![]() |
2 Eklenti(ler)
Hoya curtisi her yaprak arasından sürgün vermeye başladı.Çok hızlı gelişen bir tür. Tam istekleri karşılıyor. Birde erken açsa :)
|
curtisii nin yakından görüntüsü daha da güzelmiş.
inşallah gelişirse seyrine doyum olmayacak gibi.. Hoya archboldiana büyük yapraklıların en güzeli sanırsam maşallah güzel gelişmişler |
Bende aynı fikirdeyim ablacığım. Archboldiana büyüklerin prensesi ;) ;)
|
Ne kadar güzeller. Kaktüs ve sukulent çiçekleri bir başka oluyor. Bu arada ilk kez kılıç bitkisinin çiçek açtığını görmüş oldum. Emeğinize sağlık.
|
3 Eklenti(ler)
Teşekkür ederim yorumunuz için.
Artık son tomurcuklarla gösterisini yapıp dinlenmeye çekiliyor bitki.şimdilik üç tomurcuk daha var farklı türlerde onlarda açarlarsa eklemeyi düşünüyorum.Biri şu an itibariyle yavaş yavaş açmaya başlıyordu. Yarın güzel bir fotoğraf alabilirim sanırım. Caralluma hesperidum ve Orbea woodii çiçekleriyle sizleri yalnız bırakıyorum :) Eklenti 252345 Eklenti 252346 Eklenti 252347 |
Bu sayfanızı kaktüs deyip geçen herkese önereceğim. Bambaşka varlıklar, bambaşka gizler içeriyorlar. Her canlıya bir güzellik atfedilmiş gerçekten. Emeklerinize sağlık, lütfen paylaşmaya devam edin.
|
İçimden bir ses diyor ki, yakında sn Fatih H dennisii edinecek
|
İçindeki sesi sınavdan öncede konuştur ablam :) Dediklerin oluyor bu aralar :)
Hayırlısı bakalım. :) |
Çekimler de çiçekler de çok güzel.
|
İki güzellik birarada daha hoş olmuş Sayın Fatih. Sözünü ettiğiniz üç tomurcuk aynı anda açarsa ve buraya koyarsanız, daha da hoş olacak. Emeklerinize sağlık.
|
Yorumlarınız için ayrı ayrı teşekkürler. Sözünü ettiğim 3 tomurcuktan biri açıldı. Yanında telefonum olmadığı için fotoğraf çekemedim. Yarın yeni misafirler gelecekmiş onlarla birlikte çekerim artık.
|
Sayın Fatih çok güzel fotoğraflar bunlar.Seyrettikçe güzellikleri daha çok gözükmekte,öteki tomurcukların fotoğraflarını dört gözle beklemekteyim.Hayırlı günler.
|
Alıntı:
Çok güzel maşallah , ben de gözünün içine bakıyorum ama kışın soğuklama almadığı için sanırım çiçeklenmiyor. |
4 Eklenti(ler)
Hafta içi kapımı misafirler çaldı. Yatılı kalacağız dediler hay hay buyurun dedim yerimiz çok :)
|
4 Eklenti(ler)
Birkaç gelişme :)
Sevgili Agozce. Yeşillim ve Missmenas ablalarım yorumlarınız için çok teşekkürler. Sevgili Yeşillim hoya linearis katı kültürde korktum kaybederim diye onu diatomite teslim ettim. Çok keyifli umarım hep böyle devam eder. İlerleyen vakitlerde fotoğrafını ekleyeceğim. |
2 Eklenti(ler)
Beklenen tomurcuklardan ikisi kendisini gösterdi. Huernia'yı yarın daha güzel çekmeyi planlıyorum.Akşam üzerine doğru çlektiğimden güzel çıkmamış.
|
Fatih hepsi çok güzel geliiyor, maşallah....
|
Allahım ne kadar güzeller. Nasıl güzel yaratıklar bunlar böyle. İnsan hayran oluyor. Emeklerinize gözünüze sağlık.
|
Fatih Bey, Hoya Linearis toprakta mı? bakımında neler yapıyorsun.
|
Fatih'cim,
hepside çok güzel gelişiyor. Tebrik ederim... Yeni hoya türlerinde çok güzel bol çiçekli olsun... |
5 Eklenti(ler)
Hoya linearis yaz döneminde sevgili Kartolla karşılıklı paylaşımla edindim. Geldiğinde güzel bir paketleme yapıldığından gayet sağlıklıydı. Yaz falan demedim geldim dercesine canlıydı. Birkaç saat suda beklettim o sürede yerini hazırladım falan.
