agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Balkon ve Terasları
(https)

Beğeni Düzeni16716Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-04-2013, 12:33   #121
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Giriş Tarihi: 21-05-2012
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cemo Mesajı Göster
Bahce ve balkonlarda gezmenin, bir faydasını daha gördüm bu gün sayende.

Bu sayfalar insanları birbirine yaklaştırdığı kadar, bilgi de sunuyor. Bu bitkiyi, gecen yılki Ankara toplantısında, çiçeğini ve yaprak rengini sevdiğim için almıştım.
Senden öğrendiğim, güneş sevdiğ. Oysa ben, onu küpelerle dikivermiştim büyükçe bir saksıya ve sadece sabah güneşi ceee diyor. Ona rağmen sarkmış dalları yerlerde sürünüyor.

Hava açar acmaz sarkan bir saksıya alıp güneşe atayım da, sana teşekkür etsin garibim.

Yeğenine bayıldığımı söylemeden geçemiyeceğim. Sevgisi daim olsun inşllahh.

Sunduğun güzellikler için, sana ayrıca teşekkürler. Sevgin, her bir karende bizlere yansıyor.

Kal sağlıcakla, şimdilik kaçıyorum
Sevgili Cemo,

Lotus berthelotii gerçekten özel bir türmüş. Bende onunla karşılaştığım için çok mutlu oldum. Kanarya Adaları'nın endemik bitki örtüsünden. Ancak türü yok olmaya yüz tutmuş bitkiler arasında gösteriliyor. Bunun nedeni ise doğada yaşanan bir kısırdöngüBu çiçeğin tozlaşmasında Kanarya Adaları Çıvgını ( Phylloscopus canariensis ) adı verilen kuş türü etkin rol oynuyor. Ne yazık ki bu kuş türünün azalması da bitkinin geleceğini tehlikeye sokuyor.

Pekiyi, nasıl bakalım çiçeğimize? Bir kere güneş ışığı bol olmalı. Yabancı kaynaklar en az 6-8 saat güneş alması gerektiğini söylüyor. Bahar ve yaz aylarında nemli tutulan toprağın, sonbahar ve kışın kurumasına izin vermek gerekir. Toprağı kurumadan sulamayacağız yani. Dondan korumak için içeri alacağımız saksılara vereceğimiz suyun da ılık olması gerekiyor. Dış mekanda yer örtücü olarak kullanılanların da köklerine malçlama yapılması öneriliyor.

İlkbahardan sonbahara kadar iki haftada bir suda eriyen gübre verilmesi öneriliyor. Bunun yerine uzun salınımlı gübre ile baharda bir kez gübrelemek de mümkün.

Toprak konusunda ise drenajın iyi olması çok önemli. Saksıda kullanılacaksa, bahçe toprağının yarı yarıya perlitle karıştırılması öneriliyor. Killi, tınlı, kumlu topraklarda yetişebiliyor.

Umarım bu bilgilerden sonra bana daha çok teşekkür ederi papağan gagan

Yeğenim için söylediğin iyi dilekler için çok teşekkür ederim.

Her zaman beklerim, sevgi ve selam ile...

gece, gilan, h_dogan ve 5 kişi beğendi.

Düzenleyen loveforlife : 17-04-2013 saat 18:27
loveforlife Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-04-2013, 19:50   #122
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dua-çiçeği Mesajı Göster
Çiçeklerinizin hepsi çok güzel.Güzelinde ötesi muhteşem.Hepsini sevgiyle büyüttüğünüz belli.Bize bu güzellikleri sunduğunuz için teşekkürler..
Sevgili Dua-çiçeği,

Beğeniniz ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Her birini ayrı sevdiğim doğru. Benim gözüme hepsi çok güzel görünüyor. Sizinle paylaşmaktan da mutluluk duyuyorum.

Ziyaretiniz için çok teşekkür ederim. Güzellikleri paylaşmak adına her zaman beklerim...

gece ve YeniGine beğendi.
Eski 17-04-2013, 20:32   #123
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Ortanca...

