![]() |
5 Eklenti(ler)
Sanıyorum bu haftaya Paskalya çiçeğiyle başlamak en iyisi ;)
19 Mayıs'ın en anlamlı hediyesi ;) Kırmızı'm ;) ;) Eklenti 214482 Eklenti 214483 Eklenti 214485 Eklenti 214486 Eklenti 214487 |
4 Eklenti(ler)
İsmini bilmediğim ancak mammillaria ailesine ait olduğunu düşündüğüm Pembe'm ;)
|
4 Eklenti(ler)
Anlayamadığım bir nedenle H. excavata Diatomitte bulunduğu kısımdan çürümeye başladı.Çürüyen kısmı temizledim toprağa geçirdim.Çürüme kısmen durdu sayılır.Kısa sürede kurtarırım inşallah.Çok istediğim bir tür.
Gelelim diğerlerine ;) Hoya carnosa variegata: Eklenti 214499 Eklenti 214500 Eklenti 214501 Eklenti 214502 |
3 Eklenti(ler)
Hoya minibell:
Köklenme başarıyla gerçekleşti.İki hafta oldu seradan çıkartalı.Sürgün görünceye kadar besine başlamayacağım. Eklenti 214503 Eklenti 214504 Eklenti 214505 |
Fatih'cim,
Maşallah nazar değmesin çok ama çok güzeller ellerine sağlık. Resim çekimlerinde harika ötesi konuşturuyor bu güzelleri. Kutlarım seni, büyük bir başarı sergiliyorsun. |
2 Eklenti(ler)
Hoya shepherdii:
Köklerindeki toprağı temizleyip topraksız ortama geçirdim.Uygulamam gereken iki hafta kadar iki günde bir yıkamam gerekiyordu.Gerekenler yapıldı.İlk yaprak gelişmeye devam ediyor.Bakalım nereye kadar uzayacak yaprak.Çiçek tomurcuğunda hareketlenmeler var.Şu sıralar yerinden kıpırdatmamaya özen gösteriyorum. Eklenti 214506 Eklenti 214507 |
Sevgili Fatih'cim,
maşallah çok güzel gidiyor hoya grubun. Diatomitteki başarını taktir ediyorum, bu yaz çiçek açanlar olacakmı? hoya shepherdideki çiçek sapını çok merak ediyorum durumu nasıl? |
2 Eklenti(ler)
Hoya bella:
Yaz günlerinde sıkıntı yaşayacağım tek tür sanıyorum.Bu nedenle gelişen sürgünün birini-canım acısada- kesip topraksız ortama aktardım.Kısa sürede kendine geldi çelik ve gelişim kaldığı yerden devam ediyor.Sanıyorum bir kısmı daha bu yöntemle aktaracağım. Eklenti 214508 Eklenti 214509 |
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bu yaz inşallah Hoya Carnosa'dan bekliyorum gelişim gayet güzel.Resimlerinide ekleyeyim bu arada ;) Eklenti 214513 Eklenti 214514 Eklenti 214515 Sürgün resimlerini bulamadım.Uzayan sürgün resmini çekmiştim bulamadım.O yarına kaldı artık ;) |
Fatih G. vatteri diken yapısı cok güzel degişik geldi :p kaktüslerde ince sık diken yerine sert dikenler daha hoş geliyor bana . güle güle büyüt
|
Fatih'cim çok güzeller hepside...hele millilere bayıldım...ellerine sağlık...Tabii bir de o güzel yüreğine...sevgilerimle...
|
2 Eklenti(ler)
|
Çok teşekkürler yorumlarınız için.
|
Sevgili fatih ellerine saglık hepsi çok güzeller paskalya bir harika....
|
fatih'cim çiçeklerin harika gelişmiş anca gördüm bende bi süre yoktum. haa bu arada benim kaktüslerde kıvradı. 5 yıldır baktığım bebek bu sene ilk açıyor sonunda. birazdan yeni saksılar alıp fotolayacağım bende ;)
|
Çok teşekkürler ablacığım.Senin miniklerin resimlerinide en kısa sürede görelim yani ;)
|
3 Eklenti(ler)
Bugün çok çok mutlu olduğum nadir günlerden biriydi.Sabah her zamanki sabahtan farklıydı bu gün nedenini okuldan gelince anladım ;)
Eklenti 220214 Hele birde paketin içindekileri gördükçe çok daha bir mutlu oldum.Ancak aklımda hiçbir bilgi kalmadı hepsi uçtu gittiii... Saksılar yerleştirildi başlandı incelenmeye birde ne görülsün! Ablamın gözünden bile kaçan bir çıkıntı benim gözüme ilişti ;)Evet bu bir tomurcuk hemde en kokulusundan bir tomurcuk. Kendileri Hoya lacunosa'nın tomurcuğu ;) Ve karşınızda tomurcuk Lacunosa ;) Eklenti 220216 Eklenti 220215 |
Fatihcim hepside çok güzeller ellerine sağlık.
|
Umarım Anneleri kadar çok çiçek açar. Harbi benim için büyük süpriz oldu;)
Teşekkürler Fatih'cim. |
Güzel günlerde büyüt Fatih'cim,
Türlerinde sen de Türkiye'de Hoya Koleksiyonerleri arasında ilk sıralarda yer almaya başladın bence. Topraksız ortamda çok başarılısın, kutluyorum canım. Bu sene senin pıtırcıklarının da pıtladığını izleyeceğiz gibi geliyor :) |
Ablalarım çok çok teşekkürler ;) ;)
|
1 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Australis kalıcı saksıya yerleşti ;)
Kök yapısı pub. red button kadar olmasada güzel. Eklenti 220471 Ve sırayla diğer türler... Hoya chinghungensis Eklenti 220472 Eklenti 220473 |
4 Eklenti(ler)
Hoya cardiophylla
Eklenti 220474 Hoya sp. tanna Eklenti 220476 Hoya carnosa crinkle 8 Eklenti 220475 Hoya memoria Eklenti 220493 |
4 Eklenti(ler)
Hoya cv. mathilde BE 23
Eklenti 220477 Eklenti 220478 Hoya nicholsoniae Eklenti 220479 Eklenti 220480 |
3 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Hoya Ruthie (MM x ariadna)
En sevdiklerimin arasına yerleşti bile.En kısa sürede gelişmesini istiyorum.Önce güzel dallanma istiyorum çiçeği büyüyünce görsekte olur ;) Kapsamlı bir araştırma yapıp bir açıklamalı sayfa açmak istiyorum bu güzellikle ilgili. Hoya Ruthie (MM x ariadna) Eklenti 220492 |
Maşallah diyeyimde Nazar değmesin:p
ellerine sağlık çok güzel gözüküyorlar. Hoya shepherdi ve lacunosa dan çiçek bekliyoruz sakın sulama aralığında şaşma olmasın ona göre:D Eski sahibin kızar diye arada bir tenbihle onlara, sürgünlerini çabuk büyütüp aralarına çiçek saplarınıda serpiştirsinler. Kutlarım seni çok iyi ilgileniyorsun, bu arada derslerini ihmal etme diye başka hoya yok sana ona göre. Karneni yine öyle 1. dönem ki gibi görmek isteriz... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:29. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025