![]() |
|
![]() |
#121 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Lotus berthelotii gerçekten özel bir türmüş. Bende onunla karşılaştığım için çok mutlu oldum. Kanarya Adaları'nın endemik bitki örtüsünden. Ancak türü yok olmaya yüz tutmuş bitkiler arasında gösteriliyor. Bunun nedeni ise doğada yaşanan bir kısırdöngü ![]() Pekiyi, nasıl bakalım çiçeğimize? Bir kere güneş ışığı bol olmalı. Yabancı kaynaklar en az 6-8 saat güneş alması gerektiğini söylüyor. Bahar ve yaz aylarında nemli tutulan toprağın, sonbahar ve kışın kurumasına izin vermek gerekir. Toprağı kurumadan sulamayacağız yani. Dondan korumak için içeri alacağımız saksılara vereceğimiz suyun da ılık olması gerekiyor. Dış mekanda yer örtücü olarak kullanılanların da köklerine malçlama yapılması öneriliyor. İlkbahardan sonbahara kadar iki haftada bir suda eriyen gübre verilmesi öneriliyor. Bunun yerine uzun salınımlı gübre ile baharda bir kez gübrelemek de mümkün. Toprak konusunda ise drenajın iyi olması çok önemli. Saksıda kullanılacaksa, bahçe toprağının yarı yarıya perlitle karıştırılması öneriliyor. Killi, tınlı, kumlu topraklarda yetişebiliyor. Umarım bu bilgilerden sonra bana daha çok teşekkür ederi papağan gagan ![]() Yeğenim için söylediğin iyi dilekler için çok teşekkür ederim. Her zaman beklerim, sevgi ve selam ile... Düzenleyen loveforlife : 17-04-2013 saat 18:27 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Beğeniniz ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Her birini ayrı sevdiğim doğru. Benim gözüme hepsi çok güzel görünüyor. Sizinle paylaşmaktan da mutluluk duyuyorum. Ziyaretiniz için çok teşekkür ederim. Güzellikleri paylaşmak adına her zaman beklerim... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Ağaç Dostu
|
Ortanca...
Rahmetli babaannemin bahçeye ektiği, artık dev boyutlara ulaşmış olan bir köknar ağacımız var. Ağaç öylesine büyüdü ki... Altlarda erişebildiğimiz dalları keserek bahçeyi havasız bırakmasını engelledik gerçi ama alt kısımda epey bir gölge oluştu haliyle. Üstelik minik iğne yapraklar da döküldüğünden altta yer alan saksıların içine dolup saksı harcının asitliğini etkiliyor. Bu durumda da bu bölgede ortancalara gün doğuyor elbette. ![]() ![]() Burada geçen yılki hallerini görebileceğiniz rahmetli babaannemin yadigarı sevgili ortancalarım, bu yıl da coşkuyla geliyor gibi görünüyor. Bu arada budama yaptığımda bir sürü çelik hazırlamıştım. Hepsi köklendi ve bu gidişle ortanca saksılarını çoğaltacağımı düşündürüyor. Compo'nun ortancalar için uzun salınımlı gübresini verdim bir ay kadar önce. Geçtiğimiz hafta da saçıkıbrıs uyguladım. Ortadakiler biraz sarı gibi ama onun dışında keyifleri pek yerinde. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Oğlum hayvan ve bitkilerle hiç arası yokken kızım hayvan ve bitki aşığı. Geçen yıl yazlıkta tırtıl bile beslemişti ![]() ![]() Bitkilerinizin, sıcak ve içten yazılarınızın takibindeyim... Sevgiler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sanırım sevgi pıtırcığı kızlarımız doğa konusunda daha duyarlı. Kızınızın yüzündeki sevgi de fotoğraftan oldukça iyi anlaşılıyor. Bu sevdadan hiç ayrılmadan, daima doğa dostu kalmalarını dilerim. Güzel paylaşımlarda buluşmak için her zaman beklerim... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Ağaç Dostu
|
