![]() |
|
![]() |
#931 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-03-2012
|
Sevgili Loveforlife kedicikleri çok merak etmiştim. Hayatta ve sağlıklı olduklarına çok sevindim. İnşallah en az sizin kadar onları seven yeni yuvaları olur. Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#932 |
Ağaç Dostu
|
Amaryllis vittatum ve amaryllis fairy tale
Soldaki benim geçen yıldan kalan güzelim, sağdaki ise Sevgili Alys'den gelen. İkişer çiçek sapı çıkardılar. Aynı tür olduğunu düşünmeme rağmen Alys'den gelenin çiçek sapı çok daha uzun ve çiçek renginin daha yeşilimtrak olması dikkat çekici... Sevgili Alys'e danışmak lazım sanırım, yoksa farklı tür mü bunlar? Demiştim ama doğru bilgiyi hemen vereyim... Alys'den gelen Fairy tale... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Düzenleyen loveforlife : 18-05-2014 saat 11:55 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#933 |
Ağaç Dostu
|
Amaryllis johnsonii
Alys'den gelmişse kesinlikle çiçek açar tezimin kanıtı: Amaryllis johnsonii! Sevgili Alys'in saksısıyla hediye ettiği bu amaryllisler, henüz çiçek açacak büyüklüğe ulaşmamış yavrulardı. Lakin saksıyan düşen bir minik tohumla gelmiş o saksı bana. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Düzenleyen loveforlife : 18-05-2014 saat 21:45 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#934 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#935 |
Ağaç Dostu
|
Dut dalından manzaralar...
Dutlar iyice olgunlaştı. Kuşlara da bize de fazlasıyla yetiyor... ![]() Ama evvelki gün bahçe tarafında, o her daim bahsettiğim metruk binayı yıkmaya başladılar. Bahçede ne varsa toz toprak içinde. Dutlar da, bitkiler de... Dün daha da kötüsü oldu. Binayı yıkarken bizim bahçe duvarı da zarar görmüş, benim tavuklarımdan biri de oraya geçmiş. ![]() ![]() ![]() Ya çiçeklerime ne demeli? Duvar üstü saksılarla dolu... İşin bir diğer kötü yönünü de söyleyeyim. Şimdi bu bina yıkılınca, orada yaşayan zararlılar bize hücum etti ne yazık ki. Dün tavuğu kurtarmaya çalışırken 15 tane akrep öldürdüm bahçede. Yaptığım araştırmalara göre oldukça zehirli bir türmüş. Ne yapacağım ben şimdi? Çok üzgünüm, çoook! Ama umutsuzluğa kapılmamak gerek, değil mi? Bakın ne kadar güzeller var dut dalında... ![]() Bu sarı çiçekli de lysimachia türü sanıyorum ama alt türünü bulamadım. Yalova'ya gittiğimde almıştım. Çok sağlıklı değildi o zamanlar ama toprağını değiştirip büyük boy saksıya geçirince canlandı bizim güzel... ![]() Burada da arkada Cezayir menekşesi ile... ![]() Bu toplu poz olmuş. Arkada campanula, Cezayir menekşesi ve lysimachia nummularia... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#936 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Sayın loveforlife, Başınıza gelen olaylara çok üzüldüm. Çok geçmiş olsun. Maalesef toplum olarak vurdumduymaz bir hale geldik son zamanlarda. Herkesin dediği ''Benim işim hallolsun da gerisi beni ilgilendirmez'' bencilliği. Çok dikkatli olun adresi öğrenenler ailenin diğer fertlerine de zarar vermesinler.İnsanın böyle kayıplar karşısında canı çok yanıyor.Tekrar geçmiş olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#937 |
Ağaç Dostu
|
Dut dalından manzaralar...
