agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   cenan / balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/22354.htm)

cenan 19-10-2010 15:37

1 Eklenti(ler)
Son zamanlarda yapraklarında bir yumuşama oldu:(. Umarım bir şey olmaz.

günebakan 19-10-2010 16:00

Havalı saçlı gençte diğerleri de çok güzel Cenan'cığım:)
Sayın Ziraatteknikeri sizinki de çok güzel minicik boyu ile çiçek vermiş. Adı ise
Stapelia Variegata

Orkun Kırcı 19-10-2010 16:27

Çok su almış olmasın malum artık yaz dönemi bitti :(

umutyolcusu 19-10-2010 16:46

Kaktüsleriniz ve çiçekleriniz,ayrıca manzara fotoğraflarınız çok güzel.Ben en çok dağınık saçlıyı beğendim.Hepsini güle güle büyütün.

günebakan 19-10-2010 16:47

Bence sağlam olduğunu düşündüğün yaprağından bir veya iki tanesini başka biryerde toprağın üzerine koy belki bu ölsede onlar yavrular Cenan'cığım.

cenan 20-10-2010 08:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orkun Kırcı (Mesaj 706717)
Çok su almış olmasın malum artık yaz dönemi bitti :(

Galiba öyle oldu Orkun:(

cenan 20-10-2010 08:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi umutyolcusu (Mesaj 706731)
Kaktüsleriniz ve çiçekleriniz,ayrıca manzara fotoğraflarınız çok güzel.Ben en çok dağınık saçlıyı beğendim.Hepsini güle güle büyütün.

Çok teşekkür ederim umutyolcusu. Senin de çieçeklerin, sebzelerin, Bursa'daki manzaralı balkonun harika;)

cenan 20-10-2010 08:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 706732)
Bence sağlam olduğunu düşündüğün yaprağından bir veya iki tanesini başka biryerde toprağın üzerine koy belki bu ölsede onlar yavrular Cenan'cığım.

Dediğini yaptım günebakan. Bakalım... Umarım bir şey olmaz.

cenan 20-10-2010 09:39

Aloe

2 Eklenti(ler)
Aloe Broomi

Bunu da geçen sene yapı marketten almıştım. Diğer aldıklarım gibi buda ne hikmetse yavrulamadı. Bir ara kenarlardan kurur gibi oldu. Yerini değiştirdim,kendimce bir şeyler yaptım. Şu an gayet sağlıklı. Yeşil yapraklarına kırmızı dikenler çok yakışıyor;)

skaraca 20-10-2010 11:05

Sayın Cenan hanım,

Sayfanız hayırlı olsun. Kısa sürede çok çeşit tanıtmayı başarmışsınız.

73 nolu mesajınızda yer alan sukulent Aloe değil Haworthia olmalı. Alt tür olarak ise Taner beyin sitesinde ve google amcadan yaptığım araştırmaya göre Haworthia Rigida...

Hemen bir üstteki kırmızı dikenli Aloeyi ise daha önce forumda başka bir başlıkta siz mi yayınlamıştınız? Kartalpin'in sayfası olabilir. O başlık altında alt tür ismini yazdığımı hatırlıyorum.

cenan 20-10-2010 12:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi skaraca (Mesaj 707038)
Sayın Cenan hanım,

Sayfanız hayırlı olsun. Kısa sürede çok çeşit tanıtmayı başarmışsınız.

73 nolu mesajınızda yer alan sukulent Aloe değil Haworthia olmalı. Alt tür olarak ise Taner beyin sitesinde ve google amcadan yaptığım araştırmaya göre Haworthia Rigida...

Hemen bir üstteki kırmızı dikenli Aloeyi ise daha önce forumda başka bir başlıkta siz mi yayınlamıştınız? Kartalpin'in sayfası olabilir. O başlık altında alt tür ismini yazdığımı hatırlıyorum.

Çok teşekkür ederim skaraca.

73 nolu mesajımdakini dediğiniz isimle baktım, yaprak yapısını ve rengini benzetemedim, keşke öyle tombili yapraklı olsaydı, bayılıyorum onlara ama şimdiye kadar karşıma hiç çıkmadı.

Kırmızı dikenliyi ilk aldığımda Kartalpinin sayfasında paylaşmıştım, zekanıza hayran kaldım. İsim için o sayfaları devirmem gerekiyor. İlk fırsatta yazdığınız isime bakar, eklerim sayfa başına.

Yardımlarınızı eksik etmeyin lütfen. Bunların isimlerini bilmek bir tarafa telafuz edebiliyorsam bile benim için büyük bir zevk doğrusu:rolleyes:

cenan 21-10-2010 11:36

2 Eklenti(ler)
Nasıl da asil dikenleri var...

cenan 21-10-2010 11:39

1 Eklenti(ler)
Bu kaktüsüme resimi sağdan çektim olmadı. Soldan çektim olmadı. Yok hiç bir resimde gerçek güzelliği ortaya çıkmadı. Kesinlikle güzel resim çeken yeni bir makina istiyorum:rolleyes:

cenan 21-10-2010 11:41

2 Eklenti(ler)
Bunu çok severek almıştım:rolleyes:

cenan 21-10-2010 11:42

1 Eklenti(ler)
Nedense çiçeğini bir türlü açamadı:(

cenan 21-10-2010 11:44

1 Eklenti(ler)
Son eklediğim resimlerdeki kaktüslerimi bir saksıda topladım. Ama yakın zamanda yine ayrı saksılara ayırıcam galiba. Aslında geçen sene böyle bir tecrübemde oldu, büyük saksıda büyüyemediler. Niye yaptıysam yine aynı hatayı ben de bilmiyorum:o

cenan 21-10-2010 11:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sonerordo (Mesaj 707456)
sayın cenan;
en kötü fotoğraf da olsa o güzellik zaten ortaya çıkıyor :)
ama size güneş batarken güneşi karşıya, **** kaktüsü güneşle makinenin arasına koyacak şekilde ve flashla yandan çekim yapmanızı öneririm. ince tüyler böylece çok daha belirgin ve parlak çıkacak. mutlaka deneyin ;)