Rahmetli babaannemin bahçeye ektiği, artık dev boyutlara ulaşmış olan bir köknar ağacımız var. Ağaç öylesine büyüdü ki... Altlarda erişebildiğimiz dalları keserek bahçeyi havasız bırakmasını engelledik gerçi ama alt kısımda epey bir gölge oluştu haliyle. Üstelik minik iğne yapraklar da döküldüğünden altta yer alan saksıların içine dolup saksı harcının asitliğini etkiliyor. Bu durumda da bu bölgede ortancalara gün doğuyor elbette.
Name:  IMG_6576.jpg
Views: 1554
Size:  34.8 KB
Name:  IMG_6577.jpg
Views: 1568
Size:  47.2 KB
Burada geçen yılki hallerini görebileceğiniz rahmetli babaannemin yadigarı sevgili ortancalarım, bu yıl da coşkuyla geliyor gibi görünüyor. Bu arada budama yaptığımda bir sürü çelik hazırlamıştım. Hepsi köklendi ve bu gidişle ortanca saksılarını çoğaltacağımı düşündürüyor. Compo'nun ortancalar için uzun salınımlı gübresini verdim bir ay kadar önce. Geçtiğimiz hafta da saçıkıbrıs uyguladım. Ortadakiler biraz sarı gibi ama onun dışında keyifleri pek yerinde.
Name:  IMG_9676.jpg
Views: 1565
Size:  46.6 KB
Name:  IMG_9575.jpg
Views: 1470
Size:  39.3 KB
Name:  IMG_9604.jpg
Views: 1462
Size:  35.3 KB

Eski 18-04-2013, 09:54   #124
Ağaç Dostu

syuksek's Avatar

Giriş Tarihi: 01-06-2009
Galeri: 13
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife Mesajı Göster
Sevgili Tika,

Tüm kalbimle yeğenim gibi bir çocuğunuz olmasını diliyorum.(Gerçi olacağından da fazlasıyla eminim ya)Gerçekten de her açıdan çok duyarlı ve hassas bir çocuk. Ağabeyi de var 17 yaşında. Fakat o böyle işleri hiç sevmiyor. Bahçeye bile zorla, rüşvetle götürüyoruz. Arakayla, fasulyeyi ayırt edemez durumda ilgisiz! Tamamen zıt kutuplardalar kardeş olsalar da. Kız halaya benzermiş derler ne de olsa!
Yazınızı okuyunca benim oğlum(13) ve kızımı(8) tarif ediyorsunuz sandım.
Oğlum hayvan ve bitkilerle hiç arası yokken kızım hayvan ve bitki aşığı.
Geçen yıl yazlıkta tırtıl bile beslemişti
Name:  IMG_6208.JPG
Views: 1641
Size:  31.6 KB

Bitkilerinizin, sıcak ve içten yazılarınızın takibindeyim...
Sevgiler

syuksek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-04-2013, 19:30   #125
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi syuksek Mesajı Göster
Yazınızı okuyunca benim oğlum(13) ve kızımı(8) tarif ediyorsunuz sandım.
Oğlum hayvan ve bitkilerle hiç arası yokken kızım hayvan ve bitki aşığı.
Geçen yıl yazlıkta tırtıl bile beslemişti
Eklenti 391780

Bitkilerinizin, sıcak ve içten yazılarınızın takibindeyim...
Sevgiler
Sevgili Syuksek,

Sanırım sevgi pıtırcığı kızlarımız doğa konusunda daha duyarlı. Kızınızın yüzündeki sevgi de fotoğraftan oldukça iyi anlaşılıyor. Bu sevdadan hiç ayrılmadan, daima doğa dostu kalmalarını dilerim.

Güzel paylaşımlarda buluşmak için her zaman beklerim...

Eski 23-04-2013, 13:01   #126
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gizsu Mesajı Göster
Merhaba tohum takastan sizin balık biber tohumlarınızdan bana da kısmet oldu,merak ettiğim fideler sanki altın çilek gibi böyle mi oluyor size sormak istedim
Ben balık biber paylaştım ama bu fidecik hiçbir şekilde biber fidesine benzemiyor. Gönderimde bir hata olmuş olabilir. Tohum takas etkinliğindeki yoğunlukta başka bir tohumla karıştırılmıştır belki. Ekerken biber tohumu olup olmadığına dikkat etmediniz mi? İsterseniz, geç oldu demezseniz, özelden adresinizi verdiğiniz takdirde size balık biber tohumu gönderebilirim...

gilan, Yaylacı, gizsu ve 1 kişi beğendi.
Eski 23-04-2013, 21:56   #127
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Alıntı:
Tohum biber tohumu ama fide mutasyona ugradi) benmi yaniliyorum acaba biber tohumu gibi,ayrica cok naziksiniz gec demem haberlesiriz tesekkurederim sevgiler..
Bu işte bir hata var ama ben de anlamadım inanın ki! Başka bir tohum da mı ekmiştiniz ki yoksa?

