agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Canan / balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/27205.htm)

Canan 05-03-2013 13:59

3 Eklenti(ler)
İki yeni Phal. aldım, bunlar alternatif yetiştirme yöntemlerini deneyeceğim phal.ler.
Çiçeklenme bitince başlayacağım. İkisi de çift saplı, çok sağlıklı.. Pembenin hiç açılmamış tomurcuklu sapını kazayla kırdım maalesef. Beyaz olanın kandilleri çok büyük. Fakat bakın serada sapı tutacak çubuğu nereye saplamışlar :) Şikayet ettim, bu iki oldu...

Canan 05-03-2013 14:01

1 Eklenti(ler)
Yanlış hatırlamıyorsam mimoza ağacının dalı bu, çok güzel kokuyor, ters asıp kurutursanız çok uzun zaman renkli bir dekor olur. (Acaba suda köklenir mi?)

Canan 05-03-2013 14:02

1 Eklenti(ler)
Bu sümbül çok minik ama harika ve çok keskin kokuyor, iyice açıldı..

Canan 05-03-2013 14:03

1 Eklenti(ler)
Bu da evin başka bir çiçeği, görmeyen kızım Mino...

Canan 05-03-2013 14:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gokcegokce (Mesaj 1113997)
Ya küpeye? Küpelerden vaz mı geçiliyor yoksa! Şaka bir yana Canan Ablam kışın yaprağını dökmeyen cins Yasemin, Hibiskus/Japon Gülü, kış için de Açelya yakışır balkonuna. Bir de sarılıcı olmalı mesela clematis. Sardunyalarla arkadaş olurlar ne güzel :)

Gökçem, canlanmış gördüm seni, eferiiimmm... Küpe de olacak tabi ama ağırlık sardunya artık, birde balkonun kelli felli durduğuna bakma küçük, kediler yüzünden de yere birşey koyamam, yoksa özellikle selluka ve begonvil doldururdum :)

gokcegokce 05-03-2013 14:49

Eh biraz canlandım. Balkon hayalleri kuruyorum. Aklımda bir kaç proje var. Sen şu japon güllerini bir düşün Canan Ablam. Çok güzel oluyor kocaman çiçekleriyle. Ben kuruttum ama yine edinicem inşallah. Evvela şu tezi bitirmem lazım. O da biraz boğuyor beni aslında. Araştırma kısmı için bir kaç yerle görüşeceğim. İstanbul'a gelebilirim her an ;)

Canan 05-03-2013 18:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gokcegokce (Mesaj 1114056)
Eh biraz canlandım. Balkon hayalleri kuruyorum. Aklımda bir kaç proje var. Sen şu japon güllerini bir düşün Canan Ablam. Çok güzel oluyor kocaman çiçekleriyle. Ben kuruttum ama yine edinicem inşallah. Evvela şu tezi bitirmem lazım. O da biraz boğuyor beni aslında. Araştırma kısmı için bir kaç yerle görüşeceğim. İstanbul'a gelebilirim her an ;)

Çok güzel haber, gel gel çarşı-pazar gezeriz :)

iris41 05-03-2013 18:57

Dendrobium non-nobile . Canan hanım bu şimdiye kadar gördügüm en güzel orkide renkler harika.
Begonvil, Selluka ve cin gülü ;) yazın doldurun kışın atıcak yer ararsınız .
Aynı hatayı bende yapıyorum iklime önem vermeden hoşuma giden her bitkiyi alıp kışında kara kara düşünüyorum.

gokcegokce 05-03-2013 19:07

Nasıl yapıcaz o zaman sn. Iris. Yazın coşanlara kışın evde yer bulunmuyor. Kışın coşanlar yazın uykuda. Mevsimlikler yaz aşkı gibi sonbaharda terk ediyorlar bizi. Ben bu işi çözemedim. Tavsiyelere açığım...