Biraz daha yakından bakacak olursak... Sarı gelinimin(ben ona öyle diyorum) çiçekleri... ![]() ![]() ![]() ![]() Bu da sarıkız (Lysimachia nummularia)... Henüz çiçek açma belirtisi yok. Sevgili Güler Abla'nın hediyesi... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#938 |
Ağaç Dostu
|
Çiçekler çok güzel ancak anlattıkların çok kötü. Bahçede tavukların olması akrepler açısından iyi oluyor. Akrepleri öldüren hint tavuğu denilen tavuklar. Sıcak yerde bahçeli evde yaşayan kişiler bir horoz üç dört tavuk beslediklerini biliyorum. Normal tavuklar da akrep öldürüyorlar mı bilemiyorum.Hint tavuklarını akrep soksa da bir şey olmuyorumuş. Böcek olarak görüp öldürüyorlarmış. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#939 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Sarıkızlar harika görünüyor sevgili Loveforlife ayrıca arkadaki mavişte ayrı bir güzel görünüyor keyifle çiçeklerini seyret ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#940 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çok üzüldüm olanlara, mutlaka şikayet edilecek bir merci vardır, bunlar artık hadlerini de aştılar, âmiyane tabirle, istedikleri gibi at oynatıyorlar. Yaşadığın olay basit bir şey değil, netten bazı yerlere ulaşabilirsin, şikayet bırakabilirsin. Canım benim, çiçeklerin tavukların her şey süper, ama akrep olayını hiç sevmedim. Dilerim en kısa zamanda bir çare bulursun. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#941 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili loveforlife anlattıkların; yani olacak şey değil inanamıyorum. "Gece çingeneler demir toplamaya gelmiş, komşu diyor. Sanırım benim kızı da alıp gittiler. Sabahtan beri çok üzgünüm... İşin kötü tarafı bu yıkımı belediye yapıyor ve bize zarar veriyorsunuz diye şikayete gittiğimizde "olur o kadar!" yanıtı veriliyor. Adama yıkımın başladığı gün, benim bahçe duvarımdan her türlü zarar olur, hırsız girer dediğimde "hırsız girerse, yapacak bir şey yok!" yanıtını aldım." Çok canım sıkıldı, sinir oldum, çok da üzüldüm. Hani derler ya 'İmam....... cemaat......' meselesi. Sevgili loveforlife'm, çok üzüldüm senin adına, Sevgili Adalet Hanım şikâyet et demiş normalde yapılması gereken şikâyet etmek. Ama bu zamanda kimi kime şikâyet ediyoruz. Hem geldiğimiz noktalara, durumlara hem de senin adına gerçekten çok üzüldüm. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#942 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Adalet Yağcı ve Yenigine, Yıkımın olduğu gün kapı kapı şikayet için dolaştık komşularla. "İt ite, it kuyruğa" misali herkes başından savdı. Öylesine rahat ve pişkinler ki! Olan bana oldu. O gece ağrılarımdan sabahı sabah ettim. Yani onlardan bana bir fayda gelecek gibi gözükmüyor ve gerçekten de bir danışıklı dövüştür gidiyor. Araştıracağım, eğer uygun fiyata bulabilirsem bahçe duvarlarının üzerine tel çevirmek bir çare olabilir. Akrepler için ise profesyonel bir ilaçlama şart gibi. Bahçede tavuklar ve kediler olduğu için onlara bir zarar gelmesinden de çekiniyorum. Bu binayı yıkan ekiplere söylesem acaba o bina alanına ilaçlama yaparlar mı? Bahçeye adım atmaktan korkar oldum. Öyle çoklar ki... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#943 |
Ağaç Dostu
|
Gül sardunya...
Ne zamandır sardunyalarımı sizinle paylaşayım diyorum da hep başka güzeller geçiyor önlerine... Oysa öylesine güzel ve dertsizler ki! Gül sardunya daha önceleri hep sitedeki fotoğraflardan görüp hayranlık duyduğum bir güzeldi. Geçen yıl Bursa toplantısına gelirken Sevgili Üzüm 2 çelik getirmiş sağ olsun. Sonrasında da Sevgili Aheste'nin kargosundan iki çelik çıkmıştı. (Her iki arkadaşıma da çok teşekkür ederim) İkişer ikişer diktim onları saksılara. Firesiz tuttu ikisi de... ![]() Ve ikisinin de ilk çiçekleri göründü bile... Çiçek yapıları biraz farklı gibi... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#944 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2012
|
Bu ne hallere düştük, tavukları görünce aklıma köye gitmiş olduğun geldi önce sevindim, sonra okuyunca anladım sıkıntını! :-( Nasıl bu kadar vurdum duymaz bir topluluk olduk anlayamıyorum. Verdikleri zararla canlılara mı üzülesin, yoksa verdikleri zarara mı anlayamadım gitti. Bizim yapabileceğimiz, yardım edeceğimiz bir şey var mı? :-( |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#945 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çok dikkatli ol, büyük ya da küçük taşları kaldırırken altından akrep çıkabileceğini unutma, eldivensiz dokunma. Ulaşabileceğin tüm mercilerden tekrar tekrar yardım iste, telefonla mail ile. Allah kolaylık versin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#946 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#947 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