Yaylacı, gizsu ve YeniGine beğendi.
Eski 23-04-2013, 22:13   #128
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Alıntı:
Hayir sadece onu ektim, gercekten cok enteresan)cikamadim isin icinden
Bu tohum 3 yıldır kendi ektiklerimizden elde ettiğimiz tohum. Yani ilk kez karşılaştığım bir tohum değil. Geçen yıl çılgınca biber yaptı. Kocaman balıklarımız oldu. Yanında yakınında altın çilek de yoktu...

Yaylacı beğendi.
Eski 23-04-2013, 22:20   #129
Ağaç Dostu

Hakkı Şen's Avatar

Giriş Tarihi: 17-11-2008
Galeri: 8
Sevgili loveforlife ortancalarınız çok güzel. Yetiştirmeyi çok istememe rağmen, teras olunca gölge alan sıkıntısı oluyor malum. Sezonluk yetiştirmeyi başardığım bir kaç ortancayla çok mutlu oldum ama kedi yavrusunu taşır gibi oradan oraya aktarmalarla geçti ömürleri.

Hakkı Şen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-04-2013, 17:24   #130
Moderatör

h_dogan's Avatar

Giriş Tarihi: 12-07-2007
Galeri: 22
Alıntı:
Merhaba tohum takastan sizin balik biber tohumlarinizdan banada kismet oldu,merak ettigim fideler sanki altin cilek gibi boylemi oluyor size sormak istedim
Biberleri ne zaman ektiniz peki?

h_dogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-04-2013, 01:08   #131
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Burası balkon mu? Cennet mi?

Birisi beni cimciklesin.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-04-2013, 12:57   #132
Ağaç Dostu

hüzün's Avatar

Giriş Tarihi: 31-07-2009
öncelikle kızımız sonra da bitki ve hayvanlarınız çok çok güzeller...

loveforlife beğendi.
hüzün Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-04-2013, 12:30   #133
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Alıntı:
1 ay olmus belkide gecmistir.Maras biberide gelmisti onlar biber gorunumundebu konudaki enteresan durum tohumun biber tohumu cikan fidenin bibere benzememesi acaba kucukkun boyle buyuyunce bibermi olacak,sizinkiler boyle degilmiydi.
Sevgili Gizsu,

Balık biber tohumlarının bir kısmını kendime bırakmıştım. Aynı biberlerin içinden çıkan tohumlar... Ben de ekmiştim. Bu sabah sizin için özellikle fotoğrafladım. Bunlar benim balık biber çimlerimin son hali...
Name:  IMG_9904.jpg
Views: 1784
Size:  44.6 KB
Hepsi, olması gerektiği gibi biber çimine benziyor...
Sizinkinde ne olup bitiyor bilemedim bir türlü...

Eski 26-04-2013, 12:33   #134
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
Burası balkon mu? Cennet mi?

Birisi beni cimciklesin.
Sevgili Lilium,

Beğenin için çok teşekkür ederim ama cennet nere, benim balkon nere? Elimden geldiğince sevgi ve ilgi gösterme gayretindeyim sadece... Onlar da karşılığını veriyor.

Sevgi ve selam ile...

Eski 26-04-2013, 13:37   #135
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hakkı Şen Mesajı Göster
Sevgili loveforlife ortancalarınız çok güzel. Yetiştirmeyi çok istememe rağmen, teras olunca gölge alan sıkıntısı oluyor malum. Sezonluk yetiştirmeyi başardığım bir kaç ortancayla çok mutlu oldum ama kedi yavrusunu taşır gibi oradan oraya aktarmalarla geçti ömürleri.
Sevgili Hakkı Şen,

Ortancalar gölgeye bayılıyor. Sizin oralarda, hele ki terasta gerçekten zor. Sevince insan her yere taşıyor, her nazlarına katlanıyor onların. Gerçi şu da var ki, biz de sizin ikliminizde rahatlıkla yetişen hatta özellikle kışın korumaya gerek kalmayan nice bitkiye hayranız. Gülü sevince dikenlerine katlanılıyormuş demek ki

Bitkilerinizle nice güzel günler dilerim...

