![]() |
1 Eklenti(ler)
Fuls :)
|
1 Eklenti(ler)
Kağıt çiçeği
|
Maşallah herşey yolunda şu sıcaklardan fırsat bulsam hemen karşıya geçmek istiyorum bitkilerinize bakmak için sevgiler hayırlı pazarlar.
|
Alıntı:
|
en yakın zamanda üsküdara gidiyorum ben :)
|
2 Eklenti(ler)
ilk resimdeki sukkulenti bilen ?
|
Alıntı:
eylulde yeserir demissiniz benimkinin kokleri duruyor hallerini bilmiyorum ama yeserirmi acaba?yardimci olursan sevinirim.simdiden tesekkurler.iyi gunler:) |
Teşekkür ederim. Bahar aylarında çiçek açan soğanlı bitkiler genelde duruma bağlı olarak temmuz ayında kururlar ( normal kuruma haziran ayında başlıyor ). Dikimi geç yapılan bitkiler genelde sera ortamlarında hızlı bir şekilde büyütülürler. Ama ev de **** dışarıda büyüyen bitkilerin çiçek açmak için fazla bir zamanı olmaz ve sıcaklara yakalandıkları vakit kurumaya başlarlar. Kuruyan soğanlı bitkilerde yapılması gerekenler ;
1. Saksı içinde saklayacaksınız, toprağın kuru kalmasına özen gösterip serin bir yerde muhafaza edin 2. Toprakta saklamayacaksanız, topraktan soğanı çıkarın. Soğanı bir file içine, fileyi de serin, havadar bir ortamda tutun. Eylül ortasından itibaren toprakla buluşturabilirsiniz |
tesekkurler hemen bu gun yapicam insallah curumemistir
|
4 Eklenti(ler)
Bugün baya uğraştırdı beni
|
1 Eklenti(ler)
Diatomit ortamında kullanılmak üzere hazırlanan leonardit gübresi, deneme aşamasında
|
1 Eklenti(ler)
Orjinal diatomit taşı içinde hoca cornosa yetiştiriciliği, bugun 1. gün
|
Alıntı:
|
bodrum katları, kömürlükler, merdiven boşluğunda başarılı olarak saklanabiliyor. Buzdolabında bile saklanabilir ama en fazla 1 ay olması lazım sonrasında köklenme başlıyor :)
|
sayin alacakaranlik benim kaktuslerim ep eydir tomurcukta cook gec buyuyor bu normalmidir?sizce ne yapmaliyim?saygilar :-)
|
az once gittim topragi kazdim.dugun ciceyini bulmak icin. 12 taneden sadece 2 kok buldum.ama birisinde yeni kucuk kök olusumlari var sence ne yapmaliyim.saksiyami dikeyim yoksa bekletiyimmi ne dersin?
|
Kaktüslerde uzman değilim, ama kaktüs gübresi verebilirsiniz takviye olarak. en ideali full güneş görebileceği bir yere koyun, daha hızlı çiçek açacaktır
Yaprak yoksa yavru gelişimi o kadar ile kalmıştır. Yapmanız gereken topraktan çıkarın ve serin bir yerde muhafaza edin. O kucuk kalan gelişimini sonbahar ile birlikte başlayacaktır |
kaktuslerim evin en gunesli yerinde.
bilgileriniz icin tesekkurler. sizi izlemeye devam edicem iyi gunler |
Alıntı:
senin hoyalaranı sevsinler :) |
Alıntı:
Yeni hoyalar gelecek, ilgiye ve sevgiye ihtiyaçları olacak :) :) |
ben hepsini severim hiç sıkıntı yok :)
|
5 Eklenti(ler)
Gunaydınlar...
|
Günaydın. Millinize bayıldım 20 yaşlarındaki millimi malesef kaybettim. Nazara inancın bir kat daha arttı. Sevgilerimle.
|
232.mesajdaki üçüncü sıradaki minik pembe çiçekli bitkinizin adını öğrenebilirmiyim çok sevimli çiçek ömrü ne kadar bir de? Teşekkürler
|
Şimdi araştırdım Serkan Beyin dediği Milli çiçek galiba maşallah ;) Ama bitki hakkında fazla fotoğraf ve bilgi yok malesef.
|
Alıntı:
Saygılar |
Euphorbia milli. Kırmızı beyaz sarı ve pembe çiçekli olanlarını gördüm, başka rengi varmıdır bilmiyorum.
Sıcağı ve güneşi sever her sürgün ucunda muazzam çiçek dökebilir. Kışın yaprak döker ve sadece çiçekleri kalır. bahara doğru budanırsa hem formu korunur hemde bir sürü çelikleriniz olur. Suyu çok sevmez. Toprak karışımı çok önemli değil ama birebir kum ve torf karışımından çok hoşlanıyor |
Alıntı:
|
sn.alacakaranlık sayfanı şimdi görme şansım oldu harika mükemmel bu kelimeler bile yetersiz bana göre tanımlamaya.Ama ben özellikle kaktüslere hastayım zaten, daha bir farklı bana göre, çiçekleri muhteşem bitkiler ellerinize, emeğinize, yüreğinize sağlık versin uzun yıllar bu güzellikleri bizlerle paylaşmanız dileği ile huzurlu sağlıklı günler
|
Sayın GÜLSEN, bu yıl istediğim düzeye daha gelmedi. İnşallah seneye çok daha iyi olacak.
Teşekkür ederim |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:43. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025