![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2011
|
Tohumdan üretilenler
Fesleğen Bu fesleğen türü nane gibi iri yapraklı . Kokusu top fesleğenden daha az. Yemeklerde bu türün kullanıldığını okuduğumu hatırlıyorum. Bilen bir arkadaş varsa doğrusunu öğrenmek isterim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Dahlia Geçen yıl hazır aldığım bodur dahila soğanlarının yanına saçmıştım. Açıkcası çimleneceklerinden fazla umudum yoktu. Ama çimlendiler ve çiçek bile açtılar. Hemde karışık renklerde ![]() Tomurcukta olan bodur tür. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Dahlia ve lavanta Geçen yıl tohumdan büyüttüğüm dahliaların bir kısmını başka saksıya almış ve bu saksıya lavanta tohumu saçmıştım. Beraber çok keyifliydiler bende dokunmadım. Bu yıl ilk kez lavantamın çiçeğini göreceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Biber ve domates fidelerim Bu yıl domateslerimi geçen yıl ekip cinsini çok beğendiğim türlerden yetiştirip ektim. Bir kısmı hala büyüyüp esas yerine ( bahçeye ) geçmeyi bekliyor. Biberler geç kaldı. Çimlenmesi uzun sürüyormuş meğer. Acemilik işte ilk kez biber tohumu ekmiştim. Ama sağolsunlar komşularım ve teyzem sayesinde onlar büyüyene kadar bahçeme biber ekebildim. Yeni büyüyenler ikinci boy ekilecek artık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Bu minişi saksısından çıkarıp köklerine ayırmayı düşünüyordum ama üzerinde minicik tomurcuk gördüm. ![]() ![]() Tomurcuğu görebildiniz mi ? Mor renk sağ tarafta ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Karanfil ve güngüzeli tomurcukta. Bakalım hangisi önce açacak. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Petunya , sardunya , aslanağzı ... En alt sağda da şebboyum bende buradayım demiş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-12-2011
|
Alıntı:
Bu nasıl güzel ve şirin bir şey böyle..Tombik bebeklere benziyor..İşiniz zor nasıl kıyacaksınız bilmem..Çok güzel yerleşmiş yerine.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|