![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Yumurta Patlıcan - Süs Patlıcanı (Solanum ovigerum)
Yumurta patlıcan sonbahar bereketini göstermiş. ![]() Tatil öncesi bir süre bizde kalan küçük prensesim onları bir güzel topladı. ![]() ![]() Uzun süredir denemek istiyordum. Ben de onları reçel olarak değerlendirmek istedim. İyi ki de denemişim. Tek kelime: "leziz!" Kestane şekerini andıran bir lezzet. Patlıcan olduğuna kolay kolay inanamazsınız. Birkaç tanesi biraz kartlaşmış, tohumlanmıştı ama lezzeti olumsuz etkilemedi. Annem büyük olanları kes diye ısrar etmeseydi o tohumlar da içinde hapis kalacaktı ama tohumlar da ayrı bir hava kattı. Bu patlıcan sırf bu reçel için bile yetiştirilmeli bence...(Bir dahaki sefere hepsini körpecikken toplayıp biriktirerek yapacağım kısmetse )![]() Düzenleyen loveforlife : 18-09-2013 saat 21:58 |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ziyaretin ve beğenin için çok teşekkür ederim. Halasının güzel prensesi çok tatlıdır. Hele ki ondaki doğa sevgisi yok mu! Buyrun beraber tadalım patlıcan reçelini. Yeriniz müsaitse de önümüzdeki yıl için mutlaka yetiştirmenizi tavsiye ederim. Gerçekten çok güzel bir reçel oldu. Yeşil ceviz ya da karpuz reçeli yediniz mi hiç bilmiyorum onlar gibi, kıtır kıtır yemekten zevk alacağınız bir reçel. |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
Alıntı:
Sizleri seyredip avunacağız..Sağlık olsun... |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Benimkiler de saksılarda. Yani zor şartlar altında bile olabiliyor. Keşke imkanım olsa da tadına baktırabilsem... Düzenleyen loveforlife : 18-09-2013 saat 18:36 |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| sardunya, soğanlı bitkiler, tohumla üretim |
|
|