Canan 05-03-2013 19:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi iris41 (Mesaj 1114152)
Dendrobium non-nobile . Canan hanım bu şimdiye kadar gördügüm en güzel orkide renkler harika.
Begonvil, Selluka ve cin gülü ;) yazın doldurun kışın atıcak yer ararsınız .
Aynı hatayı bende yapıyorum iklime önem vermeden hoşuma giden her bitkiyi alıp kışında kara kara düşünüyorum.

Çok haklısınız küçük bir begonvilim var, cephe kuzeybatı, içerde zor bela yer açtım hepsine, yaşatmak için akla karayı seçiyorum üstüne.. Ama sizde bilirsiniz bağımlılar gibi almadan sakinleşemiyor insan :) Dendrobium aynısını almayı düşünürseniz geçen hafta hala vardı Kozyatağı-Bauhausta.. Yalnız çiçekleri çok küçük çapı olsunda 5 cm.

ipektuğçe 05-03-2013 19:37

Bende bayıldım Dendrobium non-nobile çiçeklerine, maşallah diyelim. Güzel günlerinizde bol bol çiçeklerini görürsünüz inşallah Sevgili Canan. :) Bu arada fotoğraflar çok net ve güzel ;)

Canan 05-03-2013 20:43

Maviş..

1 Eklenti(ler)
iki dakika dışarı çıktım, yine elim ayağım durmadı, yeni bir çiçekle geldim :)
Buyrunuz çan çiçekli mini campanula, felakette kazıklandım, bu kadar iradesiz olunmaz....

Canan 05-03-2013 20:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ipektuğçe (Mesaj 1114187)
Bende bayıldım Dendrobium non-nobile çiçeklerine, maşallah diyelim. Güzel günlerinizde bol bol çiçeklerini görürsünüz inşallah Sevgili Canan. :) Bu arada fotoğraflar çok net ve güzel ;)

Çook teşekkür ederim. Dendrobiumu herkes çok beğendi, yarın o tarafa gideceğim, isteyene alıp gönderebilirim...
Fotolar profesyonel makineden , benim maharetim değil :)

iris41 05-03-2013 21:26

Ne cok isterdim baka bilmeyi ama orkide ve ben zıt kutuplarız ;) aldıklarım 15 günü bulmaz bitki cennetine gidiyorlar. ilk sırada menekşe ikinci sırada hoya ve ücüncü sırada orkide var seri katil gibiyim bu bitkilerde :p

alibaba 05-03-2013 21:28

ne kadar mesela ? :)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Canan (Mesaj 1114235)
iki dakika dışarı çıktım, yine elim ayağım durmadı, yeni bir çiçekle geldim :)
Buyrunuz çan çiçekli mini campanula, felakette kazıklandım, bu kadar iradesiz olunmaz....

Canan 05-03-2013 21:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi alibaba9 (Mesaj 1114264)
ne kadar mesela ? :)

Çok feci pazarlık yaptım 25 den 20'ye :) max. 5-10 arası eder...

Canan 05-03-2013 21:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi iris41 (Mesaj 1114262)
Ne cok isterdim baka bilmeyi ama orkide ve ben zıt kutuplarız ;) aldıklarım 15 günü bulmaz bitki cennetine gidiyorlar. ilk sırada menekşe ikinci sırada hoya ve ücüncü sırada orkide var seri katil gibiyim bu bitkilerde :p

:D Çok güldüm, farkettiniz mi hepsi benzer ihtiyaçta olanlar, ışık su gibi. Yani bir çözdünüz mü arkası gelecek. Bende üç Phal. yedim şimdiye kadar, inat ettim ama.. benim önerim benim yaptığım gibi fasikül fasikül okumayı bırakın, iç güdülerinize bitkinin söylediklerine bakın. Çok bilgi bazen daha kötüye götürüyor..
Birde diğer orkide çeşitlerini deneyin bence.. Dendrobium gibi ...

gokcegokce 05-03-2013 21:43

Ablacım ben de çok güldüm. Ne ara gittin çiçekle döndün? Tam bitki delilikleri başlığında anlatılası bir şey olmuş :) Ama çok güzel yine de, güle güle büyüt.

