agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Vildan Sönmez/Teras (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/10795.htm)

Hhatice 24-05-2011 23:10

Orkideler çok güzel Vildancım .Beyaz benimde böyle kocaman kocaman açtı .Benim çillinin rengi biraz daha farklı onunda kış boyu çiçeği hep oldu.Benim mandalin gibi olmuş senin ağaçlarda :))Seyirlik .

türkansultan 25-05-2011 12:53

Sevgili Vildan terasın her zamanki gibi yine rengarenk çok güzel ellerine sağlık.

CEBECİ 25-05-2011 13:04

Vildan hanım, terasınız rengarenk olmuş, ellerinize sağlık, orkidelere hayran kaldım.

umutyolcusu 25-05-2011 14:30

Benim orkide uzun zamandır dinleniyordu.Şimdi de yeni bir yaprak çıkarıyor.Ama çiçek sapı yok:( Sizinkiler harika açmış.Darısı başımıza...

ardabora 25-05-2011 16:36

Sarmaşık latin tohumunu almış ama sardıracak yerim yok diye ekmemiştim, ta ki senin coşan latinlerini görene kadar...bugün ektim de rahatladım :))
yaz sonunda çiçeklerini görürüm inşallah...

bu ne güzelliktir ya rabbim,harikalar...dönüp dönüp latinlerine bakıyorum,nazar değmesin...ellerine sağlık...

Kiraz 25-05-2011 16:45

Vildan Hanım latininiz ne güzel olmuş, terasınız bu sene daha da neşeli, elinize sağlık.

Vildan Sönmez 25-05-2011 20:33

2 Eklenti(ler)
Hepinize teşekkür ederim arkadaşlar. Gerçekten de latin bu yılın açılışını yaptı desem yalan olmaz. Şimdi birkaç tohum daha ekeceğim, bunların coşkusu bitince onlar yetişsin.

Saksı sayısı arttıkça sulama sonrası temizlik iyice zorlaştı, her seferinde saksıları çekip süpürmek, yıkamak zaman alıyor.Tuğla ve ahşabı vernikleyerek setler yaptım. Altlarını çekçekle yıkamak daha kolay olacak. Şimdilik bir kısmına daha da var hemde daha büyük saksılar.
(Bu gün forumda aynı uygulamayı Hakkı Şen arkadaşımızın terasında da gördüm)

ardabora 26-05-2011 08:22

çok iyi düşünmüşsünüz, saksılarla uğraşmak gerçekten çok zor...bahçeniz olsa da yine de her yer saksı oluyor. en azından çoğu çiçeği çimlendirmek için saksılara ihtiyaç var,yerlerine geçene kadar saksılardan kurtulamıyorsunuz,her yeni bitki bir iki saksı demek...ki sizin teras mecburen saksı olmak zorunda...

benim bahçemin toprağı çok kötü,bazı çiçeklere saksıda bakmak zorundayım,her sene saksıları azaltacağım derken daha da çok saksım oldu. ama bu yıl saksı sayısını iyice azalttım. :))

Vildan Sönmez 30-05-2011 22:22

Haklısınız ardabora. Hep artık küçük saksı kalabalığı olmasın, dayanıklı çok yıllıklara döneyim diyorum, bakıyorum hala mevsimlikler, tohum denemeleri, çelikler derken küçük saksılar dolduruyor her yeri.
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ardabora (Mesaj 810545)
bahçeniz olsa da yine de her yer saksı oluyor. en azından çoğu çiçeği çimlendirmek için saksılara ihtiyaç var,yerlerine geçene kadar saksılardan kurtulamıyorsunuz,her yeni bitki bir iki saksı demek...ki sizin teras mecburen saksı olmak zorunda...

benim bahçemin toprağı çok kötü,bazı çiçeklere saksıda bakmak zorundayım,her sene saksıları azaltacağım derken daha da çok saksım oldu. ama bu yıl saksı sayısını iyice azalttım. :))

Vildan Sönmez 30-05-2011 22:24

1 Eklenti(ler)
Diğer köşede renkler

Vildan Sönmez 30-05-2011 22:27

3 Eklenti(ler)
Tohumdan iki kök hazeran açmaya başladı.
Telgraf çiçeğinin ucunda minik beyazlar.
Yasemin tomurcukları geliyor....