Güneşli havada makro çekime bir de flaş eklenirse parlama yapıyor. Ama yandan çekip arka planı koyu renk kullanırsam sanırım bir şeyler olur. Bunun içinde gündüz evde olmak lazım;)

cenan 21-10-2010 11:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sonerordo (Mesaj 707459)
tam olarak aynı şeyler değil ama şu linke bir bakabilirseniz, daha iyi anlayacaksınız :)
http://www.flickr.com/photos/ireena_1/4494193444/

Evet çok güzel, şimdi anladım. İlk fırsatta deneyeceğim. Güzel bir resim olursa da paylaşırım;).

cenan 21-10-2010 12:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi skaraca (Mesaj 707038)
Sayın Cenan hanım,

Yayınladığım mesajı buldum. İsim yazmamışsın malesef. Ya da o arada konu dışı yazışmaların silindiği alanda, senin mesajında gitmiş olabilir. Eğer ismini çıkarırsan ve paylaşırsan sevinirim.

dlk 21-10-2010 15:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cenan (Mesaj 706693)
Son zamanlarda yapraklarında bir yumuşama oldu:(. Umarım bir şey olmaz.

bunun ismi neydi.sevgili zafer inandıklı bana köklü bir yavru göndermiş.hemn ektim.özel birşey yapmam gerekirmi.

cenan 21-10-2010 15:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dlk (Mesaj 707523)
bunun ismi neydi.sevgili zafer inandıklı bana köklü bir yavru göndermiş.hemn ektim.özel birşey yapmam gerekirmi.

O da bir sukulent. Hemen dikmekle iyi yapmışsın, suyunu fazla kaçırma derim.

dlk 21-10-2010 15:49

dikkat ederim.teşekkürler.

yusufcuk 21-10-2010 17:11

Merhabalar sayın cenan. Tüm çiçekleriniz çok çok çok güzel. Benim de kaktüslerim ve sukulentlerim vardı ama İstanbul'a taşınırken kırılmasınlar diye komşulara verdik. Sonra alma fırsatım olmadı. Ama sizin bu doğa harikası bitkilerinizi görünce ben de coştum. Mutlaka almam gerek. Hergün sayfanızı merakla takip ediyorum. Ona göre hangisini alacağıma karar vereceğim.

aygün 21-10-2010 17:16

Sevgili cenan aloe' ne bayıldım. Dikenleri ne kadar şık...kırmızı kırmızı. Kaktüsler bir arada hoş olmuş.

cenan 21-10-2010 17:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yusufcuk (Mesaj 707572)
Merhabalar sayın cenan. Tüm çiçekleriniz çok çok çok güzel. Benim de kaktüslerim ve sukulentlerim vardı ama İstanbul'a taşınırken kırılmasınlar diye komşulara verdik. Sonra alma fırsatım olmadı. Ama sizin bu doğa harikası bitkilerinizi görünce ben de coştum. Mutlaka almam gerek. Hergün sayfanızı merakla takip ediyorum. Ona göre hangisini alacağıma karar vereceğim.

Eğer verdiğiniz kişiler kıymetini biliyorsa geriye dönüp bakmanın pekte anlamı yok:( Umarım sende en kısa zamanda bir yerden başlarsın. Senide aramızda görmek ümidi ile...

cenan 21-10-2010 17:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aygün (Mesaj 707577)
Sevgili cenan aloe ne bayıldım. Dikenleri ne kadar şık...kırmızı kırmızı. Kaktüsler bir arada hoş olmuş.

Şimdi uyuma dönemlerine girecekleri için bir arada durabilirler. Kısmet olursa baharda ayırım yine. Nazar boncuklarının ne olduğunu tahmin ettin mi?:D.

aygün 21-10-2010 17:21

Etmez miyim. tontiş' imin eserleri...:)

iris41 21-10-2010 18:37

Cenan bu top top kaktüsler cok güzel bende bir iki tane almak istiyorum istanbulda nereden aldınız

skaraca 21-10-2010 20:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cenan (Mesaj 707467)
Yayınladığım mesajı buldum. İsim yazmamışsın malesef. Ya da o arada konu dışı yazışmaların silindiği alanda, senin mesajında gitmiş olabilir. Eğer ismini çıkarırsan ve paylaşırsan sevinirim.

Sayın Cenan hanım,

Kırmızı dikenli Aloeniz alt tür ismi ile birlikte Aloe Broomi olarak isimlendiriliyor. Ben o sayfada isim yazdığımı sanıyordum ama yanılmışta olabilirim.

Bu linkten fotoğraflara bakarak isimi kontrol edebilirsiniz.

cenan 22-10-2010 15:12

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aygün (Mesaj 707583)
Etmez miyim. tontiş' imin eserleri...:)

Bu yaz deniz kenarında yuvarlak taş bırakmadım:p Nazar boncukları, uğur böcekleri yaptım. Saksıların dibine, hatta işi büyütüp Karaburun' daki evin bahçesindeki çiçekliklerin yüzüne sıvayla yapıştırdım. En azından tuğla görüntüsünden daha iyi oldu. Bunların da resmini ekleyeyim belki düşünenlere bir fikir olur;).

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025