agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   serkan_istanbul / teras (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/22666.htm)

YeniGine 13-04-2013 01:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi serkan_istanbul (Mesaj 1137615)
bir kaç resim paylaşayım dedim. sardunya, sarıkız, ıtır, karanfil, sakız sardunyam.

Sayın serkan_istanbul; bu karanfile nasıl baktınız da böyle güzel olmuş. Hoş bütün çiçekleriniz çok güzel fakat karanfili gerçekten merak ettim. Ben 1 ay önce bahçe toprağına diktim gelişmekten vazgeçtim gerileyerek aynen olduğu gibi duruyor...

serkan_istanbul 13-04-2013 09:43

özellikle birşey yapmadım. Terasta açık alanda kaldı. Bişrde ben iki bidonda bazı bitki artıklarını çürütüyorum biraz kötü kokuyor ama olsun. O suylada suladım azcık sevdi sanırım. Otları bitki artıklarını çabuk çürüyen herşeyi atıyorum bu bidonlara ağzını kapatıyorum. Bitkilerime sulamadan bundan azar azar verip suluyorum. Bidonun ağzını açık bırakmatın sakın hayvan gübresi gibi kokuyor. Sevgiler.

Asya Ceylan 13-04-2013 13:13

Anlayamadığım birşey var bu bitkiler nasıl hastalanmıyor ya da böceklenmiyor.Kötü olan yaprakları dalları temzilenmesi gerektiğini duymuştum ben,toprağı temiz tutmaya çalışıyorum bende :(

serkan_istanbul 13-04-2013 15:09

Allah göstermesin hastalanmasınlar. Teşekkür ederim sayın asya ceylan inşallah sizin daha güzel olur. Sevgiler.

serkan_istanbul 15-04-2013 18:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gizsu (Mesaj 1139238)
Aaaaa ucuncu resimde ne vaaar:)

hangi resimdeki nunarasını yazarsanız cevap verebilirim teşekkür ederim.

serkan_istanbul 16-04-2013 13:11

İsmini bilmiyordum. Artık o bitki benle deil başka bir arkadaşıma verdim. bir dahada edinmedim o bitkiden. sevgiler

milaca2010 16-04-2013 15:13

Serkan bey maşallah her şey çok çok güzel, terlikleri değerlendirmeniz ayrı bir olay, bitkiler büyüdüğünde müthiş olacaklar.
Lavantaya benzettim bu bitkinizi merak ettim?
http://www.agaclar.net/forum/attachm...6-dscf7703.jpg

Emeklerinize sağlık esenlikler dilerim...

serkan_istanbul 16-04-2013 15:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi milaca2010 (Mesaj 1139834)
serkan bey maşallah her şey çok çok güzel, terlikleri değerlendirmeniz ayrı bir olay, bitkiler büyüdüğünde müthiş olacaklar.
Lavantaya benzettim bu bitkinizi merak ettim?
http://www.agaclar.net/forum/attachm...6-dscf7703.jpg

emeklerinize sağlık esenlikler dilerim...

onu koçtaştan aldım lavanta deil gerçi lavantamda var tersımda. Bahçe külü yazıyordu üzerinde. 4.90 tl idi

serkan_istanbul 24-04-2013 13:08

5 Eklenti(ler)
Terasımın genel bir görünümü

serkan_istanbul 24-04-2013 13:13

5 Eklenti(ler)
Bir kaç resim daha sonrasında terasıma çıkayım işlker beni bekliyor.

bay tömürcek 24-04-2013 13:41

Serkan abi çok güzeller ama ben yine içinden seçmece yapıp papatyaya bayıldım ;)

adneser 24-04-2013 21:24

Sayın Serkan bey

Çiçeklerinizin hepsi pırıl pırıl sağlıklı maşallah emeklerinize sağlık.

Selamlar

berçin 25-04-2013 18:19

Sevgili serkan,maşallah yine coşturmuşsun terası,bayıldım herşey o kadar güzel ki ''şu daha güzel''diyemiyorum.Emeğine sağlık sevgiler...

elifnaz 25-04-2013 19:02

Serkan bey terasınız mükemmel söylenicek pek bir şey yok her şey ortada. 41 kere maşallah diyorum. Ve tecrübelerinize güvenerek fikrinizi almak istediğim bir konu var. Ben geçen gün iki bodur fidan aldım. Biri kiraz diğeri beyaz nektarin. Nektarinin meyvaları olmaya başlamız kiraz ise henüz çiçekli. Çift terasım var biri güney cepheye bakıyor ve tüm gün güneş alıyor diğeri kuzey cephe. Ben ikisini de güney cepheye aldım. Sizce fazla mı güneş alırlar. Ve ne kadar aralıklarla gübre vermeliyim. İlginize şimdiden teşekkür ederim.

serkan_istanbul 25-04-2013 22:05

öncelikle teşekkür ederim güzel sözlerinizden dolayı. Benim ağaçlarım terasta tüm gün güneş alan bir yerdeler. Saksıları bayada büyük. Gübre olarak ben kompoze gübre veriyorum. Ayda bir kere fakat çok fazla deil bir yemek kaşığı kadar sonrasında bolca suluyorum. Ilk baharda üst topraklarımı kazıp havalandırıyorum. Bu arada ben yaprakları, otları, budama artıklarını iki bideonda suyla bekletip, daha doğrusu çürümesini bekleyip, arada ondanda döküyorum diplerine. Ilk etapta kötü bir koku olabilir kısa sürede geçiyor. Sevgiler.

elifnaz 26-04-2013 12:06

Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Bol meyveli ve çiçekli günler dilerim.

