![]() |
|
![]() |
#601 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Genelde arsız olduğu düşünülen bir bitki. Niye olmamış anlayamadım. Benimki direkt güneş altında değil. Gölge ama aydınlık bir yerde tutuyorum. Acaba doğrudan yakıcı güneşe çıkarman mı rahatsız etti çiçeği? bir de sorun toprağında olabilir. Aklıma başka bir şey gelmiyor... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#602 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Beni de şaşırtıyor nar ağacı. Bu mevsimde açıp da meyve tutar mı onu hiç bilemiyorum. Nar tanesi prensesim Ağabeyimin kızı. Halasının bir tanesidir o. Benim en iyi arkadaşım. (Ben bekarım, çocuğum da yok ne yazık ki!) Bir çocuğun bu kadar doğa aşığı olmasına az rastlanır sanırım. Hayvanlara, bitkilere, hatta doğadaki taşa bile aşık! Bu yıl ikinci sınıfa gidiyor. Büyüyünce hayvan doktoru, insan doktoru, bitki doktoru olacakmış. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#603 |
Ağaç Dostu
|
Beyaz cüce karpuz...
Geçen yılki tohum takas etkinliğinde gelen tohumlardan sadece bir tanesini ekebilmiştim yer darlığından. O da sorunsuz çimlendi ve gelişti. 3 tane meyve verdi. Bu sonuncu olan en küçük meyvesi. Bu da Eylül'ün kısmeti. ![]() ![]() Bakmayın beyaz olduğuna, mis kokulu bir karpuz. Sanki çocukluğumuzda yediğimiz karpuzların tadını andırıyor. Tadı damağınızda kalıyor. Annem bile çocukluğuna gitti. Çocukken yetiştirdikleri sarı ve beyaz karpuzlara benzetti... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#605 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-07-2013
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#606 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2013
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#607 |
Ağaç Dostu
|
Mercan'ım melek oldu!
Ben bittim arkadaşlar... Mercan'ım bu kadar çabuk aşık edip kendine, böylesine hızlı mı bırakacaktı beni? Kalbim sızlıyor. Gözyaşlarım yetmiyor acımı ifade etmeye... Bahçeye çıkıyor ikisi de. Dün gece ilk defa Mercan eve gelmedi. Sabah kalktığımda yan taraftaki terkedilmiş evin bahçesinde kustuğunu gördüm. Gel kızım diye seslensem de gelmedi. O bahçeye geçmem mümkün değil. Bir sandalyeye çıkıp baktım. "Gel" dedim, öylece baktı gözlerim taaa içine. Kalbimi vurdu o bakışlar. Ömrümün sonuna dek unutamayacağım bakışlar... Dün bir daha göremedim, sürekli seslensem de... Hep aradım. Acaba o evden sokağa mı geçti diye saatlerce sokakları dolandım. Fincan'da ise bir huzursuzluk. Sürekli miyavlıyor, ağlıyor... Bu sabah yine aramaya indim aşağıya... Fincan'ım da yanımda... Sürekli ortancaların arka tarafındaki köşeye gidip gelip bana bir şeyler anlatmaya çalışıyor. Eve gelirken o duvarın üstünden geçmeyi Mercan öğretmişti ona. 1 ayda öyle çok anı bıraktı ki bize. Fincan ne kadar dövse de çok da sevdi onu... Ve kardeşinin yerini gösterdi bana Fincan'ım! Eğildim... Meleğim sonsuz uykuya yatmış, gözleri sonsuzluğa bakarak... Bana gelmeye çalışmış son nefesine dek. Ben bulamamışım onu. Canı yandı mı, nasıl oldu, ne oldu? Ve ben niye yanında olamadım meleğimin? Bembeyaz gelin ettim kızımı, sarıp sarmalayıp... Sonsuz uykunda rahat ol meleğim. Huzur içinde yat. Seni hep seveceğim. Sonsuzlukta buluşmak dileğiyle sevgi meleğim... ![]() ![]() ![]() Düzenleyen loveforlife : 22-09-2013 saat 12:12 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#608 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Canım ya,tüh mesajı okudukça hadi, hadi hiç brşeyciği yoktur inşaallah dedim ama... şu anda ne yazacağımı bile bilemiyorum, ne denir ki sonuçta o da bir canlı, bu duruma ben de çok üzüldüm, allah sabırlar versin sevgili loveforlife. Bir şeyler yazmaya çalışıyorum seni teselli etmek için ama yetersiz kalıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#609 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-03-2012
