agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Balkon ve Terasları
(https)

Beğeni Düzeni10153Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-02-2014, 07:36   #481
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 20-02-2014
Merhaba üstten onuncu resimdeki pembeli beyazlı çiçeğin adını öğrenebilirmiyim acaba benim balkonumdada varama ismini bilmiyorum

hira beğendi.
jasminne Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-02-2014, 12:51   #482
Ağaç Dostu

hira's Avatar

Giriş Tarihi: 04-06-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi jasminne Mesajı Göster
Merhaba üstten onuncu
resimdeki pembeli beyazlı çiçeğin adını öğrenebilirmiyim acaba benim
balkonumdada varama ismini bilmiyorum
Açelya

jojoba, sardunyagmz ve Demet beğendi.
hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-02-2014, 19:12   #483
Ağaç Dostu

hira's Avatar

Sümbüllerim açtı

Name:  CIMG5042.jpg
Views: 817
Size:  35.1 KB

lalelerde son durum bu

Name:  CIMG5047.jpg
Views: 789
Size:  68.9 KB

karışık renkli bi paketti, renklerini nasıl merak ediyorum anlatamam

Eski 22-02-2014, 19:16   #484
Ağaç Dostu

hira's Avatar

bu güzelliklerde pencere kenarında serin serin oturuyorlar. Su vermiyorum dersem yalan söylemiş olurum. Arkadaşlar, ısrarla kaktüslere kışın su verilmez dese de, dayanamayıp az az su veriyorum arada. Umarım sorun çıkmaz.

Eklenen Resimler

Eski 22-02-2014, 19:25   #485
Ağaç Dostu

hira's Avatar

Zemin katta ki boş daireye tıkıştırdığım çiçeklerimden bazıları tomurcuk yapmış. örneğin küpeli'm. üzerinde fazla yaprağı kalmamış ama tomurcuklarıyla yaz ayındaymışız gibi hissettirdi bana Name:  CIMG5066.jpg
Views: 560
Size:  38.9 KB

çelikten ürettiğim hanımelimde açmış öylede harika bir kokusu var ki anlatamam.

Eklenen Resimler

Eski 22-02-2014, 19:31   #486
Ağaç Dostu

hira's Avatar

Name:  432753d1376166537-cimg3391[1].jpg
Views: 776
Size:  48.2 KB

adını bilmediğim sukulentim. bu güzelliğinden eser kalmadı

Name:  CIMG5075.jpg
Views: 1205
Size:  35.8 KB

son durumu böyle. ne yapmalıyım? neden böyle olmuş?

Eski 23-02-2014, 00:02   #487
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2012
Sevgili hira sümbüller çoğumuzda olduğu gibi uzun sap az çiçek ama lalelerin fotoğrafında az biraz göstermiş kendini dolu dolu geliyor gibi inşallah...
Kaktüslerin maşallah gayet güzel görünüyorlar inşallah yaza gelişimlerini göreceğiz. Bırak serin serin uyusunlar.
Zemin kattaki küpelin de maşallah tomurcuk bile oluşmuş, benim iki küpelim biri güneye bakan, diğeri batıya bakan yerde dışarıda duruyorlar senin küpelinin aksine yaprakları büyüdü ve daha güzel görünüyorlar. Bakalım bekleyelim görelim ne olacaklar.
Sukulentin çok güzelmiş ona üzüldüm fazla su mu verdin ki acaba? Ustalarımız yardımcı olacaktır ve eski güzelliğine kavuşacaktır bence...

gürcan_keskin ve hira beğendi.
YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-02-2014, 00:18   #488
Ağaç Dostu

hira's Avatar

Geçen seneden kalan sümbüller cılız çıktı ama Bu kış aldıklarımdan ümitliyim ablacım. Laleler benimde dikkatimi çekti, dolu dolu geliyorlar maşallah. Sukulentimden ümidi kestim aslında. Sararan yaprakları kopartırken fark ettimde, kökü çürük gibi. napalım. bu yaz taşınma ihtimalim söz konusu, nerden baksan 100 saksım var. kara kara düşünmeye başladım bu iş nasıl olcak diye. hangilerini elerim diye şöyle bir düşündümde, hiç birindende vazgeçemiyorum. ölen ölsünde işim kolaylasın

Eski 23-02-2014, 01:02   #489
Ağaç Dostu

sumeyra47's Avatar

Giriş Tarihi: 12-07-2013
Sevgili hira,

Sukulentine çok üzüldüm sanırım bir sempervivum. Saksıdan sarkan yavruları eğer sağsa koparıp toprağın üzerine koy belki köklenir ve çoğaltırsın inşallah. Fazla sulayınca çürüyor eskiden ağaçlar.netle tanışmadan önce iki saksı çürütmüştüm. Ben bir tane rozetini sadece toprak üzerine gömmeden bıraktım köklendi. Umarım seninde öyle olur.

