![]() |
|
![]() |
#541 |
Ağaç Dostu
|
Hedera helix (orman sarmaşığı, İngiliz sarmaşığı)
Saksıda ne kadar olur bilemesem de minicik bir çeliği dikmiştim. Bol gübreli bir toprak hazırlamıştım. Çok kısa sürede epey güzelleşti. Şöyle saksıyı doldurup güzel bir form almasını büyük bir merakla bekliyorum. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#542 |
Ağaç Dostu
|
Uyku çiçeği (Oxalis regnellii atropurpurea - Purple Shamrock Oxalidaceae)
Mor uyku çiçeği de bu yıl sahip olduklarımdan. Soğanlı bitkileri daha çok seviyorum galiba... Başarabilmek şartıyla... Bu yıl Sn. Alacakaranlık'tan aldığım soğanların neredeyse tamamında başarılı olamadım. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#543 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2011
|
Alıntı:
![]() ![]() Reislik konusu bizde kabusa dönüştü diyebilirim; Zeus terasa çıktığında tek belirli yere, çöpün yanına koyduğum gazete kağıdına çişini yapardı. Son iki haftadır gözlemliyorum terasın beş altı köşesini işaretliyor. (Çüçü'nün gitmesi gerekli bir hal aldı da ben ne yapacağım ![]() Sayfanda paylaştığın kadarıyla, yeğenin Eylül'e çok şeyi aşılamışsın. Herkes bu konuda bir kişiyi aşılasa büyük kazanımdır. Merak etme yalnız değilsin, ikamet ettiğim yerde çoğunluk nefret ediyor benden. Ben umursamıyorum, sende umursama, geleceği gören bizler bu cehaletin üstesinden de geleceğiz...Can dosttum...Teşekkürler... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#544 |
Ağaç Dostu
|
Ördekler...
Bahçede çiçeklerin yanısıra şimdilerde iki aylık olan 3 ördeğim, 5 civcivim, kumrucuklarım (ben onlara böcek diye sesleniyorum, adlarını biliyorlar) ve sokak kedicikleri keyif sürüyor... Ağabeyim benim minik civcivlerin büyük kısmını köye götürdü. 5 tanesi etlik diye onları ve 3 ördek yavrusunu bana bıraktı. Ördekler palazlandı artık. Bu Pamuk. Pekin ördeği olur kendileri. Kendini çok kirletmese pamuk olacak da, çamur banyosuna diğerleri gibi pek bir meraklı... ![]() Lokum, içlerinde en iri olanı. Vakvaklamayı öğrendi ya, komşulardan şikayet gelmeye başladı. Beni görmeyegörsün, "bize yemek ver, vaaaaak!" ![]() ![]() Ve Kömür... Adı gibi kapkara ördeğim. ![]() Cinsiyetlerini nasıl anlayacağımı bilmiyorum henüz. Yalnız bir bildiğim var, bunlar birer oburcuk! Bir ay önceki hallerine bir baksanıza, ne çabuk büyüyorlar... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#545 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2010
|
sarmaşık tırmanıcı bir bitkidir inşallah istediğiniz formu elde edersiniz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#546 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
Maşallah maşallah ablamın ördeklerine ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#547 |
Ağaç Dostu
|
bu arada bursada havalar nasıl 15 gün önceki gibi çok sıcakmı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#548 |
Ağaç Dostu
|
5 eylülde bursa da olacağım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#549 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hederanın saksıda çok yoğunlaşmış formlarını gördüm nette dolaşırken. Hem kim bilir, bakarsınız belki de bonsai oluvermiş benim hedera helix. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#550 |
Ağaç Dostu
|
gelmeye mecburum eşimin tedavisi için inşallah istediğiniz formu elde edersiniz [ dediğiniz gibi bonsai olur ] |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#551 |
Ağaç Dostu
|
Geçmiş olsun. Yardımcı olabileceğim bir konu olursa memnuniyet duyarım yardım etmekten... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#552 |
Ağaç Dostu
|
teşekkür ederim doktorlar hariç şu anda kimse yardımcı olamaz kemoterapiye geliyoruz A.O.S. ONKOLOJİ HASTANESİNE |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#553 |
Ağaç Dostu
|
Civcivler...
