agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Asya Ceylan / Balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/27524.htm)

Asya Ceylan 19-07-2012 15:10

2 Eklenti(ler)
Keskin ve temiz bir bıcakla kesmeye dikkat ettim.İnşallah tutarlar.
Eklenti 319391

Eklenti 319392

aydilem 19-07-2012 22:26

güle güle büyütün sevgili asya ceylan

Asya Ceylan 20-07-2012 10:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aydilem (Mesaj 1000213)
güle güle büyütün sevgili asya ceylan

Sevgili aydilem çok teşekkür ederim ;)

Asya Ceylan 21-07-2012 18:30

2 Eklenti(ler)
1 bucuk aya yakındır köklenmelerini bekliyorum daha fazla beklemek istemiyorum bakalım...(benjamin,şeflera)
Eklenti 320211

Eklenti 320212

loveforlife 21-07-2012 21:46

Sevgili Asya Ceylan,

Bu iş yerinden ayrılası gelmez insanın. İşte bizim gibi bitki delilerini en verimli çalışmaya teşvik edecek ortam budur bence. Bu kadar kısa sürede, güzellikler katlanmış. Yeni bir bitki gördüğünde, durduramıyor insan kendini gerçekten de! Her çiçekten sahip olmak istiyorsunuz, öyle değil mi? İlerleyen zamanlarda kim bilir ne hale getireceksiniz balkonunuzu bu hevesle...

Bu arada 85 no'lu mesajınızda kullandığınız fincanlarınızda drenaj olmadığını düşündüm. Yanılıyor muyum? Bu durumda bir süre sonra bitkileriniz için sıkıntı olabilir gibi düşünüyorum. Elbette işin üstadları daha iyi bilecektir ama eğer saksı olarak kullanacaksak mutlaka drenajın iyileşmesi için bir şeyler yapın derim ben.

Güzelliklerle kalın...

Yaylacı 21-07-2012 21:47

Sayın Asya Ceylan, bitki köklendirme konusunda bir arkadaşım bana bildiğimiz kuru üzüm tanesini suya koyup bu suyun içine de köklendirmek istediğimiz çeliği daldırırsak bitkinin daha çabuk kök saldığını söylemişti. Ben adı geçen yöntemi henüz denemedim, siz bir de öyle deneyin bakalım sonuç alabilecekmisiniz. Saygılar,selamlar efendim...

Sudenur 22-07-2012 00:45

Sevgili Asya Ceylan, sizden heveslenerek yakın çevremde ki semt pazarlarını gezdim dolaştım ama sebze meyve dışında yeşillik bulamadım. :mad: Karşıyaka seraları daha yakın olsaydı keşke diye iç geçirmeden edemedim doğrusu. Genel görünüm fotoğraflarınızdan ekleyebilirmisiniz bir kaç poz? ;) Sevgiler.. ;)

Asya Ceylan 22-07-2012 11:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife (Mesaj 1000882)
Sevgili Asya Ceylan,

Bu iş yerinden ayrılası gelmez insanın. İşte bizim gibi bitki delilerini en verimli çalışmaya teşvik edecek ortam budur bence. Bu kadar kısa sürede, güzellikler katlanmış. Yeni bir bitki gördüğünde, durduramıyor insan kendini gerçekten de! Her çiçekten sahip olmak istiyorsunuz, öyle değil mi? İlerleyen zamanlarda kim bilir ne hale getireceksiniz balkonunuzu bu hevesle...

Bu arada 85 no'lu mesajınızda kullandığınız fincanlarınızda drenaj olmadığını düşündüm. Yanılıyor muyum? Bu durumda bir süre sonra bitkileriniz için sıkıntı olabilir gibi düşünüyorum. Elbette işin üstadları daha iyi bilecektir ama eğer saksı olarak kullanacaksak mutlaka drenajın iyileşmesi için bir şeyler yapın derim ben.

Güzelliklerle kalın...

Kesinlikle çok haklısınız iki günden fazla izne ayrılmak istemiyorum ;) Allah'tan havalar çok sıcak olduğu için fazla bir yere gidemiyorum bu sayede de yeni bitkiler alamıyorum.Biliyorum çünkü görsem alacağım:) Galiba bu durumundan daha farklı bir hale gelmez balkon,yer sıkıntım olduğu için en fazla hali bu olur diye düşünüyorum (ama eminde değilim).

