agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Asya Ceylan / Balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/27524.htm)

Asya Ceylan 24-07-2012 11:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi serkan_istanbul (Mesaj 1001641)
Günaydın. Sardunyaların çiçekleri geçtiğinde çiçek sapıyla birlikte alınması gerekli aynı yerden çiçeklenmez uç kısmından yaprak çıkan yerden gelir yeni çiçek oluşumu. Budarken sakın gövdesini deil çiçek sapını alın. derin budama ben kışa girerken yapıyorum **** erken ilk bahar aylarında. sevgiler.

Tamam peki anladım bu sefer çok sağolun ;)

Asya Ceylan 24-07-2012 11:45

2 Eklenti(ler)
;)

Eklenti 320877

Eklenti 320878

Asya Ceylan 24-07-2012 11:48

1 Eklenti(ler)
banyo keyfi...

Eklenti 320879

Asya Ceylan 24-07-2012 16:12

1 Eklenti(ler)
Nar ağacının üzerindeki sürgün son iki günde çıktı ve baya hızlı boy aldı.Amacı ne acaba?
Eklenti 320947

Asya Ceylan 24-07-2012 16:18

1 Eklenti(ler)
Bütün bahçe sahiplerine ve süs kabağı olan site sakinlerine sesleniyorummm artık benimde bir süs kabağımmm vaaaaaarrrrr:D

Ama ne yapcam bununla bilmiyorum:dilli:

Eklenti 320951

Maviş 24-07-2012 20:42

Atlasınız çabuk tutar ışık alan yerde koyun tam güneş almasın tutunca güneşe koyun Ama kış olunca dikkat edin don vurmasın soğuğa dayamazlar. Ben de aloe vera ektim o da sukulent cinsinden. Onlar benim bebişlerim.:):):D:D

GÜLSEN_ 24-07-2012 21:05

sayın asya ceylan sayfanız hayırlı olsun arkadaşım çiçekleriniz çok güzeller emeğinize yüreğinize sağlık olsun ama sizden küçük bir ricam olucak o şöminenin yanındaki kaktüsünüzün üstünde yapay çiçek gördüm lütfen onu bir bıçak **** çatal yardımıyla çıkarın biraz dikenleri gidicektir yapay çiçekle baraber ama hiç olmazsa güzelim kaktüsünüzün gelişimini engellememiş olursunuz nacizane rica ediyorum. Şimdiden teşekkür ediyorum çiçeklerinizin gelişimini izlemek zevkli olucak sevgiyle kalın:p

Asya Ceylan 25-07-2012 08:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi GÜLSEN_ (Mesaj 1001911)
sayın asya ceylan sayfanız hayırlı olsun arkadaşım çiçekleriniz çok güzeller emeğinize yüreğinize sağlık olsun ama sizden küçük bir ricam olucak o şöminenin yanındaki kaktüsünüzün üstünde yapay çiçek gördüm lütfen onu bir bıçak **** çatal yardımıyla çıkarın biraz dikenleri gidicektir yapay çiçekle baraber ama hiç olmazsa güzelim kaktüsünüzün gelişimini engellememiş olursunuz nacizane rica ediyorum. Şimdiden teşekkür ediyorum çiçeklerinizin gelişimini izlemek zevkli olucak sevgiyle kalın:p

Sayın Gülsen çok teşekkür ediyorum güzel sözleriniz için.Kaktüslerdeki çiçekleri çıkarmaya çok çalıştım slikonla yapılmış zarar vereceğim için bırakmıştım öyle.Bıcakla kesiyorum o zaman eğer gelişimlerine engel oluyorlarsa ;)

alacakaranlik 25-07-2012 11:48

Sayın ceylan, Süs kabaklarınız hayırlı olsun. Onların sap kısımlarından ip geçirip bir yere asıp kurutun.

GÜLSEN_ 25-07-2012 12:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Asya Ceylan (Mesaj 1001995)
Sayın Gülsen çok teşekkür ediyorum güzel sözleriniz için.Kaktüslerdeki çiçekleri çıkarmaya çok çalıştım slikonla yapılmış zarar vereceğim için bırakmıştım öyle.Bıcakla kesiyorum o zaman eğer gelişimlerine engel oluyorlarsa ;)

evet biliyorum silikonla yapıştırıyolar ama kesinlikle bir şekilde çıkarın çok az bi zararla gelişimini devam ettirir ben bir kaktüs ve sukulentci olduğumdan buna karşıyım, daha uçları topluiğne gibi minik kuru çiçekleri bu güzelim bitkilere sonuna kadar batırıyorlar ben marketlerden alıp eve getirir getirmez ilk işim bunları bir cımbız **** kargaburnuyla kaktüslerden temizlemek oluyor dediğim gibi gelişmesini engelliyor.Nihayetinde onlarında bir canı var :(

Asya Ceylan 25-07-2012 13:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi alacakaranlik (Mesaj 1002049)
Sayın ceylan, Süs kabaklarınız hayırlı olsun. Onların sap kısımlarından ip geçirip bir yere asıp kurutun.

