![]() |
Sevgili Smiy; beğenin için teşekkür ederim. Seninle ve tatlı kızınla bizzat tanışmaktan mutluluk duydum. İnşallah sende mini bebişlerin güzel çiçeklerini görürsün. Sevgiler.
|
Ne kadar güzel açmış,renk harika.(87.mesaj)Geçen sene bir tanıdığın evinde çiçeksiz halini görmüştüm,bana çok güzel çiçek açtığını anlatmış(az bile anlatmış) ben istemeden kendisi iki adat çelik koparıp vermişti.Çelikler tuttu ufak ufak yumrular da vermeye başladı fakat fazla zaman geçmeden yumrular dökülüyor.Sizin fıstıklar gibi olması için ne yapmalıyım?:)Birde ne kadar zamanda bu hale geldi?Sevgiler.
|
Sevgili Berçin; yılan kaktüsümü ben de geçen yıl küçücük bir loptan yetiştirdim. Henüz bir yıllık. Çiçekler eski loplarda açtı. Yeni uzantılarda henüz tomurcuk yok. Geçen yıl hiç çiçek görmedim. İlk defa bu yıl açtı. Kaktüsüm güneye bakan balkonda. Biraz güneş. biraz su ve sabır yetiyor. İnşallah sende seninkilerin çiçeklerini görürsün.
|
Balkonunuzu zevkle gizindim. Hepsi çok güzeller. Ellerinize sağlık.
|
Teşekkür ederim. Ben henüz botanik bahçe yapamadım ama, uğraşıyoruz işte.
|
Almira'cığım, balkonunu ziyarete açmışsın, bir haber verseydin, kahveye gelirdim :)
Bakıyorum sukkulentlere kaktüslere dalmışsın, peki çelik yapmakta üstüne yok biliyorum, onlar neredeler, meselâ pembe acem borusu, bu süper güzelliği herkes görsün lütfen. Bana getirdiğin çok güzel çiçekler açtı yaylada ama kışı çıkaramadı ne yazık ki, Mersin'de bıraksam kim bakacaktı, mecburen yaylaya götürmüştüm. Güzel balkonunda mutlu bir yaz diliyorum sana canım, güzel bitkilerinin fotoğraflarını bekliyorum. |
Kahve için her zaman beklerim Adalet Hanım. Malesef bu yıl fazla çelik denemem olmadı. Bu yıl kaktüs ve sukulentler çelikte.:D
Güzel dileklerin için teşekkür ederim. |
2 Eklenti(ler)
Geçen hafta şöyle bir toroslarda gezdim. Dağ havası birbaşka güzel. Gezinti sırasında minyatür bir güzelle karşılaştım. Sanırım bu hercaillerin annesi.:D
|
Çok şirinmiş, tohum almışsındır umarım.
|
4 Eklenti(ler)
Bu yıl Mersin tarım fuarından birkaç tane küpe çiçeği aldım. Bir parmak boyundalardı. Tam olarak büyüyemeden çiçeğe durdular.;)
Çiçeklerin yakından görünüşü. |
4 Eklenti(ler)
Bitkinin genel görüntüsü.
|
1 Eklenti(ler)
Küpeler toplu. Resmi geçit gibi oldu.:D
|
1 Eklenti(ler)
Kaynana topuzum açtı.
|
Maşallah ellerinize sağlık hercaiye bayıldım küpelilere diyecek söz yok.
|
2 Eklenti(ler)
Geçen yıldan kalma lisilerim.
|
1 Eklenti(ler)
Orhan Bey'in gönderdiği tohumlardan yetiştirmeye çalıştığım sellukam. Kendisine tekrar çok teşekkür ederim.
|
Almira'cığım, fotoğrafları çok küçülttün, biraz daha büyük olsun.
|
1 Eklenti(ler)
Bu da küçük kızımın ana sınıfı bitki yetiştirme projesinde diktikleri çiçeği.:D
|
Büyük kızım fotoğraf makinasının ayarı ile oynamış Adalet Hanım. :mad:Onun işgüzarlığının azizliğine uğradım. Bu seferlik böyle.:(
|
1 Eklenti(ler)
Bunlar da yine küçük kızımın ısrarlarına dayanamayarak aldığımız pekin ördeği yavruları.
Huriye,Düriye,Nuriye: |
Kaynana topuzunda çiçek görmek için erken değil mi? Bendekinde tomurcuk bile yok..
Mersin-İzmir arası sıcaklık farkı o kadar da yok.. Haksızlık bu :( (Kıskançlığına kulp arayan üye :p |
Ne güzel, siz bu güzelliği daha sonra göreceksiniz.
Bazen çiçeklerin erken açması hiç güzel olmuyor. Bir yıl bekliyoruz; hemen açıp geçiveriyorlar. Benim iki saksımda toplam yedi çiçek açtı. Birinci saksının çiçeği geçmek üzereyken ikincisi açtı. Öptüm,sevdim kokladım. Toplam muhabbetimiz birgüncük sürdü. Umarım siz de sizinkini öpüp koklarsınız. Çiçeği karanlık bir köşeye alırsanız çiçeği tam gün açık kalıyor. Biz bir gün perdeler kapalı oturduk evde.:D |
Alıntı:
Sevgiler.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Ne keyifli bir gezinti oldu sevgili almira, elinize sağlık.
Huriye, Düriye ve Nuriye'ye bayıldım. :p Küpeler bir harika...Aslında hepsi çok harika ;) Sevgilerimle. |
Alıntı:
Lisilerin tohumlarını üç yıl önce sevgili Jineop göndermişti. Üç yıldır birkaç saksılık yetiştiriyorum. Bunlar geçen yıl tohumdan yetiştirdiklerim. Geçen yıl çiçek açmamıştı. Kısmetse bu yıl çiçeklerini göreceğim. Bu yıl çimlendirdiklerim daha iki yaprak. |
4 Eklenti(ler)
Bu malta eriğini tohumdan yetiştirdim. Şimdi sitemizin bahçesinde.
|
Harikasın Almira, tohumdan yenidünya yetiştirdin ve meyvelerini topluyorsun, harika bir duygu.
Aşı yapmadan meyve vermez derler, aşı yaptın mı? |
Malesef meyvelerden yiyemedim. Ben fotoğraflarını çektikten sonra hepsi yok olmuştu.:D
Aşı yapmadım Adalet Hanım. Tamamen çekirdekten yetişme. Meyveler de oldukça iriydi. Şu kocaman ama tatsız tuzsuz olan cinsleri aşı ile ticari amaçlı üretilenler. Bunlar onlardan değil. Bu halde iken biraz ekşi oluyorlar. Tamamen sarardığında şeker gibi ama sanırım biz o halini hiç göremeyeceğiz.;) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:13. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025