agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   alacakaranlik / dükkan, ev (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/26569.htm)

alacakaranlik 13-07-2012 13:56

1 Eklenti(ler)
Fuls :)

alacakaranlik 14-07-2012 19:00

1 Eklenti(ler)
Kağıt çiçeği

serkan_istanbul 15-07-2012 10:00

Maşallah herşey yolunda şu sıcaklardan fırsat bulsam hemen karşıya geçmek istiyorum bitkilerinize bakmak için sevgiler hayırlı pazarlar.

alacakaranlik 15-07-2012 13:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi serkan_istanbul (Mesaj 998468)
Maşallah herşey yolunda şu sıcaklardan fırsat bulsam hemen karşıya geçmek istiyorum bitkilerinize bakmak için sevgiler hayırlı pazarlar.

Ziyaretinizden memnun olurum. Salı günü yağmur gelecekmiş :)

aydam 18-07-2012 19:21

en yakın zamanda üsküdara gidiyorum ben :)

alacakaranlik 21-07-2012 15:18

2 Eklenti(ler)
ilk resimdeki sukkulenti bilen ?

Türkan 21-07-2012 15:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi alacakaranlik (Mesaj 922843)
Bu bitki yazın kurur , eylül-ekim ayında sulamayla beraber yeşerir. Baharlık bitki olduğu için tüm yıl dışarıda kalabilir. İki özel isteği vardır. Biri minimum 10 cm derinlikte saksı, diğeride bol su ;)

merhabalar sayfanizi cok begendim elinize emeyinize saglik.ben dugun ciceyini mart ayinda topraga kok olarak diktim cabucacik yapraklari citi.ama bir sure sonra yapraklar dibinden porsudu .hatta bir tanesinin tomurcugu ustunde kurudu.
eylulde yeserir demissiniz benimkinin kokleri duruyor hallerini bilmiyorum ama yeserirmi acaba?yardimci olursan sevinirim.simdiden tesekkurler.iyi gunler:)

alacakaranlik 21-07-2012 16:09

Teşekkür ederim. Bahar aylarında çiçek açan soğanlı bitkiler genelde duruma bağlı olarak temmuz ayında kururlar ( normal kuruma haziran ayında başlıyor ). Dikimi geç yapılan bitkiler genelde sera ortamlarında hızlı bir şekilde büyütülürler. Ama ev de **** dışarıda büyüyen bitkilerin çiçek açmak için fazla bir zamanı olmaz ve sıcaklara yakalandıkları vakit kurumaya başlarlar. Kuruyan soğanlı bitkilerde yapılması gerekenler ;

1. Saksı içinde saklayacaksınız, toprağın kuru kalmasına özen gösterip serin bir yerde muhafaza edin
2. Toprakta saklamayacaksanız, topraktan soğanı çıkarın. Soğanı bir file içine, fileyi de serin, havadar bir ortamda tutun. Eylül ortasından itibaren toprakla buluşturabilirsiniz

Türkan 21-07-2012 16:27

tesekkurler hemen bu gun yapicam insallah curumemistir

alacakaranlik 22-07-2012 14:44

4 Eklenti(ler)
Bugün baya uğraştırdı beni

alacakaranlik 22-07-2012 14:46

1 Eklenti(ler)
Diatomit ortamında kullanılmak üzere hazırlanan leonardit gübresi, deneme aşamasında

alacakaranlik 22-07-2012 14:47

1 Eklenti(ler)
Orjinal diatomit taşı içinde hoca cornosa yetiştiriciliği, bugun 1. gün

Asya Ceylan 22-07-2012 15:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi alacakaranlik (Mesaj 1000817)
Teşekkür ederim. Bahar aylarında çiçek açan soğanlı bitkiler genelde duruma bağlı olarak temmuz ayında kururlar ( normal kuruma haziran ayında başlıyor ). Dikimi geç yapılan bitkiler genelde sera ortamlarında hızlı bir şekilde büyütülürler. Ama ev de **** dışarıda büyüyen bitkilerin çiçek açmak için fazla bir zamanı olmaz ve sıcaklara yakalandıkları vakit kurumaya başlarlar. Kuruyan soğanlı bitkilerde yapılması gerekenler ;

1. Saksı içinde saklayacaksınız, toprağın kuru kalmasına özen gösterip serin bir yerde muhafaza edin
2. Toprakta saklamayacaksanız, topraktan soğanı çıkarın. Soğanı bir file içine, fileyi de serin, havadar bir ortamda tutun. Eylül ortasından itibaren toprakla buluşturabilirsiniz

Ah işte o serin ortamı bir bulabilsek :)

alacakaranlik 22-07-2012 16:00

bodrum katları, kömürlükler, merdiven boşluğunda başarılı olarak saklanabiliyor. Buzdolabında bile saklanabilir ama en fazla 1 ay olması lazım sonrasında köklenme başlıyor :)

