![]() |
3 Eklenti(ler)
İki yeni Phal. aldım, bunlar alternatif yetiştirme yöntemlerini deneyeceğim phal.ler.
Çiçeklenme bitince başlayacağım. İkisi de çift saplı, çok sağlıklı.. Pembenin hiç açılmamış tomurcuklu sapını kazayla kırdım maalesef. Beyaz olanın kandilleri çok büyük. Fakat bakın serada sapı tutacak çubuğu nereye saplamışlar :) Şikayet ettim, bu iki oldu... |
1 Eklenti(ler)
Yanlış hatırlamıyorsam mimoza ağacının dalı bu, çok güzel kokuyor, ters asıp kurutursanız çok uzun zaman renkli bir dekor olur. (Acaba suda köklenir mi?)
|
1 Eklenti(ler)
Bu sümbül çok minik ama harika ve çok keskin kokuyor, iyice açıldı..
|
1 Eklenti(ler)
Bu da evin başka bir çiçeği, görmeyen kızım Mino...
|
Alıntı:
|
Eh biraz canlandım. Balkon hayalleri kuruyorum. Aklımda bir kaç proje var. Sen şu japon güllerini bir düşün Canan Ablam. Çok güzel oluyor kocaman çiçekleriyle. Ben kuruttum ama yine edinicem inşallah. Evvela şu tezi bitirmem lazım. O da biraz boğuyor beni aslında. Araştırma kısmı için bir kaç yerle görüşeceğim. İstanbul'a gelebilirim her an ;)
|
Alıntı:
|
Dendrobium non-nobile . Canan hanım bu şimdiye kadar gördügüm en güzel orkide renkler harika.
Begonvil, Selluka ve cin gülü ;) yazın doldurun kışın atıcak yer ararsınız . Aynı hatayı bende yapıyorum iklime önem vermeden hoşuma giden her bitkiyi alıp kışında kara kara düşünüyorum. |
Nasıl yapıcaz o zaman sn. Iris. Yazın coşanlara kışın evde yer bulunmuyor. Kışın coşanlar yazın uykuda. Mevsimlikler yaz aşkı gibi sonbaharda terk ediyorlar bizi. Ben bu işi çözemedim. Tavsiyelere açığım...
|
Alıntı:
|
Bende bayıldım Dendrobium non-nobile çiçeklerine, maşallah diyelim. Güzel günlerinizde bol bol çiçeklerini görürsünüz inşallah Sevgili Canan. :) Bu arada fotoğraflar çok net ve güzel ;)
|
Maviş..
1 Eklenti(ler)
iki dakika dışarı çıktım, yine elim ayağım durmadı, yeni bir çiçekle geldim :)
Buyrunuz çan çiçekli mini campanula, felakette kazıklandım, bu kadar iradesiz olunmaz.... |
Alıntı:
Fotolar profesyonel makineden , benim maharetim değil :) |
Ne cok isterdim baka bilmeyi ama orkide ve ben zıt kutuplarız ;) aldıklarım 15 günü bulmaz bitki cennetine gidiyorlar. ilk sırada menekşe ikinci sırada hoya ve ücüncü sırada orkide var seri katil gibiyim bu bitkilerde :p
|
ne kadar mesela ? :)
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Birde diğer orkide çeşitlerini deneyin bence.. Dendrobium gibi ... |
Ablacım ben de çok güldüm. Ne ara gittin çiçekle döndün? Tam bitki delilikleri başlığında anlatılası bir şey olmuş :) Ama çok güzel yine de, güle güle büyüt.
|
Alıntı:
|
Evet Canan hanım istekler aynı Dendrobium larda benimde gözüm var heleki kokulu türleri . Benki koca saksı cirbiduum öldürmüş adamım ;)
Şimdi şu 3 lüye bir bakın Kamelya ,acelya,orman gülü ;) yaşatamıyoruz sebep ? 20 tl ile kendinizi mutlu etmişiniz bence bu bile yeterli güle güle büyütün . |
Alıntı:
Mütemadiyen iki katından kendimi mutlu etmeye kalkarsam, kendimi dövmek isterim :) Teşekkür ederim... |
Mücevher Orkide
3 Eklenti(ler)
Alacakaranlık kardeşimize sipariş vermiştim, sağolsun getirdi. Hatta gelmişken Vandamın bakımınıda yaptı, kendisine tekrar teşekkür ediyorum.
Mücevher orkide çiçek ve yapraklarını yakından görün istedim. |
Çok güzel , özellikle yapraklardaki çizgiler , hep yeşil ve çiçekli olsun :)
|
Alıntı:
|
Bu çizgiler bana Baba filmini hatırlattı :)
|
Alıntı:
|
midyat sefyo gülün :) ilahi nerden aklınıza geldi :)
|
Alıntı:
|
olsun :D ne kötü oluyor değilmi dilimizin ucundaki şeyi hatırlayamamak.Allah'tan google var :)
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:18. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025