Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hakkı Şen
Sevgili loveforlife hasekiler konusunda tebrik ederim. Tohumdan yetişmesi oldukça zor diye söyleniyor. Ben alıp denemedim, gerçi ben tohum çimlendirme özürlüsüyüm  Kısaca hangi ayda ne tür bir ortamda çimlendirdiğinizi anlatırsanız memnun olurum.
|
Sevgili Hakkı Şen,
Tohumlar, Güler Hanım'dan ağustos ayı gibi gelmişti yanılmıyorsam. Ben de o günlerde diğer renklerini de merak ettiğim için bir heves az bir miktarını gübreli, torflu bir karışım hazırlayarak ektim ve üzerini ince bir tabakayla kapladım. Sonra da diğer çiçeklerle birlikte sulamaktan başka bir şey yapmadım. Biraz büyüdüklerinde de başka bir saksıya şaşırttım. Sonbaharda yaprakların tamamı yok olmuştu. Bahara doğru yeniden patladılar.
Zaten eskiden elimde olanlar tohumlar döküldükçe her saksının dibinde çıkar, hiç bitmezdi. Hatta geçen yıl duvar dibinde çimlenmişti biri. Ben oradan alıp bir saksıya geçirdim ve hâlâ yaşamaya devam ediyor. Anlayacağınız bende o kadar zorlu olmuyor bu süreç. Sanırım üzerine fazla düşülenler çimlenmemekte direniyor
Tekrar denemek isterseniz, elimdeki tohumlardan paylaşmaktan mutluluk duyarım...