Dutlar iyice olgunlaştı. Kuşlara da bize de fazlasıyla yetiyor...
Ama evvelki gün bahçe tarafında, o her daim bahsettiğim metruk binayı yıkmaya başladılar. Bahçede ne varsa toz toprak içinde. Dutlar da, bitkiler de... Dün daha da kötüsü oldu. Binayı yıkarken bizim bahçe duvarı da zarar görmüş, benim tavuklarımdan biri de oraya geçmiş.

Dün gece komşunun çocuğu yıkıntılar arasında yakalamaya çalıştı. Ben bacağımdan geçemiyorum, malum. Yaklayamayınca, sabaha yakalanır deyip bıraktılar. Gece çingeneler demir toplamaya gelmiş, komşu diyor. Sanırım benim kızı da alıp gittiler. Sabahtan beri çok üzgünüm... İşin kötü tarafı bu yıkımı belediye yapıyor ve bize zarar veriyorsunuz diye şikayete gittiğimizde "olur o kadar!" yanıtı veriliyor. Adama yıkımın başladığı gün, benim bahçe duvarımdan her türlü zarar olur, hırsız girer dediğimde "hırsız girerse, yapacak bir şey yok!" yanıtını aldım. Ne acı bir durum düşünsenize! Bir cemaate ait olan binayı yanındaki binaları yıkmak pahasına (bitişikteki evin çatısını çökerttiler ve o evde tek başına yaşayan kadıncağız çok mağdur durumda kaldı), yerine cemaat 8 katlı cemaat evi yapsın diye belediye hayrına(!) yıkıyor. Sonra da çevreye verdikleri zararı umursamazlıktan geliyorlar... Olan benim kızıma oldu. Yumurta için sırada beklerdi... (kocaman ibikli kızım kayıp) Ama bahçede başka tavuklarım da var. Çingeneler adresi öğrenmiş...
Ya çiçeklerime ne demeli? Duvar üstü saksılarla dolu... İşin bir diğer kötü yönünü de söyleyeyim. Şimdi bu bina yıkılınca, orada yaşayan zararlılar bize hücum etti ne yazık ki. Dün tavuğu kurtarmaya çalışırken 15 tane akrep öldürdüm bahçede. Yaptığım araştırmalara göre oldukça zehirli bir türmüş. Ne yapacağım ben şimdi?
Çok üzgünüm, çoook!
Ama umutsuzluğa kapılmamak gerek, değil mi? Bakın ne kadar güzeller var dut dalında...
Bu sarı çiçekli de lysimachia türü sanıyorum ama alt türünü bulamadım. Yalova'ya gittiğimde almıştım. Çok sağlıklı değildi o zamanlar ama toprağını değiştirip büyük boy saksıya geçirince canlandı bizim güzel...

Burada da arkada Cezayir menekşesi ile...

Bu toplu poz olmuş. Arkada campanula, Cezayir menekşesi ve lysimachia nummularia...