![]() |
İnsan hangisine bakıp inceleyeceginii şaşırıyor ,hepsi çok güzel ,çeşitler ne kadar çok çoğalmış maşallaahh .Gelişimleriide istediğiiin doğrultuda olur ***. birde genel görüntü olarakk genişş açıdan resiim çeksenn mümkünmüdüür ??
|
yardımmmm :(
3 Eklenti(ler)
fatih, bahsettiğim kaktüsün fotosu altta ne adı belli nede nasıl bulacağım :( bu kaktüse vuruldum resmennn
|
Ablacım son resimdekinden bende var ben veririm sana.İlk resimdekinin adını öğrenince yazarım.Daha önce görmüştüm aynısını çiçekçilerde fazla ilgilenmiyorum bu uzayanlarla ;)
|
Hatice ablam ilk dönemki karnemden daha güzel bir karne alacağım.İkinci dönem daha verimli geçti ;)
Sevgili Kedicik tabi ki neden olmasın gün içinde çeker eklerim. |
ben uzayıp gidenleride çok seviyorum bi başka gösterişleri oluyor.
|
bu arada kaktüslerin fotoğraflarını cektim açaçağım bi sayfa ama yükleyemiyorum ya boyutlarını küçültemedim
|
Aaaa istiklalde ki orman mdr.karşısındaki eczane değilmi burası ? Ben istedim ama veremem dedi ordaki arkadaş :(
|
Sayın Kedicik söz verdiğim gün ekleyemedim birkaç sorun bir arada geldi.Şimdi hazırlar hem listemi güncelleyeceğim hem resimleri ekleyeceğim. ;)
|
2 Eklenti(ler)
Beş gün önce ve beşgün sonra karşılaştırma yaparsam.En hızlılar arasında isimlerini yazdıranlar şöyle:
Hoya chinghungensis Hoya cumingiana Hoya cv. mathilde BE 23 Hoya cv. minibell Hoya nicholsanie Edinmek istediğiniz farklı türler varsa ilk sırayı bunlar almalı diye düşünüyorum.Çok hızlı ve güzel gelişiyorlar.Maşallah demeyide unutmaya(lım)yım ;) Hoya chinghungensis: Eklenti 222747 Eklenti 222748 |
4 Eklenti(ler)
Hoya cumingiana:
Eklenti 222749 Eklenti 222750 Hoya cv. mathilde BE 23: Eklenti 222751 Eklenti 222752 |
5 Eklenti(ler)
Hoya nicholsanie:
9 Haziran: Eklenti 222754 11 Haziran: Eklenti 222755 Kaç haftadır ertelediğim bir hoyam daha var.Hoya kerrii ;) Kaç haftadır eklemeyi istiyordum.En sonunda istek gelince eklemek boynumuzun borcu oldu;) Hoya kerrii: Eklenti 222756 Eklenti 222757 Eklenti 222758 |
5 Eklenti(ler)
Hoya lacunosa tomurcuğu geldiği günden biraz daha canlandı.Tomurcukla gözükmeye başladı ama büyüteç etkisi içn bardağın altını kullanıyorum.En yakın zamanda ders dönüşü bir büyüteç almalıyım ;)
Hoya lacunosa: Eklenti 222759 Hoya nummularioides ilk sürgününü verdi.Sürgünden sonrası hızlı gelişim göstermeye başladı acaba hep böyle devam eder mi? Hoya nummularioides Eklenti 222760 Hoya verticillata üzerindeki sürgün yaprağını geliştirmeye başladı.Yeniler hızlı uyum sağladılar çok seviniyorum bunları gördükçe ;) Eklenti 222761 Ve çillim.İsmini Hoya carnosa silver dust olarak tanımladılar ancak tereddütteyim birkaç paylaşım sitesindede soracağım. Bazen çilli bazen normal bazen aynı dal üzerinde hem çilli hem normal yaprak veriyor.Son fotoğrafta bu açıkça belli ;) Eklenti 222764 Eklenti 222765 |
5 Eklenti(ler)
Burası benim küçük hoya çiftliğim.Boş vakitlerimde gelirim burda zaman geçiririm masamda var oturum test çözerken çok iyi oluyor burası ;)Kendimi doğada buluyorum burada ;)
Eklenti 222775 Eklenti 222774 Eklenti 222773 Eklenti 222772 Eklenti 222771 |
