agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   serkan_istanbul / teras (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/22666.htm)

serkan_istanbul 09-03-2013 00:08

Çok teşekkür ederim arkadaşlar. salon tülü kuşkonmaz görünen uzunluğu 2 metre kadar fakat dahada uzun saylır dolandı bır birine. birde derin budamadan sonra bukadar oldu. şu sıralar dipten sürgünleri gelmeye başladı. atlasta bu sıralar bir çok yavru verdi henüz bellibelirsiz ufaklar.

YeniGine 09-03-2013 00:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi serkan_istanbul (Mesaj 1115944)
teşekkür ederim bu kış hepsini balkona attım tabiri caizse. geçen kış evde oldukları halde bir çoğunu kaybettim bu kış sıfır hasar. rafların üstünü iki kat naylonla kapladım o kadar.

Sayın Serkan; önce maşallah sonra da evet bitki, çiçek, böcek sevmek başka birşey diyeyim.
:) Şu an acımayan, ağrımayan bir yerim yok; ellerim bir başka garip bütün tırnak altlarım dikenler sayesinde batmış kanamış yara yara, tırnaklarım kiminin yarısı var kiminin çatlak çatlak, sol elim su toplamış patlamış acıyor, sağ avuç içi batmış dikenler yara bere içinde, hışır hışır... Sevmek böyle birşey gerçekten. Sevmeyene mümkün değil gel de şu çiçeğime bak bile diyemezsin.
Ellerinize, gönlünüze sağlık Serkan.

Cemil B. 17-03-2013 13:11

Maşaallah maaşallah

gülincarmen 17-03-2013 14:57

orkideniz, kaktüsleriniz ne kadar güzel

Zerrin Torun 17-03-2013 19:29

Sn.Serkan İstanbul bitkileriniz ve el işleriniz bir harika.Tebrikleri hakediyorsunuz.Maşaallah.

nardane 23-03-2013 12:54

Serkan bey yeni görsellerinizi bekliyoruz ...

serkan_istanbul 26-03-2013 10:38

2 Eklenti(ler)
Phlox bugün berrin abladan geldi kargoyla çok teşekkür ediyorum. Bu rizomlu olanından. Bende mor var. Buda pembesi. Kış aylarında toprak altında kalıyor. Yaz aylarında bolca çiçek açıyor. çok yıllık olmasıda çok güzel.

serkan_istanbul 26-03-2013 10:47

5 Eklenti(ler)
Bir kaç bitkimide paylaşayım. Bodrum papatyam, mercan çiçeğim,sardunyalarımdan bir kaçtanesi.

serkan_istanbul 26-03-2013 10:53

5 Eklenti(ler)
Devam ediyorum. Şeftali ağacım ve armut ağacım çiçeklerini açıyolar. Galamda tomurcukta. Çiğdemlerim açtı. Baklalarım çiçekte.

serkan_istanbul 26-03-2013 11:00

5 Eklenti(ler)
Son olarakta bir kaç kare daha ve herkese hayırlı günler dileklerimle. Rokaların hepsini yiyemedik malesef çiçek açtılar kıyamadım koparmaya biberler dikilene kara kalacaklar. alisyum çok güzel açtı. bu tohumdan sanırım beyaz ve mor aşılamış, iki renkli açtı. mercan köşk izmirden getirmiştim. Malta eriğim meyveye durdu, ve mineler çiçekleniyor, kışı atlattılar dayanıklı bunları seviyorum . kasımpatılarda aynı karede çıkmışlar.

Tika 26-03-2013 11:32

Son fotoğraftaki yaratıcılıkçok hoş.
Ellerinize sağlık.

akçabardak 26-03-2013 14:16

Merhaba Serkan bey. Ellerinize sağlık, hepsi de çok canlı ve sağlıklılar, bakla bile yetiştirmişsiniz, kasımpatılarda boyu fazla uzamasın diye budama yapıyor musunuz, yapıyor iseniz ne zaman yapıyorsunuz? Merak etmemin sebebi, bodur diye aldığım kasımpatılar bahçeye diktiğim sene yarım metreyi geçmediler, geçen sene ise, neredeyse bir metreyi geçtiler öyle olunca da kazık çakıp bağlamak zorunda kaldım. Size kolay gelsin. Selamlar

smiy 26-03-2013 14:24

Hepsi çok güzel ama ben çiğdemlere bayıldım.

serkan_istanbul 26-03-2013 15:32

çok teşekkür ederim. Daha güzelleri sizlerin olsun. Kasımpatılarımı buduyorum. Mayıs sonunda bir kere uçlarından, temmuz sonunda tekrar buduyorum, yine uç alımı yapıyorum . Atık su boruları ve yogurt kovalarından yaptım onu slikonla yaşıtırdım geçen yazdan kalma.

serkan_istanbul 26-03-2013 15:34

çok teşekkür ederim. Daha güzelleri sizlerin olsun. Kasımpatılarımı buduyorum. Mayıs sonunda bir kere uçlarından, BİRDE TEMMUZ GİBİ , yine uç alımı yapıyorum . Atık su boruları ve yoĞurt kovalarından yaptım onu slikonla yapıştırdım geçen yazdan kalma.

sakdag 26-03-2013 15:37

Terasınız her zamanki gibi şahane Serkan Bey... Gerek bitki çeşitliliği, gerek bakımlı olmaları sebebiyle hayranlık duyduğum teraslardan biri terasınız. Ellerinize sağlık.

bay tömürcek 26-03-2013 18:09

Serkan abi ellerine sağlık yine herşey harika gözüküyor :) Elinin değdiği şey coşuyor abi Allah gönlüne göre versin ;)

melih500 26-03-2013 19:47

Gala ile Safranlara bayıldım Serkan abi uzun bir aradan sonra terasını görmek güzel :D

almanyalı 26-03-2013 19:52

merhaba,

Sevgili serkan_ıstanbul elinize sağlık, biz baharı-1 derecede beklerken sizin terasa bahar geldiğini görmek çok güzel.
maşallah harika çiçekleriniz var.

sevgilerimle

serkan_istanbul 27-03-2013 08:38

bütün beğenisini dile getiren arkadaşlarıma teşekkür ederim. şimdi bayrampaşa ve ordan tekzen ve osmaniye bauhausa gidilecek.

