agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Vildan Sönmez/Teras (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/10795.htm)

Hhatice 20-11-2010 19:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 717108)
Bunlara bayram güzelleri diyorum.
Hepimiz bayramı farklı yaşadık. Kimimiz sakin, kimimiz hüzünlü.
Adalet Hanım, acınız aklımdan çıkmıyor.

Haklısın Vildancım benimde hiç aklımdan çıkmıyor :(

Begonvillerin ne kadar güzel açmışlar .Bana getirdiğinden mi bunlar ?
Benimkide o kadar güzel oldu ki görsen inanamazsın ,Ağaç oldu :))
Budarsan suya koy arkadaşım köklensinler özellikle ilk aldığın tepe çeliği mutlaka tutuyor .

dlk 20-11-2010 19:42

Hepsi birbirinden güzel.

Vildan Sönmez 20-11-2010 20:29

Sevgili Sedef begovilim bütün yaz dinlendi açtı. Sana getirdiğim Datça'dan Derya Hanım'ın serasından aldığım küçük fideydi sanırım. Çiçek açtı mı ?
Suda köklendirmeyi, hiç denemedim, çelikleri doğrudan toprağa ekerek yeşerttim, bu defa suya koyarım.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hhatice (Mesaj 717168)
Haklısın Vildancım benimde hiç aklımdan çıkmıyor :(

Begonvillerin ne kadar güzel açmışlar .Bana getirdiğinden mi bunlar ?
Benimkide o kadar güzel oldu ki görsen inanamazsın ,Ağaç oldu :))
Budarsan suya koy arkadaşım köklensinler özellikle ilk aldığın tepe çeliği mutlaka tutuyor .

S

Vildan Sönmez 20-11-2010 20:35

Aynen Sevgili Kiraz. Yaz boyu defalarca çiçek açtı. Kışın çiçeklenmesi bitince budamayı düşünüyorum .

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz (Mesaj 717122)
Vildan Hanım, çiçekleriniz her zamanki gibi çok güzel. Son fotoğraftaki begonvilden bende de var, sadece ucundan çiçekleniyor. Sizin düşündüğünüz gibi uçlarından budamak istiyorum ama çiçekler dökülür dökülmez yenilerini verdiği için kıyamıyorum. Şimdilik iki dal halinde uzuyor.

Vildan Sönmez 20-11-2010 20:49

3 Eklenti(ler)
Dlk Hanım teşekkürler yaz sıcaklarından sonra pastırma yazı çiçeklere çok iyi geldi. Örneğin bu begonyalar şimdi yazdan daha güzel...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dlk (Mesaj 717170)
Hepsi birbirinden güzel.

Hhatice 20-11-2010 21:08

Pastırma yazı gerçekten hakkını verdi .çiçekler bahar ayında gibi güzelleştiler ,Seninkilerde
çok güzel olmuş Vildan'cım .Bana verdiğin aşırı uzadı .tavana erdi :)Bende havalar soğuyunca tepe budaması yaptım .Budadığımda tuttu :)Çiçeğini merak ediyorum .Bendeki minik yapraklı gelin duvağı da var (Portakal rengi çiçeği)Senin verdiğinin yaprakları elim gibi kocaman kocaman

ykolko 21-11-2010 22:17

Sayın Vildan Sönmez çiçekleriniz çok güzel bilhassa Begonviller hep hayran olduğum bir çiçeklerdir.

Vildan Sönmez 21-11-2010 22:49

Sayın Ykolko, begovili ben de çok severim. İstanbul'da yetiştiremeyeceğimi düşünürdüm ama Büyükada'da bahçelerde gördükçe cesaret geldi.

ykolko 21-11-2010 22:57

İstanbul anadolu yakasında güney'e bakan sahil kesimindeki bahçelerde yetişiyor genelde,bir tanede çamlıca'da görmüştüm ama yaşlıcana bir bitkiydi.

sevim.K 21-11-2010 23:08

Sonbahar en güzel zamanını sizin terasta yaşıyor galiba;)

Vildan Sönmez 21-11-2010 23:22

Ben de şaşırdım Sevim Hanım'cım. Kasımpatılarla başladı, peş peşe açtılar.

Sevgi Durul 22-11-2010 08:01

Sevgili Vildan hanım, havaların iyi gitmesi bitkilerimize yaradı. Ama sizinkiler, bir başka güzel.
http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1290282771
Benim balkonum ne zaman böyle olacak. Paylaşım için teşekkürler...Sevgiler...

Vildan Sönmez 22-11-2010 08:25

Sevgili SDurul,böyle bir bahçem olsa

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=17576

terasa bu kadar sardırmazdım ben de;)

Vildan Sönmez 29-11-2010 21:50

1 Eklenti(ler)
Bir aralar forumda bahçesinde görüp mesaj yazmıştım şubat ortancası için.
Fahri Yardımcı anısına düzenlediğimiz yürüyüşe katılan Sevgili Satı kardeşim bunu unutmamış bir kök getirmiş. Hemen ektim. Şimdi iyice toparlandı.
Teşekkürler Satı'cım, seni ve o anlamlı günü hatırlayacağım ona baktıkça.

sevim.K 29-11-2010 22:13

Aklım begonvilde. El atmadığım bir o kaldı belki de ondandır. Sedefcimle köklendirme mesajlarınızı okudum. Arkasından pasrtırma yazında ne güzel çiçek açtılar mesajı, fotoğrafa baktım. "Ama begonvil begonya açmış dedim":eek::o:D

Vildan Sönmez 05-12-2010 20:46

2 Eklenti(ler)
Yalancı baharla tomurcuklanan kırmızı Japon gülüm de açmaya başladı ancak rüzgarlar tomurcukları dökecek gibi.