|
Sevgili Loveforlife daha yeni yaşadığım için anlıyorum sizi. Bizim bildiğimiz gibi konuşamayan ama bizlerden daha iyi iletişim kuran, evlerimizi açtığımız canların yitimi çok acı. Allah öte dünyada etrafımızdaki meleklerden yapsın onları ve inşallah bizler bu dünyada biraz da olsa onlara sıcak yuva, yem ve su vererek memnun edebilmişizdir. Size de baş sağlığı diliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#610 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
![]() Okadar üzüldümki anlatamam...Söyleyecek söz bulamıyorum....Oda bir canlı,oda evin bir bireyi....Teselli edecek bir kelime bulamıyorum...8 Senedir beslediğim bir kedimiz var .Hep düşünüyorum,sonumuz ne olacak diye..Yazdıklarınızı okuyunca olayı kendim yaşamış gibi oldum...Üzgünüm....Başınız sağ olsun... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#611 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#612 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2013
|
Gerçekten çok üzüldüm, çok tatlıydı bir an çok sevinmiştim belki bana verirsin Mercanı..O kadar üzüldüm ki anlatamam ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#613 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu sözler karşısında yazacak bir şey bulamıyorum. Ben de üzgünüm. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#614 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Senin yaşadığın evlat acısının yanında benimki hiç kalacak biliyorum ama hiçbir zaman anne olamayacağım için onlar bana annelik duygusunu yaşatan yegane canlar. O yüzden hala cız ediyor yüreğim... Şimdi Fincan'a bir şey olursa korkusu sardı beni. Fakat her şeye rağmen Mercan'ın yokluğuna da alışabilmiş değiliz. Ne ben, ne de Fincan... Fincan sürekli ağlıyor ![]() Beni anlayıp acıma destek olan tüm dostlarıma çok teşekkür ederim... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#615 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili loveforlife, acını küçümsediğim için yazmamıştım. Seni anlıyorum. Dilerim, Fincan'a bir şey olmaz ve birlikte devam edersiniz. ![]() Sadece bazı sözcükler bazı şeyleri hatırlattı. (bembeyaz- gelin- kızım-sevgi meleğim) Hem biliyorsun, bugünlerde ortaya çıkan bazı eşyalar beni oldukça yordu ve üzdü. Sayfana girdiğimde bu sözlerle karşılaşınca yaşananlar gözümün önüne geldi. İstersen alıntıladığın mesajımı sil, ben de kendi mesajlarımı. ![]() Bundan sonrası için, her şey daha güzel olsun dileklerimle... Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#616 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ah o anılar... Yavrucuğunun sadece güzelliklerini anımsamaya çalış. O, senin gibi bir annesi olduğu için çok şanslıydı. Yeri doldurulamaz biliyorum ama ben bir telefon kadar yakınında olan kızın olabilirim. Hem bak Rabbim bir meleğini almış belki ama o tatlı dilli bıcırık torunun var şimdi yanında. O sana ilaç gibi olacak, eminim buna! Seni çok seviyorum. Benimle aynı fikirde olan başkalarının olduğunu da biliyorum. O yüzden hiç dayanamam üzülmene... Ne olur Ablacığım, kendini bu kadar çok üzme! |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#618 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2011
|
Böyle durumlarda söyleyecek sözcük bulmak çok zor canım arkadaşım. Asla Mercanı unutmayacaksın ama acısı da zamanla azalacak, her zaman destekçinim sabır diliyorum arkadaşım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#619 |
Ağaç Dostu
|
Bir nebze olsun azaltacaksa acınızı sizinle paylaşmak isterim sevgili kardeşim Loveforlife. Hassas kişilerin aslında en güçlü olduğunu, her şeyin üstesinden tek başlarına gelebildiklerini sizin sayenizde bir kere daha öğrendik. Her şey gönlünüzce olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#620 |
Ağaç Dostu
|
