agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Vildan Sönmez/Teras (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/10795.htm)

Vildan Sönmez 01-08-2010 22:54

Ben de 1 haftadır yoktum.Mesaj kutusu dolmuş, hata ondandır Funda Hanım, yarın adres bilgilerinizi gönderebilirsiniz.

sevim4 02-08-2010 09:55

Hoş geldin vildan hanım,vallahi insan siteteki arkadaşlarını görmeyince özlüyor.
Havalar çok sıcak bitkiler dayanamıyor bende yoktum bir haftadır.
Oğlum hortumla sulamış yavrum kurumasın diye ama köklerini açmış napsın yavrum bilmeyince üç dörttane kayıbım var olsun napalım kısmet.

Vildan Sönmez 02-08-2010 21:12

Siz de hoşgeldiniz Sevim Hanım'cım. Oğlunuz elinden geleni yapmıştır, sağolsun.
Benim ortancanın kalan yaprakları dirildi. Sanırım en kötü ihtimalle budanacak ama kurtardı kendini. Şimdi küpe ve yıldız çadırını izliyorum. Birde beyaz lisi en önemlisi. Geçen yıldan yaşayanlardan bu , kaybedersem çok üzüleceğim.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim4 (Mesaj 679041)
Hoş geldin vildan hanım,vallahi insan siteteki arkadaşlarını görmeyince özlüyor.
Havalar çok sıcak bitkiler dayanamıyor bende yoktum bir haftadır.
Oğlum hortumla sulamış yavrum kurumasın diye ama köklerini açmış napsın yavrum bilmeyince üç dörttane kayıbım var olsun napalım kısmet.

Adalet Yağcı 02-08-2010 21:38

Vildan hanım, "kayıp" olarak nitelendirdiğiniz ortanca ve küpe kayıp sayılmaz.
Zaten ortancanın zamanı geçmişti, hemen budama yapıp bolca sulayın bence, küpelere de aynı şeyi uygulayabilirsiniz, dalları canlı görünüyor, bence kısa zamanda canlanacak.

Her şey bir yana ama, bu kadar mükemmel fotoğraf çektiğiniz için kutlulyorum sizi.
Güzel çekilmiş net fotoğraflara bakmaya doyamam, kırmızı lisiler harika.

tykhe 03-08-2010 23:25

Ellerinize sağlık.

Dudi 03-08-2010 23:59

Merhaba Vildan hanım, yeni beyaz mercanınız hayırlı olsun. İzindeyken ben,mde üç tane gözünün içine baktığım küpe çieçeklerim kurumuş. İnşallah kurtarırım; çok sevdiğim çiçeklerim. Diğerlerinde herhangi bir kayıp yok şükür :) Sizin küpe çiçeği benimkilerden iyi durumda görünüyor. Kurtullucağına bende inanıyorum Adalet hanım gibi ;) Sevgiler...

Faruk 04-08-2010 00:03

Vildan hanım küpe çiçeğinize üzüldüm. İnanın benim bütün küpe çiçeklerim kurudu. Ben bu kadar zor yetişen bir bitki görmedim. Hiçbir şeye kanaati yok bu bitkinin. Yetiştirilmesi çok zor hakikaten. Bu küpelilere gösterdiğim özeni diğer bitkilerime göstersem inanın daha da güzelleşirlerdi ama nerde. Ama gene de yılmak yok. Küpeli yetiştirmeye devam...

Sevgi Durul 04-08-2010 00:13

Sevgili Vildan hanım, benim küpe çiçeklerim de kötü durumda. Üzerlerindeki tomurcuklarla birlikte kurudular. Üçünü budadım. Bakalım yeniden sürecekler mi? Diğer ikisi biraz daha iyi.

Begonvilim epece bir aradan sonra yeniden açmaya başladı. Bu çiçeği ilk defa yetiştiriyorum.
Hakkında pek bilgim ve deneyimim yok. Bu mevsimde de açan bir çiçek mi? 1263 no lu mesajdaki begonvilinizi görünce bilgilenmek istedim. Teşekkürler.