Beş tane de civciv kaldı bana. Bunlar da Çin ordusu misali, doymak nedir bilmeyenlerden. Etli denilen cinsten. Anladığım kadarıyla; ikisi tavuk, üçü horoz. Kursaklarını patlayasıya doldurduktan sonra siesta yapmak en büyük keyifleri. Mönülerini bir bilseniz! Bizimkiler bolca marul, salatalık, karpuz ve CİĞER yiyor. ![]() ![]() Bu benim Bambam. Horoz olduğunu anlamak zor değil ama kuyruğu çıkmıyor nedense. Bam bam bir koşması var ki! ![]() Bu da Nuri, Horoz Nuri! Tam bir horoz tipi var. Arkada kızlardan biri. Kızlar birbirinin aynısı olduğundan isim bulamadım. Onlar sadece "Oburcuklar" ![]() Konu siesta olunca, mama tencerelerinde bile uyuyabiliyor bizimkiler... ![]() ![]() Bir de onların bir ay önceki haline bakalım mı? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#554 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
loveforlife'nin çiftliği... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#555 |
Ağaç Dostu
|
Mercan Hanım...
Geçtiğimiz günlerde bir gün bahçeye inmiştim. Hem saksılardaki çiçeklere bakıyorum, hem hayvancıklarımı besliyorum. O sırada bahçe duvarının üzerinde bir güzellik belirdi. Koşa koşa bana geldi, bacaklarıma sürtündü ve "sev beni" diyerek yattı yerlere. Hemen kedi maması verdim ama mamadan çok sevilmekle ilgileniyordu. Tertemizdi tüyleri, patilerinin pembe pembe olmasından da belliydi ki bu bir ev kedisiydi. Ama arka tarafta olan bahçeye nasıl geldiğini, kimin kedisi olduğunu bir türlü anlayamadım. Ya kaybolmuştu (ki böylesi eve düşkün bir kedinin kaybolmuş olacağına inanmıyorum) ya da sokağa atmışlardı. Bir kulağının ucu da kesik, belediyenin kısırlaştırdığı pisiciklerin kulağına çentik atılıyor ama kısır mı emin olamadım. Bahçede şekilden şekle girip sevdirdi kendini. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#556 |
Ağaç Dostu
|
Mercan Hanım...
Bizim güzel kız mama yemeğe koyulduğunda, onu takip eden bir çift göz vardı. Benim Fincan Hanım kıskançlıktan çatlamak üzereydi. ![]() ![]() Ama kızımız ev sahibi olmak istiyordu yine de. Bahçe kapısı açılır açılmaz, koşa koşa eve çıktı, Fincan'ın mama kabının başında aldı soluğu. Arkasından da Fincan koştu elbette. ![]() ![]() Karnını doyurdu, Fincan'dan da bir temiz dayak yedi. Ama yine de geçti baş köşeye kuruldu. Birkaç kere, (Fincan istemediği için) bahçeye çıkardımsa da komşunun çatısından atlamayı başararak her defasında eve girmeye başladı. Ben de uyumlu olsun diye ona Mercan adını koydum. Ama Fincan kıskançlıktan çatlayacak durumda, huyu suyu değişti. Hele ki Mercan kendini sevdirmek için kucağıma geldiğinde, çıldırıyor bizimki. Kuyruğuna sinir oluyor. Mercan'ı severken yılan misali kıvrım kıvrım kıvrılan kuyruğu yakalamak, ısırmak peşinde. Mercan ise gel de oynayalım derdinde, hiç koruyamıyor kendini. Onca kanatlıyı kardeşi olarak kabul eden Fincan Hanım hemcinsi bir kızkardeşi kabul edemiyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#557 |
Ağaç Dostu
|
Japon balığı çiçeği (Nematanthus Tropicana)
Yine Sevgili Zafer İnandıklı sayesinde sahip olduğum güzellerden biri... Agaclar.net 9. doğum günü toplantısında minicik bir fidecik olarak getirmişti Zafer Ağabey onu. Ne olduğunu kimse bilmediği için masada son kalanlardandı. (Ben fotoğraf çekme derdindeyken boşalmıştı masa ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada paylaşım demişken, son günlerde yaşadığım sıkıntıların üzerine ilaç gibi gelen iki paketi de paylaşmadan geçemeyeceğim. Bu iki kutuyu hazırlayan iki güzel insana da çok teşekkür ederim. Çok mutlu ettiniz beni... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#558 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-07-2010
