![]() |
arkadaşlar burda hepimizin asıl bulunma amacı bir şekilde bitkilerle ilgilenmek ve sevgimizi her türlü yönde göstermektir bilirim. ve şu kışın soğuk günlerini yaşadığımız bu günlerde içimizi ısıtacak bir mekan buldum ki sormayın....sarıyer çayırbaşında LİFE&GARDEN adındaki yer sizin için bul8unmaz bir cennet mekan.eğer gitmek ve görmek hatta birbirinden güzel iç mekan bitkileri almak isterseniz size güler yüzlü arkadaşlarımız sevecen tavırlarıyla ilgi gösterecektirler. www.lifeandgarden.com.trgüzel istanbulumda eğer zaman bulursanız oraya davet ederim hepinizi. |
2 Eklenti(ler)
Japon güllerini içeri aldım ama son rüzgarlar ve soğuklardan olacak, çiçekleri kavruk, kıvrık açaıyor.
|
1 Eklenti(ler)
Diğer tomurcuklar da yanık ve kıvrık. Belki de açmadan dökülecekler.
|
Özlemişim bu balkonu... :))
|
Hoşgeldiniz Asuman Hanım, sevindirdiniz...
|
52. sayfa her sayfa ayrı hikaye, ayrı bir güzellik.
izinsiz, habersiz terasınıza konuk oluyorum hergün, çıkıyor bir nefes alıyorum. :D çok teşekkürler siteye kattığınız güzellik için. |
Sevgili NazMurat izin ne demek, sabah, öğle, akşam buyrun.
Fotoğrafla beraber çiçeklerimdeki gelişmeleri anlatmayı seviyorum. Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Kompost yaptığım bu kaba birkaç bakla tohumu koymuştum. Yeşermeye başladılar. Bir tencerelik bakla alsam yetecek. :D
|
1 Eklenti(ler)
Yaşayan lisileri budamıştım, onlar da dip sürgünleri vermeye başladı. Limon arkadaşımızın hediyesi ikinci yılı da atlattı. 3 yaşını göreceğiz inşallah.
|
2 Eklenti(ler)
İlle de sardunyalar, dört mevsim çiçekliler, az ya da çok.
|
1 Eklenti(ler)
Zamansız olduğunu bile bile ektiğim latin tohumları oldukça güzel fidelere dönüştü. Dilerim çiçek de açarlar.
|
2 Eklenti(ler)
2010' un son çiçekleri hepimize iyi yıllar diliyorlar...
|
Vildan hanım, 5-6 kök bakla var görüğüm kadarıyla. Küçük bir tencerelik çıkar sanıyorum. Pazardakilere göre çok daha lezzetli oluyor. :)
Sizin Lisi de anneminki gibi 9 canlı çıktı. ;) Bu sene diktiklerimi ben de sökmedim, kış geçene kadar budamayacağım da, çok don olursa üzerine plastik şişe geçireceğim. Bahara doğru budarım diye düşünüyorum. Sizlerde gördüğüm, 2.yıllarında daha bir keyifli oluyorlar. Balkonunuz 2. değil 3. veya 4. baharını yaşıyor. Bu mevsimde bile rengarenk çiçekler, yeni fideler... Ustanın marifetinden ve sevgisinden başka bir şey değil. ;) |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 186689
Sevgili vildan Hanım, Bütün bir yıl emek verdiğiniz çiçeklerinizin güzelliğini bizlerle paylaşarak, içimizdeki bitki sevdasını hep canlı tuttunuz. Yeni yılda her şeyin gönlüzce olmasını diler, bahçemdeki çiçeklerimden derlediğim buketimi hediye olarak gönderiyorum. SEVGİLERİMLE. |
Ne güzel şeyler söylemişşsin Sevgili Limon.
Şu sıralar kimi kapalı balkonda, kimi içerde, kimi iki mini serada. İşten eve gelir gelmez elim, gözüm üzerlerinde. Çoğu yapraklarını döktü, birlikte baharı bekliyoruz. Alıntı:
|
Bu ne güzel hediye sevgili Hozat, cıvıl cıvıl, rengarenk, mis gibi.
