![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Evet evet çok mutlu oldum jojoba sayfa nerde? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Rengarek sardunyalar, petunyalar... Renk cümbüşü adeta. Maşallah sevgili hira. Komşumuzun merdiveninde kaynana topuzu dedikleri kaktüs var ve bana bir parça alıp dikebilirsin demişti. Fakat bir gün alıp dikeyim diye heveslendim ama dikenlerinden dolayı bir türlü beceremedim. Bunun varmıdır bir metodu? Sevgilerle... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Gürcan Keskin ben olsam vakit kaybetmeden o kaktüsün bir lobunu alıp dikerdim hem kendi söylemiş komşunuz. Dikenler caydırıcı olmasın, eline tak kalın bir eldiven.. Başka birşey gelmiyor aklıma![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili Gürcan sen başarırsın, eminim bir şekilde alacaksın o kaktüsten, senden kaçmaz.Benim de aklıma ne bileyim bir maşa, şöyle iyice kalın bir bez parçası ile az biraz da eline batarak alabilirsin. Benim kaktüsümün üzerine dökülen yaprakları temizlerken benim de parmaklarıma batıyor dikenleri. Az biraz büyük loptan alıver, zira çiçeklenince çok beğenecek ve mutlu olacaksın. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Ana! kaktüslerime bakın!! |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
bu begonyayı çok sevdim ben. katlı çiçekleri çok güzel dimi ama? ![]() yeniginemde açmaya niyetlendi tekrar.. inşallah kışın ölmez diyeceğim ama çokk zor be ![]() ![]() buz çiçeğim en sonunda bir çiçek lutfetti ![]() ![]() gala'm da küçük bir çiçek açtı ama yinede sevindim. saksıdan hiç çıkartmamıştım yumrusunu. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Sardunyasız hayat düşünülemez tabii ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu sarıkız bana komşumun hediyesi... minicik bir fideydi 1 - ay önce ![]() ![]() ![]() işte benim assolistlerim ![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Kurtardım sanırım onu ![]() ![]() ve buna sevindim. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
bir tane daha kaynana topuzum oldu hemde nurtopu gibi ![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili hira kaktüslerine maşallah maşallah hepsi tomurcuklu çiçekleniyorsunuz inşallah. Assolistlerin çok güzel çiçeklenmişler maşallah... Ellerine, emeklerine, gönlüne sağlık. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Sağol ablacım, kaktüslerimin açacağından hiç ümidim yoktu şaşırttılar beni mutluda ettiler. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2013
|
sevgili hira sarıkızın ne güzel bir çiçekmiş, acaba bu çiçeğin gerçek adı ne? tabi sardunyalarında çok güzel yeni gineyi dalındanmı diktin?bende dikmiştim tuttular biri boyuna bakmadan tomurcuk vermiş.kaynana topuzunada maşallah çok bakımlı. |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sarıkız (Lysimachia nummularia)Yenigineyi pazardan almıştım, çevremde farklı renklerini görsem isterim ama göremiyorum. Kaynana topuzumdan beklentim yüksek, umarım açar tüm tomurcukları ![]() |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Daim olsun inşallah, hiç umut etmezken; mutlu etmeleri ne kadar güzel oluyor. Bilirim!.. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2013
|
Sevgili Hira, maşallah assolistlerine ne güzel çiçeklenmişler, sempervivumu kurtardığına çok sevindim çünkü ben yeni bir tane çürüttüm. Bugün baktım sağlam olan kısımdan kestim bakalım tutacakmı. Bu arada katlı begonyan çok tatlı ellerine, emeğine sağlık. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Hani diyorum ya, çok istediğim çiçekler bir yerlerden gelip beni buluyorlar diye, işte onlardan biri teşekkür ediyorum abone34 |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
gazanyalarım güzelleşmeye başladı ![]() |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2013
|
Pek güzelmiş bu cici. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
uyku çiçeklerim pas hastalığına yakalandı ama hala çiçekleniyorlar ![]() yılan kaktüsümde açtı.. bir tane çiçeğimiz var ama olsun... mutluyuz ![]() |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
bu güzellerle kapatayım ![]() |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2012
|
Sevgili Hira ablacığım; tek kelime ile " MUHTEŞEM ". Sarı kız şu sıralar benim de aklımda olan bir çiçek, bakımını nasıl yapıyorsun? Begonyanda, koyun gözlerinde, kaktüslerinde sardunyaların gibi harika gözüküyorlar. Bu güzellikleri bizlerle paylaştığın için teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sarıkıza su vermekten başka yaptığım hiç birşey yok. Komşu kadın bir kök vermişti, diktim ve çoştu teşekkür ederim tekrar. |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2013
|
sevgili hiracım,mutlu olmak bazen bir çiçeğin açışı bazen bir böceğin uçuşu bazende güzel süprizler.ehhh! sizin yılan kaktüsünüz ve süpriz begonyalarınız mutlu olmanız için güzel bir sebep.mutluluğunuz daim olsun...begonyalarınız gerçekten çok güzeller.güle güle büyütün.sevgilerimle... |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
komşum geçen gün "Seni mutlu etmek çok kolay, bir çiçek yeter" diyor, düşündümde gerçekten öyle sanırım.Aslında tüm çiçekseverler icin geçerli aynı şey.. Bu arada begonyam yumrulu denilenden mi? emin olamıyorum... nasıl çogaltırım o begonyayı? |
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili hira, yumrulu begonlan hayrlı olsun rengi ve çiçekleri ile maşallah çok güzel. Gazanyaların çok güzel açmış, bence her renginden almalısın, sorunsuz güneşi görsün yeter. Yılan kaktüsünün çiçeğine maşallah, seneye daha da çoğalacak çiçekleri. Sardunyaların ilk sardunyana bayıldım, rengi güzel, o renkte katlı olması daha da güzel. Ellerine, gayretine, gönlüne sağlık sevgili hira. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim YeniGine ablacım, fotoğraftaki ilk sardunyayı bende çok seviyorum, inşallah dallanıp budaklanırda paylaşırım sizlerle. Kaktüslerin dilinden az da olsa anlamaya başladım, onlarda bana teşekkürlerini öyle güzel sunuyorlar işte gazanyalarıda sardunyalar kadar sevmeye başladım. renklerim vardı ama kışın kaybettim. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
çok güzel bir sukulentim daha oldu evden çıkmak iyi olmuyor çiçek görünce ister istemez alıyorum maalesef... nasıl taşınacagım diyip diyip duruyorum sonrada sanırım bulunduğum dairenin bir üst katına taşınacağım... hemde güneşli bir balkonum olacak... eşimi ikna etmeliyim taşınmak için... o balkonun hayaliyle yaşıyorum 2 gündür![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| begonya, echinopsis oxygona, petunya, sardunya |
|
|