![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Sayın loeveforlife merhaba, uzun zamandır siteye girmemiştim, tekrar sağlığınıza kavuşup çiçek ve sevgili hayvanlarınızla birlikte olmanız sevindirici bir şey. Bahar geliyor artık tüm bitkiler güzelliklerini sergiler ve moral üstüne moral verirler.Bu arada yeni güzelliklerin ailenize katıldığını gördüm. Saygılarımla.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-07-2010
|
Sevgili Loveforlife ciğim, sıklamenlerini güle güle büyüt canım çok güzeller, bende almayı düşünüyorum çiçek pazarı kurulursa. Bodrum papatyaların ne güzel tomurcuklanmışlar, açmışlar maşallah, ben onları açtıramıyorum nedense, ne istiyorlar anlamadım... Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Seralara gitme şansımız olmadığında çiçek almak için en ekonomik seçim pazarlar sanırım. Zira Bursa'da çiçekçilerin bulunduğu bir sokak var, hepsi sözleşmişçesine uçuk fiyatlar veriyor. En basiti, toprağın kilosuna 2TL istiyorlar orada. Pazarda ise 50 kurula bulabiliyorsun... İnşallah çiçek pazarı kurulur sizin de. Bodrum papatyaları için özel bir şey yapmıyorum. Ne verirsem ona razılar onlar da. 3. yılında yaşamaya ve çiçeklenmeye devam ediyorlar... Bunlara çok yüz vermeye gelmiyor sanırım. Yüz verince şımarıp çiçek de açmıyorlar sonra... Sevgi ve selamlarımla... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Uzun bir aradan sonra sizi tekrar sitede görmüş olmaktan dolayı çok mutlu olduğumu belirtmek isterim öncelikle. Zira sayfanızı gezmek ve bitkiler hakkında verdiğiniz güzel bilgilerden kendime pay çıkarmak ayrı bir keyif. Sağlık konusunda halen devam eden bir tedavi sürecindeyiz. Bu arada hastalıklarla uğraşırken bitkilerime pek vakit ayıramadığım için kaybettiklerim çok fazla oldu ne yazık ki... Beni terk edenler oluyor istemeden de olsa. Bu yüzden yeni güzelliklerin gelmesiyle avunuyorum. İnşallah mümkün olduğunca az kayıp yaşarım bundan sonra. Bugün soğuktan koruyamadığım için kar altında kalıp donan 6 saksı sardunyamı saksılarını başka çiçeklerde kullanmak için boşaltırken epey üzüldüm. Desenize, yaşatamayacaksan alma diye! Ama diyorum ya elimde değil. Gördüğüm her çiçekçiye uğramak zorundayım illa ki! Sonra da bir bakmışsın elinde bir poşet oluvermiş... ![]() Saygı ve selam ile... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Çeşme papatyası (Chrysanthemum frutescens)
Uzun süre bekledikten sonra, yağmuru gördük şükürler olsun... Bitkilerim de pek memnun bu durumdan. Çeşme papatyası tomurcuklarla dolmuş. Hepsi açınca daha da güzel olacak... ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Campanulagiller...
En sevdiklerimden aslında onlar. Çok istiyordum onlara sahip olmayı. Değerli dostlar sayesinde kavuştum onlara. Bu yıl çiçeklerini de görmeyi diliyorum tüm kalbimle... Toplu pozumuz: ![]() Beyazım: ![]() Bu da farklı bir tür: ![]() Kısmetse böyle açacak: ![]() Bu ise klasik maviş yanılmıyorsam: ![]() Düzenleyen loveforlife : 25-02-2014 saat 21:53 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-07-2013
|
Çiçeklerinizin maşallahı var muhteşem ötesi güzellikteler bir konu için özel mesaj yazmaya çalıştım ama mesaj kutunuz dolduğu için iletilemedi... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Amaryllis tres chic...
Daha tam olarak açmadık ama dayanamayacağım... Öyle güzel ki! Bir sapta tam 7 çiçek kandili görülüyor. Hepsi açtığında harika olacak... Sevgili Alys'e bu güzele kavuşmama vesile olduğu için teşekkür ederim. Siz de Amarllyis Bahçesi ni sıkı sıkı takip edin, tavsiye ederim... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu amaryllis, Sevgili Alys'in Amarllyis Bahçesi'nde satışını yaptığı soğanlardan. Yaklaşık 2 ay önce bana geldi. Gelince süzek ve verimli olduğunu düşündüğüm bir toprak karışımı hazırlayarak diktim soğanları. Sonra yine Alys'in tavsiyesine uyarak bir süre evde tuttum. Havalar ısınmaya başlayınca, ışığı daha iyi alsın diye ısıtılmayan teras katımıza çıkardım. Çiçekler açmaya başlayınca keyfini çıkarmak için eve getirdiğim bu güzeli, kedi yavrusu misali içeri dışarı taşıyıp duruyorum şimdi. Neden mi? Bu güzelin keyfine komşular da ortak olsun, değil mi?Gündüzleri dışarıda, geceleri içerideyiz... Diğerleri de çok sağlıklı bir şekilde çiçek açma hazırlığında şimdilerde... Berçin arkadaşımız da aynı siteden farklı çeşitlerde soğanlar almıştı. Onda da görsel bir şov yaşanıyor gerçekten de... http://www.agaclar.net/forum/1257522-post639.htm http://www.agaclar.net/forum/1247820-post593.htm http://www.agaclar.net/forum/1247821-post594.htm http://www.agaclar.net/forum/1250733-post612.htm |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
AYYYYY Çok güzel......Benimde olsa ne güzel olurdu.... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-04-2013
|
ama cooook güzel.. o nasıl bir gösteriş öyle..maşallah..iyiki dayanamayıp paylastiniz sevgili liveforlife hele verdiğiniz linkteki görseller çok güzeeel... bizimde olur inşallah.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2011
|
Açmadan böyle görkemli, açınca tam bir şölen; Otur karşısına seyretmeye doyulmaz arkadaşım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Şekerleme...