Eski 26-04-2013, 13:48   #136
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Haseki Küpesi...

Kendimi bildim bileli sahip olduğumuz çiçeklerden biri aslında. Mor katmerli çiçekleri ilkbaharın süsü bence. Öylesine zarifler ki üstelik! Siteyle tanışıncaya dek onların adı "dokuzdonlu" idi. Annemin çocukluğunun çiçeklerindenmiş ve o da hep dokuzdonlu olarak bilmiş onu.

Bakın kat kat mor eteği(pardon donu)yle nasıl da güzel salınmakta haseki küpesi...
Name:  IMG_9871.JPG
Views: 1357
Size:  52.9 KB
Name:  IMG_9872.JPG
Views: 1862
Size:  56.8 KB
Site sayesinde diğer renklerini de öğrendikten sonra, Güler Abla'nın geçen yıl gönderdiği tohumların bir kısmını yaz sonu ekmiştim. Onlar da aileye yeni renkleriyle katıldılar...
Name:  IMG_9317.JPG
Views: 1291
Size:  63.4 KB
Name:  IMG_9364.JPG
Views: 1300
Size:  60.2 KB
Name:  IMG_9365.jpg
Views: 1284
Size:  35.4 KB

Eski 26-04-2013, 14:07   #137
Ağaç Dostu

Hakkı Şen's Avatar

Giriş Tarihi: 17-11-2008
Sevgili loveforlife hasekiler konusunda tebrik ederim. Tohumdan yetişmesi oldukça zor diye söyleniyor. Ben alıp denemedim, gerçi ben tohum çimlendirme özürlüsüyüm Kısaca hangi ayda ne tür bir ortamda çimlendirdiğinizi anlatırsanız memnun olurum.

loveforlife beğendi.
Hakkı Şen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-04-2013, 18:05   #138
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hakkı Şen Mesajı Göster
Sevgili loveforlife hasekiler konusunda tebrik ederim. Tohumdan yetişmesi oldukça zor diye söyleniyor. Ben alıp denemedim, gerçi ben tohum çimlendirme özürlüsüyüm Kısaca hangi ayda ne tür bir ortamda çimlendirdiğinizi anlatırsanız memnun olurum.
Sevgili Hakkı Şen,

Tohumlar, Güler Hanım'dan ağustos ayı gibi gelmişti yanılmıyorsam. Ben de o günlerde diğer renklerini de merak ettiğim için bir heves az bir miktarını gübreli, torflu bir karışım hazırlayarak ektim ve üzerini ince bir tabakayla kapladım. Sonra da diğer çiçeklerle birlikte sulamaktan başka bir şey yapmadım. Biraz büyüdüklerinde de başka bir saksıya şaşırttım. Sonbaharda yaprakların tamamı yok olmuştu. Bahara doğru yeniden patladılar.
Name:  IMG_8986.jpg
Views: 1432
Size:  45.3 KB

Zaten eskiden elimde olanlar tohumlar döküldükçe her saksının dibinde çıkar, hiç bitmezdi. Hatta geçen yıl duvar dibinde çimlenmişti biri. Ben oradan alıp bir saksıya geçirdim ve hâlâ yaşamaya devam ediyor. Anlayacağınız bende o kadar zorlu olmuyor bu süreç. Sanırım üzerine fazla düşülenler çimlenmemekte direniyor

Tekrar denemek isterseniz, elimdeki tohumlardan paylaşmaktan mutluluk duyarım...

Eski 26-04-2013, 18:42   #139
Ağaç Dostu

gizsu's Avatar

Giriş Tarihi: 16-05-2011
Question

Alıntı:
Sevgili Gizsu,

Balık biber tohumlarının bir kısmını kendime bırakmıştım. Aynı biberlerin içinden çıkan tohumlar... Ben de ekmiştim. Bu sabah sizin için özellikle fotoğrafladım. Bunlar benim balık biber çimlerimin son hali...
Eklenti 395587
Hepsi, olması gerektiği gibi biber çimine benziyor...
Sizinkinde ne olup bitiyor bilemedim bir türlü...
Sizinkiler kesinlikle biber ben kalan tohumlardan birkac tane bombos bir kapta tekrar cimlendirmeye basliyorum kesinlikle saksiya altin cilek meyvesi atilmisti cunku kizim cok yedi biberlerde cikmadi ben onlari biber zannettim utaniyorum kizariyorum suclu beniiiim

loveforlife beğendi.
gizsu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-04-2013, 19:31   #140
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Sedef çiçeği (Lunaria Annua)...

