![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Bir de o duyguyu yaşamanın nasıl bir şey olduğunu düşünsene sevgili Lalem? Sonradan iki yavru daha çıktı. Bir tane kırmızı yumurta vardı. Ondaki bebeğin durumu kötüydü. Zar civcivin üzerine yapışmış ve kanama vardı. Yumurtadan çıkardığımda zar tüylerine yapışıp kuruduğu için vücudu kıvrılmış ve öyle kalmıştı. Çok umudum olmadan elimden geldiğince temizledim. 4 yumurta çıkmadı. O minik kara böcük şimdilik hayata tutunmuş gibi görünüyor. ![]() Civciv sayısı az diye 3 civciv daha alıp altına koydum. ilk başta çok mutluydular. Ama ertesi sabah annemiz üvey anne moduna geçti ve yavrulara saldırmaya, onları ısırmaya başladı. Onlar şimdi mecburen bir kuş kafesinde... ![]() ![]() Fincan hanım da erdi muradına... ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-12-2013
|
Sevgili loveforlife,sayfanızı hayranlıkla takip ediyorum.Bir hayat-her kimin olursa olsun-çok değerli.Sizin de gösterdiğiniz hassasiyet inanın beni çok duygulandırıyor.Biz de eşimle beraber kanarya yavrularımızda bahsettiğiniz ebelik görevini yapmıştık.Onların yaşam azmi bana güç vermişti.Her yeni günde ,bu güzelliklerin verdiği güçle yeniden doğmak çok başka bir duygu... |
|
|
|
|
|
#3 | ||||
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayfamın sessiz takipçilerinizdensiniz demek ki! Çok teşekkür ederim. Gerçekten de ben her yeni gün canların verdiği güçle yeniden doğuyorum. Az önce annemle konuşuyorduk da, (çektiğim acıları en yakından gözlemleyen kişi o) "bu kadar ağrın acın olmasına rağmen, çiçekler ve hayvanlar söz konusu olunca akan sular duruyor" diyor. Onlar benim en büyük mutluluk kaynaklarım... Alıntı:
Civcivlerin 21 günde çıktığını biliyorum ben de. Bunlar 22. gün bile çıkmamıştı, mecburen müdahale ettim. Yumurtaların hiçbiri kendi yumurtası değil zaten, horozumuz yok ki! Yani normal şartlarda tüm yumurtaların aynı anda çıkması gerekirdi. Siyah yavru kara bir böcük gibi, maşallah duru durağı yok. Oldukça sağlıklı duruyor. Bir fotoğraf çekmeme bile izin vermedi enerjikliğiyle... ![]() Alıntı:
Bahçedeki bitkileri kendi haline bırakmış durumdayım. Sürekli yağmur yağdığı için ilaçlama yapılamazmış. Bahçeye tavuklar için inişim ise tam bir komedi! Uzun çoraplar, kapalı ayakkabılar, elimde bir fısfıs şişesi... Yukarı çıkınca da doğru banyoya... Dut yere geçiyor. Kimsenin aşağıda çarşaf tutmaya cesarei yok. Gerçi bahçeye dökülenleri süpürmesi de ayrı bir dert ama... Ancak balkon dallarından topladıklarımı yiyebiliyoruz. ![]() Alıntı:
![]() Canlılarla ilgilenmek insanı daha erdemli yapıyor bence. Allah'ın yarattıklarındaki mucizeyi görmek çok özel bir duygu. İşte bu yüzden tohumdan yetiştirmeyi de çok seviyorum... Düzenleyen loveforlife : 04-06-2014 saat 11:19 |
||||
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| sardunya, soğanlı bitkiler, tohumla üretim |
|
|