Vildan Sönmez 05-12-2010 20:48

1 Eklenti(ler)
Dökülen tohumlardan yetişip çiçek bile açan sarı kadife çiçeğim...

Vildan Sönmez 05-12-2010 20:50

1 Eklenti(ler)
Tek saksıda topladığım kır orkidelerim yeşermeye başladı.

Sevgi Durul 05-12-2010 20:51

Geçen kış öldürdüğüm Japon gülümün aynısı. Çok güzel, görünce içim sızladı. Yine aldım, katmerli, yavruağzı renginde. Kırmızının yerini tutmuyor.

ykolko 05-12-2010 20:52

Sayın, Vildan Sönmez, size gelen mesajların içinde, saksı sayısı hakkında, iddialar olmuştu, bende, Clematis çeşitlerinizin, sayısını, merak ettim. :)

Vildan Sönmez 05-12-2010 20:56

1 Eklenti(ler)
Datça' da sitenin basket sahasının hemen yanında kenarında kendiliğinden çıkan kır zambağı ve frezyalar da yeşerdi.

http://www.agaclar.net/galeri/files/...mbak_thumb.jpg

http://www.agaclar.net/galeri/files/...ezya_thumb.jpg

Vildan Sönmez 05-12-2010 21:07

Sevgi Hanım benim favorim de bu kırmızı ve katmersiz japon Gülleri.
Ayrıca bu sıcak iklim çiçeğinin Aralık ayında çiçek açması da doğrusu çok hoşuma gitti. Kırmızı ve katmerli yavru ağzı olanı çelikten yetiştirdim, sarı olanı 10 CM kadar minik bir çelik olarak Derya Hanım'ın serasından almıştım.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 723385)
Geçen kış öldürdüğüm Japon gülümün aynısı. Çok güzel, görünce içim sızladı. Yine aldım, katmerli, yavruağzı renginde. Kırmızının yerini tutmuyor.

Vildan Sönmez 05-12-2010 21:12

Sayın ykolko saksı sayısı terasta izolasyon sırasında konuşuldu 200'ün üzerindeydi. Tabi bu sabit olmuyor. Kayıplar oluyor yeniler alınıyor değişiyor yani. Örneğin evvelki yaz görümcem 25 saksı sardunya saymış, kışın çoğunu kaybetmiştim.

Clematise gelince bu konuda becerikli sayılmam. Geçen yıl iki saksı almıştım, Yaşatamadım. Bu yıl almıycam diye diye 4 saksım oldu ikisi yeşil ikisi keyifsiz.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ykolko (Mesaj 723386)
Sayın, Vildan Sönmez, size gelen mesajların içinde, saksı sayısı hakkında, iddialar olmuştu, bende, Clematis çeşitlerinizin, sayısını, merak ettim. :)

ykolko 05-12-2010 21:35

Sayın Vildan Sönmez Üzüldüm Clematis'lerinize inşallah kışı firesiz geçirirsiniz, bir mavi Clematise vardı sizde, umarım yaşıyordur o ne muhteşem parlement mavisi, büyük resmini bulsam bilgisayarıma arka fon yaparım.
Cennet evinizde sağlıklı,mutlu yaşam dilerim.

Vildan Sönmez 05-12-2010 21:46

Sağolun daha iyisi ve güzelleri sizlerin olsun.
Masa üstü yapmak için Limon arkadaşımızın ve Adalet hanım'ın fotoğraf galerilerine ya da bahçe başlıklarına bakmanızı öneririm. En güzel clematis fotoğrafları onlarda.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ykolko (Mesaj 723414)
Sayın Vildan Sönmez Üzüldüm Clematis'lerinize inşallah kışı firesiz geçirirsiniz, bir mavi Clematise vardı sizde, umarım yaşıyordur o ne muhteşem parlement mavisi, büyük resmini bulsam bilgisayarıma arka fon yaparım.
Cennet evinizde sağlıklı,mutlu yaşam dilerim.

Vildan Sönmez 11-12-2010 17:24

3 Eklenti(ler)
Bu yıl aldığım kalanşoların üzeri top halinde çiçekliydi. Bunlar solunca hepsini saplarından kestim.ikinciye çiçeklendiler ama biraz daha seyrek oldu bu sefer.

Vildan Sönmez 11-12-2010 17:25

1 Eklenti(ler)
Mutfak camına yansımış kalanşolar...

sevim.K 11-12-2010 17:30

Çok güzel. Ben bir türlü böyle çiçekli kalanşolarla anlaşamadım:(

Vildan Sönmez 15-12-2010 20:48

2 Eklenti(ler)
Geçtiğimiz günlerde hiç hesapta yokken su marulum oldu.
:eek::eek:

günebakan 15-12-2010 20:53

Kalanşolar mutfak camına yansıyınca daha bir güzel görünüyorlar ayrıca su marulunuzu da güle güle büyütün:)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025