Ay tüylerim diken diken oldu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#948 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili loveforlife, hava ısınıyor, yaz geldiğinde kapı pencere açık uyunacak, gece dışarda dolaşılacak, bunları düşündüğümde benim de tüylerim ürperiyor. Valiye kadar çıkmanı öneriyorum, ne de olsa en büyük Mülkî Amir, böyle bir soruna kayıtsız kalabilecek bir kimsenin olabileceğine inanmak istemiyorum. Canım ya, aklım sende kalacak inan ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#949 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2013
|
Allah kolaylık versin, ben öldürmeye bile cesaret edemen kara böcekler bile beni çok kortuyor. Umarım tez zamanda kurtulursun zararlılardan. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#950 |
Ağaç Dostu
|
Hafta sonu prensesim benimleydi... Tabii benimle olunca bir hayvanlara, bir çiçeklere koştu durdu. Kedicikler de onunla olmaktan çok memnundu. Sonra dün bir gelişme oldu ve Çakıl kızım da güzel bir yuvaya gitti. Umarım ömürlük olur yuvası... ![]() Büyümüş müyüz? ![]() ![]() Hangisi yıldız? ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#952 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Sevgili arkadaşım, sayfanı uzun zamandır ziyaret edemiyordum, gezdim, gördüm, beğendim. En çok ta güzeller güzeli Eylül'ümüzü ve kedicikleri beğendim, eline, emeğine sağlık, gül sardunyaların harika açmışlar, sağlıkla çıkarırsın inşallah keyfini, sevgilerimle.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#953 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ziyaretin ve beğenilerin için çok teşekkür ederim. Sardunyaları çok seviyorum ben de... Kışın çok kaybetmeme rağmen, kalan sağlarla oldukça iyi gidiyoruz. Geçen yıl minik bir çelik olarak diktiğim alaca yapraklı sardunya da sevindirenlerde... ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#954 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Alaca yapraklılar çok dekoratifler, çiçek açmasalar bile kabulümüz. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#955 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, uzun zamandır aktif olarak sitede olmadığım için, kaybettiğim zamanı telafimi bilmem her gün bir balkona bir bahçeye dalıyorum, sayfalarınızı tek tek gezdim elinize emeğinize sağılık, bol çiçekli bol kedili (kedi tutkunu olarak ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#956 |
Ağaç Dostu
|
Tavuklarımdan biri gurk olmuştu. Horoz olmadığı için döllü yumurta bulmak gerekti. Yumurta buldum ama bahçede yatınca diğer tavuklar kendileri yumurtlasın diye anne tavuğu dövüp kaldırınca ilk parti yumurtaların hiçbiri çıkmadı. Israrla yatmaya devam edince bu sefer başka bir yerden yumurta bulup tavuğu boş olan teras kata çıkardım. Başladı bizim kız yatmaya. Hem de ne yatmak! Yemek yemeğe bile kalkmadı... ![]() Biz de başladık beklemeye... En çok kardeşlerini bekleyen Fincan Hanım heyecanlıydı. Doğumhane kapısında bekleyenler gibiydi bizim kız... ![]() ![]() Cumartesi günü hayat belirtileri başladı başlamasına ama sanırım yumurta kabuklarının çok sert olması nedeniyle içinden cik cik bağırsalar da bir türlü kıramadı yavrucaklar yumurtaları. Bir güne yakın durdular o şekilde. İş düştü başa. Sitede okuduklarıma da dikkat ederek, zarar vermemeye çalışarak yardım ettim yumurtadan çıkmalarına. Bir civciv ebeliğim kusur kalmıştı, onu da yaptım sonunda... Göbek bağlarını kanatmamaya dikkat ederek kabukları ayıkladım. ![]() ![]() Sonra doğru anneciklerinin altına... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#958 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-10-2011
|
Eklenti 499048 Sevgili Loveforlife , ben bu fotoğrafa öldüm bittim. Aman Allahım , hiç bu aşamada civciv doğumunu görmemiştim. Elleriniz dert görmesin , kedicikleri yaşatmak için yaptıklarınızıda hiç unutmuyorum . Çocuklarımda buradan sizin sayfanızı merakla takip ediyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#959 |
Ağaç Dostu
|
Bir de o duyguyu yaşamanın nasıl bir şey olduğunu düşünsene sevgili Lalem? Sonradan iki yavru daha çıktı. Bir tane kırmızı yumurta vardı. Ondaki bebeğin durumu kötüydü. Zar civcivin üzerine yapışmış ve kanama vardı. Yumurtadan çıkardığımda zar tüylerine yapışıp kuruduğu için vücudu kıvrılmış ve öyle kalmıştı. Çok umudum olmadan elimden geldiğince temizledim. 4 yumurta çıkmadı. O minik kara böcük şimdilik hayata tutunmuş gibi görünüyor. ![]() Civciv sayısı az diye 3 civciv daha alıp altına koydum. ilk başta çok mutluydular. Ama ertesi sabah annemiz üvey anne moduna geçti ve yavrulara saldırmaya, onları ısırmaya başladı. Onlar şimdi mecburen bir kuş kafesinde... ![]() ![]() Fincan hanım da erdi muradına... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#960 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-12-2013
|
Sevgili loveforlife,sayfanızı hayranlıkla takip ediyorum.Bir hayat-her kimin olursa olsun-çok değerli.Sizin de gösterdiğiniz hassasiyet inanın beni çok duygulandırıyor.Biz de eşimle beraber kanarya yavrularımızda bahsettiğiniz ebelik görevini yapmıştık.Onların yaşam azmi bana güç vermişti.Her yeni günde ,bu güzelliklerin verdiği güçle yeniden doğmak çok başka bir duygu... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
sardunya, soğanlı bitkiler, tohumla üretim |
|
|