Bir haftalık gelişme bundan ibaret ;)
Diğer sayfayada bakmayı unutmayın fotoğrafların devamları orda ;) Sayfanın ilk mesajında bütün elimdeki türleri listeledim. |
Yeni gelen hoyalarıın çok güzeell insan görüüncesii aaaa ben nasıl farketmemişiim
bunu ,şunu ,0'nuu diye liste böyle uzayıpp gidiyorr:D umarım kerrriinde dahaa hızlı ataklarda bulunacaktır.Hoya chinghungensis hoya serpens grubundan sanırım yaprak yapısı olarak aynı gibiiler sadeece şekil farklı yanılıyorsam lütfen düzelltt:) benzetmişde olabiliriim. |
Hoya chinghungensis'in H. serpens'ten de küçük yaprakları bana göre ;) Mathilde BE 23'ün yaprak yapısı H. serpens'e çok yakın.Ama çok güzel yaprakları var.Biraz gelişsin artık çiçekte beklerim ;)
|
Bizdee resiiim isteriiz artık bol boll :D
Yeni hoyalar gelincesi ne uyguladın ki 5 gün içinde bunlar büüyümek içiin çıldırdılar ?? |
Fatihcim lacunosa tomurcuğun baya belirgin :)
Gözün aydın canım..Darısı benim hoyalara olsun :)Açmazlarsa sana postalarım :) |
Hoya nummularioides bundan sonra gelişimi engelleyecek birşey olmazsa hızla büyüyecek ve belki bu sene çiçek bile açacaktır.
|
İnşallah İlkin ablacım çiçeklenirde güzel güzel büyür ;)
Emel abla sıkma canını olmadı dipten keser diatomite dikersin ;)Valla hiç zor bir yanı yok.İyi ki sevgili Hydrosucces bu yöntemi bize kazandırdı. |
maşallah fatih'cim maşallah. senin hoyaların resimlerini yarzırım benim hoyanın yanına asacağım, belki utanırda acar artık.
|
evet gürkan bey istiklal eczanesi. eczacı dediki '' eğer bir dal kırarsam hem benimki hemde sana verdiğim sene boyu küser'' nekadar doğru bende bilmiyorum:mad:
teyzem o kaktüsü anlata anlata bitirememişti kalktım gittim ta oralara. gitmez olaydım. vuruldum resmen kaktüsü görünce, bi hamlede uzanıp kırıp kaçmayı bile düşünmedim değil hani. |
Vallahi Fatih,kendimi zor tutuyorum bir gün çıkıp geleceğim,kendimi kaybetmiş durumdayım,gözlerim kocaman kocaman açıldı.Ama hiç şansın yok..:)) Yakında çete olarak baskına gelebiliriz haa...:)) Sınavların bitsinde bir gün rahatsız edceğim seni......Talan edelim senin orayı....:D
Sınavda başarılar dilerim,Allah yardımcın olsun....( amin ) |
Yok öyle birşey. Bütün bitkilerden çelik veya yavruları alınınca küsmüyorlarda,
kendisininki mi küsüyormuş? Sizi savuşturmak için söylemiş. Alıntı:
|
hımm... bende öyle tahmin ettimde, işte ses edemiyoruz.
indirivercem camını aşşa :))))) |
2 Eklenti(ler)
Hoya lacunosa'm eski saptan çiçek açıyor yeni sapı da büyütme çabasında ;)
Eklenti 225795 Eklenti 225796 |
3 Eklenti(ler)
|
Çelik Köklenmedi bile, çiçek açtırmak bu çeliğe büyük başarı olacak.
Fatih'cim lacunosa güzel sağlıklı gözüküyor büyük olasılıkla açacak gibi. Merakla gözlemliyeceğim:p |
5 Eklenti(ler)
Çiçeklendik ;) Kalan bir tomurcuklu yarın açar onuda yarın ekleyeceğim ;)
|
üçüde birbirinden güzeller maşallah, darısı başımıza...
bu arada kurumuş çiçek var sanırım camın aşağısında, oraya düştülermi yoksa özelliklemi koydun? |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:13. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025