Vildan Sönmez 30-05-2011 22:30

2 Eklenti(ler)
4. ve 5. orkidem de açtı. Geçen yıl çok uzun sürmüştü çiçekli dönem.Haziran'da başlamıştı, 19 Eylül'de hala çiçekliydi.

nardane 30-05-2011 22:51

Sevgili Vildan Sönmez , terasınız harika ,emeklerinize sağlık.
Her birisi ayrı güzel ancak kırmızı orkideniz ve bordo ceylanınız favorim.Nasıl asil görünüyorlar.
Sevgilerle...

günebakan 30-05-2011 22:53

Vildan hanım'cığım orkideler harika benim latinlerin yaprakların da sararmalar var sizce neden olabilir bir fikriniz varmı acaba yerimi dar?

Vildan Sönmez 30-05-2011 23:21

Teşekkürler nardane Hanım.
Bütün orkidelerimi indirimleri takip ederek aldım.
Kırmızı orkidem de bordo ceylanım da gerçekten çok güzel.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nardane (Mesaj 813540)
Sevgili Vildan Sönmez , terasınız harika ,emeklerinize sağlık.
Her birisi ayrı güzel ancak kırmızı orkideniz ve bordo ceylanınız favorim.Nasıl asil görünüyorlar.
Sevgililerle...

Vildan Sönmez 30-05-2011 23:26

Bende de büyük saksıdaki çok güneş altında ve yapraklar sarardı, hatta 1651'E bakarsan bu akşam bütün sarı yaprakları ayıkladım. Alt kısımdaki soluk buruşuklar çiçek kalıanı, tohum yapıyorlar.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 813545)
Vildan hanım'cığım orkideler harika benim latinlerin yaprakların da sararmalar var sizce neden olabilir bir fikriniz varmı acaba yerimi dar?

sevim.K 31-05-2011 05:45

Çok güzel orkide "benim" diyor yani:) Telgraf çiçeğinin böyle sadece yeşil yapraklısı bende vardı kazan dairesine inen saksılardan birindeydi. Alayım onları balkona böyle beyaz beyaz çiçekleri göreyim bende. :)

Karışık çiçeklerin olduğu bir saksıda mor telgraf vardı kaybolmuş:eek:.

mandalinci 31-05-2011 06:05

Orkideler harika, çok beğendim:)

Vildan Sönmez 31-05-2011 07:59

Sevim Hanım'cım geçen yılkı saksımın uzun dalları cılızlaşmıştı, onları budadım, mor ve yeşil beyaz karışıktı. Baktım bu yıl arada düz yeşil de var. Alın sizde balkona sadecik çiçekleri ile sizi sevindirsin.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 813630)
Çok güzel orkide "benim" diyor yani:) Telgraf çiçeğinin böyle sadece yeşil yapraklısı bende vardı kazan dairesine inen saksılardan birindeydi. Alayım onları balkona böyle beyaz beyaz çiçekleri göreyim bende. :)

Karışık çiçeklerin olduğu bir saksıda mor telgraf vardı kaybolmuş:eek:.

Vildan Sönmez 31-05-2011 08:02

Evet arkadaşım, çok güzeller. Bu kadar uzun çiçekli kalışı ile de beğendiğim çiçeklerin başlarında geliyor.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mandalinci (Mesaj 813631)
Orkideler harika, çok beğendim:)

Periş 31-05-2011 09:31

Orkideler çok güzel elinize saglık....

limon 01-06-2011 07:18

1 Eklenti(ler)
Vildan Hanım, geçen toplantıda verdiğiniz kum zambaklarının tohumlarını arkadaşlarla bölüşmüştük. Payıma düşen 4 taneden 3 ü çimlenmişti, hızla gelişiyor. Çok teşekkür ederim.
Eklenti 219191

Vildan Sönmez 01-06-2011 09:33

Sevgili Limon kum zambağının o garip tohumları kolay çimleniyor. Daha sık ekmek istersen biraz daha tohum verebilirim.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 814323)
Vildan Hanım, geçen toplantıda verdiğiniz kum zambaklarının tohumlarını arkadaşlarla bölüşmüştük. Payıma düşen 4 taneden 3 ü çimlenmişti, hızla gelişiyor. Çok teşekkür ederim.
Eklenti 219191

armeria 01-06-2011 11:26

Vildan hanım,terasınız harika.dolaş dolaş bitmiyor benim için.hergün yeni bir güzellikle karşılaşıyorum.özellikle yeşil renkli telgraf çiçeğinize bayıldım.bulursam mutlaka almak istiyorum.yarı gölge mi sever acaba?

