![]() |
2 Eklenti(ler)
En son olarak Silver pink ve Lacunosam.
Silverpink;üzerinde 6 adet sürgünle büyümeye çalışıyoruz.İnşallah dallanıp güzelce çiçek açacağız:p Lacunosa;üzerinde 4 adet sürgünümüz var 3 sürgünümüz uzarken diğer tek sürgünümüz yavaş yavaş ilerliyor.Bu sürgünün çiçek olabileceğini düşünüyorum ancak olmayacak.Belki olabilirde:DBunu zaman gösterecek:p |
Artık bütün mumlarım için (4. ve 5 sf) yorumlarınızı bekliyorum.
|
Fatihciğim bu kadar fazla ve güzel gelişen mum çiçeklerinin olabileceğini tahmin etmiyordum. Helal olsun kardeşim sana. Bundan sonraki gelişimlerini 4 gözle bekliyoruz...
|
Canımsın sen benim canım arkadaşım okuyunca çok sevindim yaa.. Zarifem de ünlü oldu artık. Güle güle büyüt cancağızım. Çiçeklerini de gör inşallah.
|
Fatihcim senin ev yakında mum ev olucak sanırım. :p En kısa sürede çiçeklerini görmeni hatta görmemizi diliyorum...
|
4 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Pembe şekerimm...
|
1 Eklenti(ler)
Kar beyazım...
|
Silverpink bitlerle boğuşuyor.Ben ilaçladıkça yeniden çıkıyorlar.Artık ev yapımı ilaçları bırakıp zirai ilaç kullanacağım.Acaba bitkiye zarar verirmiyim?
|
5 Eklenti(ler)
....
|
Fatihciğim maşallah çok güzel gelişiyorlar..Ellerine sağlık..
Benim mum çiçegimin neden boyu uzamıyo acaba..? Vallahi seninkinin boyu bendekinden uzun neyle besliyosun bunları:) |
Menekşeden sonra hoyacı da yapacaksınız beni :) Ucundan başlasam mı acaba diyorum.
Fatih'cim nereden alıyorsun bunları? Not: Yaprak bitleri ortak sorun, ev yapımı ilaçlarla çözemedim ben. Neemazal oldukça etkili. Köpeğim olduğu için zehirli ilaç kullanamıyorum. |
Sevgili Maki ben bunların hepsini bu sitedeki mumseverlerden edindim.
Sadece Mumçiçeği arayanlar bölümüne bir msjla işimi görüyorum.Menekşeler ve mumlar ikisini dengeliyor:D Nasıl picassolar önce beyaz ardından pembe sonra beyaz yeşil oluyor,aynısı hoya tri colordada gerçekleşiyor.Ancak renk değişimleri farklı:D |
Güle güle büyüt sevgili Fatih :) Bir ara sitede toplu sipariş açılmış. Öyle bir şey olursa ben de girerim. Bakalım :)
|
Evet sevgili maki, yurtdışından paul isimli bir beyden sipariş etmilerdi. rahmetli mucip abiyle beraber
|
Fatihciğim o çeliği sana benim arsız mumdan gönderdim. Tabii ki açacak :D Benimkinin üstünde baya büyümüş bir çiçek var ve daha önce kurudu diye üzüldüğüm tomurcuk yeniden çiçeklenmeye başlamış. Birazdan bernacyhn adlı foruma resimlerini göndericem oradan bakarsın. Sabah sabah sevindirik oldum. Bu arada zarife yemek yemeye başladı bu sabah dün gece de bo vol su içmiş. İkinci sevdiğim haber bu. Ve üçüncü sevindiğim haber ise bu hafta sonu denize gidiyoruz. Bugün güzel şeyler oluyor. Hadi bakalım hayırlısı :D
|
Dördüncü de benden sanırım çiçekğimiz gelişiyor ve benzer bir kitle oluşmaya başladı.İnşallah açacağız:D
|
5 Eklenti(ler)
24/07/09 dan 02/08/09 arası gelişim raporu.
|
1 Eklenti(ler)
...
|
5 Eklenti(ler)
En son 19 yapraklı mumun şimdiki yaprak sayısı 24`e ulaştı.Yani 17 günde tam olarak 5 yaprak çıkartmış.
Eklenti 98770 Ve diğer carnosalarım..Hepsinin maşallahları var.Ve sonunda pembe olanda uzamaya karar verdi. Eklenti 98771 Eklenti 98772 Eklenti 98773 Eklenti 98774 |
Hepsi çok güzel Fatihciğim. Senin sayende mum çiçeğine merak saldım. En kısa zamanda ben de edineceğim inşallah:))
|
Vallahi ben çatlıyorum senin mumlarını görünce:)fatihcim bunları nasıl bu hale getirdin ya benimkiler niye böyle olmuyo:(
tü tü tü maşallah nazar degmez inşallah:) |
Faticim bu gidişle benim mumlar sana doğru yola çıkacak:D
|
Gerçekten çiçekleriniz çok güzel.Gelişimleride süper.ben 1 tane mum çiçeği bulamazken sana herkes mum çiçeği getirmiş.En iyisi mum çiçeği getiren arkadaşlarını bana yönlendir.artık benimde bir mum çiçeğim olsun.sizin çiçeğin çeliklerinide talibim.güle güle büyütün çiçeğinizi.aman nazar olmasın.
|
benim bir mum çiçeğim vardı 10 yıl boyunca hiç açmadı ve bir gün kendime dedimki eğerki buyılda açmaz ise atacağım...:( ertesi yıl açtı açması için tam on yıl bekledim ama beklediğimede değdi bu kadar müthiş bir çiçek olurmu yarabbim....hele mis gibi olan o kokusu insanın ruhunu dinlendirmeye bire bir... ve öğrendimki mum çiçeğinin çabuk gelişmesini istiyorsanız kökü
nün saksının dibine çabuk değmesi gerekiyor yani önce küçük bir saksıya dikin...ve bir öneri daha çiçeklerinize doğum kontrol hapı atın ayda bir müthiş oluyorlar ben şahsen denedim.....:p |
Alıntı:
Seneye budama yapacak olursam seve seve çelik gönderirim. |
Alıntı:
Sevgili Nur_Sen,ben doğum kont. hapını bir kaç bitkimde denedim gerçektende etkisi çok fazla ve kullandıktan bir kaç gün sonra hemen etki ediyor.Ancak önce coşturup sonra bitkiye zarar veriyor.Birçok denemem de karşılaştım bu sorunla.Çiçeğim coşuyor ve aradan zaman geçtikten sonra çürüyordu.Ben onun yerine yumurta suyu ve kabuğunu kullanıyorum. Çiçek konusuna gelince bence de küçük saksı kullanımı çok uygun.Benim kilerin hepssi küçük saksıda:p |
Küçük saksı o çıtayı nasıl taşıyor? Duvara mı sabitledin :)
|
Alıntı:
|
Fatihcim benim mumlar sana şikayet ettigimi duydular galiba:)
Bu sabah kontrol ettigim pembe mum yaprak çıkarmaya başlamış:) 2 aydan uzun bir süredir bekledigime degecek galiba:) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:25. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025