Vildan Sönmez 04-08-2010 08:27

1 Eklenti(ler)
Sevgili SDurul, hemen bahçe başlığına baktım, son fotoğraflarını görmek için.
Begovil Ege ve Akdeniz bahçelerinin süsü. Güneşi ve suyu seviyor, çiçekliyken fazla sulamamak lazım. Rüzgarı pek sevmiyor. Bende seradan aldığım bodur ve çelikten ürettiğim çalı cinsi var.
Senin çiçeğinin şimdi açması normal hatta tam zamanı. Güneyde yaz başında açmaya başlıyor sonbaharda bile çiçekli. Bu eklediğim fotoğraf Datça'da Kasım ayında çekildi. Yanındaki Amerikan sarmaşığı sonbaharı yaşıyor, kızarmaya başlamış, begovil hala çiçekte. Tabii biz daha kuzeydeyiz bu kadar uzun süre çiçekli kalmayabailir, ama Manisa da daha şanslı olabilirsin..

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 679704)
Sevgili Vildan hanım, benim küpe çiçeklerim de kötü durumda. Üzerlerindeki tomurcuklarla birlikte kurudular. Üçünü budadım. Bakalım yeniden sürecekler mi? Diğer ikisi biraz daha iyi.

Begonvilim epece bir aradan sonra yeniden açmaya başladı. Bu çiçeği ilk defa yetiştiriyorum.
Hakkında pek bilgim ve deneyimim yok. Bu mevsimde de açan bir çiçek mi? 1263 no lu mesajdaki begonvilinizi görünce bilgilenmek istedim. Teşekkürler.

Vildan Sönmez 05-08-2010 22:48

1 Eklenti(ler)
Mavi yaseminin genel görünümünü çektim bu gün.

hüzün 06-08-2010 13:35

çok güzeller, mavi yasmin de sardunyalar da yıldız çadırı da çok güzeller, hasta olan bitkileriniz umarım çabuk iyileşirler.

umutyolcusu 07-08-2010 16:14

Gerçekten şu an Antalya'dayım.Otelden çıkıp biraz gezelim dedik hemen hemen her bahçede begonvil ve yasemin var.Rengi harika.Bahçem olursa mutlaka yetiştiririm.
Küpe çiçekleriniz inşaallah toparlarlar kendilerini.İnsanın o kadar emek verdikten sonra çiçeklerini kaybetmesi çok kötü oluyor.İnşaallah ben yokken benimkide bozulmaz.

Vildan Sönmez 10-08-2010 21:44

1 Eklenti(ler)
İzin dönüşü sararmiş bulduğum ortanca ve küpemi Adalet Hanım'ın da dediği gibi budamıştım. Küpeyi kaybettiğim belli oldu, neyse ki ortancam kurtuldu ve filizler görülmeye başlandı..

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 679220)
Vildan hanım, "kayıp" olarak nitelendirdiğiniz ortanca ve küpe kayıp sayılmaz.
Zaten ortancanın zamanı geçmişti, hemen budama yapıp bolca sulayın bence, küpelere de aynı şeyi uygulayabilirsiniz, dalları canlı görünüyor, bence kısa zamanda canlanacak.

Vildan Sönmez 10-08-2010 21:46

1 Eklenti(ler)
Tohumdan yetişen rozet çiçeğimin yaprakları oldukça iri ve yemyeşil. İlk açan çiçeği biraz küçük ama yine de güzel.

Vildan Sönmez 10-08-2010 21:50

2 Eklenti(ler)
Uzun zamandır bir saksının dibinde yeşeren bitkiyi inatla sökmedim. Sonunda çiçek açtı. Papatya cinsi bir kır çiçeği olduğunu düşünüyorum.

Vildan Sönmez 10-08-2010 21:54

2 Eklenti(ler)
Askıdaki telgraf çiçeğimi bu ara kumrular rahatsız ediyor. Üç gündür yerde bir dal buluyorum, bende yeni bir saksıya kırıp ekiyorum..

Vildan Sönmez 10-08-2010 21:56

3 Eklenti(ler)
Son olarak, lisilerde açan son çiçekler. Solanların bazılarını kesmedim. Tohum almayı istiyorum.

Sebahattin Sargın 10-08-2010 21:59

Ortancalar bana göre çok güçlü bitkiler, küpelinizi kaybetmenize üzüldüm :( Fotoğraflarınıza uzun süredir bakamamıştım gerçekten çok iyisiniz bu konuda.

Lisileriniz ve mavi yaseminiz terasınıza renk katmış ;)

Elinize emeklerinize sağlık...

Sevgiler ;)

Adalet Yağcı 10-08-2010 22:04

Vildan hanım, küpe çiçğiniz için üzüldüm, benimkiler de gitmekle kalmak arasında tereddütteler.
Ortanca güzel filizlenmiş, bununla geçmiş olsun.