Ben balık biber paylaştım ama bu fidecik hiçbir şekilde biber fidesine benzemiyor. Gönderimde bir hata olmuş olabilir. Tohum takas etkinliğindeki yoğunlukta başka bir tohumla karıştırılmıştır belki. Ekerken biber tohumu olup olmadığına dikkat etmediniz mi? İsterseniz, geç oldu demezseniz, özelden adresinizi verdiğiniz takdirde size balık biber tohumu gönderebilirim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili loveforlife ortancalarınız çok güzel. Yetiştirmeyi çok istememe rağmen, teras olunca gölge alan sıkıntısı oluyor malum. Sezonluk yetiştirmeyi başardığım bir kaç ortancayla çok mutlu oldum ama kedi yavrusunu taşır gibi oradan oraya aktarmalarla geçti ömürleri. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Moderatör
|
Biberleri ne zaman ektiniz peki? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2009
|
öncelikle kızımız sonra da bitki ve hayvanlarınız çok çok güzeller... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Balık biber tohumlarının bir kısmını kendime bırakmıştım. Aynı biberlerin içinden çıkan tohumlar... Ben de ekmiştim. Bu sabah sizin için özellikle fotoğrafladım. Bunlar benim balık biber çimlerimin son hali... ![]() Hepsi, olması gerektiği gibi biber çimine benziyor... Sizinkinde ne olup bitiyor bilemedim bir türlü... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Lilium, Beğenin için çok teşekkür ederim ama cennet nere, benim balkon nere? Elimden geldiğince sevgi ve ilgi gösterme gayretindeyim sadece... Onlar da karşılığını veriyor. Sevgi ve selam ile... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ortancalar gölgeye bayılıyor. Sizin oralarda, hele ki terasta gerçekten zor. Sevince insan her yere taşıyor, her nazlarına katlanıyor onların. Gerçi şu da var ki, biz de sizin ikliminizde rahatlıkla yetişen hatta özellikle kışın korumaya gerek kalmayan nice bitkiye hayranız. Gülü sevince dikenlerine katlanılıyormuş demek ki ![]() Bitkilerinizle nice güzel günler dilerim... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Ağaç Dostu
|
Haseki Küpesi...
Kendimi bildim bileli sahip olduğumuz çiçeklerden biri aslında. Mor katmerli çiçekleri ilkbaharın süsü bence. Öylesine zarifler ki üstelik! Siteyle tanışıncaya dek onların adı "dokuzdonlu" idi. Annemin çocukluğunun çiçeklerindenmiş ve o da hep dokuzdonlu olarak bilmiş onu. Bakın kat kat mor eteği(pardon donu)yle nasıl da güzel salınmakta haseki küpesi... ![]() ![]() Site sayesinde diğer renklerini de öğrendikten sonra, Güler Abla'nın geçen yıl gönderdiği tohumların bir kısmını yaz sonu ekmiştim. Onlar da aileye yeni renkleriyle katıldılar... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili loveforlife hasekiler konusunda tebrik ederim. Tohumdan yetişmesi oldukça zor diye söyleniyor. Ben alıp denemedim, gerçi ben tohum çimlendirme özürlüsüyüm ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tohumlar, Güler Hanım'dan ağustos ayı gibi gelmişti yanılmıyorsam. Ben de o günlerde diğer renklerini de merak ettiğim için bir heves az bir miktarını gübreli, torflu bir karışım hazırlayarak ektim ve üzerini ince bir tabakayla kapladım. Sonra da diğer çiçeklerle birlikte sulamaktan başka bir şey yapmadım. Biraz büyüdüklerinde de başka bir saksıya şaşırttım. Sonbaharda yaprakların tamamı yok olmuştu. Bahara doğru yeniden patladılar. ![]() Zaten eskiden elimde olanlar tohumlar döküldükçe her saksının dibinde çıkar, hiç bitmezdi. Hatta geçen yıl duvar dibinde çimlenmişti biri. Ben oradan alıp bir saksıya geçirdim ve hâlâ yaşamaya devam ediyor. Anlayacağınız bende o kadar zorlu olmuyor bu süreç. Sanırım üzerine fazla düşülenler çimlenmemekte direniyor ![]() Tekrar denemek isterseniz, elimdeki tohumlardan paylaşmaktan mutluluk duyarım... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 | |
Ağaç Dostu
|
![]() Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Ağaç Dostu
|
Sedef çiçeği (Lunaria Annua)...
