![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Mercan..
|
Ayşe ne tatlı ne zarif şeymiş bu... İstesem nereye ekerim, el kadar balkon :)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Ama ben uzun boylu beyaz kostümlü olana vuruldum:o Bu güzelin adını yaşını :) kriterlerini :p yazarsanız memnun olurum. Bakımlı güzel çiçekler için sizi tebrik ederim. Ellerinize sağlık... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bir şeyler getirdim Canan, biraz toparlansınlar paylaşırım, mercan bende küçük bir saksıda var, çiçeklensin senindir.Bu resimdeki aslında çok görkemliydi, fakat aşırı rüzgar görüntülüyü sabitlemekte zorladı.
Seyahatim genel anlamda güzel geçti, bir dişi piton gördüm, aman yarabbi uzak durmak en akıllıcası, gör ve uzaklaş... |
Alıntı:
|
Alıntı:
Sağol arkadaşım, Mercan senden diye kimselere de veremem, o devasa birşey olup balkonu yutar :) Sende kalsın..Kalsın ama belki önümüzdeki sene bahçeli bir yere geçerim, o zaman alırım affetmem. Ben horozibiği ve gül biberi Ocak ayında ekmem gerek diye biliyorum, gönderdiğin tohumları o zaman ekeceğim. Fakat sen gül biberi tohumlarını ekme dedin, nasıl olacak? Bu arada hasta menekşelerden biri öldü, diğerinin ilaçlama ve bakım devam ettiği sürece durumu iyi. Eylülde ektiğim sümbüller yeşil uç çıkarmış, daha minicikler, gelişimlerini buradan resimleyeceğim. Sonra senin uyarınla içeri aldığım Madagaskar Yasemini üç günde sürgün vermeye başladı içeride, seyahatten getirdiklerini de paylaşırsan anaçtan yeni yavruya kadar süreçleri de buradan herkesle paylaşmış oluruz. Velhasıl senin sayfama ve balkonuma katkın çok arkadaşım. Hep burada ol... Sen çok kıymetli bir insansın, senden gelene de torpilli bakıyorum tabi :) |
Alıntı:
Piton evcil görünüyordu, bilemem tabii, mesafeyi koruduktan sonra korkmaya gerek yok elbette. Canan, menekşen için üzüldüm, çok hırpalanmış görünüyordu, yerine koyarız merak etmeBenim Madagaskar yaseminim de içeride 1m yi geçti yeni sürgünleri.Ben tüm tohumları Mart'ta ekerim, hiç sorun yaşamadım, İstanbul iklimi için hadi Şubat diyelim, hava ısısına göre hareket ederiz.Sümbüllerin baharda balkonunu şenlendirecek, onların ömrü bitince aynı saksılara tohumdan gelişen fideleri alırsın devir teslim sürer gider.Sonuçta bakî olan insanlık. |
Canan ablacım, sayfan hareketsiz kaldı bir hayli. Yok mu çiçeklerinde bir kıpırdama? İstanbul'da havalar güzel gidiyormuş. Son aldığın orkideler nasıl alıştılar mı evlerine? Kısacası özledim paylaşımlarını :) Sevgiler...
|
Alıntı:
|
Sayın Canan hanım,
Vanda dan anlamam ama bitkide yaprak sararması ve uçlardaki kuruma yaprak buzusmesi ve curuk kokusu gelmesi pek hayra alamey değil. Kuruma belirtisi gibi duruyor. Bitki benim olsa uygulayacağım, çürük kokleri kopartır sağlam bir mantar ilaçlaması yaparım 1 hafta sonra iz elementi gübrelemesi yaparım . Vanda fısfıslamadan ne kadar çok hoşlanır bilmem ama biraz ihtiyacı var gibi. Bunlar benim nacizane düşüncem. |
Alıntı:
|
:) Canan hanım, adres en kolayı :) siparişler geldiğinde haber vereceğim. Hatta gelirken orkidenizide getirebilirsiniz, durumuna bakar bir değerlendirme yapma imkanımız olabilir
Saygılar |
Umarım uğraşlarına değer ve güzel orkiden muhteşem çiçeklerini verir Canan Ablacım. Tabi sn. alacakaranlığın da yardımıyla :) Şu kış bir bitsin zaten başka bir şey dilemiyorum, güzel güneşli günler ve bol çiçekler hayaliyle yanıp tutuşan gökçe'den sevgiler... ;)
|
Alıntı:
|
Yeniler...
5 Eklenti(ler)
Sevgililer gününde markete gitmek zorunda kalınca, çiçek olmayan bir market seçtim :) Fakat kocaman stand kurmuşlardı ve ben yine duramadım :)
Oncidium orkide 17 tl. gövde çiçek durumunu yakından görün istedim. Eve yeniden güneş girmeye başladı, menekşe deneyeceğim ilk kez. Çuhalara da ilk defa bakacağım... |
Evdekiler..
5 Eklenti(ler)
Evdekilerde hareketlenme var..
Madagaskar Yasemini bir aydır hem yaprak sararttı hem üç tane uç verdi, uçlardan birini kazayla kurutmuşum maalesef ama bu kadar hareketli olmasını anlayamadım. Sümbüllerim koyu pembe açacak, kırmızı gibi ama biraz minyonlar sanki.. Tricolor da bir aydır üç dört yeni yaprak verdi. üstelik kötü bir torfta. Yılbaşılar tomurcuklanmaya başladı, çok küçükler gösteremiyorum. Bambularımda geldiklerinden beri yaprak filiz çıkarmayı bırakmadılar.. Son fotodaki çam dalı kardan kırılmıştı, minik kozalağının hatırına şansını denesin istedim, tutar mı bilmem.. |
2 Eklenti(ler)
Çoktandır hareketliler..
|
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar, siteden çok değerli bir can arkadaşımın tarifi ile kompost yapmaya başladım. Açıkçası birşey bildiğim yok, henüz denemedim de. Fakat kompost konusuyla ilgilenmediyseniz bence hemen okumaya başlayın. Yaptığım sıvıyı sanırım 1 ay sonra bitkilerimde kullanabileceğim. Yeni çalkaladığım için biraz bulanık, aslında daha duru ve sirke gibi kokusu var. Kokudan endişe etmeyin, bulunduğu yeri kokutmuyor. Bu tür sıvıların gider kokusu ve kirli su ıslahı içinde kullanıldığını okumuştum.(Tabi endüstriyel boyutta). Denemelerimi ve sonuçlarını sizinle paylaşacağım. Hepimize kolay gelsin...
|
Sevgili Canan hanım, bitkilerinize ve zevkli seçimlerinize bayıldım. :eek: Keyifle çıkarmanızı diliyorum bu güzelliklerin tadını. Elinize emeğinize sağlık, hepsi çok çarpıcı, hepsi çok güzel.. ;)
|
Canan Ablam kompost deneyimini merakla takip edicem. Ben de merak ediyordum uzun zamandır ama koku konusundan dolayı tereddütteydim. Sevgiler.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bunu duyduğuma sevindim, ben de deneyeceğim en kısa zamanda. Eşim şimdilik iyi, kanda enfeksiyon yok Allah'a şükür. Ama buranın hastane koşulları tam nedenini öğrenmemizi zamana bıraktırıyor malesef. Tomografi sonucu mart'ta belli olacak.
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:54. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025