![]() |
Alıntı:
Haklısın Vildancım benimde hiç aklımdan çıkmıyor :( Begonvillerin ne kadar güzel açmışlar .Bana getirdiğinden mi bunlar ? Benimkide o kadar güzel oldu ki görsen inanamazsın ,Ağaç oldu :)) Budarsan suya koy arkadaşım köklensinler özellikle ilk aldığın tepe çeliği mutlaka tutuyor . |
Hepsi birbirinden güzel.
|
Sevgili Sedef begovilim bütün yaz dinlendi açtı. Sana getirdiğim Datça'dan Derya Hanım'ın serasından aldığım küçük fideydi sanırım. Çiçek açtı mı ?
Suda köklendirmeyi, hiç denemedim, çelikleri doğrudan toprağa ekerek yeşerttim, bu defa suya koyarım. Alıntı:
|
Aynen Sevgili Kiraz. Yaz boyu defalarca çiçek açtı. Kışın çiçeklenmesi bitince budamayı düşünüyorum .
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Dlk Hanım teşekkürler yaz sıcaklarından sonra pastırma yazı çiçeklere çok iyi geldi. Örneğin bu begonyalar şimdi yazdan daha güzel...
Alıntı:
|
Pastırma yazı gerçekten hakkını verdi .çiçekler bahar ayında gibi güzelleştiler ,Seninkilerde
çok güzel olmuş Vildan'cım .Bana verdiğin aşırı uzadı .tavana erdi :)Bende havalar soğuyunca tepe budaması yaptım .Budadığımda tuttu :)Çiçeğini merak ediyorum .Bendeki minik yapraklı gelin duvağı da var (Portakal rengi çiçeği)Senin verdiğinin yaprakları elim gibi kocaman kocaman |
Sayın Vildan Sönmez çiçekleriniz çok güzel bilhassa Begonviller hep hayran olduğum bir çiçeklerdir.
|
Sayın Ykolko, begovili ben de çok severim. İstanbul'da yetiştiremeyeceğimi düşünürdüm ama Büyükada'da bahçelerde gördükçe cesaret geldi.
|
İstanbul anadolu yakasında güney'e bakan sahil kesimindeki bahçelerde yetişiyor genelde,bir tanede çamlıca'da görmüştüm ama yaşlıcana bir bitkiydi.
|
Sonbahar en güzel zamanını sizin terasta yaşıyor galiba;)
|
Ben de şaşırdım Sevim Hanım'cım. Kasımpatılarla başladı, peş peşe açtılar.
|
Sevgili Vildan hanım, havaların iyi gitmesi bitkilerimize yaradı. Ama sizinkiler, bir başka güzel.
http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1290282771 Benim balkonum ne zaman böyle olacak. Paylaşım için teşekkürler...Sevgiler... |
Sevgili SDurul,böyle bir bahçem olsa
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=17576 terasa bu kadar sardırmazdım ben de;) |
1 Eklenti(ler)
Bir aralar forumda bahçesinde görüp mesaj yazmıştım şubat ortancası için.
Fahri Yardımcı anısına düzenlediğimiz yürüyüşe katılan Sevgili Satı kardeşim bunu unutmamış bir kök getirmiş. Hemen ektim. Şimdi iyice toparlandı. Teşekkürler Satı'cım, seni ve o anlamlı günü hatırlayacağım ona baktıkça. |
Aklım begonvilde. El atmadığım bir o kaldı belki de ondandır. Sedefcimle köklendirme mesajlarınızı okudum. Arkasından pasrtırma yazında ne güzel çiçek açtılar mesajı, fotoğrafa baktım. "Ama begonvil begonya açmış dedim":eek::o:D
|
2 Eklenti(ler)
Yalancı baharla tomurcuklanan kırmızı Japon gülüm de açmaya başladı ancak rüzgarlar tomurcukları dökecek gibi.
|
1 Eklenti(ler)
Dökülen tohumlardan yetişip çiçek bile açan sarı kadife çiçeğim...
|
1 Eklenti(ler)
Tek saksıda topladığım kır orkidelerim yeşermeye başladı.
|
Geçen kış öldürdüğüm Japon gülümün aynısı. Çok güzel, görünce içim sızladı. Yine aldım, katmerli, yavruağzı renginde. Kırmızının yerini tutmuyor.
|
Sayın, Vildan Sönmez, size gelen mesajların içinde, saksı sayısı hakkında, iddialar olmuştu, bende, Clematis çeşitlerinizin, sayısını, merak ettim. :)
|
1 Eklenti(ler)
Datça' da sitenin basket sahasının hemen yanında kenarında kendiliğinden çıkan kır zambağı ve frezyalar da yeşerdi.
http://www.agaclar.net/galeri/files/...mbak_thumb.jpg http://www.agaclar.net/galeri/files/...ezya_thumb.jpg |
Sevgi Hanım benim favorim de bu kırmızı ve katmersiz japon Gülleri.
Ayrıca bu sıcak iklim çiçeğinin Aralık ayında çiçek açması da doğrusu çok hoşuma gitti. Kırmızı ve katmerli yavru ağzı olanı çelikten yetiştirdim, sarı olanı 10 CM kadar minik bir çelik olarak Derya Hanım'ın serasından almıştım. Alıntı:
|
Sayın ykolko saksı sayısı terasta izolasyon sırasında konuşuldu 200'ün üzerindeydi. Tabi bu sabit olmuyor. Kayıplar oluyor yeniler alınıyor değişiyor yani. Örneğin evvelki yaz görümcem 25 saksı sardunya saymış, kışın çoğunu kaybetmiştim.
Clematise gelince bu konuda becerikli sayılmam. Geçen yıl iki saksı almıştım, Yaşatamadım. Bu yıl almıycam diye diye 4 saksım oldu ikisi yeşil ikisi keyifsiz. Alıntı:
|
Sayın Vildan Sönmez Üzüldüm Clematis'lerinize inşallah kışı firesiz geçirirsiniz, bir mavi Clematise vardı sizde, umarım yaşıyordur o ne muhteşem parlement mavisi, büyük resmini bulsam bilgisayarıma arka fon yaparım.
Cennet evinizde sağlıklı,mutlu yaşam dilerim. |
Sağolun daha iyisi ve güzelleri sizlerin olsun.
Masa üstü yapmak için Limon arkadaşımızın ve Adalet hanım'ın fotoğraf galerilerine ya da bahçe başlıklarına bakmanızı öneririm. En güzel clematis fotoğrafları onlarda. Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Bu yıl aldığım kalanşoların üzeri top halinde çiçekliydi. Bunlar solunca hepsini saplarından kestim.ikinciye çiçeklendiler ama biraz daha seyrek oldu bu sefer.
|
1 Eklenti(ler)
Mutfak camına yansımış kalanşolar...
|
Çok güzel. Ben bir türlü böyle çiçekli kalanşolarla anlaşamadım:(
|
2 Eklenti(ler)
Geçtiğimiz günlerde hiç hesapta yokken su marulum oldu.
:eek::eek: |
Kalanşolar mutfak camına yansıyınca daha bir güzel görünüyorlar ayrıca su marulunuzu da güle güle büyütün:)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:17. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025