![]() |
|
![]() |
#91 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
|
Ya beni de korkutmayın bacım, Tömürcek'in sayfasında da dediniz, ben de korktum kendimden ![]() Niye korkulacakmış benden, ben de normal bir insanım ya. Öyle zihin okuma gücüm filan olsaydı, herhalde süper kahraman olmuştum şimdiye ![]() Neyse, lütfen bana çaput filan bağlamayın, dilek dilemeyin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2011
|
Menekşeler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Ağaç Dostu
|
Diğer menekşelerim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Ağaç Dostu
|
Eşimin hediyesi menekşem Menekşelerin hepsi hediye desem yalan olmaz. Bitki sevgimi bilen eş dost beğendiği menekşeden yaprak alıp getirdi sağolsunlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Ağaç Dostu
|
Üsteki menekşem hazır satın alınan ilk menekşem olduğu için ev ortamına alışana kadar yaprakları lekelendi. Satıldıkları yerde fazla güneşe alışkın olmadıkları için ev ortamına alışmaları çok zor oluyor haliyle. Şimdilik keyfi yerinde gibi. Her türlü aksiliğe karşı yaprağından ayırıp suya koydum. Rengi çok hoşuma gidiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Ağaç Dostu
|
Tohumdan üretilenler
Fesleğen Bu fesleğen türü nane gibi iri yapraklı . Kokusu top fesleğenden daha az. Yemeklerde bu türün kullanıldığını okuduğumu hatırlıyorum. Bilen bir arkadaş varsa doğrusunu öğrenmek isterim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Ağaç Dostu
|
Dahlia Geçen yıl hazır aldığım bodur dahila soğanlarının yanına saçmıştım. Açıkcası çimleneceklerinden fazla umudum yoktu. Ama çimlendiler ve çiçek bile açtılar. Hemde karışık renklerde ![]() Tomurcukta olan bodur tür. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Ağaç Dostu
|
Dahlia ve lavanta Geçen yıl tohumdan büyüttüğüm dahliaların bir kısmını başka saksıya almış ve bu saksıya lavanta tohumu saçmıştım. Beraber çok keyifliydiler bende dokunmadım. Bu yıl ilk kez lavantamın çiçeğini göreceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Ağaç Dostu
|
Biber ve domates fidelerim Bu yıl domateslerimi geçen yıl ekip cinsini çok beğendiğim türlerden yetiştirip ektim. Bir kısmı hala büyüyüp esas yerine ( bahçeye ) geçmeyi bekliyor. Biberler geç kaldı. Çimlenmesi uzun sürüyormuş meğer. Acemilik işte ilk kez biber tohumu ekmiştim. Ama sağolsunlar komşularım ve teyzem sayesinde onlar büyüyene kadar bahçeme biber ekebildim. Yeni büyüyenler ikinci boy ekilecek artık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Ağaç Dostu
|
Bu minişi saksısından çıkarıp köklerine ayırmayı düşünüyordum ama üzerinde minicik tomurcuk gördüm. ![]() ![]() Tomurcuğu görebildiniz mi ? Mor renk sağ tarafta ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Ağaç Dostu
|
Karanfil ve güngüzeli tomurcukta. Bakalım hangisi önce açacak. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Ağaç Dostu
|
Petunya , sardunya , aslanağzı ... En alt sağda da şebboyum bende buradayım demiş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Ağaç Dostu
|
Rana + miraç 'ın çok merak ettiği benimde bir türlü resmini bulup yükleyemediğim gülsardunya. Çiçekli halini çekmemişim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Ağaç Dostu
|
Bunlarda bu yıl yavru olarak pazardan aldığım sardunyalar. Hiç birinin rengini bilmiyordum. Sadece bir tanesi açtı. Saksıda iki kök sakız var diğerleri normal sardunya. Umarım bir arada olmaları sorun yaratmaz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
Ayy gözlerim yandı baka baka ablacım maşallah bu ne hız ![]() ![]() ![]() Sardunyalarını aynı saksıya dikmişsin ya sakızlarla diğerlerini heh onlar hiç sorun yaratmaz işte neden dersen önceden eski evlerde dar selamlıklar olurdu ya (hoş hala bizim buralarda çokça var selamlıklı ev) O dar selamlıkları daha çok çiçekli görmek isteyen ninelerimiz yer sıkıntısından dolayı normal sardunya diktikleri tenekelere bir de sakız dikerlermiş hem ayrıyetten yer zaptetmez hem de biri aşağı biri yukarı uzadığı için tenekeler dolu dolu gözükürmüş ![]() Gelelim menekşelere menekşelerin çok güzel ablacım nazar değmesin elinin bereketinden ufacık yavru tomurcuk yapmış ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Ağaç Dostu
|