Bahçelerden balkonlardan haberleştikçe bitki sevdamız büyüyor. Hepbirlikte, her yeni yıl sağlığımız oldukça çiçeklerimizle mutlu olacağız inşallah Alıntı:
|
Rengarenk.
|
Uykudan uyandım. ''Şöyle bir balkonlara bakayım.'' Dedim. Yaklaşık bir saattir, ekim ayından bu yana olan sayfalara bakabildim ancak. Şimdide uykum iyiden kaçtı.:p
Müthiş bir bitki ve renk zenginliğiniz var. Göl manzarası harika. Teras geniş...Birde siz özenle bakıyorsunuz. Ortaya tablo gibi görüntüler çıkmış.;) O kasımpatılar, tek renge dönüşmeseler bari. Çok güzeller. Gazanya çiçeği gibiler. Su Marulu' da neymiş? Biraz sonra ''Google'' amcama soracağım.:confused: Begonvil'i bu yaz Samsun' daki bahçeme götüreceğim. Ya da önceden oradan bulup bulamıyacağımı araştıracağım. Tabii saksıda tutup, kışın limonluk gibi kullandığım, alt kattaki bir odada korumaya almak kaydıyla. Bir kaç bahçede yeni yeni görmeye başladım. Demekki saksıda sorun olmayacak.;) Vildan Hanım; Bir kez daha anladım ki; siz bitkileri sevdikçe onlarda sizden güzelliklerini hiç esirgemiyorlar. Sağlık ve mutluluk içinde tadını çıkarmanız dileğiyle.:) |
Su marulu; sıcak iklim bitkisi imiş. Görselleride inceledim. Sadece yaprak...Öyle çiçekli falan değilmiş.
Neyse, o da bir çeşit.;) Güle güle büyütün.. |
Alıntı:
|
Viladan ilk defa balkonları gezmeye kalktım.Sabahdan beri yeni çıktım.Çok güzel çiceklerniz var ellerinize sağlık.Su bitkilerinden su marula da işte bu benim diyor.Tek tek çiceklerinizin ismilerini saymıyorum.hepsi biribirden güzeller.
|
Orhan Bey, güzel sözleriniz için sağolun.
Dediğiniz gibi sevildiklerini biliyorlar. Ama bu hepimiz için geçerli. Tabi bazen ne yapsak yetiştiremediğimiz bitkiler de oluyor ama biz yine de deniyoruz. Mesela ben bu yıl da çan sarmaşığını tekrar deneyeceğim. Evvelki yaz tavanlara ulaştı ama çiçek açmadı ve kışa girerken kaybettim. Siz de begovili ısrarla deneyin. çok da zor bir bitki değil. Aslında Ege ve Akdeniz bitkisi ama İstanbul'da Büyükada'da muhteşem begoviller var. Samsun'da niye olmasın... Alıntı:
|
Sevgili Özbey Kardeşim , özlettin kendini. İnşallah ailende her şey yolundadır.
Bahçenden haberler ver bize. Datça nasıl, bademler çiçeklenmeye başladı mı ? Alıntı:
|
Hoş gelmişsiniz, sağolun Fikret Bey.
Her zaman bekleriz. Su marulu hiç hesapta yokken benim oldu. Yavrular vermeye başladı ama yaprak uçlarında kuruma var. Ne yapacağımı bilemiyorum... Alıntı:
|
Alıntı:
Sevgi ve selamlar. |
Vildan hanimcigim latin cicegini zamansiz ektim demissiniz. Merak etmeyin hic bir sey olmaz. Latin her zaman cimlenip, ciceklenmeye ve cabucak tekrar tohum vermeye hazir bir bitki. Benim saksilara ektiklerim her yil tekrar aciyor ve inanin oraya buraya sicrayan tohumlardan bahcedeki betonlarin arasinda bile cimleniyor. Celikten de üretmesi cok kolay. Budadikca daldirin yeni latinleriniz olsun. Beni hic üzmeyen tohumlardan biri. Üstelik de ayni bitkinin ortanca gibi keyfine göre degisik renkte cicekler actigini görünce sasirmayin. Bazen sari, bazen turuncu, bazen kirmiziya yakin... Sevgiler.
|
Sevgili çiçeksever70,
Latinim gelişmeye devam ediyor, kol uzatmaya başladı. En sevdiğim tarafı da ektiğimiz yıl çiçeklenmesi. Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Clematislerimi içeri almıştım, iki saksıda yeşerme başladı. 3. de kıpırdanıyor.
4. de kuru dalları kırıyorum arada bir, yeşil gibi ondan da ümitliyim.:D |
1 Eklenti(ler)
Bir de yumurtalar var.Kumru hanım yine yavru bekliyor. Bu soğuklarda yavru çıkacak mı bilmiyorum.
|
Nerelerdesiniz Vildan hanım'cığım clematisler azimli bitkiler öyle kolay kolay ölmüyorlar inşallah çiçeklerini de görürsünüz:)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:26. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025