![]() |
Ta kendisi;)Selamı var burdan size;)
|
Benden de selamlar olsun ona, küçücük bir çelikti hızlı büyüyeceğe benziyor. ;)
|
Fatihciğim silverpink in çok hoş yaprak vermiş. Benim hoyalar görsün de utansın seninkileri...
|
4 Eklenti(ler)
En sonunda pubicalyx serisini toplamaya karar verdim.İnşallah hepsini edinebilirim.Bunlarda silverpinklerim.En hızlı olan İlkin ablamdan geleni.Sürgün uzatmaya devam ediyor.En sonda kide Lacunosam.Yaprak döküyor ancak nedenini bilmiyorum.
|
Bu mum çeşitlerini gördükçe ben de bulabileceğim türlerinden edinmeye karar verdim. Fatihcim vallahi senin yüzünden mum hastalığına tutuldum:D:D:D
|
Alıntı:
|
Fatihcim, ne kadar geç fark etmişim kaktüs ve sukulentlerini... Tebrikler, çok hoşlar. Çiçekleri seni fazla bekletmesin dileklerimle... Biran önce büyümelerini ve senin paylaşımlarında yer almayı dilemeden de geçemeyeceğim... Sevgiler...
|
çok teşekkürler emine abla...
5 Eklenti(ler)
Yeni çeşitlerim:Dİsim konusunda yardımcı olursanız sevinirim:D
|
5 Eklenti(ler)
Devammm...
Son resimde ki kaktüsümü bulduğumda aldım.Ama çok tedirgindim satılmasından.Satılmadan yetişmiştim. |
5 Eklenti(ler)
Son iki resim buz çiçeğime ait son çiçeğide bugün itibariyle soldu.Artık tomurcuk gözler oldum.
Yılbaşımında ilk tomurcukları... Vee çiçeğine hayran olduğum Kaynana Yumrukları... Ve saksısının kırılması sonucu saksı değişimi yaptığım Aleo Aristata sanırım böyle yazılıyordu... |
3 Eklenti(ler)
Saksı içine düşen yaprakları toplamamıştım.Bugün dikkatli bakınca minik dostlarımla karşılaştım.Çok iyi çekemesem de çekmeye çalıştım.
Vazgeçilmez Kılıç Çiçeklerim,tür konusunda yardım isteyeceğim son resimde ki kaktüsüm. |
Sayın Fatih,
Son resimdeki kaktüsünüz Cylindiropuntia subulata. 24 no'lu mesajınıza ait ilk resimde yer alan kaktüsünüz sanırım bir Opuntia alttan çürümeye başlamış. Fazla nemli topraktan kaynaklanıyor olabilir. Kararmış yeri temiz bir bıçakla kesip yara yerinin kurumasını bekledikten sonra kuru bir saksı harcında birkaç gün daha bekletirseniz sanırım kurtarmış oluruz. Hepsi çok güzeller, keyifle çiçeklenmelerini de görmenizi dilerim. |
Belli ki yeni evlerini çok sevmişler sevgili Fatih. İnşallah çiçeklerini de görürsün:))
|
1 Eklenti(ler)
Benim en büyük mum çiçeğim neredeyse boyuma ulaştı maşallahı var 5-6 ayda tüm saksıyı kapladı saksı değişiminden sonrada çok hoş oldu.İnşallah böyle devam eder hep büyümesi.
|
5 Eklenti(ler)
Bnlarda rengi çok müthiş olan H. Silverpink.Küçük olanın burdan İlkin Ablam`a selamı var.
|
2 Eklenti(ler)
Bu da en kokulu mumum Lacunosam:DMaşallah sonbahar hepsine yaradı.Ben bütnün mumlarım mı ısıtılmayan bir odada ancak tüm gün güneş gören bir yerde büyütüyorum.bu aralık sonuna kadar devam edecek.Eğer havalar fazla soğumassa belki hep burda duracak bütün çiçeklerim.Soğuk Silverpink ve Carnosalar için harika ancak Lacunosa üzerinde ki etkisini bilmiyorum.
|
Fatihciğim emeğine sağlık hepsi birbirinden güzel...
|
Güle güle büyüt Fatih'cim, Afrika menekşelerinden sonra hoyalarında "Fatih" i oldun. Kutluyorum seni...
|
Teşekkür ederim Abiciğim ve Ablacığım.İnşallah hep beraber çiçeklerini de görürüz.
|
4 Eklenti(ler)
Sevgili Maki01`e verdiğim sözüm ve diğer fıstıklarım:DBu arada Lacunosa`nın yaprakları kızarmaya başladı bu normal mi?
|
İnşallah normaldir Fatih'cim, lacunosana bir şey olursa gerçekten çok üzülürüm. İstersen çeliği yollama, yedeğin olur. Lacunosasız kalmanı istemiyorum.
|
Yok ablacığım o senin kısmetin.Eğer ters bir durum varsa ben böler parça pinçik ederim:D
|
Sağol canım, 2 çelik olacak kadar büyük bana ayırdığın çelik. Lacunosa başlığını okudum, yapraklardaki kızarma normal değil. Bu aşamada napılır bilmiyorum. Sen bilgi alabildin mi?
|
1 Eklenti(ler)
Fatih'cim maşallah diyeyim, anneciğin evden atacağım demekte haklıymış gerçekten :)
Benim kaktüsler de bu kadar. Dikenli türleri çoğaltmak istemiyorum. Tüm dikenleri mıknatıs gibi çekiyorum sanki :) Eklenti 116703 |
Fatihcim şu sizin evin açık adresini ver de. Siz evde yokken bi uğrayayım :))
|
4 Eklenti(ler)
Bana hediye gelen çiçeklerin arasında bu muhteşem güzellikte vardı.Üzerinde bir tanede tomurcuk var.İnşallah düzgün bir şekilde gelişir ve çiçeklenir.
|
Fatih'cim yaprağı kızaran lacunosa'nın son durumu nasıl, sağlıklı mı?
|
Lacunosamı diğer eve taşıyınca düzelmeler gösterdi.Şu anda durumu iyiye gidiyor.
|
3 Eklenti(ler)
Maki ablacığım senin için dün gittiğimde bir resim çektim.Farkeetim ki üzerinde yeni yeni sürgünler oluşmaya başlamış.Diğer hoyalarım gibi Lacunosam da coşmuş.
|
Çok teşekkür ediyorum Fatih'cim, çok sevindim.
Bu durumda soğuktan etkilendiği için yapraklarda bozulma olduğunu düşebilir miyiz? |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:06. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025