Türkan 22-07-2012 16:07

sayin alacakaranlik benim kaktuslerim ep eydir tomurcukta cook gec buyuyor bu normalmidir?sizce ne yapmaliyim?saygilar :-)

Türkan 22-07-2012 16:28

az once gittim topragi kazdim.dugun ciceyini bulmak icin. 12 taneden sadece 2 kok buldum.ama birisinde yeni kucuk kök olusumlari var sence ne yapmaliyim.saksiyami dikeyim yoksa bekletiyimmi ne dersin?

alacakaranlik 22-07-2012 17:18

Kaktüslerde uzman değilim, ama kaktüs gübresi verebilirsiniz takviye olarak. en ideali full güneş görebileceği bir yere koyun, daha hızlı çiçek açacaktır

Yaprak yoksa yavru gelişimi o kadar ile kalmıştır. Yapmanız gereken topraktan çıkarın ve serin bir yerde muhafaza edin. O kucuk kalan gelişimini sonbahar ile birlikte başlayacaktır

Türkan 22-07-2012 18:28

kaktuslerim evin en gunesli yerinde.
bilgileriniz icin tesekkurler.
sizi izlemeye devam edicem iyi gunler

aydam 22-07-2012 20:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi alacakaranlik (Mesaj 1001030)
Bugün baya uğraştırdı beni

senin hoyalaranı sevsinler :)

alacakaranlik 23-07-2012 12:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aydam (Mesaj 1001152)
senin hoyalaranı sevsinler :)

sevmeyin hoyalarımi, şımarıyorlar çiçek vermiyorlar. Çiçek verene kadar işkence yapacağım :) :)

Yeni hoyalar gelecek, ilgiye ve sevgiye ihtiyaçları olacak :) :)

aydam 23-07-2012 15:06

ben hepsini severim hiç sıkıntı yok :)

alacakaranlik 24-07-2012 08:38

5 Eklenti(ler)
Gunaydınlar...

serkan_istanbul 24-07-2012 10:08

Günaydın. Millinize bayıldım 20 yaşlarındaki millimi malesef kaybettim. Nazara inancın bir kat daha arttı. Sevgilerimle.

Asya Ceylan 24-07-2012 11:51

232.mesajdaki üçüncü sıradaki minik pembe çiçekli bitkinizin adını öğrenebilirmiyim çok sevimli çiçek ömrü ne kadar bir de? Teşekkürler

Asya Ceylan 24-07-2012 11:53

Şimdi araştırdım Serkan Beyin dediği Milli çiçek galiba maşallah ;) Ama bitki hakkında fazla fotoğraf ve bilgi yok malesef.

alacakaranlik 24-07-2012 14:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi serkan_istanbul (Mesaj 1001643)
Günaydın. Millinize bayıldım 20 yaşlarındaki millimi malesef kaybettim. Nazara inancın bir kat daha arttı. Sevgilerimle.

Bir ziyaretiniz sırasında bir bakmışsınız bir milli bitkiniz olmuş ;)

Saygılar

alacakaranlik 24-07-2012 14:38

Euphorbia milli. Kırmızı beyaz sarı ve pembe çiçekli olanlarını gördüm, başka rengi varmıdır bilmiyorum.

Sıcağı ve güneşi sever her sürgün ucunda muazzam çiçek dökebilir. Kışın yaprak döker ve sadece çiçekleri kalır. bahara doğru budanırsa hem formu korunur hemde bir sürü çelikleriniz olur. Suyu çok sevmez. Toprak karışımı çok önemli değil ama birebir kum ve torf karışımından çok hoşlanıyor

Asya Ceylan 24-07-2012 15:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi alacakaranlik (Mesaj 1001791)
Euphorbia milli. Kırmızı beyaz sarı ve pembe çiçekli olanlarını gördüm, başka rengi varmıdır bilmiyorum.

Sıcağı ve güneşi sever her sürgün ucunda muazzam çiçek dökebilir. Kışın yaprak döker ve sadece çiçekleri kalır. bahara doğru budanırsa hem formu korunur hemde bir sürü çelikleriniz olur. Suyu çok sevmez. Toprak karışımı çok önemli değil ama birebir kum ve torf karışımından çok hoşlanıyor

Ne güzel bilgi bunlar çok sağolun paylaştığınız için artık 'almalıyım' listemde ;)

GÜLSEN_ 26-07-2012 12:11

sn.alacakaranlık sayfanı şimdi görme şansım oldu harika mükemmel bu kelimeler bile yetersiz bana göre tanımlamaya.Ama ben özellikle kaktüslere hastayım zaten, daha bir farklı bana göre, çiçekleri muhteşem bitkiler ellerinize, emeğinize, yüreğinize sağlık versin uzun yıllar bu güzellikleri bizlerle paylaşmanız dileği ile huzurlu sağlıklı günler

alacakaranlik 26-07-2012 13:28

Sayın GÜLSEN, bu yıl istediğim düzeye daha gelmedi. İnşallah seneye çok daha iyi olacak.
Teşekkür ederim

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025