Evet kupalar için her hangi bir havalandırma fazla su atığın gideceği delik yok.O kupalarımıda çok seviyorum bitkilerde onlara çok yakışıyor.Onları kullanacağım zaman mevsimlik minik yapılı bitkiler kullanmaya dikkat ediyorum.Şimdiden sağlam kalan bitki sayısı ikiye düştü.Ama aklımın bir köşesinde alt kısımlarını delmek var tabi.
Alakanız için teşekkürler sağlıcakla kalın ;)

Asya Ceylan 22-07-2012 11:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yaylacı (Mesaj 1000883)
Sayın Asya Ceylan, bitki köklendirme konusunda bir arkadaşım bana bildiğimiz kuru üzüm tanesini suya koyup bu suyun içine de köklendirmek istediğimiz çeliği daldırırsak bitkinin daha çabuk kök saldığını söylemişti. Ben adı geçen yöntemi henüz denemedim, siz bir de öyle deneyin bakalım sonuç alabilecekmisiniz. Saygılar,selamlar efendim...

Bilgi için çok teşekkür ederim Sayın Yaylacı.Şuan için elimde hiç çelik bitkim yok.Olduğu zaman deneyeceğim bende merak ettim çünkü sonuç içinde haberdar ederim.Saygılar...

Asya Ceylan 22-07-2012 12:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur (Mesaj 1000935)
Sevgili Asya Ceylan, sizden heveslenerek yakın çevremde ki semt pazarlarını gezdim dolaştım ama sebze meyve dışında yeşillik bulamadım. :mad: Karşıyaka seraları daha yakın olsaydı keşke diye iç geçirmeden edemedim doğrusu. Genel görünüm fotoğraflarınızdan ekleyebilirmisiniz bir kaç poz? ;) Sevgiler.. ;)

:D Hepsini ben aldım tabi ki bulamazsınız.

Havalar çok ısındığı için sezonu bitmiş.Yaklaşık 3 haftaya yakın bende bulamıyorum karpuz kavun dışında :) Ama belediyelerin seraları açık ilk fırsatta ben bir uğrayacağım.

Genel görüntü bu aralar pek çiçeklenme olmadı için eklememiştim.Birazdan yeni fotoğraflar çekip paylaşırım tabi ki.Dün genel temizlik yaptım yaprak temizliği,saksı temizliği,solucan temizliği :( fotoğraflanmayı hakettiler
Sevgiler ;)

demircool 22-07-2012 13:29

Sn Asya Ceylan,11.ayda şeflera diktim aynı senin gibi ve 1 ay önce filiz verdi :))

Asya Ceylan 22-07-2012 15:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi demircool (Mesaj 1001009)
Sn Asya Ceylan,11.ayda şeflera diktim aynı senin gibi ve 1 ay önce filiz verdi :))

Ooo yaklaşık 7 ay sonra...Çok uzun bir süre değil mi?O kadar yavaş gelişen bir bitki mi? Bakalım bendeki paşa ne zaman filiz verir tabi tutarsa :)

Tika 22-07-2012 15:56

Şefleranin odunsu kisminin topragin ustunde olmasi gerekiyor.Fotografta odunsu kismini goremedim.
Ben de babaannemden aldigim seflera celigini Kasim ayinda suda koklendirme yapmadan direkt topraga ektim.Tika (kedim) tam yeni yaprak olusumlari baslamisken bitkiyi yere dusurdu.Bu iki kez bitkinin basina geldi.Simdi yeniden yapraklanmaya baslamis.Ben bu bitkinin cok dayanikli oldugunu dusunuyorum.:)Ustelik benimki 20 cm lik bir celik...Bir ogretmen arkadas da buyuk bir saksi seflera hediye etmisti,evde cok cicegi varmis ve benim gibi cicek seven birini bulunca sagolsun bana verdi.O yarim metreye yakindir.Sayfamda var fotografi.:)

Asya Ceylan 23-07-2012 08:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tika (Mesaj 1001059)
Şefleranin odunsu kisminin topragin ustunde olmasi gerekiyor.Fotografta odunsu kismini goremedim.
Ben de babaannemden aldigim seflera celigini Kasim ayinda suda koklendirme yapmadan direkt topraga ektim.Tika (kedim) tam yeni yaprak olusumlari baslamisken bitkiyi yere dusurdu.Bu iki kez bitkinin basina geldi.Simdi yeniden yapraklanmaya baslamis.Ben bu bitkinin cok dayanikli oldugunu dusunuyorum.:)Ustelik benimki 20 cm lik bir celik...Bir ogretmen arkadas da buyuk bir saksi seflera hediye etmisti,evde cok cicegi varmis ve benim gibi cicek seven birini bulunca sagolsun bana verdi.O yarim metreye yakindir.Sayfamda var fotografi.:)

Evet şefleranın odunsu kısmını göremezsiniz çünkü yok :) annem o şekilde çelik olarak almış.Bu şekilde de tutacağını söylediler, ben pek ihtimal vermiyorum.Gördüğü her bitkiden çelik getirmeye çalışıyor...
Sizin şefleranızın maşallahı var gerçekten çook güzel.Peki sizce bu şekilde tutmaz mı ?

Asya Ceylan 23-07-2012 09:23

4 Eklenti(ler)
son halleri...

Eklenti 320543

Eklenti 320544

Eklenti 320542

Eklenti 320545

Tika 23-07-2012 09:24

Benim celiklerimde hep govde vardi,ama bunda da govdenin olmasi gerek,yoksa o dallar nereden cikacak?
Bu arada Mum Cicegi Celikleriniz hazir,babaannemden dun aldim,koklu demistim,ama koksuz yollayacagim. :((
Gerci celigi topraga saplayin,kisa surede kokleniyor.Ben de kendiminkini suda hic koklendirme yapmadan hemen topraga dikmistim. :)

Asya Ceylan 23-07-2012 09:30

3 Eklenti(ler)
Aşk merdiveni yerini sevdi yeni yaprakları açık yeşil renkteler.Petunya biraz şekilsiz kafasına göre takılıyor.O beni pek üzmediği için ben de onu rahat bırakıyorum ;) bazı kırılan dalları hariç

Eklenti 320546

Eklenti 320547

Sardunyayı yanlış budadıktan sonra bu sene başka çiçeklenme olmaz diye düşünüyordum ki...:) Yapraklarında solmalar bozulmalar vardı şimdiki hali daha iyi.

Eklenti 320548

aydilem 23-07-2012 09:33

Asya ceylan balkon çok güzel gözüküyor. Ellerine emeğine sağlık :)

Asya Ceylan 23-07-2012 09:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tika (Mesaj 1001248)
Benim celiklerim de hep govde de vardi,ama bunda govdenin olmasi gerek,yoksa o dallar nereden cikacak?
Bu arada Mum Cicegi Celikleriniz hazir,babaannemden dun aldim,koklu demistim,ama koksuz yollayacagim. :((
Gerci celigi topraga saplayin,kisa surede kokleniyor.Ben de kendiminkini suda hic koklendirme yapmadan hemen topraga dikmistim. :)

Söylediğiniz çok mantıklı gerçekten.Ne diyim şimdi ben anneme beni böyle umutlandırdığına mı kızıyım yoksa 1 bucuk aydır sabırla boşa beklediğime mi yanıyım :)

Mum çiçeği için teşekkür ederiyorum hiiç sorun değil inşallah tutarlar.Babaannenizin ellerinden öpüyorum.
Tutmazsa gelir sizin mum çiçeğinizi alırım ona göre :D

Asya Ceylan 23-07-2012 09:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aydilem (Mesaj 1001250)
Asya ceylan balkon çok güzel gözüküyor. Ellerine emeğine sağlık :)

Çok teşekkür ederim Aydilem :rolleyes:

Tika 23-07-2012 09:44

Tamam. :)
Cok,cok buyuk olasilikla tutacaktir.İki adet buyuk yaprakli celik yollayacagim.Carsamba yollayacagim,persembe gelir,su an mutfakta suda merakla bekliyorlar.:)
Bu arada balkonunuzu kisa surede cok guzel yesillik dolu bir mekana cevirdiniz.Sizin sayfanizi takip etmek bu yuzden cok hosuma gidiyor.Tebrikler demekten baska bir sey diyemiyorum. :)

Asya Ceylan 23-07-2012 10:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tika (Mesaj 1001257)
Tamam. :)
Cok,cok buyuk olasilikla tutacaktir.İki adet buyuk yaprakli celik yollayacagim.Carsamba yollayacagim,persembe gelir,su an mutfakta suda merakla bekliyorlar.:)
Bu arada balkonunuzu kisa surede cok guzel yesillik dolu bir mekana cevirdiniz.Sizin sayfanizi takip etmek bu yuzden cok hosuma gidiyor.Tebrikler demekten baska bir sey diyemiyorum. :)

