantilatör mü çalıştırsanız. Balkon harika, ellerinize sağlık..

Asya Ceylan 31-08-2012 20:16

Canan Hanım mesajınız için çok teşekkürler.yeni okuyabildim bu aralar çiçeklerimlede siteylede pek ilgilenemedim yoğunluktan.Tamamen kaybettiğim ve bana süpriz yapan bitkilerim var kısa zamanda fotoğraflarsam paylaşacağım.Şuanda boş alanımda saksılarımda çok var.Mesela avatarımda olan bitkim tamamen yok oldu :( Galiba iki dezavantajım var biri kapalı balkon olması bütün gündüz açık ama akşamdan sonra bütün gece kapalı sabah tekrar açıyorum iş yeri olduğu için.İkincisi ikindi güneşi direk alıyor perde uyguladım ama yinede yakıyor bitkileri.Yavaş yavaş bekleme odasına, girişe doğru bitkileri almaya başladım :) bitlerle çiçekçiden aldığım ilaçları kullanıyorum bazende arap sabunu, bir dönem iyi oluyorlar sonra tekrar.Yaklaşık 10-15 bitkimi kaybettim :(
Olsuun nisan ayında tekrar alırım hemde daha çok :) tekrar teşekkürler hoşcakalın.

Asya Ceylan 31-08-2012 20:25

Bir de geçenlerde çoğu bitkim makasla kesilmiş gibi dalları,yaprakları yerdeydi hemde en sağlıklı olanlar,yeni sürgünleri görünce deli oldum tek olmasam kesin birini suçlardım çünkü resmen bilerek yapılmış gibiydi.Sonra bir ip uçu ele verdi suçluyu... 'kuş'. sen o kapalı balkona açık olan dar pencerenden gir yıldız çiçeğini,yeni sürgün veren boy atan yaprak güzelini koca koca dallarını kesip kesip atmış.iyi ki de o kuşu görmedim affetmezdim gibi geliyor.Kopan yaprak güzelini hemen toprağa diktim 4-5 gün sonra tuttu çok şükür :) Ama yinede affetmedim o kuşu :mad:

hk50 31-08-2012 20:39

Geçmiş olsun.

Canan 31-08-2012 22:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Asya Ceylan (Mesaj 1013877)
Bir de geçenlerde çoğu bitkim makasla kesilmiş gibi dalları,yaprakları yerdeydi hemde en sağlıklı olanlar,yeni sürgünleri görünce deli oldum tek olmasam kesin birini suçlardım çünkü resmen bilerek yapılmış gibiydi.Sonra bir ip uçu ele verdi suçluyu... 'kuş'. sen o kapalı balkona açık olan dar pencerenden gir yıldız çiçeğini,yeni sürgün veren boy atan yaprak güzelini koca koca dallarını kesip kesip atmış.iyi ki de o kuşu görmedim affetmezdim gibi geliyor.Kopan yaprak güzelini hemen toprağa diktim 4-5 gün sonra tuttu çok şükür :) Ama yinede affetmedim o kuşu :mad:

Çiçeklere çok üzüldüm gerçekten, hele avatardaki ayrı güzel. Kuşcuğu affedin ne olur, belki yuva yapmaya çalışan bir çift kumrudur, ne güzel olur bebekleri de olsa. Uğur getirir derler :) Kızmayın :( Tekrar geçmiş olsun, üzülmeyin herkesin büyük kayıpları oluyor şu veya bu şekilde.

Asya Ceylan 01-09-2012 13:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Canan (Mesaj 1013949)
Çiçeklere çok üzüldüm gerçekten, hele avatardaki ayrı güzel. Kuşcuğu affedin ne olur, belki yuva yapmaya çalışan bir çift kumrudur, ne güzel olur bebekleri de olsa. Uğur getirir derler :) Kızmayın :( Tekrar geçmiş olsun, üzülmeyin herkesin büyük kayıpları oluyor şu veya bu şekilde.

;) haklısınız teşekkürler ;)

Asya Ceylan 01-09-2012 13:34

2 Eklenti(ler)
Eklenti 328831

Eklenti 328832

yeni yaprağımız bile var artık ;)

Asya Ceylan 01-09-2012 13:36

2 Eklenti(ler)
Eklenti 328833

Eklenti 328834

Narın yeni çıkan sürgünü hala uzuyor, ne yapmalıyım kesmelimiyim bilemedim ??? Sizce ??

Asya Ceylan 01-09-2012 13:37

1 Eklenti(ler)
Eklenti 328836

Asya Ceylan 01-09-2012 13:40

1 Eklenti(ler)
Eklenti 328838

Baya boy vermişti aslında, olsun böyle de iyi gözüküyor.

Asya Ceylan 01-09-2012 13:42

1 Eklenti(ler)
Eklenti 328843

Kötü durumdaydı ama şu anda daha sağlıklı yeni yapraklarıda var.

Asya Ceylan 01-09-2012 13:43

1 Eklenti(ler)
Eklenti 328844

Biraz iç kısımları kurumaya başladı öğlen güneş aldığından galiba :(

Adalet Yağcı 01-09-2012 14:15

Sevgili Asya Ceylan;
Topu topu 3 ay olmuş başlayalı ama gelişme çok güzel.
Özellikle net fotoğraflarınızı çok beğendim, ellerinize sağlık.

Bitki çeşitiniz çoğalıyor, gelecek yıl şimdi elinizdekilerin en az dört katı bitkiniz olacağına bahse girerim :)
Burada her gördüğümüz bitkide aklımız kalıyor çünkü.

Başarılarınızın devamını diliyorum, gelecekte çok daha çeşitli bitkilerle tanışacağız bu balkonda.
Sevgiler.

Tika 01-09-2012 19:17

Olen bitkilerinize uzuldum Sevgili Asya Ceylan,
Neyseki mum cicegi ve atlas sizi sevindirmis.:) Sizdeki atlasi gorunce,Sayin alacakaranlik'a ben de iki tur atlas celigi siparisi verdim.:D Bugun Migros'tan bir tane de kaktus aldim,en az dikenli olanindan.
Benim de ask merdivenimin bazi yerlerinde kuruma var;ama toparliyor sonra kendini.Uzerine su spreyi yapin balkonun acik oldugu zamanlarda.Tatile gidip dondugum zamandan beri kuruma benimkinde de hafif var;ama bitkiyi bozacak boyutta degil.Gordugum kadariyla sizinkinde de buyuk problem yok.Ben 2-3 haftada bir hep sivi besin de veriyorum ciceklerime.:)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025