Tömürcek kardeşim. Çok heyecanlı bir şeymiş bu balkon sayfası açmak. Her beğeni her mesaj o kadar mutluluk verici ki... Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim . Menekşeyi bekleyeyim o zaman. Bence de zedelenmesin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Ağaç Dostu
|
Aaa çok sevindim kardeşim. Güle güle büyüt inşallah. Benden hızlı çıktın. ![]() Gloksinia için şöyle bir bilgi verebilirim. Gerçi sen biliyorsundur ama ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() Şey dağçiçeği ablacım kışın mı kuruyor bunun üstü hani bildiğimiz şekerpare gibi kışın üstü sararıp kuruyor yumrusunu çıkarıp bahara tekrar mı dikiyoruz? Yumrusu büyük oluyor mu? ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Ağaç Dostu
|
Yumru çok büyük olmuyor , çok ta küçük olmuyor. ![]() ![]() ![]() Baharda da canlanamadı haliyle. Uykusu kanmadı zavallının. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Ağaç Dostu
|
Ablacım eve almıştım demişsin gloksinya dışarıda mı bakılıyor aa valla ben evde zannediyorum ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Ağaç Dostu
|
Tömürcek ben dışarıda bakıyordum. Sabah güneşi gören yerde. Çok güneş seven bir bitki değil. Gölge bir yer varsa balkonunda orada bakabilirsin. İstersen forumda bir araştır. Ben seni yanıltmak istemem. Ama dediğim gibi ben dışarıda yani balkonda bakıyordum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Ağaç Dostu
|
Cymbelina aklıma kavanoz bahçe ve minyatür bahçe fikrini sokunca, evi bir güzel karıştırıp malzeme topladım. Oğlumun oyuncak sepetinden cebren de olsa, bir sürü şirinler ( yumurtadan çıkan) topladım. Bunlarla ne güzel şirin köyü olur; ama mantarları nereden bulacağım derken, onu da yapmayı öğrendim. Şimdi... Asıl mevzu; kim, kimin beynini okuyor? Çok tırstım! Ütü masasını ben de zaman zaman ara kablo olarak kullanıyorum; ona da çok güldüm... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-12-2011
|
Alıntı:
Bu nasıl güzel ve şirin bir şey böyle..Tombik bebeklere benziyor..İşiniz zor nasıl kıyacaksınız bilmem..Çok güzel yerleşmiş yerine.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-12-2011
|
Havanın temizliği bitkilerin her zerresine işlemiş..Fotoğraflarda bile hissedilebiliyor..Maşallah çok şanslısınız.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili AngelsSour, bana nur filan indi de benim haberim mi yok? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sevgili Angel, kısaca böyle desem ![]() ![]() Neyse, gerek Şirinlerin mantar evleri için gerekse kullanmayı düşündüğümüz diğer eşyalar için beyaz tutkal ve unu karıştırarak yapacağımız hamurdan istediğimiz herşeyi yapabiliriz, sonra boyarız. Veya Dağçiçeği'nin anlattığı hamur da olur, hatta o daha da pratiktir belki. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Ağaç Dostu
|
Dağçiçeğiciğim, 101 nolu mesajında latin çiçeği yaprağı da var sanırım. Ben de forumdan öğrendim o çiçeği. Bir de rica etsem karanfilden nasıl çelikle köklendirdiğini anlatabilir misin? Bir ara bahsetmiştin ancak unuttum. Yan dal filan mı demiştin? Tek sap, kesme çiçek olarak satılan bir dal karanfili mesela nasıl köklendiririz? Banu hanıma katılıyorum, sizin oranın havasından suyundan ayrıca senin sevginden, hepsi çok güzel gelişmişler, maaşallah ![]() ![]() Dahlia- yıldızın tohumlarını nasıl aldın? Seni tebrik ediyorum, herkes yumrulu diye hiç tohuma filan girişmez, maaşallah sen gayet güzel başarmışsın ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Cymbelina tam ben sürpriz olsun sonra açıklayayımdediğim bir anda şirinler köyü diye yazınca " , Aramızda casuslar olabilir ( bu kısmı hababam sınıfında ki İnek Şaban gibi söylemiştim. ) ![]() ![]() Güya ben de şirinlerle bir düzenleme yapıcaktım da ekleyecektim sonra da ta ta taaaam işte sürpriz diyecektim. Bu durum ilginç oldu. Cymbelina kabul etmese de onda bir kuvvet var. İnanıyorum ben ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Ağaç Dostu
|
Tömürcekcim forumda da var bardak menekşe ile ilgili bilgiler. Faydalı olacağını düşünüyorum. Bir bak bence. Zaten sen zamanla öğrenirsin nedir ne değildir. Sen bunca bitkiyi bu kadar güzel yetiştirmişsin bardak menekşeyi mi yetiştiremeyeceksin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|