Lisiler tohumlarını zor olgunlaştırıyorlar, bence Ekimden önce kapsülü koparmayın, geçen sene oldu ümidi ile kaç tane tohum kapsülünü ziyan etmiştim.

Vildan Sönmez 10-08-2010 22:06

Teşekkürler sevgili Sebo, ben de senin mezuniyetini kutluyor ve yaşamında başarılar diliyorum.
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sebahattin Sargın (Mesaj 682284)
Ortancalar bana göre çok güçlü bitkiler, küpelinizi kaybetmenize üzüldüm :( Fotoğraflarınıza uzun süredir bakamamıştım gerçekten çok iyisiniz bu konuda.

Lisileriniz ve mavi yaseminiz terasınıza renk katmış ;)

Elinize emeklerinize sağlık...

Sevgiler ;)

Vildan Sönmez 20-08-2010 21:15

1 Eklenti(ler)
Evde ustalar var, taşınmaktan beter olduk. Yine terasa kaçtım. Akşam güneşi ışıklarında bir kaç fotoğraf çektim. Hedera ektiğim saksıdaki tek kök kadife çiçeği öyle büyüdü ki hederalar görünmüyor bile.

Vildan Sönmez 20-08-2010 21:18

2 Eklenti(ler)
Japon fenerinde pek çok çiçek var ama sadece 2 tane fener oluştu.

Vildan Sönmez 20-08-2010 21:23

2 Eklenti(ler)
Begovillerim iyice toparlanıp çiçek açıyor.
Birinci fotoğraf çelikten yetiştirdiğim çalı begovil, ikincisi Derya Hanım'ın serasından küçücük aldığım bodur begovil. İkisi de Datça'dan nakil :D

Vildan Sönmez 20-08-2010 21:26

1 Eklenti(ler)
Japon gülüm geliyor tomurcukları ile, bu da çelikten yetişme...

Vildan Sönmez 20-08-2010 21:31

2 Eklenti(ler)
Mutlu Bey'in baharda aşıladığı sarmaşık gülüm son derece korumalı bir kargoyla dün geldi. Saksıya aldım. Sarı ve bordo-beyaz aşılı. Sarı ile , bordo- beyaz aşılı. Sarı aşılı dal dün tomurcuklu geldi bu gün açtı. Diğer dal biraz nazlı büyüyecek gibi. Harika bir karışım olacak inşallah...

bahtiyar02 20-08-2010 23:02

Sevgili Vildan Sönmez;
Bitkilerdeki güzellikleri siz bayanlar biz baylardan daha çok hissediyor ve anlıyorsunuz."İstisnalar kaideyi bozmaz";)Tüm bitkileriniz çok güzel.Ellerinize sağlık.Tüm aileniz ve sevdiklerinizle bu güzellikleri ömür boyu yaşamanız dileğiyle.
Saygılar

umutyolcusu 20-08-2010 23:32

Tek kök kadife ne çok çiçeklenmiş öyle.Aneanemin bahçedekiler bile bu kadar açmamış maşaallah.

Vildan Sönmez 20-08-2010 23:43

Bahtiyar Bey bu forumda görüyoruz ki, bitkilerdeki güzellikleri görmek için gönül gözüyle bakmak yeterli, kadın erkek hep aynıyız....

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bahtiyar02 (Mesaj 685833)
Sevgili Vildan Sönmez;
Bitkilerdeki güzellikleri siz bayanlar biz baylardan daha çok hissediyor ve anlıyorsunuz."İstisnalar kaideyi bozmaz";)Tüm bitkileriniz çok güzel.Ellerinize sağlık.Tüm aileniz ve sevdiklerinizle bu güzellikleri ömür boyu yaşamanız dileğiyle.
Saygılar

Vildan Sönmez 20-08-2010 23:44

Sayın umutyolcusu, bu beni de şaşırttı, izne çıkmadan önce daha da güzel,yemyeşil ve çiçekliydi, o arada biraz kavrulmuş garibim.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi umutyolcusu (Mesaj 685842)
Tek kök kadife ne çok çiçeklenmiş öyle.Aneanemin bahçedekiler bile bu kadar açmamış maşaallah.