limon 01-06-2011 18:26

Şu sıra uğraşamayacağım ama belki seneye bunların çiçeklerinden kendim tohum alırım. :) Çok teşekkür ederim.

türkansultan 01-06-2011 18:59

Sevgili Vildan coşmuş yine terasın maşallah ellerine sağlık.

Vildan Sönmez 01-06-2011 22:17

Sevgili armeria, işten gelince ilk işim terasa çıkmak oluyor benim de. Ve yeni açmış bir çiçek gömek bile yorgunluğumu alıyor. Yeşil telgraf çiçeğim direk güneş alıyor, zaten benim terasımda çiçeklerimin başka şansı yok. Ama yarı gölgede daha keyifli olur sanırım.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi armeria (Mesaj 814458)
Vildan hanım,terasınız harika.dolaş dolaş bitmiyor benim için.hergün yeni bir güzellikle karşılaşıyorum.özellikle yeşil renkli telgraf çiçeğinize bayıldım.bulursam mutlaka almak istiyorum.yarı gölge mi sever acaba?

Vildan Sönmez 01-06-2011 22:19

Türkan Hanım terasta işler yoluna girmeye başladı, havalar ısınıp güneş çıkmaya başladı ya şimdi kaktüs ve sukulentlerden atak bekliyorum.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi türkansultan (Mesaj 814708)
Sevgili Vildan coşmuş yine terasın maşallah ellerine sağlık.

Vildan Sönmez 06-06-2011 21:12

1 Eklenti(ler)
Bu yılın ilk gülü açtı.

Vildan Sönmez 06-06-2011 21:15

2 Eklenti(ler)
Kırmızı amarilyisten sonra beyazlar da açıyor. Teşekkürler kasap94.

Vildan Sönmez 06-06-2011 21:24

2 Eklenti(ler)
Ayı pençesi sonunda açtı, yalnız çiçek açtıkça yeşil yaprakları güzelliğini kaybediyor.

susamuru 06-06-2011 23:56

Vildan Hanım 2009'dan bu yana ne kadar çok çiçek eklemişsiniz terasınıza.Hepsi de çok güzel,elinize sağlık.Benim de aynı böyle bi teras hayalim var ama şimdilik çok başındayım..

Cumhur Tonba 07-06-2011 00:38

Sayın susamuru,
Yolculuğa çıkmışsınız bile. İnanın siz de çok güzel teras yapacaksınız. Arkadaşlarımız seve seve size yol gösterecektir. Yolunuz açık olsun. Belki de bir sene sonra sizin terasınızı da doya doya izleyeceğiz.

Vildan Sönmez 07-06-2011 07:57

Hoş geldiniz Sayın susamuru. Cumhur Bey doğru demiş. Yolun başına geldiyseniz, o yolda adım adım ilerleyeceksiniz. Çiçeklerinizin ilgi ve emeğinize karşılık verdiğini gördükçe de mutlu olacaksınız. Teraslarımızı bahçelerimizi dolaşmaya başlayın, bu forumda çok şey öğreneceksiniz. Bu arada sizin de öğreteceğiniz şeyler olacaktır belki de. Ben ilk üye olduğumda Feriha Hanım ve Çekirdek arkadaşımızın balkonlarına bakıp, bu koca teras bu kadar boş olmamalı diyerek yola çıkmıştım.

sevim.K 07-06-2011 09:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 813666)
Alın sizde balkona sadecik çiçekleri ile sizi sevindirsin.

Yeşil mor çizgililerde çiçek tomurcukları gördüm. Açtıklarında fotoğraflıyayım. Düz yeşil olan aşağıda hala. Aşağıdaki saksıları çıkartırmadım çünkü sardunya saksılarımda var toprak değişimi yapamadım daha. Onları bahçede bırakmayı bile düşünüyorum artık balkonda yerim yok.

