![]() |
Scindapsus Marble Queen
1 Eklenti(ler)
Çok yavaş büyüyor. Ama beyaza yakın yaprakları ile ilginç bir cins.
|
Aloinopsis Malherbei
1 Eklenti(ler)
Çiçeğini görebildim. Bir tane açtı bu sene.
|
1 Eklenti(ler)
Yalova Esvet ve Sabri Aytaşman Anadolu Süs Bitkileri lisesi öğrencileri süs biberini başka bir bitki ile aşılamış. Sarı-yeşil çizgili süs biberleri büyüyor. Olgunlaştığında kırmızıya dönüyor. Soğuğa çok dayanıklı. Kar yağdı üzerine ama bana mısın demedi. 3 yaşında. Yalova'daki satış mağazalarından almıştım.
|
1 Eklenti(ler)
Ah bir de koksa.:p
|
Sevgili günüm hanım,tüm çiçeklerine hayran kaldım.
Arkadaşım ben zannediyordumki bir kaç saksı çiçeyin var oysa senin bir seran varmış. Maşallah diyorum emeklerine salık kendine iyi bak canım. Öptüm. |
Sağolasın canım arkadaşım. Yarısını bile fotoğraflayamadım daha. Yıllar içinde abartmışım biraz. İnşallah birgün yolun düşer de kızlarımı görürsün.
|
Arkadaşım işallah çok istiyorum sizlerle tanışmayı.
Sevgiler. |
Sevgili Günüm ,
Scindapsus pictus argyreus ' u merak ediyorum ne zamandır . Son halini görebilirmiyim ? Lütfen ;) |
1 Eklenti(ler)
Çektim kızımın bir resmini ama gün ışığı olmadığı için bulutlu çıktı. Hala bir fotoğraf makinesi edinemedim.
Atağa kalktı çiçeğim. Sürgünler veriyor hızla. Beğeneceği yeri bulana kadar epeyi dolaştık. Mutfak penceresine bayıldı. Yarın bunu net olanıyla değiştiririm. |
Teşekkür ediyorum , özlemişim ;) Hayatta ve iyi olduğuna sevindim .
Ablasından 5 çelik aldım ( kazara kırıldı ) ikisi köklendi şimdilik . Biraz kaprisli bir sarmaşık , ne güneş sever ne karanlık , aşırı su istemez , kurursa bozulur ;) Ama çok seviyorum . |
Ben de çok seviyorum. Sedefli gibi parlıyor üzerindeki desenler. Saksısını büyütmeye korkuyorum. Hazır yerini sevmişken alttan kökler çıkana kadar beklesin diyorum.
Son zamanlarda büyümesi hızlandı çünkü. |
Gulp!!!
Maşallah, la kuvvete illa billah. Caminin köşesinde buluşalım, misafirliğe geleceğiz. :D |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alacalı gölge.. Ne güzel bulmuşlar. Tam da öyle bir yere koydum.
|
1 Eklenti(ler)
Yağlı begonyam açtı. Çiçeklerinin rengi ve çokluğu bitiriyor beni.:D
|
1 Eklenti(ler)
Bu sabahın sürprizi. Dün goncalarının büyümesini neredeyse gözümle izleyecektim. Ödüm komuştu ya açmadan düşerse diye.:p
|
1 Eklenti(ler)
Bu çiçeğin ismini bulana kadar göbeğim çatlamıştı. Kopyaladığım sayfa diğer bilgisayarımda kaldı. Hala bilmiyorum.:D
|
1 Eklenti(ler)
Katmerli begonyam. Seveceği yeri bulmam zor oldu. Sevdi galiba yerini. Yaprakları dökülüyordu önceden.
|
1 Eklenti(ler)
Arap fulümü geçen sene Mutlu Bey'den almıştım. Küçük bir saksıdaydı. Bu sene büyüttüm. Gördüğüm en hızlı büyüyen çiçek. Balkonun bir köşesini tamamen kapattı. Maaşallah kızıma.:D
|
Sol alt köşede tohumdan yetiştirdiğim Strelitzia reginae.
|
Günüm'cüğüm güzel çiçeğinin adı. ACALYPHA güle güle büyüt:) Ayrıca türkçe ismi de Al sümbülmüş.
|
Sevgili Günüm,hem sana hemde çiceklerine kocaman kocaman maşallah,;)ellerine sağlık tıpkı büyük bir sera gibi olmuş bahçev'in nasıl nereye sıgdırdın bu kadar çicegi (Yarısını bile fotoğraflayamadım daha) demişsin çok merak ediyorum gerideki diğer yarıyı:D
|
Sevgili Günüm öğretmenim bahçeviniz muhteşem:) Büyük bir emek, zaman ve para. Çok güzel türler, harika bitkiler. Ellerinize, emeklerinize sağlık. Kocaman bir nazarlık istiyor. Allah nazarlardan saklasın. Sağlık ve huzur içinde sefasını sürmeyi nasibetsin:)
|
Alıntı:
|
Sevgili tamaşa ve Sevim.K güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
Bu kızlar 5 senede bu hale geldi. Ondan önce bir iki sardunyadan başka çiçeğim yoktu. İnternetin yaygınlaşması ile ben de yurtdışına açıldım. Bilmediğimiz neler var olduğunu gördüm. Sanırım şimdiye dek harcadığım para bana sıfır bir araba aldırırdı. Arabam yok ama olsun diyorum. Kızlarımı çok seviyorum. Gerçekten yarısını bile fotoğraflayamadım. Genç kızlığımda komşumuz olan bir ablam geldi oturmaya. Koltuğu bıraktı camın kenarına sandalye attı. Ben serada oturacağım dedi. Durumumuz bir öyle gerçekten.:D Çiçekler nedeniyle taşınma işini hep erteliyorum. Sanırım bu yaz taşınmak kaçınılmaz olacak. Herkes kaloriferli, büyük mutfaklı ev arar, ben güneye ve doğuya bakan çok geniş balkonlu ev arıyorum. İşim çok zor.:p |
Günüm hanım çiçekleriniz harika gerçekten :p ayrıca 123 nolu süs biberinize bayıldım oluyosa tohumundan dsermi bizede acaba :o
|
Günüm öğretmenim fotoğraflayamadığınız bitkilerinizi çiçeksiz de olsa keşke fotoğraflasanız. İnanın elinizde ki hazineyi merak iyice merak ettim...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:57. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025