Dün gün boyu terasta saksıydı, tohumdu, topraktı uğraşınca; epey bir yorulduk! Neden mi çoğul konuştum? Benim yardımcım(!) var ya hani, "Fincan Hanım"; sonunda toprak torbasının üzerinde kıvrılıp uyumasıyla havlu attığını ispatladı. Benim ne hale geldiğimi varın siz düşünün... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili loveforlife, keşke çalışmalarını da fotoğraflasa idin, ben severim toprak hazırla, saksı hazırla, ek, dik... Tabi fotoğrafladı isen... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben bu işleri yaparken biraz pasaklıyım sanırım. Her yeri batırıp çıkarıyorum. Bu halimi de görmeyin bence. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili loveforlife, ben de çok pasaklıyım. Komşum hep der 'E Sema'nım her yeri toprak ettiniz, temiz çalışmıyorsunuz' ![]() Ve amarallisin maşallah mükemmel, çok güzel çok... Sevgili loveforlife terastaki saksılarının sol en başta kaktüs gördüm peki o yağmur suyuna denk geliyor mu? Hani kışın kaktüslere su vermiyoruz ya onun için sordum. (Sanki çok yağmur da yağıyormuş gibi.) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Üst tarafta çatının çıkıntılı bir bölümü var. Onun altında kalıyor. Zaten sulamalarıma da başladım artık... Dediğin gibi yağmura da hasretiz... Keşke yağsa da kaçırsam ben onları yağmurdan! ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Hercai Menekşe (Viola Tricolor)
Ağustos sonu ektiğim hercai tohumlarını karanlık ve serin bir yerde çimlendirmiştim. (Araştırmalarım bunun daha başarılı sonuçlar verdiğini söylüyor.) Çok başarılı olamasam da benim mini mini güzellerim büyüdü ve çok olmasa da çiçeklerini gösterdi... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Amaryllis tres chic...
Şu günlerde memleketin içinde bulunduğu durumdan mıdır bilmiyorum ama ona baktıkça duygulanıyorum. Dilime hep aynı mısralar takılıyor. Arif Nihat Asya'nın o harika şiiri... Şimdilerde okul kitaplarından çıkarılmış o da ![]() BAYRAK Ey mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü, Kız kardeşimin gelinliği, şehidimin son örtüsü, Işık ışık, dalga dalga bayrağım! Senin destanını okudum, senin destanını yazacağım. Sana benim gözümle bakmayanın Mezarını kazacağım. Seni selâmlamadan uçan kuşun Yuvasını bozacağım. Dalgalandığın yerde ne korku, ne keder... Gölgende bana da, bana da yer ver. Sabah olmasın, günler doğmasın ne çıkar: Yurda ay yıldızının ışığı yeter. Savaş bizi karlı dağlara götürdüğü gün Kızıllığında ısındık; Dağlardan çöllere düştüğümüz gün Gölgene sığındık. Ey şimdi süzgün, rüzgârlarda dalgalı; Barışın güvercini, savaşın kartalı Yüksek yerlerde açan çiçeğim. Senin altında doğdum. Senin altında öleceğim. Tarihim, şerefim, şiirim, her şeyim: Yer yüzünde yer beğen! Nereye dikilmek istersen, Söyle, seni oraya dikeyim! ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-01-2013
|
Merhaba...siirinizi dikkatle okudum....ve...gözümden yaslar akmaya basladi..cok duygulandim..Allah vatanimizi hainlerden korusun.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2010
|
biraz süre verip [ zorunlu olarak ] siteye girince insan hangini gezeceğini şaşırıyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-05-2013
|
Çiçekleriniz çok bakımlı, hepsi ayrı güzellikte. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2011
|
Sevgili arkadaşım, bir sürü sorum vardı ama paylaştığın şiir kopardı beni. ![]() Cezayir menekşesini ilk kez duyuyorum ve amaryllis gerçekten bayrak gibi... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
sardunya, soğanlı bitkiler, tohumla üretim |
|
|