![]() |
Sayın vehbi çiçeğiniz normal türlerden olan hoya carnosa.
Manolya ve yeşillim ablalarım çok teşekkürler haklısınız. Oluyor arada öyle. Bu gün birde söz aldım anlatamam doğum günü hediyemi seçme şansım oldu bende yeni türler istiyorum dedim ve baharda sanırım Hatice ablamın kapısını çalma fırsatım oldu :) |
Fatih'cim,
üzüntünü paylaşmak adınada olsa, bende çok üzüldüm kayıpların için. Kış aylarında sulama dengesine çok dikkat etmek gerekiyor. Bazı türler varki 17*Cnin altına hiç dayanmıyor anında kaybediliyor. Kesinlikle dikkat edilmesi gereken ilk unsur ne fazla ne az su vereceksiniz. Yapraklarını döken Hoya vitellenoides bunla ilgili büyük olasılıkla. Kayıplarıyın hepsindende yedekte köklü olarak var. Baharda telafi ederiz... Diğer hoyalarında ısı ve su dengesine dikkat et lütfen... |
Fatihcim doğum günün kutlu olsun. Hoyalar gibi güzel ve çınar gibi uzun ömrün olsun.
Kayıplarına üzüldüm. Bende hiç biri yok malesef. Neyse Hatice hanım var sağ olsun, hiç üzülme öğrenme deneyimi bunlar....Biz bu işi başaracağız. Birde yerimiz çok olsa herşey süper olacak ama......neyse, bir gün o da olur. |
Teşekkürler ablalarım.
Nilgün ablacığım seni erteledim k bakma lütfen.Paketi kaç kez hazırlamak istedim hep mani birşeyler oldu. bazı sukulentler çiçeğe geçti.Çiçekleri bitsin bir paket hazırlayacağım. |
3 Eklenti(ler)
Şöyle bir geriden geldimde kaybettiğim türleri gördükçe çok canım sıkıldı.
Hoya Ruthie ve Lacunosa benim yüzümden temizlik yaparken elimden düştüler. Lacunosadan aldığım çelikler tutmadı. Ruthiden aldığım çelik tutmuştu ama oda çürüdü. Sera ortamı yapmıştım çürümenin nedeni o olabilir diye düşünüyorum. Şimdi curtisii bütün yaprakları dökmüş durumda dalı sağlam onuda sera ortamına aldım. Umarım düzelir. Vitellinoides bütün yapraklarını döktü. Hiç bıkmadan sulamaya bakmaya devam ettim. Yeni iki sürgün geliyor. Yaprak yok umarım sürgünler hızlı davranır ve sürgünler çabuk gelişir. Hoya eriostemma da kayıplarım arasın çok seviyordum o türü oda olmadı malesef(Sevgili Agozce Ablam emanetine iyi bakamadım affet.). Birde obscuramı kaybettim. O benim hatamdı. Sınavların yoğun olduğu dönemde ihmalim sonucu kaybettim. Baharda kaybettiklerimi telafi etmek istiyorum. Kaybettiğim iki bitkim diatomitteydi(Lacunosa, obscura). Bunların arasında azimle fungii burdayım diyor bakın size kanıtı: |
Canın sağ olsun Fatih cim. Yalnız değilsin, biliyorsun değil mi? Hem senin, çiçek açan harika bir karnen var. :-) Sırası geldikçe, her gün yeni bir şey öğreniyoruz. Hatalar doğruları bulamıza yardım ediyor. Yenilerin çok daha iyi ve güzel olacağına eminim. Bir ara gelişmekte olan güzelleri de paylaş lütfen, sevgiler....
|
Ben o fungii'nin damarlı yaprağını severim. Ne güzel de gelişmiş öyle.
Yaramaz o fungii, yaramaz. Türkiye'nin gezmedik yerini bırakmadı. Şuna bak çatıya çıkacak neredeyse... |
Fatihcim hiç üzülme..istediğin kadar köklendirme yaparız..Senin o güzel karnelerin çok daha önemli. Tekrar köklendirme yaparız .
Bunların hepsini tecrübe olarak gör... Giden Lacunusa pembe olan mı? Ondan da çelik köklendirem mi? |
Fatih'cim, çok üzücü biliyorum. Kayıplar İnsanın canını yakıyor, biliyorsun kaybettiğin hoyalar hepsinde Türkiye'de koleksiyoncu Arkadaşlarımızda var. Arkadaşlarda olanları başka Hoyalarla takas yaparsın birkaç tanesinden çelik al bence. Temin edemiyeceklerinde bende var. Yeterki Sağlığımızdan birşey kaybetmeyelim gerisinin telafisi kolaydır.
