![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-05-2013
|
Merakla bekliyoruz fotoğrafları ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Uzun bir ziyaret sonrası epey çiçekleriniz olmuş ![]() Kaktüslere yavaş yavaş bende ısınıyorum.Fazla değil yakın zamanda bende başlarım bir ucundan ![]() Emeklerinize sağlık sayın hira. bu resimdeki kaktüste küçük bir yaratığa benziyor ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Nergis'im açtı sonunda ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Ne olduğundan emin olamadığım minik soğandan da kardelen çıktı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Geçen kıştan kalan sümbülüm.. topraktan çıkartmadan saksısında bıraksaydım acaba yine bu kadar küçük mü kalacaktı ki çiçeği? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2012
|
Soganlı bitkilerin bende çözemediğim mistik bir havası var. Galiba küçükken memlekette şubat kışında çiğdem toplardık. Ben hala o çiğdem çiçeklerinin büyüsündeyim ayrıca yine şubat aylarında dağlarda soganlı bitkilerden çiçekler açanlar olurdu isimlerini bilmediğim. O güzel çiçeklere büyülenirdim adete. Fakat şu an bahçem olmadığından ve evim lojman olduğundan soganlı bitkilerin kokusu ve görüntülerine bayılmama rağmen besleyemiyorum. İkinci bir sebebide sadece bahar aylarında kısa dönem çiçek açıp kuruyor bir sonraki baharı bekliyorsunuz buda bana zor geliyor. Ama yukarıdaki fotoğraflara baktıkca kendimi tutamıyorum bari bir iki lale alıp saksıya dikeyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Son olarakta sedum palmeri'm ![]() Düzenleyen hira : 17-02-2014 saat 18:10 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Hira, Bu güzel benim torunlardan mı? Geçen yılki doğum günü toplantısından yanılmıyorsam. Torunların paylaşıldığı resimleri görmek ayrı bir keyif veriyor insana. Uzayan dalları toprağa yatırırsan daha çabuk gelişir ve saksıyı doldurur. Bu arada çiçeklerin canlanmaya başlamış. Hepsinin keyfini doyasıya yaşamanı dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-09-2013
|
Sayın Hira ,sanırım saksıda olduklarından biraz geç açmış olabilirler.Benim bahçede olduğundan erken açtılar. Sümbülünüz soğanları büyüdükçe daha büyük çiçekler verecektir.Benim sümbülüm büyük soğandı dolayısıyla çiçeğide büyük açtı.Hatta 1. çiçek soldu sonra 2. bir dal çıkararak 2.çiçeğini açmaya başladı.Yinede çiçekleriniz güzel ,sorun gözükmüyor.Ortadaki sarı çiçekli olan mı sadum palmerim ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Sn. celalim01, soğan yeterince büyüktü diye düşünüyorum ama tomurcuk kısmı her nedense zayıf kaldı...neyse ne yapalım, buna da şükür.. ya hiç açmasaydı diye mutlu olayım artık ![]() evet sarı çiçekli olan sedum palmeri ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
Hira ablacım çiçeklerin çok güzeller gene ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Ha bu arada; geçen gün iki tane menekşe almıştım Tömürcekciğim, sonra bir hafta kadar evde durmadım, ev ısıtılmadığı için menekşelerin ikiside soğuktan ölmüş ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
Sümbüller böle yapınca soğudum onlardan ablacım nergisle devam edicem diyorum seneye ve frezyayla ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-05-2013
|
Nergis bir harika açmış hira, umarım bir çok yavrusu olurda bizlerle paylaşırsın ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim jojoba hoşgeldin. Tabii paylaşırım istediğin ne varsa ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2011
|
Sevgili hira menekşelerine bende üzüldüm, çok narin oluyorlar sevgili tömürceğin belirttiği gibi. İki sene önce elliye yakın menekşe bende kaybettim, kala kala beş saksı kaldı, birde hüsrana uğrayınca heveste kırılıyor maalesef... Ama diğer herşey yolunda görünüyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Hoşgeldin berçincim ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Sami Ulus, yaz ayları zaten rengarenk geçtiği için soğanlılar insanın aklına pekte gelmiyor açıkcası ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-09-2013
|
Sayın Hira benim çiçeğime çok benzer olduğundan sordum sadum'u bakalım benim çiçeğin resmini çekip karşılaştırayım.Bana bir arkadaştan geldiği için tam adını kendisi de bilmiyordu.Çiçek çiçektir dedim sonuçta adını bilmesem de ,hoşuma gitti almıştım.Sizin sayenizde adını öğrenmiş olacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Bu bitkinin adı nedir başlığı altında sorgularsanız, merak ettiğiniz çiceklerin ismini arkadaşlardan öğrenirsiniz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-02-2014
|
Merhaba üstten onuncu resimdeki pembeli beyazlı çiçeğin adını öğrenebilirmiyim acaba benim balkonumdada varama ismini bilmiyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Sümbüllerim açtı ![]() ![]() lalelerde son durum bu ![]() karışık renkli bi paketti, renklerini nasıl merak ediyorum anlatamam ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
bu güzelliklerde pencere kenarında serin serin oturuyorlar. Su vermiyorum dersem yalan söylemiş olurum. Arkadaşlar, ısrarla kaktüslere kışın su verilmez dese de, dayanamayıp az az su veriyorum arada. Umarım sorun çıkmaz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Zemin katta ki boş daireye tıkıştırdığım çiçeklerimden bazıları tomurcuk yapmış. örneğin küpeli'm. üzerinde fazla yaprağı kalmamış ama tomurcuklarıyla yaz ayındaymışız gibi hissettirdi bana ![]() ![]() çelikten ürettiğim hanımelimde açmış ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
![]() adını bilmediğim sukulentim. bu güzelliğinden eser kalmadı ![]() ![]() son durumu böyle. ne yapmalıyım? neden böyle olmuş? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |