agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Canan / balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/27205.htm)

Canan 27-03-2013 18:46

3 Eklenti(ler)
Senecio Rawleyanus sıkı bir takipten sonra tedarik edildi..
Phal. orkideler tamamen açtı.
Eve geçen yaz aldığımız biberler güzel çıkınca tohum almıştım, büyüdüler, şaşırttım, umarım hepsi tutar 40 kadar fideyi ne yapacaksam :) Köşede bir başına tek sedumum...

günebakan 27-03-2013 21:21

Sitemizin toplantısına getirirsiniz fazla fideleri:)))

Canan 27-03-2013 21:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 1128395)
Sitemizin toplantısına getirirsiniz fazla fideleri:)))

İyi fikir, teşekkürler :)

Hakkı Şen 27-03-2013 21:52

Sizin yüzünüzden bir de orkidelere bulaşacağım galiba :) Çok güzeller maşallah..

Canan 27-03-2013 21:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hakkı Şen (Mesaj 1128416)
Sizin yüzünüzden bir de orkidelere bulaşacağım galiba :) Çok güzeller maşallah..

Bulaşın, bulaşın.. Onlar başka güzel...

Canan 10-04-2013 13:13

ceylan

1 Eklenti(ler)
Bu ceylan çok mu iri, bana mı öyle geliyor? Yanındaki sakızla kıyaslayın..

Hakkı Şen 10-04-2013 19:49

Ceylan normal de yanındaki sakız sardunya biraz küçük sanırım :p

Hakkı Şen 10-04-2013 19:53

Sayın Canan yerli ceylan sardunyalar ithal türlere göre daha büyük oluyor. Daha az çiçeklenmelerine karşın ithallere göre çok daha sağlıklı dallar verip, dal ve yaprak açısından daha güzel bir form oluşturuyor.

Canan 10-04-2013 19:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hakkı Şen (Mesaj 1136629)
Sayın Canan yerli ceylan sardunyalar ithal türlere göre daha büyük oluyor. Daha az çiçeklenmelerine karşın ithallere göre çok daha sağlıklı dallar verip, dal ve yaprak açısından daha güzel bir form oluşturuyor.

Ben de size sormayı düşünüyordum, sizinkilerde büyüktü yanlış hatırlamıyorsam geçen sene de minyatürlerden büyüktü ama bu ağaç gibi, yanındaki sakız 12 cm çaplık saksıda taze fide doğru.. Ölçtüm yaprak çapı 13 cm, çiçek çapı 7 cm.
Normal mi?

Hakkı Şen 10-04-2013 20:05

Evet haklısınız oldukça büyükmüş fotoğraftan o kadar olduğu anlaşılmıyor. Yapraklar bende 13 cm kadar olduğunu sanmıyorum. Nadiren o büyüklükte oluyor ama hepsi değil, aralarda tek tük. Yağmur suyu ve gübre verdiğimde irileşiyor yapraklar. Sulamayı biraz seyreltin derim ben. Bir de bulunduğu ortam nasıl bilmiyorum ama güneş ışığını biraz daha fazla görsün.

Canan 10-04-2013 20:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hakkı Şen (Mesaj 1136637)
Evet haklısınız oldukça büyükmüş fotoğraftan o kadar olduğu anlaşılmıyor. Yapraklar bende 13 cm kadar olduğunu sanmıyorum. Nadiren o büyüklükte oluyor ama hepsi değil, aralarda tek tük. Yağmur suyu ve gübre verdiğimde irileşiyor yapraklar. Sulamayı biraz seyreltin derim ben. Bir de bulunduğu ortam nasıl bilmiyorum ama güneş ışığını biraz daha fazla görsün.

Anneme geçen sonbahar minicik dal verdim, böyle gelince şok oldum da :) Anne eli değmiş :)
Teşekkür ederim..

Hakkı Şen 10-04-2013 20:23

Baştan yazsaydınız ya anne eli değdi diye :) Ellerine sağlık tüm annelerin....

Canan 14-04-2013 14:39

yeniler..

5 Eklenti(ler)
Kumru bebeklerim uçunca balkonuma kavuştum, bahar bana yeni geldi.
Önce ruj çiçeğim; gerisi kendini anlatır, yeni geldiler, asıl yerlerine geçmeden önce biraz dinlensinler..

Canan 14-04-2013 14:42

5 Eklenti(ler)
sakızlar, hala açamayan lalelerim...

Canan 14-04-2013 14:44

3 Eklenti(ler)
.....

Canan 14-04-2013 15:04

2 Eklenti(ler)
Size dün yaptığım sera gezisinden bir echeveriayı ve nette görüp bayıldığım flying duck orkideyi de göstermek istiyorum.

Ayşe Derin 14-04-2013 16:43

Canan mevsime dolu dolu başladın, herbiri ayrı güzel, sefa ile keyifle büyüt.

Canan 14-04-2013 16:46

Teşekkür ederim Ayşeciğim, bu daha başlangıç :)

sardunaki 14-04-2013 19:19

Canan hanım sardunyalarınız bir harika ,sevgiyle büyümüşler bellliki.Bende tam anlamıyla sardunya fanatiğiyim,her türüne her rengine vurgunum .İçim açıldı - ellerinize sağlık

h_dogan 14-04-2013 19:23

Yeni elemanlarınız hayırlı olsun. İşiniz var. :D
(Bugün iş yapmaktan telef oldum bir de yarın iş var)

Canan 14-04-2013 20:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sardunaki (Mesaj 1138536)
Canan hanım sardunyalarınız bir harika ,sevgiyle büyümüşler bellliki.Bende tam anlamıyla sardunya fanatiğiyim,her türüne her rengine vurgunum .İçim açıldı - ellerinize sağlık

Teşekkür ederim, hoşgeldiniz.. İsminizden belli Sayın Sardunaki :) Balkona Amazon Ormanları'nı da getirsem sardunyaların yeri başka bence de...

Canan 14-04-2013 20:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1138539)
Yeni elemanlarınız hayırlı olsun. İşiniz var. :D
(Bugün iş yapmaktan telef oldum bir de yarın iş var)

Teşekkür ederim, bunlar nasıl elemansa hep onlara çalışıyorum :)
Sormayın ortada doğru düzgün birşey yokmuş gibi dursa da bir sürü iş var, bir günde bitiremedim ben. Toprak işi yoruyor dediğimde dalga geçiyorlar benimle, saksıda toprağın işini beğenmiyorlar.. :) Kolay gelsin hepimize...

gokcegokce 14-04-2013 21:04

Canan Ablacım balkonuna dönüşün muhteşem olmuş. Ruj çiçeği çok zarif, sardunyalar her zamanki gibi harika, dahlialar da müthiş görünüyor. Laleni kıskandım doğrusu, biliyorsun benimki telef olmuştu bi sıcak bi soğuk derken. Ceylanların da gösteriye başlamış, maşallah. Daha düzenleme yapmadığın hali böyleyse, düzenlenen balkonunu düşünemiyorum. Sevgiler...

Canan 14-04-2013 22:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gokcegokce (Mesaj 1138612)
Canan Ablacım balkonuna dönüşün muhteşem olmuş. Ruj çiçeği çok zarif, sardunyalar her zamanki gibi harika, dahlialar da müthiş görünüyor. Laleni kıskandım doğrusu, biliyorsun benimki telef olmuştu bi sıcak bi soğuk derken. Ceylanların da gösteriye başlamış, maşallah. Daha düzenleme yapmadığın hali böyleyse, düzenlenen balkonunu düşünemiyorum. Sevgiler...

