![]() |
1 Eklenti(ler)
Son zamanlarda yapraklarında bir yumuşama oldu:(. Umarım bir şey olmaz.
|
Havalı saçlı gençte diğerleri de çok güzel Cenan'cığım:)
Sayın Ziraatteknikeri sizinki de çok güzel minicik boyu ile çiçek vermiş. Adı ise Stapelia Variegata |
Çok su almış olmasın malum artık yaz dönemi bitti :(
|
Kaktüsleriniz ve çiçekleriniz,ayrıca manzara fotoğraflarınız çok güzel.Ben en çok dağınık saçlıyı beğendim.Hepsini güle güle büyütün.
|
Bence sağlam olduğunu düşündüğün yaprağından bir veya iki tanesini başka biryerde toprağın üzerine koy belki bu ölsede onlar yavrular Cenan'cığım.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Aloe
2 Eklenti(ler)
Aloe Broomi
Bunu da geçen sene yapı marketten almıştım. Diğer aldıklarım gibi buda ne hikmetse yavrulamadı. Bir ara kenarlardan kurur gibi oldu. Yerini değiştirdim,kendimce bir şeyler yaptım. Şu an gayet sağlıklı. Yeşil yapraklarına kırmızı dikenler çok yakışıyor;) |
Sayın Cenan hanım,
Sayfanız hayırlı olsun. Kısa sürede çok çeşit tanıtmayı başarmışsınız. 73 nolu mesajınızda yer alan sukulent Aloe değil Haworthia olmalı. Alt tür olarak ise Taner beyin sitesinde ve google amcadan yaptığım araştırmaya göre Haworthia Rigida... Hemen bir üstteki kırmızı dikenli Aloeyi ise daha önce forumda başka bir başlıkta siz mi yayınlamıştınız? Kartalpin'in sayfası olabilir. O başlık altında alt tür ismini yazdığımı hatırlıyorum. |
Alıntı:
73 nolu mesajımdakini dediğiniz isimle baktım, yaprak yapısını ve rengini benzetemedim, keşke öyle tombili yapraklı olsaydı, bayılıyorum onlara ama şimdiye kadar karşıma hiç çıkmadı. Kırmızı dikenliyi ilk aldığımda Kartalpinin sayfasında paylaşmıştım, zekanıza hayran kaldım. İsim için o sayfaları devirmem gerekiyor. İlk fırsatta yazdığınız isime bakar, eklerim sayfa başına. Yardımlarınızı eksik etmeyin lütfen. Bunların isimlerini bilmek bir tarafa telafuz edebiliyorsam bile benim için büyük bir zevk doğrusu:rolleyes: |
2 Eklenti(ler)
Nasıl da asil dikenleri var...
|
1 Eklenti(ler)
Bu kaktüsüme resimi sağdan çektim olmadı. Soldan çektim olmadı. Yok hiç bir resimde gerçek güzelliği ortaya çıkmadı. Kesinlikle güzel resim çeken yeni bir makina istiyorum:rolleyes:
|
2 Eklenti(ler)
Bunu çok severek almıştım:rolleyes:
|
1 Eklenti(ler)
Nedense çiçeğini bir türlü açamadı:(
|
1 Eklenti(ler)
Son eklediğim resimlerdeki kaktüslerimi bir saksıda topladım. Ama yakın zamanda yine ayrı saksılara ayırıcam galiba. Aslında geçen sene böyle bir tecrübemde oldu, büyük saksıda büyüyemediler. Niye yaptıysam yine aynı hatayı ben de bilmiyorum:o
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
dikkat ederim.teşekkürler.
|
Merhabalar sayın cenan. Tüm çiçekleriniz çok çok çok güzel. Benim de kaktüslerim ve sukulentlerim vardı ama İstanbul'a taşınırken kırılmasınlar diye komşulara verdik. Sonra alma fırsatım olmadı. Ama sizin bu doğa harikası bitkilerinizi görünce ben de coştum. Mutlaka almam gerek. Hergün sayfanızı merakla takip ediyorum. Ona göre hangisini alacağıma karar vereceğim.
|
Sevgili cenan aloe' ne bayıldım. Dikenleri ne kadar şık...kırmızı kırmızı. Kaktüsler bir arada hoş olmuş.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Etmez miyim. tontiş' imin eserleri...:)
|
Cenan bu top top kaktüsler cok güzel bende bir iki tane almak istiyorum istanbulda nereden aldınız
|
Alıntı:
Kırmızı dikenli Aloeniz alt tür ismi ile birlikte Aloe Broomi olarak isimlendiriliyor. Ben o sayfada isim yazdığımı sanıyordum ama yanılmışta olabilirim. Bu linkten fotoğraflara bakarak isimi kontrol edebilirsiniz. |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:27. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025