![]() |
Sağolun Füsun Hanım, daha dün akşam bizim caddede bir uğurlama yapıldı, kına gecesi gibi davullu zurnalı. Allah hepsine evlerine kavuşmayı kısmet etsin.
Alıntı:
|
Gözünüz aydın Vildan hanım, darısı diğer asker analarının başına.
Begonvilinizin rengini, çok beğendiğimi, söylemeden geçemeyeceğim. |
Sağolun sevgili SDurul.
Begovilimin rengi alıştığımız parlak mordan biraz farklı, daha çok kırmızı gibi. Alıntı:
|
Gözünüz aydın Vildan hanım ,
Sosyete sarımsağı çok güzelmiş narin . |
Sevgili vildan hanım,gözün aydın oluna kavuşmusun.
Dadura hangi ren?begonvilin rengine bayıldım çok harika. Sosyete sarmaşığıda çok güzel. |
Sağolun Gül Hanım. Sosyete sarımsağı iki soğandı ama yavruladı. Yerde olsa daha zengin olurdu, saksıda dediğiniz gibi ince narin oldu.
Alıntı:
|
Sevim Hanım'cım, sağolun.
Daturam geçen yıl açmadı, rengini bilmiyorum ilk kez açıyor. Sürpriz yapacak hepimize. ;) Alıntı:
|
Gözünüz aydın Vildan hanım.Darısı diğer asker yolu gözleyenlere.Oğlunuza benden selam söyleyin. :))
|
Sevgili Vildan hanım, asker hasreti bitti demek, haydi gözünüz aydın, darısı tüm askerlerimizin sağlıklı dönmelerine olsun.
Daturanız geç kalmış, sanırım angel trompet(brugmansia), bu sene sıcaklardan bitkiler de şaşırdılar. Her ne kadar zehirli iseler de açtıklarında mutlaka kokusuna bakın, çok hoş kokuyorlar. |
Gözünüz aydın Vildan hanım'cığım galiba gerçek çiçeğiniz gelince diğerlerini biraz zor fark etmişsiniz bunlarda harika görünüyorlar:)
|
Vildan Hanım, gözünüz aydın.
Aynı tür (çalı türü) olan begonvilim geçen kış saksısında donmuştu ama baharda dipten yeni verdiği 2 sürgün geç çiçeklendi ama şimdi aynı sizinki gibi bol çiçekte. Demek yere geçirseydim daha da kolay atlatacaktı. Sarıkız çok kolay bir bitkidir, yalnız suyu çok sever. O saksıyı tamamen doldurması için diğerlerinden daha hızlı uzayan dallarını diğerlerin boyunda kesmenizi tavsiye ederim. O zaman bitki bir çok yerinden sürgün verip, daha gür şekilde aşağıya sarkmaya başlıyor ve saksı görünmez oluyor. Baharda açan sarı çiçekleri ise güzelliğine güzellik katıyor. Kışı dışarda atlatabilir, yaprakları donsa da toprak üstünden budayınca baharda dipten bir çok sürgün veriyor. Yani kurursa kurudu diye atmayın, kendisi 9 canlıdır. :) Kestiğiniz dalları da toprağa yanlamasına yatırıp hafifçe toprak serpin. Her boğumundan köklenecektir. Japon Şemsiyesinin saksı derinliği gözüme az göründü. Sanki biraz daha derin saksı istiyor gibi. |
Sağolun Emre Kardeşim. Oğlum da size selam yolluyor. Sanırım öğrencisiniz, darısı size ve tüm gençlerimize.
Sevgiler... Alıntı:
|
Sağolun Adalet Hanım'cım. Van'a gidiş gelişlerimde havaalanında konuştuğum askerciklerimiz hiç aklımdan çıkmıyor.Darısı bütün çocuklarımıza...
Daturam gitti gidiyor derken toparlandı.İlk bir kaç tomurcuğunu büyütemeden dökmüştü. Şimdi bunlar büyüdü, rengini de kokusunu da çok merak ediyorum... Alıntı:
|
Teşekkür ederim sevgili Limon. Darısı senin oğluna, bir gün gibi gelecek, göreceksin.
Benim begovili hatırlarsan Kasım'da fırtınada naylon örtü yüzünden traşlanıp tüm yapraklarını kaybetmişti. Yeniden bolca yaprak verdi. Çiçek rengi pek parlak değil ama yine de güzel. Dediklerine ve sizlerde gördüğüme göre sarıkızdan umutluyum. Çok zor bir çiçek değil gibi. Terasta ustalar çıkınca dediğin gibi uzun dalları kesip ekeyim, hem de çabuk sarar saksıyı. Alıntı:
|
Sevgili Günebakan, biliyorsun, en değerli çiçeğimiz onlar. Okul için de ayrı kalmıştık, ama bu başka. Hakikaten daturaya hiç bakmamışım o aralar birden bire büyümüş beş tomurcuk görüverdim üstünde.
Alıntı:
|
Sevgili Günebakan, biliyorsun, en değerli çiçeğimiz onlar. Okul için de ayrı kalmıştık, ama bu başka.
Hakikaten daturaya hiç bakmamışım o aralar birden bire büyümüş beş tomurcuk görüverdim üstünde.:D Alıntı:
|
Vildancım gözün aydın arkadaşım :)Oh nihayet bitti kavuştun en nadide çiçeğine :)Darısı başımıza artık ,Çekilenler unutuluyor.Yeterki sağ salim kavuşalım değil mi?:))
|
Evet onlar en güzel çiçeklerimiz Allah acılarını tattırmasın:)
|
Alıntı:
Selamlar. |
vildan hanım gözünüz aydın.