serkan_istanbul 02-05-2013 21:03

5 Eklenti(ler)
Hayırlı akşamlar bir iki bitkimi ekleyeyim.

bay tömürcek 02-05-2013 21:06

Hay maşallah yavv :D Serkan abicim mineler harika okadar çok seviyorum ki mineleri geçen sene tırım tırım aradım bir çiçekçide fide bulamadım bu baharda kapını çalıcaktım mineler için ama seraya gelmişler renk renk 6 farklı renk aldım inşallah seninkiler gibi olurlar ;)

serkan_istanbul 02-05-2013 21:10

5 Eklenti(ler)
Devam.

YeniGine 03-05-2013 00:18

Sayın Serkan gerçekten maşallah... Begonyanız çok güzel benim begonyam mantar oldu ilaçladım fakat hâlâ toparlayamadı kendisini. :(
Mineleriniz renkleri ile birlikte gelişimleri de maşallah... Benim de bahçeye diktiğim mineler aynı renkteler fakat nedense fotoğrafta renklerini bir türlü tutturamıyorum.
Ellerinize sağlık...

serkan_istanbul 04-05-2013 20:55

4 Eklenti(ler)
Iyi akşamlar doğum günümde gelen orkidem ve bir kaç bitkim.

serkan_istanbul 11-05-2013 09:41

5 Eklenti(ler)
Herkese hayırlı günler. Bir kaç bitkim daha. sarı güle kırmızı aşılayıp baston güle çevirdiğim bitkimide koydum. Clamatiste r.cardinal kırmısı etiketi vardı geçensene ama mor. guara çalım açıyor artık pembe pembe. bir diğer kırmızı gül iki dal üzerine çok dallı baston gibi oldu oda. şimdilik sopalarla destekleniyor. malum beşinci katın üstü ve rüzgar oluyor o yüzden.

serkan_istanbul 11-05-2013 09:53

5 Eklenti(ler)
Devam edeyim salatalık ve domates. latinler yapraklarını koparıp yedim salataya kattım. Çiçekleri turuncuydu bu sene kırmızı açtı. ve verbanalarım çok güzel açtılar. teras rengarenk hele hanımelim bir açtı ki kokusunu tahmin edin artık.

serkan_istanbul 11-05-2013 10:00

5 Eklenti(ler)
devam ediyorum hanımelim benim en yaşlı bitkim 35 yaşına girdi bu sene.sardunyalar, altın çilek çiçeklendi bu yıl ikinci senesi. tohumlarından çıkanlarda oldu meyvesini dibine gömmüştüm çıktılar arkadaşlara hediye edildiler.

Canan 11-05-2013 10:51

Serkan Bey geçmiş doğum gününüzü kutluyorum öncelikle, sevdiklerinizle nice uzun senelere..
Sizin terasınızın bir diğer değerli yanı bazı bitkilerinizin bir hayli yaşlı olması, hanımeli bir harika..Ben arada yonca gördüm sanki hem de çiçekli, çiçek açtığını bilmiyordum..
Gülümün dibinde çıkmıştı ve ben onu sökmek istedim, sonra o kadar içim sızladı, kendime o kadar kızdım ki anlatamam. Şimdi güzel bir saksı da gübresini suyunu ihmal etmiyorum, gidip gelip seviyorum, benimki de çiçek açar umarım, çiçekler kokulu mu?

serkan_istanbul 11-05-2013 13:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Canan (Mesaj 1153117)
Serkan Bey geçmiş doğum gününüzü kutluyorum öncelikle, sevdiklerinizle nice uzun senelere..
Sizin terasınızın bir diğer değerli yanı bazı bitkilerinizin bir hayli yaşlı olması, hanımeli bir harika..Ben arada yonca gördüm sanki hem de çiçekli, çiçek açtığını bilmiyordum..
Gülümün dibinde çıkmıştı ve ben onu sökmek istedim, sonra o kadar içim sızladı, kendime o kadar kızdım ki anlatamam. Şimdi güzel bir saksı da gübresini suyunu ihmal etmiyorum, gidip gelip seviyorum, benimki de çiçek açar umarım, çiçekler kokulu mu?

Çok teşekkür ederim saolun. yonca evet süs yoncası bayada yaşıdır kendileri çiçekleri kokulu deil. Bunların patatesleri oluyor umarım sizinkilerde öyledir. sevgiyle kalın. yoncada vardır bi 20 yıl falan fazladır belkide.

Canan 11-05-2013 14:20

Tevekkeli kocaman yoncanız, benimki daha 10 cm lik saksıda, ekerken yumru gibi birşey görmedim ama neredeyse bir yaşında, umarım yıllık değildir, teşekkürler..

serkan_istanbul 11-05-2013 19:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Canan (Mesaj 1153207)
Tevekkeli kocaman yoncanız, benimki daha 10 cm lik saksıda, ekerken yumru gibi birşey görmedim ama neredeyse bir yaşında, umarım yıllık değildir, teşekkürler..

fotosunu koyarsanız anlarız hemen. sevgiler

Canan 11-05-2013 19:13

Serkan Bey zahmet olacak size.. Akşam oldu kapandı tabi, işimiz bitince kaldırayım fotoyu yer kaplamasın..
Bir soru daha, sizi bulmuşken, tek yıllık fesleğenleri kartlaşmadan budarsak mesela yaşatabilir miyiz sizce?
------------------------------------------
Çok sevindim, sağolun.. fesleğini yaşatmayı deneyeyim..sevgiler..

bay tömürcek 11-05-2013 19:57

Serkan abi 1012. mesajındaki yoncan pembe renkli mi beyaz mı? Sanki arada pembe renkler gözüküyor ama beyaz gibi de duruyor anlayamadım :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025