Asya Ceylan 27-03-2013 15:44

Bitkilerinizin yine maşallahı var gerçekten çok güzeller ;)
Yalnız toprak olayını nasıl yapıyorsunuz? Yani yeni bitkiler için yeni toprak mı alıyorsunuz kötü olan ya da sezonu biten bitkileriniz topraklarını başka bitkilerde kullanıyormusunuz yoksa yeni mi temin ediyorsunuz.ben her seferinde içim rahat etmiyor poşet poşet yeni toprak alıyorum poşet poşette toprak atıyorum.(Bu arada sizin besin uygulaması yaptığınız biliyorum ;))

akçabardak 27-03-2013 18:07

Serkan bey... Bu gün çarşı pazardan neler neler aldınız merak ettim :dilli:

nardane 28-03-2013 00:03

Oooo Serkan bey terasınızı açmışsınız kapıdan boş dönmeyeceğiz artık.
Sizin alisyumlara bayılıyorum çok güzeller.
Yeni aldıklarınızı meraktayız şimdide ...

YeniGine 28-03-2013 01:00

Sayın Serkan; elinize, emeğinize sağlık... Herşey o kadar güzel ki; teras mı - bahçe mi? Sanki teras değil de bahçe gibi geldi bana... Benim tarlalardan daha verimli, daha bakımlı, daha çeşitli, daha güzel gerçekten... Maşallah; daim olsun... Yardımlarınız ile inşallah bana da olsun...
(Yardımlar): Ne verirsiniz, ne eylersiniz, ne yaparsınız; gübre, besin... (Özellikle o minyatür gülünüz)
Herşey gönlünüzce....

serkan_istanbul 28-03-2013 12:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Asya Ceylan (Mesaj 1128193)
Bitkilerinizin yine maşallahı var gerçekten çok güzeller ;)
Yalnız toprak olayını nasıl yapıyorsunuz? Yani yeni bitkiler için yeni toprak mı alıyorsunuz kötü olan ya da sezonu biten bitkileriniz topraklarını başka bitkilerde kullanıyormusunuz yoksa yeni mi temin ediyorsunuz.ben her seferinde içim rahat etmiyor poşet poşet yeni toprak alıyorum poşet poşette toprak atıyorum.(Bu arada sizin besin uygulaması yaptığınız biliyorum ;))

Biber, domates ve mevsimlik çiçeklerin saksılarını alt üst ediyorum. Toprağımı asla atmam. bitki kalıntılarını biriktiriyorum en alta onlardan koyup toprağı tekrar dolduruyorum. Arada kompoze gübre veriyorum. Eminönünden alıyorum onu. yaprak, ve çabuk çürüyecek kısımları iki bidonum vr. içine koyuyor üstünü su ile dolduruyorum ve çok azda azotlu gübre iki tutam. bunlar bir güzel çürüyorlar onuda azar azar bitkilerime verip suluyorum. Yaprakları falan asla atmam diplerine gömerim. Hazır toprak çok nadir alıyorum ben. toprağı azalan olursa üstüne ekliyorum o kadar. Kalıcı ağaçlarımın topraklarınıda mutlaka kabartıyorum. ağaçlarıma ve güllerimin dibinede mutlaka bitki artıklarından gömüyorum kışa girerken. baharda toprağı kabartıyorum. sevgiler.

serkan_istanbul 29-03-2013 08:24

5 Eklenti(ler)
Herkese günaydın. Menekşelerim. Toplamda 10 adet menekşem var. çiçek açanlar dinlenmeye geçenler. Fakat tekrar tomurcuklar var.

gülsu 29-03-2013 12:15

Maşallah hepsi de çok güzeller. Ellerinize ve emeğinize sağlık. Bu menekşelere nasıl bakıyorsunuz da böyle güzel açıyorlar. Geçen seneden beri bir türlü açtıramadım.

serkan_istanbul 29-03-2013 16:14

özel bir şey yok arada sıvı besin. Birde yerlerini sevdiler. Arada yapraklarını yıkıyorum. Başka bir şey yok. Sevgiler

adneser 30-03-2013 21:32

Serkan bey
Terasınızı gezmek bugüne kısmetmiş maşallah çiçeklerinizin hepsi birbirinden güzel, menekşeler,orkideler ve terasdaki öbek öbek olmuş çiçekleriniz.
Komşularınıza haklı teras değil botanik bahçesi elinize ve emeğinize sağlık.

Saygı ve selamlar

serkan_istanbul 04-04-2013 17:20

5 Eklenti(ler)
Bayrampaşa bauhaustan aldığım clamatis sanırım montana ama tam bilmiyorum üstünde etiketi yoktu aldım. Fiatları görünce hepsini almak istedim 8.50. Ve terastan birkaç resim. Minyatür gülleride 4.90 a aldım. kökleri çok bozmadan ayırıp diktim herşey yolunda. bir saksıda 4 kök gül var. geçen senede almıştım. kışı dışarıda geçirdi.Şuanda tomurcukları bekliyorum gelişimi güzel dondan zarar görmedi.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025