Sedef çiçeğinin güzelliği bir yana, kuruyan tohumlardan geriye kalan ışıltılı kuru dalları ayrı güzel... İkinci yılında çiçek açıyor olması ise tek kötü yanı...
Name:  532758_10150704409323143_621711545_n.jpg
Views: 4193
Size:  34.2 KB

Name:  562759_10150704408628143_691004709_n.jpg
Views: 1335
Size:  42.1 KB

Name:  522321_10150704411173143_1951191226_n.jpg
Views: 1301
Size:  37.7 KB
Name:  Translucent_Lunaria_annua_seed_pods.jpg
Views: 6225
Size:  41.8 KB
Name:  Copy of Lunaria Annua  22 x 20 inchesweb.jpg
Views: 4825
Size:  23.6 KB

Düzenleyen loveforlife : 27-04-2013 saat 08:43
Eski 26-04-2013, 20:58   #141
Ağaç Dostu

Sevgi's Avatar

Giriş Tarihi: 25-03-2012
Galeri: 6
Sevgili loveforlife, haseki küpelerinin adını bende bunca yıldır arap küpesi diye bilirdim. Ama sizinkinin adı daha güzelmiş.

Katmerlisinin de ayrı bir güzelliği varmış çok güzel.

gilan ve loveforlife beğendi.
Sevgi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-04-2013, 01:35   #142
Ağaç Dostu

mormenekşe's Avatar

Giriş Tarihi: 16-03-2007
Alıntı:
Onu gördüğümde kendine mıknatıs gibi çekti ben. İnternetten biraz araştırınca tanıştık. Kanarya Adaları anavatanı olan bu güzellik, aslında tehlike altında olan türlerdenmiş. Çoğalmasında etkili olan bir kuş türünün neslinin yok olması, bu güzel çiçeği de yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bırakmış Güneşi seviyormuş. Soğuğa dayanıklı, ancak donlarda koruma altına alınması gereken çok yıllık bir bitki. Dalları balkona ulaşan dut ağacına askılı saksıları sıralıyorum. Güneşin en çok geldiği yere de "Papağan Gaga"m yerleşti.
Eklenti 389675
Eklenti 389676
Eklenti 389677
Sevgili loveforlife, papağan gagası çiçeğiniz harika maşallah. Üretimi tohumdan yapılabiliyorsa ben şimdiden tohumlarına iki, üç adet de olsa talibim tabii mümkünse.

loveforlife beğendi.
mormenekşe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-04-2013, 08:29   #143
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mormenekşe Mesajı Göster
Sevgili loveforlife, papağan gagası çiçeğiniz harika maşallah. Üretimi tohumdan yapılabiliyorsa ben şimdiden tohumlarına iki, üç adet de olsa talibim tabii mümkünse.
Sevgili Mormenekşe,

Ben de onu çok seviyorum. Her gün kontrol ediyorum ama tohum oluşumu gözlemlemedim. Yabancı kaynaklardan yaptığım araştırmalar da çelikle üretilebileceğini ancak bunun da epey güç olduğunu söylüyor. Ben yine de çiçekleri bittikten sonra çelik denemesi yapacağım. Eğer sonuç olumlu olursa paylaşmaktan memnuniyet duyarım...

canan bsr ve Vegy beğendi.
Eski 27-04-2013, 08:36   #144
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Bodrum Papatyası...

Bordum papatyası tek kelimeyle hayran bırakıyor kendine. Beyazın ardından diğer renkleri de kendini göstermeye başladı. En kısa sürede diğer renklerine de sahip olmayı arzuluyorum...
Name:  IMG_9880.jpg
Views: 1227
Size:  36.4 KB
Name:  IMG_9881.JPG
Views: 1225
Size:  64.3 KB
Name:  IMG_9882.jpg
Views: 1201
Size:  46.2 KB

Eski 27-04-2013, 08:41   #145
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Çeşme papatyası...

