![]() |
Sn Almira,
İyi akşamlar, nerden başlayım bilemiyorum, meyve ağaçlarınız, sukulentleriniz kaktüsleriniz,brugmansialarınız, ördekleriniz ve son olarak keçiler:D. Ben de bir çiftlikte büyüdüm, tıpkı sizin Allah bağışlasın sevgili kızınız gibi o keçileri kucağımdan indirmezdim. Çokkkkk şanslı ve huzurlu bir çocukluk geçirmişim, anneme babama hep sırf o çocukluk günlerim için hayır dua ederim. En büyük zenginlik kızınıza verdiğiniz o saf tabiat içinde geçirilmiş çocukluk. Allah ağzınızın tadını bozmasın, benim gibi özlemini çekenlere de tekrar böyle bir köy hayatı nasip etsin inşaAllah. Çok büyük keyf aldım sayfaları gezerken, bu sene tohumlardan yüzünüzün gülmesini temenni ederim;) |
3 Eklenti(ler)
Sayın Denizardacan; beğeniniz için çok teşekkür ederim. Malesef ben de köy hayatından uzak büyüyenlerdenim. Anne-baba başka illerden göç edip Mersin'e yerleşenlerden. Mersin'de yaz gelince büyük çoğunluk yaylalara ve köylerine göç eder. Çocukluğum merak ve özentiyle geçti. Hep köy hayatını ve yaşantısını merakla büyüdüm. Neyseki çocuklarım bu yaşantıdan mahrum kalmadı. Eşim Mersin'in yerlisi. Mümkün olduğunca çocuklarımı bu yaşantıyla iç içe büyütmeye çalışıyorum. Temenniniz için de teşekkür ederim. Tohum deyince bakalım bu yıl ekilenlerden neler çıkacak.;)
Balkonun kirliliği için kusura bakmayın. Tohum ekiminden hemen sora çektim fotoğrafları.:o |
Ooooooo bahar şenliği, tohumdan bitki yetiştirmek kadar zevkli ne olabilir, nasıl da pıt diye çıkıyorlar toprak yüzüne.
Siz erkencisiniz tabi, ben çok büyük bir heyecanla bekliyorum daha iki haftamız var bizim. Bereketli ve sağlıklı bir hasat diliyorum size şimdiden;), sevgiler. |
3 Eklenti(ler)
Balkondan görüntüler.:rolleyes:
|
4 Eklenti(ler)
Aleo vera ve alt türleri.;)
|
1 Eklenti(ler)
Itır.
|
1 Eklenti(ler)
Küçük bir arajman.
|
2 Eklenti(ler)
İlk çimlenenler:;)
Tohum takas etkinliğinden aldığım ve dayanamayıp 23 Ocak'ta ektiğim Redrrobin domates . Sayın heyyamolanın yine tohum takas etkinliğinde paylaştığı mor reyhan. |
Ne güzel fotoğraflar bunlar böyle.
Görsel şölen yaşattınız bana. |
4 Eklenti(ler)
Bütün kış bıkmadan çiçeklerini sergileyen sevgili Adalet Hanımın hediyesi Alyssum.:D
|
3 Eklenti(ler)
Sevgili Tika çok teşekkür ederim.
Bunlar yeni güzeller; Defne, Cereus peruviansus monstrosus ve adıdn bilmediğim bir sukkulent.;) |
Sayın almira ne şanslısınız bu kış günlerinde rengarenk bir ortam bizlerde kuru dallar var baya beklicez ;)
Sukulentlere ve o yılan kaktüse bayıldım ne güzel gelişmiş . |
Balkon bahçe ev derken tam bir çiçek sevdalısı.
Ellerine sağlık sayın Almira. Çiçekler ortam harika. Kuzular ördekler tavuklar. Doğadan yararlanmak doğayla iç içe olmak bu işte. Kolay gelsin, bol çiçekli günler dilerim. |
Sn almira günaydın
Acemborusu hakkında bir şey soracaktım özel mesajlarınız dolmuş ;) maşallah çok aktifiniz Her şey çok güzel ve intizamı olmuş ellerinize sağlık Saygılar |
Sayın Almira
Bu kadar çok çeşidi ve güzelliği bir arada görünce gözlerimiz şenlendi:D tohumlarda çıkınca dahada güzelleşecekler,buna eminim elinize emeginize sağlık. Her şey gönlünüzce olsun,saygılar. |
Bahçeniz balkonunuz çok güzel, emeğinize sağlık sn. Almira hn.
|
Sevgili Alimira hepsi güzelde alisyumlarınız harika....Ellerinize sağlık..
|
Maşallah hepsi birbirinden güzel.Güle güle büyütün.
|
iyi ki dikmissin, cok güzel olmuslar
|
Alıntı:
Bu sene tohum ekimi için geciktiğimi düşünüp boş yere üzülmüşüm, bunca tohumdan çıkacak onca fideyi ne yapacaksın, Mersin Park ve Bahçeler Müdürlüğüne mi vereceksin :) İlk fırsatta burayı yakinen görmem lazım :rolleyes: |
Hey maşallah sevgili Almira balkon görüntüsene bayıldım ama o tohumlar yokmu görünce gözlerim ayrıldı maşallah ne kadar çok inşallah hepside çimlenir bol bol fidelerin olur:)
|
Sevgili Adalet Hanım; o tohumların içinde neler yok ki? Çeşit çeşit biberler, patlıcanlar. Hepsi de çimlendi. Sırada domatesler ve kabaklar var.:o Hele siz bir gelin; Mersin park ve bahçeler müdürlüğüne değil ama birçok bahçeye yetiştiririm ben o fideleri.:p Balkonuma da en kısa zamanda beklerim inşallah.
|
Sevgili günebakan; o balkonumun birtanesinin görüntüsü. Diğer balkonumda da domatesler var.:cool: Onlardan bana ayak basacak yer kalmadı. Biran önce fideye dönüşmelerini bekliyorum. İnşallah bahçede yerlerini alınca daha güzel olacak. Güzel temennilerin için teşekkür ederim.
|
4 Eklenti(ler)
Nergizlerim.
|
devamını bekliyoruz.
|
2 Eklenti(ler)
Allah'ın izniyle YGS'yi atlattık Şimdi sıra bitkilerde.Devamı geliyor.
Tohumtakas etkinliğinden aldığım kırmızı dağ ıspanağı tohumlar fide haline geldi. |
1 Eklenti(ler)
Yine tohumtakas etkinliğinden aldığım sayın Heyyamoladan gelen kırmızı pancar tohumlarının bu günkü hali.
|
1 Eklenti(ler)
Tohum takasla devam ediyoruz. Heyyamoladan mor fesleğen.
|
1 Eklenti(ler)
Sayın tekomustiden gelen kırmızı pancar ve şekerpancarı tohumlarının bu günkü durumu.
|
2 Eklenti(ler)
Tohumtakas etkinliğinden aldığım tomatillo tohumları nerdeyse çiçek açacak.:o
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:08. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025