YeniGine, hira ve jojoba beğendi.
sumeyra47 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-02-2014, 20:40   #490
Ağaç Dostu

hira's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sumeyra47 Mesajı Göster
Sevgili hira,

Sukulentine çok üzüldüm sanırım bir sempervivum. Saksıdan sarkan yavruları eğer sağsa koparıp toprağın üzerine koy belki köklenir ve çoğaltırsın inşallah. Fazla sulayınca çürüyor eskiden ağaçlar.netle tanışmadan önce iki saksı çürütmüştüm. Ben bir tane rozetini sadece toprak üzerine gömmeden bıraktım köklendi. Umarım seninde öyle olur.
teşekkür ederim sumeyracım. haklısın, çoğaltmayı denemek lazım.

Eski 23-02-2014, 20:43   #491
Ağaç Dostu

hira's Avatar

Bakın şu minik kuşlara bugün eşimin ablasına gittik, yeğenimiz muhabbet kuşuyla ne kadarda iyi anlaşıyor. ismini bile kendisi koymuş 'bıdık'

Eklenen Resimler

Eski 23-02-2014, 21:04   #492
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2012
Maşallah hira ablacım ya doğum günümde bana da muhabbet kuşu almış arkadaşlar daha yavru ama çok korkuyor nasıl alışıcak bilmem tavsiyelere uymaya çalışıyorum ama ele avuca gelmiyor inşallah benimki de böyle alışır bana

bay tömürcek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-02-2014, 21:12   #493
Ağaç Dostu

hira's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek Mesajı Göster
Maşallah hira ablacım ya doğum günümde bana da muhabbet kuşu almış arkadaşlar daha yavru ama çok korkuyor nasıl alışıcak bilmem tavsiyelere uymaya çalışıyorum ama ele avuca gelmiyor inşallah benimki de böyle alışır bana
Vallahi aynı dert bende de var Tömürcekcim sadece fazla üsteleme, ısrarcı olma diyebilirim. hele hele sakın zoraki kafesten çıkarmaya çalışma çünkü o zaman çok sinirleniyor ve insandan tamamen uzaklaşmaya başlıyorlar. Ha bide güzel ısırıyorlar

Eski 23-02-2014, 21:16   #494
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hira Mesajı Göster
Vallahi aynı dert bende de var Tömürcekcim sadece fazla üsteleme, ısrarcı olma diyebilirim. hele hele sakın zoraki kafesten çıkarmaya çalışma çünkü o zaman çok sinirleniyor ve insandan tamamen uzaklaşmaya başlıyorlar. Ha bide güzel ısırıyorlar
Bu dediğin tavsiyelere de uyucam hira ablam Zoraki çıkardım bikere bidaha zor soktum geçen de kafesi açarken kaçtı ama sağa sola vuruyor kendini camlara kapılara biraz biraz alışsa iyi olucak yoksa ben sabredemem çok fazla ya o gider evden ya ben

bay tömürcek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-02-2014, 21:32   #495
Ağaç Dostu

hira's Avatar

He bende bu konuda pek bişey bilmem ama netten okuduklarıma göre hareket etmeye çalışıyorum. sabır dersen bendede yok ama çok istiyorum cana yakın bir kuş olmasını.. hele hele aynı tabaktan yemek yiyorlar ya insanla, ona bayılıyorum işte! omuzuma gelsin, kafama konsun falan filan bu arada fotoğrafıda eklersen seviniriz. Merak ettim

