agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Asya Ceylan / Balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/27524.htm)

Asya Ceylan 02-09-2012 13:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 1014110)
Sevgili Asya Ceylan;
Topu topu 3 ay olmuş başlayalı ama gelişme çok güzel.
Özellikle net fotoğraflarınızı çok beğendim, ellerinize sağlık.

Bitki çeşitiniz çoğalıyor, gelecek yıl şimdi elinizdekilerin en az dört katı bitkiniz olacağına bahse girerim :)
Burada her gördüğümüz bitkide aklımız kalıyor çünkü.

Başarılarınızın devamını diliyorum, gelecekte çok daha çeşitli bitkilerle tanışacağız bu balkonda.
Sevgiler.

Sn. Adalet Yağcı çok teşekkür ederim güzel sözleriniz ve beğenileriniz için.

Bahsi muhtemelen siz kazanırsınız ;) çünkü benim düşüncemde öyle inşallah tabi bakalım ;) burdaki gördüklerimiz evet çok teşfik ediyor gerçekten elimizdekilerin az yetersiz olduğunu düşünüyoruz..

saygılar :)

Asya Ceylan 02-09-2012 13:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tika (Mesaj 1014186)
Olen bitkilerinize uzuldum Sevgili Asya Ceylan,
Neyseki mum cicegi ve atlas sizi sevindirmis.:) Sizdeki atlasi gorunce,Sayin alacakaranlik'a ben de iki tur atlas celigi siparisi verdim.:D Bugun Migros'tan bir tane de kaktus aldim,en az dikenli olanindan.
Benim de ask merdivenimin bazi yerlerinde kuruma var;ama toparliyor sonra kendini.Uzerine su spreyi yapin balkonun acik oldugu zamanlarda.Tatile gidip dondugum zamandan beri kuruma benimkinde de hafif var;ama bitkiyi bozacak boyutta degil.Gordugum kadariyla sizinkinde de buyuk problem yok.Ben 2-3 haftada bir hep sivi besin de veriyorum ciceklerime.:)

Mum çiçeği için size tekrar tekrar teşekkür ederim, evet onlarla biraz da olsa moral buluyorum.Ben aslında atlastan pek umutlu değildim.sipariş vermeden komşum getirdi sağolsun kestiğimi görünce ne yaptın öyle olmaz tutmaz demişti büyük bir havayla gösterdim son halini şok oldu :D

Ben ne zaman bitki alışverişine gitsem yanımdakinin gerek yok demesi sonucu almıyorum vee her seferinde çok pişman oluyorum en güzeli aslında tek gitmekmiş :)

Aşk merdiveni için günde 3-4 kere su spreyi yapıyorum ama yeşil rengi sanki solmaya başladı gibi koyu renkte değil.takip ediyorum...

Sıvı besin var ama nedense her seferinde unutup ihmal ediyorum :S

yeni atlas,yeni kaktüs oh maşallah sizi bişey durdurmuyor ;)

Asya Ceylan 03-09-2012 12:37

1 Eklenti(ler)
yıldız çiçeği böceklendik iyileşti sonra tekrar böceklendi tekrar iyileşti ama en son artık pes etti artık galiba sizce düzelebilme ihtimali var mı???

Eklenti 329277

Asya Ceylan 03-09-2012 12:39

1 Eklenti(ler)
ve ortanca :( :(

Eklenti 329281

hk50 03-09-2012 16:32

Beğen butonuna basamam çünkü üzüçü olmuş.Üzüntüleride beğenmem.Geçmiş olsun.Çaresi yenisini yetişdirmek ten başka alternatifde göremiyorum.
Saygılar.

Tika 03-09-2012 18:19

Gecmis olsun.:(
Ben,kendi adima,olen bitkim olursa ve eger bulundugu ortama uyum saglayamamis bunun sonucunda olmusse yeniden almiyorum.Ornegin,yumrulu begonya...Cok ugrastim,ama kurtaramadim.Hem de 4 tane!Ne yazik ki hepsini ayni anda almistim ve hepsi ayni anda bitlendi ve kuf hastaligina yakalandi.:(((Bir daha da edinmeyi dusunmuyorum.
Ama cok istedigim bir turse,alabilirim,ornek ask merdiveni.
Gecen kis aldigim ne yazik ki ilkbahari goremeden oldu. :( Kisin almistim,kisin boyle tropikal bir turu aliskin olmadigi ev ortamina getirince,ne yaptiysam da yasatamadim. ; (((((

gokcegokce 03-09-2012 20:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Asya Ceylan (Mesaj 1014648)
yıldız çiçeği böceklendik iyileşti sonra tekrar böceklendi tekrar iyileşti ama en son artık pes etti artık galiba sizce düzelebilme ihtimali var mı???