Aslında yeni öğrendim bunlar pek süs kabağı değilmiş dolması güzel oluyormuş :p ama bende dayanamadım.
Çok teşekkür ederim ;)

Asya Ceylan 25-07-2012 13:32

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi GÜLSEN_ (Mesaj 1002067)
evet biliyorum silikonla yapıştırıyolar ama kesinlikle bir şekilde çıkarın çok az bi zararla gelişimini devam ettirir ben bir kaktüs ve sukulentci olduğumdan buna karşıyım, daha uçları topluiğne gibi minik kuru çiçekleri bu güzelim bitkilere sonuna kadar batırıyorlar ben marketlerden alıp eve getirir getirmez ilk işim bunları bir cımbız **** kargaburnuyla kaktüslerden temizlemek oluyor dediğim gibi gelişmesini engelliyor.Nihayetinde onlarında bir canı var :(

:rolleyes:

Eklenti 321108

demircool 25-07-2012 14:17

sevgili Tika ben yapraktan köklendirmeyi ve hatta filizlendirmeyi başardım... :))http://img33.imageshack.us/img33/2382/1007114n.jpg

Asya Ceylan 25-07-2012 15:04

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi alacakaranlik (Mesaj 1002049)

;) elimdeki malzemelerle bu kadar yapabildim

Eklenti 321142

Türkan 25-07-2012 16:43

kucukken dedem bana hep getirirdi isyerinden bunlardan.kokusuna bayilirdim.evde sprey kokularin yerine daha dogal ve daha guzel kokan bu sus kabaklarindan kullanirdik.tum ev cok guzel kokardi.ama ne zamandir goremiyorum bunlardan.

GÜLSEN_ 25-07-2012 18:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Asya Ceylan (Mesaj 1001833)
Bütün bahçe sahiplerine ve süs kabağı olan site sakinlerine sesleniyorummm artık benimde bir süs kabağımmm vaaaaaarrrrr:D

Ama ne yapcam bununla bilmiyorum:dilli:

Eklenti 320951

sn.asya ceylan sana nacizane bir fikir kabakların tepesinden küçük bir kapak açıp içini temizleyip kurutun güzel bir çiçek **** kaktüs saksısı olabilir bence ne dersiniz?;) **** böylece kurutup sonra kapak açın :p dekoratif ve değişik bir çiçek saksısı olur bence:o

GÜLSEN_ 25-07-2012 18:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi demircool (Mesaj 1002122)
sevgili Tika ben yapraktan köklendirmeyi ve hatta filizlendirmeyi başardım... :))http://img33.imageshack.us/img33/2382/1007114n.jpg

canım benim neyi yapraktan köklendirmeyi başardın anlayamadım açıklarsan sevinirim sevgili demircool:p

Asya Ceylan 26-07-2012 08:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Türkan (Mesaj 1002215)
kucukken dedem bana hep getirirdi isyerinden bunlardan.kokusuna bayilirdim.evde sprey kokularin yerine daha dogal ve daha guzel kokan bu sus kabaklarindan kullanirdik.tum ev cok guzel kokardi.ama ne zamandir goremiyorum bunlardan.

Size eskiyi hatırlatıp biraz da mutlu ettiyse sevindim ;)

Asya Ceylan 26-07-2012 09:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi GÜLSEN_ (Mesaj 1002238)
sn.asya ceylan sana nacizane bir fikir kabakların tepesinden küçük bir kapak açıp içini temizleyip kurutun güzel bir çiçek **** kaktüs saksısı olabilir bence ne dersiniz?;) **** böylece kurutup sonra kapak açın :p dekoratif ve değişik bir çiçek saksısı olur bence:o

Çok teşekkürler ;) boyutları aslında baya küçük elma ya da domates boyutu kadar diyebilirim.Yaşken içinin temizlenmesi daha kolay olur aslında ama kurutukça incelip yapısı bozulacağını düşünüyorum.Kurutuktan sonra içini boşaltabilirim kırılma olmazsa tabi ama çüremeden sağlıklı kuruyacak mı onuda bilmiyorum bakalım tecrübe olacak.Daha büyük kabak çalışması için... ;)

hk50 26-07-2012 09:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Asya Ceylan (Mesaj 1002161)
;) elimdeki malzemelerle bu kadar yapabildim

Eklenti 321142

Nasip olursa zamanı gelince süs kabak çeşitleri tohumlarını gönderirim inşallah.
Onların içinde içi oyuklaçak çeşitleri olduğu gibi olduğu gibi kurutulup süs eşyası olarakda kullanılabilenleri var.
saygılar.

