![]() |
1 Eklenti(ler)
Beyaz duble Kalanchoe. Beyazı seviyorum gerçekten.
|
Evet yeşil üzerine beyaz ve sevgi birbirine çok yakışmış ;)
|
Alıntı:
|
Sayın Günüm, çiçekleriniz çok güzel ve çeşitli. Ellerinize sağlık.
|
Sevgili Günüm,ne kadar güzel çiçekleriniz,bende sizin yaşadıklarınızı aynen yaşadım.Benimde çok fazla sayıda çiçeğim var ve yakınlarım tarafından hep eleştiriliyorum,ama yinede vazgeçemiyorum,bitkiler bir tutku benim için ve bana inanılmaz yaşama sevinci mutluluk veriyorlar,aynı sevgiyi kızlarımada aşılıyorum ki büyüdüklerinde hayata tutunacak bir dalları olsun...Bitkileri sevmeyen insanlarıda sevemezler...:)
|
bu sayfa süper olmuş, azminizden dolayı tebrik ediyorum sn günüm.
bir de abenimkilere çok derlerdi, sizin sayfanızı göstereyim onlara bari. bu arada ben sıklıkla böceklenme sorunu yaşıyorum, bu kadar bitki varken siz özel birşey kullanıyor musunuz? |
Alıntı:
|
Pes diyorum sana canım. Nasıl sığdırdın bunca bitkiyi balkona. Bahçev adını çok sevdim, senin gibi içten olmuş, hayırlı olsun.
Herbiri birbirinden güzel, sağlıkla yaşa mutlu ol kızlarınla. |
Alıntı:
Anavatanı Filipinler , tohumdan üretilebilinir , endüşük ısı 12 15 C , direk güneş almayan bol ışıklı yerleri sever , boyları ve çapı 30 cm den 1m ye kadar ulaşabilir , saksı harcı sürekli ıslak tutulmalı ,yapraklanma döneminde azot , çiçek döneminde potasyum oranı yüksek bir gübre kullanılmalı , saksı harcı olarak bol humuslu topraklar kullanılmalı salt torfada dikimi yapılabilir. |
Alıntı:
Böceklenme için tek ve en etkili ilacım birkaç yıldır aynı. Neem Azal. Neredeyse tek kullanımda etkili ve kullanırken içim çok rahat. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bence " Bitki deliliği " diğer deliliklere göre tercih edilir ;)
Anca gönül gözü kör biri bu deliliği hor görebilir . Bir çok insan içki , sigara v.s. zararlı maddelere müptela . Onlar kendine ve çevreye maddi ve manevi zarar veriyorlar . Ciğerlerini katran / alkolle dolduruyorlar :( Bizim deliliğimiz çevreye güzellik , yeşillik ve Oksijen kazandırıyor , ciğerlerimiz oksijenle ve güzellikle doluyor . Burada kim deli ? |
Sevgili günüm evden çok bahçe olmuş. Harika bütün çiçeklerin. Yetiştirmeyi düşünüp de fırsat bulamadığım, ya da eşimin muhalefetinden (nereye koyacaksın bunları )yetiştiremediğim birkaç çeşidi sizde görüp hemen planlamaya aldım. Bu arada eşime sizin bahçeyi gösterip bir daha muhalefet etmesini de engelliyeceğim. Ellerinize sağlık.
|
Günüm abla çiçeklerine çok güzel bakmışsın gerçekten çok güzeller. :D
|
Sevgili Meslektaşım,
Yoğun iş temponuzun arasına bu güzellikleri de sığdırabilmiş olmanızdan dolayı sizi tebrik ediyorum. Çiçeklerinizin hepsi özenle seçilmiş ve bakılmış görünüyor. Bunları ve daha nicelerini sağlıkla büyütmenizi diliyorum. |
Futbol zambağı
1 Eklenti(ler)
Bu sene daha büyük açtı. İki de yavru vermiş. Artık büyük saksıya alma zamanı gelmiş.
|
Lilium - African Queen
1 Eklenti(ler)
Kokulu çiçek seven herkesin mutlaka ama mutlaka edinmesi gereken bir lilium türü. Koku inanılmaz keskin ve bildiğim hiçbir lilium kokusunda olmayan bir parfüme sahip. Bizim yolumuz tesadüfen kesişti. Geçen sene Koçtaş'ta öylece duruyordu rafta tek başına. Yaprak içleri portakal-sarı, yaprak altları pembe.
|
Lilium - Royal Gold
1 Eklenti(ler)
African Queen ile beraber aldığım bir başka lilium. Çok güzel kokuyor ama African Queen gibi tüm evi doldurmuyor. Çiçekleri çok büyük.
|
Alacalı begonvil
1 Eklenti(ler)
Biri epeyidir benimle. Diğerini geçen sene Kartal'da okuldan dönerken uğradığım seradan almıştım. Yazın dışarı, kışın içeri yapıyoruz. Nisan'da bir gece soğuk oldu. Hemen don yedi yaprakları. Kış aylarında ılıman iklim ihtiyacı var. Onun dışında zahmetsiz.
|
1 Eklenti(ler)
Bu da çekilir mi dediğinizi duyar gibiyim ama dalından birşey koparıp yemek beni çok mutlu ediyor. Yegane domates saksım.:D
|
Echeveria Lauli
1 Eklenti(ler)
Kızım açıyor. Çok heyecanlıyım.
|
Günüm'cüğüm Lilliumlar ve alacalı begonvil çok güzeller gerçekten:)
|
Japon gülüm
1 Eklenti(ler)
Bu kızımı çok seviyorum.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Kaktüsler arasında en gösterişli açanı bana göre. Kokusunu anlatmak mümkün değil. Nefis kokuyor. Ben ana kaktüsten düşen minik bir lobu bu saksıya almıştım. Geçen seneki azimli çalışmalarından sonra bu hale geldi.;)
|
Pembe lilium
1 Eklenti(ler)
Kokusu yok. Sadece pembiş pembiş açıyor.
|
Tek sardumyam
1 Eklenti(ler)
Tohumdan yetiştirdiğim tek sardunyam. Diğerleri dondu.:(
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:39. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025