Bende çok teşekkür ediyorum ;)

hira 23-07-2012 10:37

güzel değil müthişler

Maviş 23-07-2012 15:06

:)Atlasınızı güle güle büyütün. Atlasınız su fazla istemez. Kaptüs ve sukulent cinsi çiçek. Akş merdiveniniz çok güzel olmuş.:)

Asya Ceylan 23-07-2012 18:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi maviş2 (Mesaj 1001414)
:)Atlasınızı güle güle büyütün. Atlasınız fazla istemez. Kaptüs ve sukulent cinsi çiçek. Akş merdiveniniz çok güzel olmuş.:)

Teşekkür ederim su istemez demek istediniz değil mi. Benimde kaktüslerle aram pek iyi olmadı yıllarca ya çürüttüm ya kuruyup yok oldular.İnşallah atlasla sorun yaşamam ;)

serkan_istanbul 23-07-2012 18:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Asya Ceylan (Mesaj 1001249)
Aşk merdiveni yerini sevdi yeni yaprakları açık yeşil renkteler.Petunya biraz şekilsiz kafasına göre takılıyor.O beni pek üzmediği için ben de onu rahat bırakıyorum ;) bazı kırılan dalları hariç

Eklenti 320546

Eklenti 320547

Sardunyayı yanlış budadıktan sonra bu sene başka çiçeklenme olmaz diye düşünüyordum ki...:) Yapraklarında solmalar bozulmalar vardı şimdiki hali daha iyi.

Eklenti 320548

Sardunyayı çok sulamayın bol ışık alan yerleri seviyolar akşamları sulayın ama iyice susadıklarında birde arada bir 1 litre suya 1 yemek kaşıgı kadar şeker eritin onunlada sulayın çiçeklenme çok oluyo ve sardunya genelde bütün bir yaz hatta her mevsim çiçek açar. sevgilerimle.

Sudenur 23-07-2012 21:58

Elinize sağlık, bakmaya doyamayacağımız bir manzara. :eek: Bayıldım. Benim sardunyalarımda çok az çiçekleniyorlar, şekerli su önerisini bende deneyeceğim Serkan beyin. Çiçekli günler dilerim, kolay gelsin, sevgiler..

Asya Ceylan 24-07-2012 08:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi serkan_istanbul (Mesaj 1001462)
Sardunyayı çok sulamayın bol ışık alan yerleri seviyolar akşamları sulayın ama iyice susadıklarında birde arada bir 1 litre suya 1 yemek kaşıgı kadar şeker eritin onunlada sulayın çiçeklenme çok oluyo ve sardunya genelde bütün bir yaz hatta her mevsim çiçek açar. sevgilerimle.

Serkan Bey çiçekleri geçtiğinde tam olarak nereden budamamız gerekiyor? O çiçekleri taşıdığı uzun sap kısmınımı kesmemiz mi gerekir, sadece çiçekleri mi koparmamız gerekir? Ben sap kısımlarını kestim ama sonra o dalları tamamen kurudu?Solan çiçekler temizlenirse aynı yerden yeniden çiçek oluşumu olur diye okumuştum...

Asya Ceylan 24-07-2012 08:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur (Mesaj 1001524)
Elinize sağlık, bakmaya doyamayacağımız bir manzara. :eek: Bayıldım. Benim sardunyalarımda çok az çiçekleniyorlar, şekerli su önerisini bende deneyeceğim Serkan beyin. Çiçekli günler dilerim, kolay gelsin, sevgiler..

Çok teşekkür ediyorum bir dönem çook fazla çiçeklendi fotoğrafıda var.Eklenti 307718 Sonra küsmüş gibiydi ama yeni çiçek tomurcukları var şuanda.Budamada yanlış yaptım galiba.Bazı dalları tamamen kurudu çünkü.Sizede bol çiçekli sağlıklı günler ;)

serkan_istanbul 24-07-2012 10:00

Günaydın. Sardunyaların çiçekleri geçtiğinde çiçek sapıyla birlikte alınması gerekli aynı yerden çiçeklenmez uç kısmından yaprak çıkan yerden gelir yeni çiçek oluşumu. Budarken sakın gövdesini deil çiçek sapını alın. derin budama ben kışa girerken yapıyorum **** erken ilk bahar aylarında. sevgiler.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025