Asya Ceylan 26-07-2012 10:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hk50 (Mesaj 1002434)
Nasip olursa zamanı gelince süs kabak çeşitleri tohumlarını gönderirim inşallah.
Onların içinde içi oyuklaçak çeşitleri olduğu gibi olduğu gibi kurutulup süs eşyası olarakda kullanılabilenleri var.
saygılar.

Yanlış anlamadıysam kabak tohumu gönderebileceğiniz yazdınız değil mi? çok teşekkür ederim ama saksıda olmazlar galiba
:o bahçe istiyoruummm Allah'ım

:D

GÜLSEN_ 26-07-2012 12:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Asya Ceylan (Mesaj 1002409)
Çok teşekkürler ;) boyutları aslında baya küçük elma ya da domates boyutu kadar diyebilirim.Yaşken içinin temizlenmesi daha kolay olur aslında ama kurutukça incelip yapısı bozulacağını düşünüyorum.Kurutuktan sonra içini boşaltabilirim kırılma olmazsa tabi ama çüremeden sağlıklı kuruyacak mı onuda bilmiyorum bakalım tecrübe olacak.Daha büyük kabak çalışması için... ;)

asya ceylan arkadaşım, küçük olması önemli değil bizde kaktüslere saksı yaparız malum kaktüslerin fazla köklenme olayı olmadığı için küçük olmasında bir sakınca yok ayrıca kuruduktan sonra dış kısmına sprey cila sıkarsanır hem dayanıklı olur hemde parlak durur;) yani anlıycan biz illa o kabakları saksı yapıcaz:D

Asya Ceylan 26-07-2012 12:35

tamamdır inşallah :D

Asya Ceylan 26-07-2012 12:37

1 Eklenti(ler)
İşte mum çiçeğim geldi kargodan çook teşekkür ederim TİKA :p ellerine sağlık

Eklenti 321269

demircool 26-07-2012 12:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi GÜLSEN_ (Mesaj 1002240)
canım benim neyi yapraktan köklendirmeyi başardın anlayamadım açıklarsan sevinirim sevgili demircool:p

Ablacım şefflera yı yapraktan filiz oluşumunu bahsettim :rolleyes:

Tika 26-07-2012 12:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Asya Ceylan (Mesaj 1002499)
İşte mum çiçeğim geldi kargodan çook teşekkür ederim TİKA :p ellerine sağlık

Eklenti 321269

Gule gule buyutun. :)

Asya Ceylan 26-07-2012 13:17

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi demircool (Mesaj 1002505)
Ablacım şefflera yı yapraktan filiz oluşumunu bahsettim :rolleyes:

Aa çok sevindim demek ki umut var.Benimkilerde dursun o zaman böyle bakalım...
Eklenti 321270

demircool 27-07-2012 10:07

Evet Asya Ceylan umut var bekleyin :))

Adil 27-07-2012 17:56

Asya hanım bu şefflera çiçeğini saksıdan toprağa indirdim daha güzel gelişmeye başladı.Çiçek açıyormu bilmiyorum.Hanım bir komşudan filiz alıp yetiştirmiş.Sadece yaprak açıp duruyor.1 m ye yakın boy attı.Ben güzel çiçek açan bitkilerle ilgileniyorum.Malumunuz burası karadeniz Yaprak yeşillik etrafımızda çok.
Saygılar selamlar.

hakan_iznik 27-07-2012 19:43

Valla bahçe mütevazidir diye açtım olmuş amazon ormanı..Ellerinize sağlık harika..bende bahçemi paylaşayım dedim ama üstadları görünce dedim herkes haddini bilmeli :))
Bir sorum olacak:
Sevgili arkadaşlarım terasta küçük çapta bir saksı bahçesi yaptım..Her şey çok güze ama kudret narım sarmaşık olarak çok büyüdü ama bir meyve dışında bir şey çıkmadı..bol çiçekli ama meyve yok..yardım lütfen....

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:50.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025