Pat(i)ilker 20-08-2010 23:54

Sayın Vildan Sönmez gerçekten çok güzel bir terasınız var emeğinize sağlık :)
Sizin teras başlığına bakmaya başladığımdan beri çiçek sevgim daha çok arttı doğrusu , Ben unlu bitten dolayı bir çok çiçeğimi kaybettim ve şimdi her bitkiyi didik didik aramaktan yoruldum, ama izlemesi de çok güzel oluyor. Çiceklerinizle uzun ve sağlıklı bir yaşam diliyorum:)

Vildan Sönmez 21-08-2010 22:31

1 Eklenti(ler)
Teşekkür ederim Pat(i)ilker kardeşim. Yoruldum diyorsun, biz ona şimdilik dinleniyorum diyelim. Bu sevgi içinizde oldukça tekrar yeni çiçekler edineceksiniz. Hepimiz dönem dönem zararlılardan bıkıyoruz, kaybettiğimiz çiçekler için üzülüyoruz, ama yerine yanileri almadan da duramıyoruz.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Pat(i)ilker (Mesaj 685855)
Sayın Vildan Sönmez gerçekten çok güzel bir terasınız var emeğinize sağlık :)
Sizin teras başlığına bakmaya başladığımdan beri çiçek sevgim daha çok arttı doğrusu , Ben unlu bitten dolayı bir çok çiçeğimi kaybettim ve şimdi her bitkiyi didik didik aramaktan yoruldum, ama izlemesi de çok güzel oluyor. Çiceklerinizle uzun ve sağlıklı bir yaşam diliyorum:)

Satı Uğurtan 21-08-2010 23:04

Sevgili Vildan hanım, begonvillerin çok güzel sağlıkla büyüt sevgiler,

Vildan Sönmez 26-08-2010 21:26

3 Eklenti(ler)
Terasta yeni bir çiçeklenme dönemi:
İlk olarak Datça'dan Derya hanım'dan aldığım minik Japon gülü yeniden çiçeklendi. Harşka bir rengi var. İlk çiçekleri daha sarı açmıştı.
Birinci fotoğraf sabah tomurcukken ve açıldıktan sonra.

Vildan Sönmez 26-08-2010 21:28

2 Eklenti(ler)
kendi yetiştirdiğim kırmızı da açti, üzeri tomurcuk dolu.

Vildan Sönmez 26-08-2010 21:31

2 Eklenti(ler)
Datça2da çiçek fidesi Derya Hanımdan alınır, tamamen eminim. İstanbul'a kadar getirdiğim çiçekler hep gelişti. İşte beyaz mercanım.

Vildan Sönmez 26-08-2010 21:35

1 Eklenti(ler)
Bu mavi yasemini aldığım bitki perişan haldeydi. Geçen yıl ektim bu yıl çiçeklendi. Yaklaşık bir ay oldu, hala yeni tomurcuklar geliyor.:D

Vildan Sönmez 26-08-2010 21:39

2 Eklenti(ler)
Sevgili Adalet Hanım'ın gönderdiği hazeranlar, çörekotları açtı ve bitti. Kudret narı tohumlarını bahardan beri tek tek ektim.Sonuncusu yeşerdi, yukanın gövdesine sarıldı.Şimdi üzerinde çiiçekler ve bir tane de meyvesi var....

Vildan Sönmez 26-08-2010 21:41

1 Eklenti(ler)
Beyaz gülüm bir tane daha açtı, hani derler ya fakirin tavuğu tek tek yumurtlarmış, o hesap...Bordo beyaz olan gülüm ise yapraklarını döktü. Galiba onu kaybediyorum.

Sevgi Durul 26-08-2010 22:23

[QUOTE=Vildan Sönmez;688427]Beyaz gülüm bir tane daha açtı, hani derler ya fakirin tavuğu tek tek yumurtlarmış, o hesap...

Sevgili Vildan hanım, aynen benim çiçeklerim de öyle. Tek tek açıyorlar.
Örneğin japon gülüm, daha iki çiçeğini birarada görmedim. İlk Japon gülünüzün rengi çok güzelmiş. Kırmızıdan benim de vardı, koca kış içerde zaptettim, hava düzeldi sanarak balkona çıkardığımda, bir gecede tüm yapraklarını döktü, bir daha iflah olmadı.
Mavi yasemininiz de çok güzelmiş. Bu vakitte açtığına göre, belki benim yaseminim de ancak açar.

sevim4 26-08-2010 23:00

Sevgili vildan hanım,merçanın rengine bayıldım japon güllerin yaseminlerin hepiside harika ellerine salık.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025