Eklenti 329277

Bu konuda otorite değilim ama denemeye değer bir önerim olacak. Bence kurumuş dallarını kes ve sadece yumrusu kalsın. Kışı kuru bir yerde sakla ve baharda da tekrar ek. Denemeye değer. Ben dahlialarımı yumrudan yetiştirdim. Bence yumruyu iyi korursan baharda yeni bir filizi esirgemez senden.

Asya Ceylan 04-09-2012 07:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hk50 (Mesaj 1014737)
Beğen butonuna basamam çünkü üzüçü olmuş.Üzüntüleride beğenmem.Geçmiş olsun.Çaresi yenisini yetişdirmek ten başka alternatifde göremiyorum.
Saygılar.

Ama ben sizin yorumunuzu beğenebilirim çok teşekkürler.

Yenilerini almayı bahara düşünüyorum bakalım onlarda aynı olacak mı? Belki acemiliğime gelmiştir.Ama genel sorunum bitlerdi.Çiçekleri çok yoruyor öldürüyor.Saygılar.

Asya Ceylan 04-09-2012 07:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tika (Mesaj 1014754)
Gecmis olsun.:(
Ben,kendi adima,olen bitkim olursa ve eger bulundugu ortama uyum saglayamamis bunun sonucunda olmusse yeniden almiyorum.Ornegin,yumrulu begonya...Cok ugrastim,ama kurtaramadim.Hem de 4 tane!Ne yazik ki hepsini ayni anda almistim ve hepsi ayni anda bitlendi ve kuf hastaligina yakalandi.:(((Bir daha da edinmeyi dusunmuyorum.
Ama cok istedigim bir turse,alabilirim,ornek ask merdiveni.
Gecen kis aldigim ne yazik ki ilkbahari goremeden oldu. :( Kisin almistim,kisin boyle tropikal bir turu aliskin olmadigi ev ortamina getirince,ne yaptiysam da yasatamadim. ; (((((

Çok teşekkür ederim bende çok üzüldüm.
İlk denemem olduğu için 2.3. bir şansları daha var diye düşünüyorum.Aynı bitkiden aldığım zaman biraz farklı açılara yerlere koymaya çalışıyorum.Bu durum iki begonyamda çok farketti biri çok sağlıklı çok büyüdü diğeri aldığımdan daha küçük ve yaprakları hiç iyi değil.Ama tam nedenini bulamadım,galiba yapraklarına su gelmesinden hoşlanmıyor çünkü yaprağına su gelen kısımlarda iki gün sonra çürüme oluyor. ;(

Asya Ceylan 04-09-2012 07:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gokcegokce (Mesaj 1014811)
Bu konuda otorite değilim ama denemeye değer bir önerim olacak. Bence kurumuş dallarını kes ve sadece yumrusu kalsın. Kışı kuru bir yerde sakla ve baharda da tekrar ek. Denemeye değer. Ben dahlialarımı yumrudan yetiştirdim. Bence yumruyu iyi korursan baharda yeni bir filizi esirgemez senden.

Çok teşekkür ederim.evet bende merak ettim bence de denemeye değer ;)

GÜLSEN_ 04-09-2012 07:41

canın saolsun arkadaşım, üzülüyoruz ama yapacak bişey yok. Asyacım evet yıldızlar yumrudan tekrar çıkıyorlar sen onu saklama koşullarına göre sakla seneye yeni filizlerle sana sürpriz yapıcaktır arkadaşım

Asya Ceylan 04-09-2012 08:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi GÜLSEN_ (Mesaj 1014910)
canın saolsun arkadaşım, üzülüyoruz ama yapacak bişey yok. Asyacım evet yıldızlar yumrudan tekrar çıkıyorlar sen onu saklama koşullarına göre sakla seneye yeni filizlerle sana sürpriz yapıcaktır arkadaşım

Teşekkür ederim çok sağol:) serin bir yerde bekletiyorum o zaman.

alacakaranlik 06-09-2012 09:49

1 Eklenti(ler)
Soğanlı bitkilerin toleransı fazladır aslında. Yeterki soğana zarar gelmesin. Yıldızlarda ilk filizlenme olduktan sonra yaklaşık 10 cm boylandıktan sonra tepe kırılır ve büyümesine devam eder. Budamadan oldukça hoşlanırlar. Çiçek açmıyorsa bile kırın tepesini kısa sürede çiçeğe yatıyor. Bendeki yıldızlarda çiçek açmıyordu tepelerini kırdım 1 ay önce, şimdiki halli...
Eklenti 330033

Unutulmaması gereken bu aylarda bu tarz bir uygulama bitkiyi zayıf düşürebilir. Su andan itibaren beslenme ağırlıklı bir uygulama gerekir.