ALLAH tüm askerlerimizi ana ve babasına bağışlasın hayırlı tezkereler nasip etsin. çoğuğunuza da bundan böyle hayatı boyunca sağlıklı yıllar ve iş hayatında da başarılar diliyorum. bu arada çiçeklerinizde harika. |
Gözünüz aydın olsun Vildan hanım.Bizde sizinle beraber buradan oğlunuzun dönüşünü beklemiş olduk.Döndüğünü okuyunca çok sevindik inanın.Darısı tüm asker yolu bekleyenlerin başına.
Daha öncek yıllarda bende de japon şemsiyesi vardı ama yaşatamadım.Sıcaktan ve soğuktan çok etkileniyor mu acaba?Maşaallah sizinki sasısına rağmen coşmuş. |
2 Eklenti(ler)
Arkadaşlarım, zaman zaman burada (bir de sevgili görümcemle) paylaştım, özellikle endişeli geçen günlerde. Annem ve kardeşim benden telaşlı oldukları için onlara anlatmadığı şeyler oldu.
Ama sizler ve çiçeklerim bana hep moral verdiniz, çok sağolun. Üç ayı tamamlayan orkidelerimin son çiçekleri, hepinize.... |
Teşekkürler...
|
Vildan hanımcım günlerdir rahatsızlığımla haşır neşirim forumda çok az kalabildim gözden kaçırmışım. Oğulcuğunuz gelmiş ne güzel:) Sevindim. Allah asker yolu bekleyen tüm annelerimize sevinçli kucaklaşmalar nasibetsin, sevgiler:)
|
Sağolun Sevim Hanım, ben çok şükür dedim, darısı diğer çocuklarımıza.
Size huzurlu bir öğretim yılı diliyorum. Rahatsızlanmışsınız, geçmiş olsun , kendinize iyi bakın. Sevgiler... Alıntı:
|
Vildan Hanım gözünüz aydın.
|
Gözünüz aydın vildan hanımcım,darısı bütün asker annelerinin başına.
|
Vildan Hanım gözünüz aydın, artık çiçeklerin rengi bile bir başka görünür gözünüze.
|
2 Eklenti(ler)
Terastaki fayanslar daha geçen yaz aşırı güneşten yer yer, göz göz açılmıştı. Bu kış alt kat tavanlarda rutubet oluştu. Badanadan sonra en kısa yoldan, (hem maddi hem de manevi yönden izolasyon malzemesi ile işlem yapıldı. Ustalar terasta hiç saksı kalmayacak dediler. Sırf askılıları bırakana kadar saksılar içeriye taşındı. Tam 2 saat sürdü.
|
1 Eklenti(ler)
Bu raflardaki küçük saksılar boşaltıldı ve içeride tekrar raflara kondu.
|
1 Eklenti(ler)
Ağaç bamyası, yasemin, clematis merdiven boşluğundan sarkıtıldı. Sadece clematis etkilendi. Yaprakları kara kuru bir hal aldı.
|
1 Eklenti(ler)
Yuka tavanı geçtiği için koridora bolu boyunca yatırıldı.
|
1 Eklenti(ler)
Saksılar taşınınca bomboş kalan teras, ferahladı.
|
1 Eklenti(ler)
Ustalar 5 gün çalıştı ve gitti, iş bize düştü. Saksıların bir kısmı bu gün içerden alındı.
|
1 Eklenti(ler)
Autumn Joy'lar açmaya başladılar.
|
1 Eklenti(ler)
Minik yumrulardan ektiğim adını bilmediğim sarkan bitki, beyaz küçük çiçekler açacak.
|
Sevgili zenfree, Sevgili Türkan Sultan, Sevgili Kiraz, çok sağolun. Badanayı oğlum gelmeden bitirdik. Ama meteoroloji yağmur uyarısı verince bu işler mecburen ertelendi, karışıklık, çocukcağızıma denk geldi.
|
Vildan Hanım;
Allah eksikliğini hissettirmesin! Bayağı bi, konuklarınız varmış.:p Neyseki yaz sezonunda gelmişler. Salon, oda, koridor ayrımı yapmaksızın, buldukları yere yumulup yatıvermişler.:D Eeee; ne de olsa yabancınız değiller.;) Çok görmezler sanırım.))) Şaka bir tarafa, hiç toplam ağırlıklarını tahmin etmeye çalıştınız mı? Bırakın ben tahmin edeyim. 250x3(ortalama saksı ağırlığı)= 750 kg. O da eşittir, büyüklü-küçüklü 10 kişinin ağırlığı. Ne hesap ama, değil mi? Yanlışım varsa düzeltin, lütfen!:D Selam ve saygılar.. |
Orhan Bey, ağırlığı hiç hesaba katmadık biz. Sadece bir kez içeriye, bir kez dışarıya olmak üzere eğilip kalkmak, taşımak spor niyetine yaptık. İçeri alırken sayıca daha fazlaydılar, birkaç mevsimlik çiçek bozuldu. Dışarı alırken eşim saydı yaklaşık 200 saksı irili ufaklı :o:o
Şimdi sizin hesaba geçelim 200 içeri , 200 dışarı olmak üzere 400 işlem ama ben sizin 250x 3 ü anlamadım vallahi. Alıntı:
|
Vildan hanımcığım terasın tadilatı bitmiş, geçmiş olsun:)
Orhan beyin hesabında 250( saksı adeti), 3(ortalama saksı ağırlığı) diye anladım. |
| Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:03. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025