|
Çok tatlılar ya, bayıldım, ben de hayvanları seviyorum ama sende ki hayvan sevgisi daha kuvvetli canım ya, kolay gelsin... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#559 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-06-2011
|
Tüm fotoğraflara bayıldım. Fincan gerçekten de çok gergin görünüyor ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#561 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Ben deneyebilirim aslında. Ama Fincan'ınkini de yapmam lazım. Kıskanır cadıcığım... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#562 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2013
|
Maşallah çok tatlı ben çok sevdim Mercan hanımı.Eğer sahibi çıkmazsa ben seve seve onun annesi olurum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#563 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bizimkiler kavga dövüş bir arada yaşamaya çalışıyorlar şimdilik. Şayet sorun büyürse bu güzel teklifiniz benim için çok değerli olacak. Gerçekten de sevgi delisi bir kız bu. Şu an bile kucağımda kurulmakta... Duyarlılığın için çok teşekkür ederim... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#564 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-06-2012
|
çiçeklerin bitkilerin çok güzel ama bi sorum olcak o küçük kabakları nasıl yetiştirdin benimki çiçek açtı kurudu hep |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#565 |
Ağaç Dostu
|
Özel bir şey yapmadım Sevgili Kardeşim. Suyunu gübresini ver, gerisini doğa anaya bırak. Rüzgar ve böcekler birlik olup hallediyor işlerini. Erkek ve dişilerin aynı anda açmış olmaları da gerekiyor tabii... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#566 |
Ağaç Dostu
|
Toprağın bereketi...
Her ne kadar çok acemice olsa da yaz başında geçen yıl tohum takas etkinliği ve arkadaşlarımızın çeşitli paylaşımlarıyla elime geçen tohumları bolca çimlemiş, eşe dosta dağıtmış, evdeki saksılara sıkış tepiş yerleştirmiş, dayımın işyerinin bahçesine (toprağı pek iyi olmasa da) dikmiştim. İstediğim hep farklı türlere sahip olmak. Bakın bakalım olabilmiş miyim? Bunlar dünkü mahsüller... Yumurta patlıcanlar, kambe biberler, bezelye domatesler, turşuluk sarı biberler, tatlı kıl biberler, jalepeno biberler, Meksika biberleri, siyah biberler, siyah çeriler, balık biberler, siyah biberler... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#567 |
Ağaç Dostu
|
Bezelye domates...
Toprağın bereketinden söz etmişken, yer darlığından şu minicik yoğurt kovasına ilişirtiverdiğim bezelye domatesin bereketinden söz etmek istiyorum. Onlarca domates verdi, vermeye de devam ediyor... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#568 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-08-2013
|
sebze hasatınız bereketli olmuş çok güzel gözüküyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#569 |
Ağaç Dostu
|
maşallah bereketli bir yıl olmuş seneye inşallah daha bereketli olur |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#570 |
Ağaç Dostu
|
Su kabağı...
Kabak çeşitlerini çok sevdiğim malumunuz! ![]() ![]() ![]() ![]() uzun saplı diye diktiklerimizde ise sadece bir tanesinde meyve tutumu var. O biraz gölgede kaldığı için böyle oldu sanırım. Ama 2 meyve olgunlaşıyor. İkisinin de büyükçe olması benim için sevindirici haber. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
sardunya, soğanlı bitkiler, tohumla üretim |
|
|