Mercan'ım bir melek misali uçup gitti... Çok zor alışması. Şükür ki başka canlar da var. Onların varlığıyla teselli bulmaya çalışıyorum. Terasta ıslattığım bayat ekmekleri yemek için birbiriyle yarışan güvercinlere göz yaşları içinde anlattım özlemimi. Meleğimin ruhuna ulaştırsınlar istedim sevgimi... ![]() ![]() ![]() ![]() Fincan'ımsa sürekli dalıp gidiyor uzaklara şimdi. Sanırım çok özledi o da kardeşini... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#621 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
insanın sevdiğini kaybetmesi dişini kaybetmesi kadar ilginçtir, acısını o an yaşar, yokluğunu ömür boyu.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#622 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-10-2011
|
Sevgili Loveforlife , kediniz için gerçekten çok üzüldüm .Hele sizin gibi hayvanları bu kadar yürekten seven birisinin acısını daha iyi anlıyorum. Bizde ailecek kedi hastasıyız. Bizde birçok kere alıştığımız bu canlardan , ne yazıkki acı bir şekilde ayrılmak zorunda kaldık. Şimdi resimlerine bakarak onlarla aklımızda kalan anıları , defalarca anlatarak avunuyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#623 |
Ağaç Dostu
|
Çok uzun süre olmuş burada bir şey paylaşmayalı. Mercan'ı kaybetmem bir yandan, sağlık sorunları diğer yandan epey moralimi bozdu aslına bakacak olursanız. Bitkilerimle de şu sıralar az ilgileniyor olsam da onlar her şeye rağmen mutlu etme gayretindeler yine. Biberleri sökmeye kıyamıyorum ama söküp lale soğanlarımı dikme zamanım geldi bile... Baksanıza biberlerde sonbahar bereketine... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#624 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-03-2012
|
Sevgili Loveforlife, Bursa'ya selamlar ve hayırlı bayramlar dilerim. Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#625 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
Ablacım başın sağ olsun ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#627 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#628 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-06-2012
|
Sayın Loveforlife uzun zamandır sayfaları okuyamamıştım. Şu an gözyaşları içinde yazıyorum mesajı. Biliyorsunuz benimde iki oğlum var. Acınız kalbimde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#629 |
Ağaç Dostu
|
Bayram şekeri...
Sokaklarda yitip giden pek çok candan biri olacaktı o da belki! Bayramın ilk günü olanca sesiyle bağırmasaydı... Sabah 5 gibi uyandığımda duydum sesini. Ama bir yavru köpek ağlaması zannettim ilk başta. Evde kimsenin olmamasını fırsat bilerek erkenden çıkıp dışarı aramaya başladım. Ne kadar dolansam da sesin nereden geldiğini bir türlü anlayamıyordum. Aklım bu sesin kaynağında kalarak evden çıkmak zorundaydım. Akşam eve döndüğümüzde o iç parçalayan ses hala kesilmemişti. Aramaya devam ettiğimde sokağa atılmış eski bir çekyatın içine atılmış olarak buldum onu. Korkudan, açlıktan, susuzluktan perişan haldeydi. Çılgınca bağırıyordu. Sonuç olarak bayramda misafir oldu bize. Çiçek gibi bir Yumak kız! Hemen yuva arayışına da giriştik. Zira Fincan Hanım bunalıma girdi. ![]() ![]() ![]() ![]() Yumak gitti ama Fincan Hanım hala küs bana... Yumak'a baktığımız odaya bile girmek istemiyor... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#630 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İnanın ben Mercan'ımı hatırladıkça hala gözyaşı dökmekteyim. Hiçbir zaman unutamam onu... Rabbim geride kalanlara sağlıklı uzun ömür versin inşallah. Bayramda çok içim yandı yine. Sokakta baktığım canları zehirlediler... Sözde Müslüman geçiniyor bunu yaptığını düşündüğümüz yaratıklar. Yavrucaklar ağzından burnundan kan gelerek, acılar içinde can verdi... ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
sardunya, soğanlı bitkiler, tohumla üretim |
|
|