Asya Ceylan 16-09-2012 12:13

Sn. Alacakaranlık çok teşekkürler :)

Asya Ceylan 24-09-2012 14:21

2 Eklenti(ler)
Eklenti 334015

Eklenti 334016

ilk çiçeği :)

Asya Ceylan 24-09-2012 14:23

1 Eklenti(ler)
Eklenti 334018

yeni üye daha doğrusu terkedilmişti :) bakalım bende çiçek açacakmı bakıma almam lazım.

Asya Ceylan 24-09-2012 14:24

1 Eklenti(ler)
Sn.Tika nın dediği gibi hızlı büyümeye başladı bu aralar maşallah :)

Eklenti 334019

Asya Ceylan 24-09-2012 14:25

1 Eklenti(ler)
pek çiçeklerimle ilgilenemiyordum bu aralar demek ki arada ihmal etmek lazımmış.bu da ilk çiçeğimiz çok sevinmiştim kiiii

Eklenti 334020

Asya Ceylan 24-09-2012 14:29

2 Eklenti(ler)
diğerini unutturdu bana :) çok yer kaplıyor diye atılacakken bana verildi, saksını istemişler, tabi çiçeğe zarar vermeden nasıl yapacağım bilemedim.bol bol çelik alıp çoğaltmak mantıklı geldi bana.
Eklenti 334021

Eklenti 334022

Sudenur 24-09-2012 14:47

:eek::eek::eek: Aaa "Kolyoz!" :eek: Öyle aradım ki bu çiçeğin fidesini, bulamadım. Tohumunu buldum aldım, büyütmeyi beceremedim. :( Toplantıya katılabilirseniz çeliğine talibim. Güle güle büyütün. Yeni bir saksı alıp verebilirsiniz, gerçi bu saksı küçük geliyor gibi bu güzele.. ;)

Asya Ceylan 27-09-2012 15:57

çeliğini vermeyi isterim tabi ki ama toplantılara hiç katılmadım.işlerimden dolayı.olmadı kargoyla gönderirim :)

Bayçalı 28-09-2012 15:16

sn.Asya Ceylan sayfanızı dolaştım çiçekleriniz güzel ilkbaşlarda fazla çeşidiniz yokken son sayfalarda çiçek çeşidi artmaya başlamış bu gösteriyorki netin havasına girmişsiniz insan kapıldımı kendini çiçek almaktan alamıyor aman dikkat........:) bu arada sayfanız hayırlı olması dileğiyle bol çiçekli günler.

Asya Ceylan 30-09-2012 17:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi BAYÇALI (Mesaj 1024730)
sn.Asya Ceylan sayfanızı dolaştım çiçekleriniz güzel ilkbaşlarda fazla çeşidiniz yokken son sayfalarda çiçek çeşidi artmaya başlamış bu gösteriyorki netin havasına girmişsiniz insan kapıldımı kendini çiçek almaktan alamıyor aman dikkat........:) bu arada sayfanız hayırlı olması dileğiyle bol çiçekli günler.

Sn.BAYÇALI çok teşekkür ederim.Annemde eski çiçek severlerdendi -di diyorum çünkü son yıllarda pek ilgilenmiyordu bırakmıştı şimdi o da benden etkilendi galiba artık evede çiçek alınıyor :)

Asya Ceylan 24-02-2013 14:42

5 Eklenti(ler)
Eklenti 372698

Eklenti 372699

Eklenti 372700

Eklenti 372701

Eklenti 372702

Selamlar :p

Asya Ceylan 24-02-2013 14:43

2 Eklenti(ler)
Eklenti 372703

Eklenti 372704

mum çiçeği

Asya Ceylan 24-02-2013 14:45

3 Eklenti(ler)
Eklenti 372705

Eklenti 372706

Eklenti 372707

Asya Ceylan 24-02-2013 14:46

2 Eklenti(ler)
Eklenti 372708

Eklenti 372709

Asya Ceylan 26-02-2013 11:50

1 Eklenti(ler)
Eklenti 373324

çook uzun zaman sonra ilk çiçeğini gördüm şükür :D

gokcegokce 26-02-2013 14:48

Sevgili Asya Ceylan, uzun zamandır yoktunuz özlettiniz kendinizi. Şimdi ise görüyorum ki dönüşünüz muhteşem olmuş. Soğanlılarınıza bayıldım. Özellikle kırmızı çizmeli lale çok şeker :) Sevgiler...

YeniGine 27-02-2013 00:01

Sevgili Asya Ceylan; hoşgelmişsiniz, gelişiniz güzel bir sürprizle olmuş. Lale fotoğraf karelerini son fotoğrafla daha da güzelleştirmişsiniz.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025