Eski 23-02-2014, 21:49   #496
Ağaç Dostu

musk's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Alıntı:
Eklenti 471224

adını bilmediğim sukulentim. bu güzelliğinden eser kalmadı

Eklenti 471225

son durumu böyle. ne yapmalıyım? neden böyle olmuş?
Toprağı anormal ıslak görünüyor. Bu mevsimde dışarda durduğuna göre bu kadar çok su vermeseniz daha iyi olur. saçak altı bir yere alın. Ayrıca yapraklardaki yaralar sümüklüböcek ısırığına benziyor. Hava karardıktan sonra kontol edin iş başında yakalayabilirsiniz.

hira, jojoba ve Demet beğendi.
musk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-02-2014, 21:56   #497
Ağaç Dostu

musk's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek Mesajı Göster
Muhabbet kuşunuz yavruysa çok kolay şekilde size alışacaktır. Yalnız ilk geldiği gün once yaşadığı ortama alışması için biraz zaman tanıyın. Daha sonra elinizi kısa aralıklarla kafesin içine sokarak elinize alışmasını sağlamanız gerekiyor. ürkütmeden sabırla. Bir büddet sonra karnına parmağınızı dokundurduğunuzda parmağınıza çıkmaya baslayacaktır.
ondan sonra yavas yavas kapıyı açık bırakıp dısarı parmağınıza gelmeye başlar sonrası zaten gelir.
Bundan önce kesinlikle kafes dışına çıkarmayın dediğiniz gibi sağa sola, cama vurup kndine zarar verir ve bundan sonra alışması daha da zorlaşır.

* Sayın Hira , bu konu sizin konu dışı ama burda olduğundan arkadaşımızı bilgilendirmek istedim.

Eski 23-02-2014, 21:58   #498
Ağaç Dostu

hira's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi musk Mesajı Göster
Toprağı anormal ıslak görünüyor. Bu mevsimde dışarda durduğuna göre bu kadar çok su vermeseniz daha iyi olur. saçak altı bir yere alın. Ayrıca yapraklardaki yaralar sümüklüböcek ısırığına benziyor. Hava karardıktan sonra kontol edin iş başında yakalayabilirsiniz.
Dışarıda değildi efendim, bodrum katta bir daire var, kışı geçirmeleri için tüm çiçekleri oraya koymuştum. 3-4 günde bir aşağı inip kontrol ediyorum. Böylesine evrim geçirdiğini görünce açık havaya çıkarayım dedim. Ben su vermedim, yağmur yağmış gece üzerine. Artık kurtarabileceğimi de sanmıyorum teşekkür ederim.

Eski 23-02-2014, 22:03   #499
Ağaç Dostu

musk's Avatar

Alıntı:
Dışarıda değildi efendim, bodrum katta bir daire var, kışı geçirmeleri için tüm çiçekleri oraya koymuştum. 3-4 günde bir aşağı inip kontrol ediyorum. Böylesine evrim geçirdiğini görünce açık havaya çıkarayım dedim. Ben su vermedim, yağmur yağmış gece üzerine. Artık kurtarabileceğimi de sanmıyorum teşekkür ederim.
Kurtulur. biraz kuru kalsın. Daha kötüleşirse ben olsam alttan (gövdesi sanırım uzun) temizce keserim biraz yaralı yaprakları temizlerim ve temiz torfdolu küçük bir saksıya oturturum. köklenecektir ama çok sulanırsa ve çok soğukta kalırsa olmaz.

YeniGine, hira ve Demet beğendi.
Eski 23-02-2014, 22:05   #500
Ağaç Dostu

hira's Avatar

Bunu deneyeceğim. Teşekkürler

Eski 23-02-2014, 22:14   #501
Ağaç Dostu

hozat's Avatar

Giriş Tarihi: 13-03-2009
Galeri: 45
Sevgili hira,

Heves ve ilginiz çiçeklerinizi çoşturma yetiyor. Açanlar, tomurcukta olanlar, baharı bekleyenlerin acelesi, bunun en güzel kanıtı.
Gün geçtikçe kim bilir ne güzellikler ortaya çıkacaktır.
sevgilerimle.

hozat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-02-2014, 22:25   #502
Ağaç Dostu

hira's Avatar

Teşekkür ederim Sayın hozat, sizin bahçenizin ve özellikle sardunyalarınızın yanında sönük kalsada, birşeyler yapmaya çalışıyorum... Birçok yanlışım oluyor.. böylelikle öğreneceğiz napalım tek bildiğim; 10 yaşlarından bu yana, bitkileri ve toprağı çok seviyor oluşum.