Canan 05-03-2013 21:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gokcegokce (Mesaj 1114274)
Ablacım ben de çok güldüm. Ne ara gittin çiçekle döndün? Tam bitki delilikleri başlığında anlatılası bir şey olmuş :) Ama çok güzel yine de, güle güle büyüt.

Ben yaparım :) Bu komik değil ki; bir kere gece karanlığında, sahil yolunda sakız çeliği toplarken, tinerciler deli sanıp benden kaçmıştı :)

iris41 05-03-2013 22:02

Evet Canan hanım istekler aynı Dendrobium larda benimde gözüm var heleki kokulu türleri . Benki koca saksı cirbiduum öldürmüş adamım ;)
Şimdi şu 3 lüye bir bakın Kamelya ,acelya,orman gülü ;) yaşatamıyoruz sebep ?

20 tl ile kendinizi mutlu etmişiniz bence bu bile yeterli güle güle büyütün .

Canan 05-03-2013 22:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi iris41 (Mesaj 1114288)
Evet Canan hanım istekler aynı Dendrobium larda benimde gözüm var heleki kokulu türleri . Benki koca saksı cirbiduum öldürmüş adamım ;)
Şimdi şu 3 lüye bir bakın Kamelya ,acelya,orman gülü ;) yaşatamıyoruz sebep ?

20 tl ile kendinizi mutlu etmişiniz bence bu bile yeterli güle güle büyütün .

Evet anladım şimdi :) Koşullarında uygun olması, zorlama olmaması gerek, doğru.
Mütemadiyen iki katından kendimi mutlu etmeye kalkarsam, kendimi dövmek isterim :) Teşekkür ederim...

Canan 20-03-2013 11:11

Mücevher Orkide

3 Eklenti(ler)
Alacakaranlık kardeşimize sipariş vermiştim, sağolsun getirdi. Hatta gelmişken Vandamın bakımınıda yaptı, kendisine tekrar teşekkür ediyorum.
Mücevher orkide çiçek ve yapraklarını yakından görün istedim.

olcim 20-03-2013 11:14

Çok güzel , özellikle yapraklardaki çizgiler , hep yeşil ve çiçekli olsun :)

Canan 20-03-2013 11:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi olcim (Mesaj 1124082)
Çok güzel , özellikle yapraklardaki çizgiler , hep yeşil ve çiçekli olsun :)

Teşekkürler, fotoda çok belli değil, yaprak çizgilerinden bazıları kırmızı...

olcim 20-03-2013 11:20

Bu çizgiler bana Baba filmini hatırlattı :)

Canan 20-03-2013 12:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi olcim (Mesaj 1124087)
Bu çizgiler bana Baba filmini hatırlattı :)

Çok yaşayın :) Ben bitkileri birilerine benzetmeyi seviyorum mesela sardunya cefakar neşeli bir çingene kadını.. Buna da Eyvah Necdet diyebilirim...

Asya Ceylan 20-03-2013 16:03

midyat sefyo gülün :) ilahi nerden aklınıza geldi :)

Canan 20-03-2013 16:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Asya Ceylan (Mesaj 1124203)
midyat sefyo gülün :) ilahi nerden aklınıza geldi :)

Oh rahatladım, teşekkürler, bende isimleri hatırlamaya çalışıyordum.Bunun adı midyatseyfo olsun..

Asya Ceylan 20-03-2013 16:36

olsun :D ne kötü oluyor değilmi dilimizin ucundaki şeyi hatırlayamamak.Allah'tan google var :)

Canan 20-03-2013 16:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Asya Ceylan (Mesaj 1124216)
olsun :D ne kötü oluyor değilmi dilimizin ucundaki şeyi hatırlayamamak.Allah'tan google var :)

Evet o beni kurcalar dururdu, google ıda akıl edememişim :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025