Eşim muayenehaneye götürmek için akuba almıştı yeşillik olsun diye arkadaşımın fidanlığına gittiğimizde. Önce götürmekten vazgeçti. ben saksısını değiştirdim. Saksıya tradencestiaları diktim. Kış boyu birlikte büyüdüler. O gelişmiş hali görünce benim saksıyı götüreyim artık dedi;)

Askılı saksılardan almam lazım birkaç tane sakızlarım ve tradescentialar için

susamuru 07-06-2011 10:28

Cumhur Bey ve Vildan Hanım çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.Ama benimki şuan için minik bi balkon sadece, o hayalim için bir de teras lazım değil mi:D Umarım okul bittikten sonra kendi evime geçtiğimde daha sağlam başlarım şimdilik bi kaç fesleğen sardunya ve kalanşom (?) var.Begonyamla da inatlaşıyoruz hala bulamadım seveceği bir yer.Kalanşo çiçeğinin Türkçe adını bilmiyorum ama baya sabırlı çıkıp bütün kış benleydiler:)Baharda da birsürü çiçek verdiler:D.Sayenizde latinleri de öğrendim belki bundan sonraki denemem onlarla olur,bayıldım gerçekten.Sınavlardan sonra daha çok bu siteyi okuyuo belki fotoğraf da yüklerim.İyi günler herkese..

Birol Ketenci 07-06-2011 10:48

Vildan Ablacığım;

Maşallah eliniz hangi saksıya değse bereket fışkırıyor. Boşuna dememişler ''Zahmetsiz rahmet olmaz'' diye. Çiçeklerininizin hepsi ayrı güzel. Hele şu poz veren ceylanınız tablo gibi.

Cumhur Tonba 07-06-2011 11:14

[QUOTE=susamuru;817981]Cumhur Bey ve Vildan Hanım çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.Ama benimki şuan için minik bi balkon sadece, QUOTE]

Merhaba Vildan Hanım,
Zaten bugünlerde işim gücüm sizlerin güzel bahçe, balkon ve teraslarını dolaşmak.

Sayın susamuru. Siz sitemizin bitki delileri bölümünü bir ziyaret etseniz, vay beee. bu kadar da olurmu derdiniz. Hem biliyormusunuz? Ütü masasının ilk görevi, çiçek saksılarını üzerinde taşımaktır. Daha neler neler.

Cumhur Tonba 07-06-2011 11:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Birol Ketenci (Mesaj 817996)
Vildan Ablacığım;

Maşallah eliniz hangi saksıya değse bereket fışkırıyor. Boşuna dememişler ''Zahmetsiz rahmet olmaz'' diye. Çiçeklerininizin hepsi ayrı güzel. Hele şu poz veren ceylanınız tablo gibi.

Evet,
Aynen tablo gibi. Vildan hanım müseade ederse bu fotoğrafı paylaşmak isterim doğrusu. Bu güzelliği herkes görebilmeli.

Vildan Sönmez 07-06-2011 11:30

Sevim Hanım'cım hepimizde bir faaliyet bir faaliyet sormayın. Ben de askılı saksıları yerleştirdim, seraların yerini değiştirip yeni bir köşe yaptım.

Ben de düz yeşil, yeşil beyaz ve mor tradescentia gelişmiş olarak var. Datça'dan beyaz tüylü, minik bir dal ektim bakalım tutacak mı?
Mor yeşil çizgili olan yok şimdilik ama bir arkadaşımız benim için ekmişti hala yaşıyorsa...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 817943)
Yeşil mor çizgililerde çiçek tomurcukları gördüm. Açtıklarında fotoğraflıyayım. Düz yeşil olan aşağıda hala. Aşağıdaki saksıları çıkartırmadım çünkü sardunya saksılarımda var toprak değişimi yapamadım daha. Onları bahçede bırakmayı bile düşünüyorum artık balkonda yerim yok.

Eşim muayenehaneye götürmek için akuba almıştı yeşillik olsun diye arkadaşımın fidanlığına gittiğimizde. Önce götürmekten vazgeçti. ben saksısını değiştirdim. Saksıya tradencestiaları diktim. Kış boyu birlikte büyüdüler. O gelişmiş hali görünce benim saksıyı götüreyim artık dedi;)

Askılı saksılardan almam lazım birkaç tane sakızlarım ve tradescentialar için

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025