Gökçeciğim sağol, evet hatırlıyorum lalelerini ama laleler beni de üzdü, aynı saksıda siyah lalelerde ekili ama bir tane bile çıkmadı çok üzüldüm. Toprağı kurcaladım biraz sanki erimişler, bulamadım.
Ben bitki ve saksı çeşidi çok olunca bakarken yoruluyorum, istiyorum ki bari saksılar olabildiği kadar sade ve tek tip olsun. Bir de raf ünitesi ayarlayabilirsem daha derli toplu olacak.
Ruj kontenjanın da var, haberin olsun.Yerine adapte olsun bakalım ne yapacak..

gokcegokce 14-04-2013 22:50

Lale soğanları çabuk mantar hastalığına yakalanıp çürüyorlar. Kartal Koçtaş'tan indirimdeki güz soğanları arasından papağan lale soğanı almıştım. Dikmek için sonbaharı bekleyeyim demiştim. Bir haftada küf ve mantar oluşmuş yarısı gitti soğanların. Denizli'ye gelince de hemen müsait yerlere diktim onları, bakalım seneye açarlar mı? Soğanlıları çok seviyorum ama bakımlarını bir türlü beceremiyorum.

Dediğin gibi düzen çok önemli. Zaten balkonunda ilk dikkatimi çeken sadelik, uyum ve düzen olmuştu. Çok çeşit göz yorabiliyor, önemli olan sağlıklı, bakımlı ve ahenkli bitkiler. Sen de bunu zaten çok güzel uyguluyorsun. Sevgiler...

Canan 15-04-2013 06:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gokcegokce (Mesaj 1138683)
Lale soğanları çabuk mantar hastalığına yakalanıp çürüyorlar. Kartal Koçtaş'tan indirimdeki güz soğanları arasından papağan lale soğanı almıştım. Dikmek için sonbaharı bekleyeyim demiştim. Bir haftada küf ve mantar oluşmuş yarısı gitti soğanların. Denizli'ye gelince de hemen müsait yerlere diktim onları, bakalım seneye açarlar mı? Soğanlıları çok seviyorum ama bakımlarını bir türlü beceremiyorum.
Dediğin gibi düzen çok önemli. Zaten balkonunda ilk dikkatimi çeken sadelik, uyum ve düzen olmuştu. Çok çeşit göz yorabiliyor, önemli olan sağlıklı, bakımlı ve ahenkli bitkiler. Sen de bunu zaten çok güzel uyguluyorsun. Sevgiler...

Al benden de o kadar, bu son yumrulu begonya ve bardak menekşe alışım, yine bir sorun çıkarsa yumrulu-soğanlı bitkilere hiç bulaşmayacağım artık, beceremedim. Teras ya da bahçe olsa neyse zaten küçücük balkon, dediğin gibi bir de saksılar çeşitli olunca pakistan otobüsü gibi oluyor :)

Sevgi 15-04-2013 08:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Canan (Mesaj 1114285)
Ben yaparım :) Bu komik değil ki; bir kere gece karanlığında, sahil yolunda sakız çeliği toplarken, tinerciler deli sanıp benden kaçmıştı :)

Canan hn. balkon sayfanızı baştan sona gezdim. Her şey çok güzel MAŞALLAH.
İyi günlerde keyfini çıkarınız.

Yalnız şu tinerci olayına çok güldüm. Çok da iyi olmuş hep onlar mı bizi korkutacaklar biraz da onlar korksunlar.

Sağlıcakla ve hoşçakalın...:)

Canan 15-04-2013 09:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sevgi (Mesaj 1138829)
Canan hn. balkon sayfanızı baştan sona gezdim. Her şey çok güzel MAŞALLAH.
İyi günlerde keyfini çıkarınız.

Yalnız şu tinerci olayına çok güldüm. Çok da iyi olmuş hep onlar mı bizi korkutacaklar biraz da onlar korksunlar.

Sağlıcakla ve hoşçakalın...:)

Hoşgeldiniz Sayın Sevgi, hepberaber diyeyim.
O olaya ben de gülerim hala, tinercileri korkutmak her anormalin harcı değil :)

Canan 16-04-2013 21:10

Oncidium

1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar, 14 şubatta çiçekli aldığım oncidiumumda böyle bir oluşum var, çiçek sapıysa çok sevineceğim, fikirlerinizi söyler misiniz? (Serkan bey görürsünüz umarım)

serkan_istanbul 16-04-2013 21:18

Bence yeni bir lob oluşuyor orada çiçek sapına benzemiyor. Benimkinde de var sizin kilerden ufak iki tane.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025