Daha sonra iki gün içinde kökler gözükmeye başladı diatomitte.Köklenmeden sonra sürgün uçlarına dokunmamıştım. İyiki dokunmamışım oradan uzamaya devam etti.Geldiğinde 10 cm den biraz büyük çeliklerdi.Şimdi çok güzel oldular. Sarılması için bir destek hazırladım destek katlarına tırmanmasına yardımcı olmak için bağladım. Dilek ağacı gibi gözüküyor bu nedenle. Hani bende öyle seviorum onu.Dilek ağacım benim diyorum.O bunun farkında olduğundan her bağladığımda azimle yere uzanmaya çabalıyor. Ama onun sağlığı açısından havalanması lazım ;) Ve benim Dİlek Ağacım ;) Eklenti 253274 Eklenti 253275 Bu güzellikte azimle büyüyor. Sıcak soğuk tanımıyor. Biliyor gidecek baharda yaylaya artık beni hazırla dercesine büyüyor.Ben biraz daha bekle demekten başka birşey demiyorum. Çünkü soğuklar geldi. Hazırlamaya çalışsam tutmazsa korkusu var. Ama bazı türlerden ilk çelikleri almak zorunda kaldım. H. Diversifolia dan ilk çeliği aldım geçen hafta. Korka korka ama korkunun ecele faydası yok :) :) Bahar gelsin daha güzel çeliklemeler yapacağım :) Bu azimli kızım Sayın Yeşillim'e gelsin. Eklenti 253278 Eklenti 253279 Bu güzelde Sevgili Agozce'ye gelsin. Tekrardan teşekkürler.Diğer kardeşlerinin fotoğraflarını yanlışlıkla silmişim. En çok finlaysoniyi görmenizi istiyorum. Neredeyse 3 katı oldu ama yaprak yok sadece dal :) Eklenti 253280 |
H. finlaysoniyi yaprağını yakından görmek isterim doğrusu
Yapraklandığı zaman benim yerime de transa geçersin onunla Hoya chinghungensis lütfen çelik için acele etme, varsın uzasın Bu arada dokuduğun dilek ağacın çok hoş:) |
2 Eklenti(ler)
Misafirlerden Hoya dennisii artık büyüme vakti dedi. Sürgündeki yapraklar yavaş yavaş açılmaya başladı.
Eklenti 254441 Hoya fungii benim neyim eksik dercesine atağa geçti :) Eklenti 254442 |
Fatih komşum, dennisii küçük ama canlı dikkat edersen, başına bir kaza gelmezse güzel olur elinde. Dedim kargo olmuşken araya sıkıştırayım. İnanıyorum çok güzel olacaklar.
Fungii, carnosa gibi hatta bende daha iyi gelişim gösteriyordu. Geçen yıl kurban bayramında çiçek açmıştı. |
Çekimler de çiçekler de çok güzel.Emeğine eline sağlık.
|
Coşmuşlar maşallah sevgili Fatih... Elinde ve evinde sihirvar bence..:-) İyi bayramlar, selamlar....
|
5 Eklenti(ler)
Sevgili Karalale çok yoğun bir bayram ve arkasından gelen yoğun sınavlar mesajınıza ancak cevap yazıyorum özür dilerim geciktim!
Çok teşekkürler değerli yorumunuz için.Gurbette bayram zor olsa gerek. Hep uzak... Şimdiki görseller size gelsin o zaman:) Gurbete selam olsun dercesine objektife takıldılar :) Bir aralar beni haylaz archboldiana vardı ya, şimdi büyüdü hanım hanımcık bir kız oldu :) Kazara sürgünümüz kurudu ama telafisi gecikmedi ardından gelen yan uzantılarıyla yeniden doğdu :) Bir nevi Rönesas'ını yaşıyor :) Eklenti 255084 Hoya cv. Chouke Eklenti 255085 Hoya Fungii Eklenti 255087 Hoya dennisii Eklenti 255086 Hoya bilobata Eklenti 255088 |
4 Eklenti(ler)
Hoya obscura
Eklenti 255089 Hoya finlaysoni Eklenti 255090 Hoya linearis Eklenti 255091 Hoya sp saquare Eklenti 255092 |
1 Eklenti(ler)
Kışın güneşi mutluluk getirdi bana. Yarın açacak bir kaktüs adayı da var.
|
Çok güzel fatihcim.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:48. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025