Sedef çiçeğinin güzelliği bir yana, kuruyan tohumlardan geriye kalan ışıltılı kuru dalları ayrı güzel... İkinci yılında çiçek açıyor olması ise tek kötü yanı... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Düzenleyen loveforlife : 27-04-2013 saat 08:43 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-03-2007
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben de onu çok seviyorum. Her gün kontrol ediyorum ama tohum oluşumu gözlemlemedim. Yabancı kaynaklardan yaptığım araştırmalar da çelikle üretilebileceğini ancak bunun da epey güç olduğunu söylüyor. Ben yine de çiçekleri bittikten sonra çelik denemesi yapacağım. Eğer sonuç olumlu olursa paylaşmaktan memnuniyet duyarım... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Ağaç Dostu
|
Bodrum Papatyası...
Bordum papatyası tek kelimeyle hayran bırakıyor kendine. Beyazın ardından diğer renkleri de kendini göstermeye başladı. En kısa sürede diğer renklerine de sahip olmayı arzuluyorum... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Ağaç Dostu
|
Çeşme papatyası...
En sevdiğim çiçeklerdendir papatyalar. Çok saf ve kibar görünürler bana. Hele ki geçen yıldan kalan Bodrum papatyaları da böyle keyifli olunca, başka papatyalar da edinmek için bir heves sardı ki beni, sormayın. Tabii minicik de olsa Çeşme papatyası fidecikleri bulunca hiç düşünmeden hemen aldım. Başka renklerini de bulursam kaçırmam... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 | |
Ağaç Dostu
|
Acem halısı...
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Ağaç Dostu
|
Minyatür gül...
Zavallı minyatür güllerimi küllüme illetinden kurtarmayı başaramadım ama onlar her şeye rağmen dallarını tomurcuklarla doldurup çiçeklerini göstermeye başladılar... Hiç kıyamam ben onlara...Tomurcuklarını açsınlar diye bekliyorum. Radikal bir derin budama, yanında topas uygulamasıyla kurtulmalarını umut ediyorum... Aynı durumda olan 4 saksı minyatürüm var ne yazık ki... Diğer güllerde bit vardı. Onları kurtarması kolay oldu ama bunlara ne yapsam ki acaba? Diğerlerinden uzaktalar ama ya onlara da bulaşırsa? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Ağaç Dostu
|
Meleklerin boruları Brugmansia sp. (Angels Trumpet)
Sevgili Zafer İnandıklı'dan Ankara sonbahar toplantısında gelen Brugmansia çeliklerinin gelişimi oldukça iyi. Bahçe toprağına bir miktar torf, bir miktar da perlit ekleyerek ekmiştim. Kök yapıları iyice gelişsin, daha büyük saksıya geçireceğim. İki taneler, ikisi de sorunsuz yaşıyor. Renklerini henüz bilmiyorum ama umarım en kısa sürede öğrenme şansım olur. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Ağaç Dostu
|
Tohumdan çimlenenler...
Hayatımda ilk kez bu kadar çok tohumum oldu. Siteyi tanıdıktan sonra çocukluğumdan anımsadığım her çiçeği her bitkiye sahip olma arzusunun yanısıra; sitede hayran olduğum birçok bitkiyi de sahip olunması gerekenler listeme ekleyince, hızımı alamayıp saksılar dolusu tohum ektim. Onlar da beni utandırmayıp çimlendiler ama hangi tarlaya sığar bunca fide acaba? Fincan Hanım da şaştı bu duruma... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili loveforlife; maşallah kutlarım tohumlarınız çok güzel çimlenmişler. Ben de bir sürü tohum attım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
sardunya, soğanlı bitkiler, tohumla üretim |
|
|