En sevdiğim çiçeklerdendir papatyalar. Çok saf ve kibar görünürler bana. Hele ki geçen yıldan kalan Bodrum papatyaları da böyle keyifli olunca, başka papatyalar da edinmek için bir heves sardı ki beni, sormayın. Tabii minicik de olsa Çeşme papatyası fidecikleri bulunca hiç düşünmeden hemen aldım. Başka renklerini de bulursam kaçırmam...
Name:  IMG_9728.JPG
Views: 1304
Size:  49.4 KB

Name:  IMG_9721.JPG
Views: 1268
Size:  55.8 KB

Name:  IMG_9732.jpg
Views: 1371
Size:  40.5 KB

Name:  IMG_9722.jpg
Views: 1482
Size:  42.6 KB

Name:  IMG_9723.JPG
Views: 1269
Size:  64.0 KB

Eski 27-04-2013, 09:10   #146
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Acem halısı...

Alıntı:
Acem halısı açmaya başlamış. Benimki minicik henüz. Zaten yeterince yerim de yok daha büyük saksı için. Bana dayımdan geldi fide olarak.
Eklenti 389234
Eklenti 389235
Dayımdakiyse coşmuş durumda, bir baksanıza...
Eklenti 389236
Acem halısı açmaya başladı demiştim ya, bakın saksımız ne hale geldi sonunda...
Name:  IMG_9889.jpg
Views: 1636
Size:  56.7 KB

Name:  IMG_9887.jpg
Views: 2208
Size:  62.1 KB

Name:  IMG_9892.jpg
Views: 1349
Size:  66.0 KB

gilan, Asia, h_dogan ve 27 kişi beğendi.
Eski 28-04-2013, 10:19   #147
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Minyatür gül...

Zavallı minyatür güllerimi küllüme illetinden kurtarmayı başaramadım ama onlar her şeye rağmen dallarını tomurcuklarla doldurup çiçeklerini göstermeye başladılar...

Hiç kıyamam ben onlara...Tomurcuklarını açsınlar diye bekliyorum. Radikal bir derin budama, yanında topas uygulamasıyla kurtulmalarını umut ediyorum... Aynı durumda olan 4 saksı minyatürüm var ne yazık ki... Diğer güllerde bit vardı. Onları kurtarması kolay oldu ama bunlara ne yapsam ki acaba? Diğerlerinden uzaktalar ama ya onlara da bulaşırsa?

Name:  IMG_9876.JPG
Views: 1200
Size:  59.1 KB

gilan, Asia, h_dogan ve 22 kişi beğendi.
Eski 28-04-2013, 10:31   #148
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Meleklerin boruları Brugmansia sp. (Angels Trumpet)

Sevgili Zafer İnandıklı'dan Ankara sonbahar toplantısında gelen Brugmansia çeliklerinin gelişimi oldukça iyi. Bahçe toprağına bir miktar torf, bir miktar da perlit ekleyerek ekmiştim. Kök yapıları iyice gelişsin, daha büyük saksıya geçireceğim. İki taneler, ikisi de sorunsuz yaşıyor. Renklerini henüz bilmiyorum ama umarım en kısa sürede öğrenme şansım olur.
Name:  IMG_9896.jpg
Views: 1251
Size:  34.5 KB

Eski 28-04-2013, 20:32   #149
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Tohumdan çimlenenler...

Hayatımda ilk kez bu kadar çok tohumum oldu. Siteyi tanıdıktan sonra çocukluğumdan anımsadığım her çiçeği her bitkiye sahip olma arzusunun yanısıra; sitede hayran olduğum birçok bitkiyi de sahip olunması gerekenler listeme ekleyince, hızımı alamayıp saksılar dolusu tohum ektim. Onlar da beni utandırmayıp çimlendiler ama hangi tarlaya sığar bunca fide acaba?

Fincan Hanım da şaştı bu duruma...
Name:  IMG_9922.jpg
Views: 1169
Size:  36.4 KB

Name:  IMG_9907.jpg
Views: 1204
Size:  39.3 KB

Name:  IMG_9905.jpg
Views: 1172
Size:  35.8 KB

Name:  IMG_9906.jpg
Views: 1171
Size:  43.8 KB

Name:  IMG_9912.jpg
Views: 1183
Size:  38.0 KB

Eski 28-04-2013, 23:51   #150
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2012
Sevgili loveforlife; maşallah kutlarım tohumlarınız çok güzel çimlenmişler. Ben de bir sürü tohum attım başarılı olduğum söylenemez.

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
sardunya, soğanlı bitkiler, tohumla üretim

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025