Birde tavsiyede bulunmak istiyorum, Hoyaların bakımıyla sadece bir kişi ilgilensin. Sevgiler... |
1 Eklenti(ler)
Yok pembe lacunosam yaşıyor pek inatçı çıktı ama :) Şikayetlerimi ilettim büyük annesi bir cezalandır onu :)
Eklenti 267059 |
5 Eklenti(ler)
Bir başka kış güzelim sevgili "El Örgüsü" :) Bu ismi ona vermemin nedeni her yerinden ilmek ilmek bağladım onu :)
Yeni sürgünleriyle Hoya linearis: Eklenti 267071 Eklenti 267072 Eklenti 267073 Eklenti 267074 Eklenti 267075 |
Fatih cim sana inanamıyorum. :eek: Lacunosa yı ne çabuk gözden çıkarmışsın. Hemen, öldü demiştin. Yeşil ve yapraklı olarak duruyor. Ben yapraklarını dökmüş, sapı kurumuşları bile bir ihtimal deyip sökemiyorum.:D Yaşıyor olmasına çok ama çok sevindim. H. linearisin de maşallahı var. Her filiz yarışa girmiş san ki. Tırmandırma tekniğin çok hoşuma gidiyor ama bir türlü cesaret edemiyorum. Sende seyretmeye devam.....
|
Bu ikinci pembe olan lacunosa diğeri beyazdı. Beyazım süprizde yapacaktı kısmet değilmiş :) :) ben kurudallara bakıp yeşertmeye gayret ediyorum.Vitellinoides yeni sürgün verdi ekleyeceğim ümitsiz vakaydı o.
|
4 Eklenti(ler)
Sedum güzelliklerini sergiliyor bu aralar.
|
Kaktüs ve sukulent sevdalılarının dikkatine:) Kaktüs çiçeklerinin efendisi sayın Fatih bey'i websayfamda misafir ettim efendim buyursunlar:)
|
Çok güzel bir yazı olmuş. Fotograflar da harika. :)
|
Çok teşekkür ederiz efendim, gözlerinize sağlık.
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili Zenfree, bu konuda emeği geçen aslında Sayın SerDag. Onun düşüncesiyle oluşturulmuş bir yazıdır. Kendisine tekrardan teşekkürler. Bu arada isimsiz güzelin adını bulduk. :)
Çiçekleriyle birlikte eklemek istedim :) Mammillaria bombycina Eklenti 274263 |
Sn Fatih kaktüslerinde en az hoyaların kadar muhteşem ellerine sağlık.
|
5 Eklenti(ler)
Bahar her eve farklı her bahçeye renkli geldi :)
Bunlar bahardan bana düşenler :) Eklenti 280644 Eklenti 280645 Eklenti 280646 Eklenti 280647 Eklenti 280648 |
Nezamandır bu sayfaya yazmamışsın fatih bayadır bakıyorum yeni bilgi yok hoyalarındaki gelişmeleri merak ediyorum inşallah kaybın olmamıstır :)
|
5 Eklenti(ler)
Sevgili Tömürcek kayıplarım son buldu. Şimdi misgibi kokma zamanı geldi :)
Yavaş yavaş kıpırtılar başlıyor. Bak birkaç gelişme ekleyeyim. |
Hoş geldin Fatih gene resimler çok güzel gözüküyor 3. resimdeki hoyanın adı nedir.
|
Sevgili Fatih,
Ellerine sağlık, en kısa sürede çiçeklerini koklamanı dilerim. İlk fotoğraftaki hoya 'da küçük lekeler var . Mantar ya da zararlıdan mı kaynaklandı? |
Nilgün Abla o hoya lobbii kısa sürede tomurcuk yapmaya başladı umarım sorunsuz açar.
Sevigili Maki, O oluşumlar birkaç aydır var herhangi bir şekilde önlem almadım yanık sanmıştım ama mantarda olabilir! yarın küçük bir inceleme yapmalıyım. Teşekkürler uyarı için. |
Fatih kayıplarının son bulmasına sevindim :P dediğin gibi inşallah kokma zamanları gelmiştir hoyalarının :) daha sağlıklı hoyalarla daha mutlu günlere erişmen dileğiyle :P
|
Fatih yine yaptın yapacağını...bakakaldım...:)
|
Milli'nin hastasıyım. Ellerinize sağlık. Maşallah çok keyifliler.
|
1 Eklenti(ler)
Fatih'cim nasıl iyi bakmış mıyım?:D
|
2 Eklenti(ler)
Yoğun birkaç haftadan sonra biraz gelişmelerden haber vereyim.
İlk çiçek sapını düşürdü ama yenisini geciktirmedi. Belki bu şanslı olup açar.;) Hoya linearis: Eklenti 297548 Diğer bir çiçekte lobbii'den geliyor. Hiç beklemiyordum ama biraz gelişmeye başladı sanki. Hoya lobbii: Eklenti 297549 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:46. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025