Eski 25-02-2014, 10:33   #503
Ağaç Dostu

jojoba's Avatar

Giriş Tarihi: 28-05-2013
Soğanlıları beklemek heyecan olsa gerek. ne renk açacaklar, nasıl olacak, acaba ben bu soğanları hakkıyla besleyip seneyede çiçek açacak duruma getirebilecekmiyim hepsi cok güzel, keyfini çıkart sevgili hira

jojoba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-02-2014, 23:58   #504
Ağaç Dostu

hira's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi jojoba Mesajı Göster
Soğanlıları beklemek heyecan olsa gerek. ne renk açacaklar, nasıl olacak, acaba ben bu soğanları hakkıyla besleyip seneyede çiçek açacak duruma getirebilecekmiyim hepsi cok güzel, keyfini çıkart sevgili hira
Teşekkür ederim jojoba, evet soğanlılar ayrı bir heyecan. Aynı soğanlardan seneye çok fazla beklentim olmuyor, yukarıda gördüklerin önceki kıştan kalan sümbüllerim, yani gördüğün gibi zayıf açtılar. Bu sene ektiklerim için heyecanlıyım tabi dolu dolu laleler sümbüller istiyorsam, her sene yeni soğanlar alıp ekmem gerektiğini öğrendim

Eski 26-02-2014, 00:17   #505
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Sevgili hira ama şunu da unutmayacağız 'Ucuz etin yahnisi yavan olur' hani gittik geri verdik ucuz sümbül soğanları aldık ya işte sanki onlar da bizim şu anda açan sümbüllerimiz gibi geliyorlar. Uzun sap, az çiçek. 4 tanesi iyice belirginleşti 2 tanesi kesin öyle, 2 tanesi daha iyi gibi bir tanesi henüz az biraz gösterdi kendini.

hira beğendi.
Eski 26-02-2014, 00:30   #506
Ağaç Dostu

hira's Avatar

Adamı boşuna kızdırdık yani bir daha ki gittiğimizde (kısmet olursa) helallik alalım napalım

Eski 26-02-2014, 00:36   #507
Ağaç Dostu

gürcan_keskin's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2012
Galeri: 7
Dün bende İzmir kemeraltı çarşısından nergis soğanları aldım.İş yerinde saksıya diktim bakalım nasıl olacak.
Şimdi sizin diktiklerinizi görünce keşke lale ve sümbülde alsaydım diyorum.

YeniGine ve hira beğendi.
gürcan_keskin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-02-2014, 00:41   #508
Ağaç Dostu

hira's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gürcan_keskin Mesajı Göster
Dün bende İzmir kemeraltı çarşısından nergis soğanları aldım.İş yerinde saksıya diktim bakalım nasıl olacak.
Şimdi sizin diktiklerinizi görünce keşke lale ve sümbülde alsaydım diyorum.
Umarım sorunsuz bir şekilde güzel çiçeklerini görürsünüz

Keşke demeyin.. Keşke diyecek olursak sonu gelmiyor... Bende geçen gün serada 5 liraya satılan kaktüsü alsaymışım keşke diyorum çünkü 2.kez gittiğimde yoktu yerinde

Eski 26-02-2014, 00:41   #509
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Sevgili Gürcan çok üzgünüm soğan dikim zamanı sonbahar, sakın lale sümbül alma, iştahını seneye sakla, nasip olsun inşallah...

gürcan_keskin ve hira beğendi.
Eski 26-02-2014, 01:54   #510
Ağaç Dostu

hira's Avatar

Annemdeki sardunyam... iki kök var burada, biri yavru ağzı eminimde, diğeri fuşya sanırım.. Sağolsun Gülten teyze (annemin üst komşusu) evde ne kadar paspas, halı vs.. varsa üzerlerine çırpmış, yaprakları toz içinde kalmış ama yinede benim evdeki sardunyalarımdan daha sağlıklı... bir tane sararmış yaprağı yok

Name:  CIMG5115.jpg
Views: 701
Size:  33.5 KB

ha bu saatte herkes uyurken çiçek fotoğrafı çeken başka bir çatlakta yok galiba

Etiketler
begonya, echinopsis oxygona, petunya, sardunya

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025