![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-10-2011
|
Bu da bizim apartmanın önündeki biricik acer fireglow'umuz. Yaz kış hep kırmızı yaprakları, harika bir görüntüsü var ışık vurduğunda... Benim balkondaki attreperparue'nin tüm yaprakları sıcaktan yandı ama nasılsa bu ağaç sapasağlam, hede 2-3 saat güney güneşi bile alıyor ![]() Kırmızı yapraklılarda klorofil eksikliği olduğundan güneşe daha dayanıksız oluyorlarmış... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-05-2012
|
Verdiğiniz bilgi için teşekkürler ben de bir tanıdığın demiri bile yapıştırır bir daha ayıramazsın dediği bir madde vardı yine tabancalı ondan edineyim diyorum adını hatırlayamadım sorup size de yazarım burada çok böyle taşlar. Peki su gideri olması gerek mi yoksa altına çakıl mı doldurmak lazım fazla suyun gitmesi için? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Bence silikondan başka bir yapıştırıcı iş görmez gibi. Çünkü yüzey yüzeye oturan bir yapışma alanı yok. Bahsettiğiniz aktivatörlü yapıştıcılar vs.. hep düzgün bir yüzeye ihtiyaç duyuyorlar. Ben su giderinde sorun yaşamadım. zaten ara boşluklardan akıp gidiyor su.. ![]() ![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
yeni durumlar
Haftaiçi işler yoğun olunca bizim balkondaki tüm güncel durumlar haftasonu vuku buluyor ![]() Değişiklikleri şöyle not düşeyim; Acer'ler'in geri kalanlarına da yapraksızlaştırma işlemi yapmıştım. Eski saplar döküldü, yeni tomurcuklar geldi ve yapraklar belirdi. Artık eski sabah güneşi alan yerlerine geçecekler. 15 gün kadar güneş göstermeyerek sonbaharda olduklarını sanmaları için kandırdım ağaçları ![]() ![]() Sakızları her fırsatta çoğaltmaya çalışıyorum. Bu sezonun favorisi oldular benim için. Balkonda amaç tabi ki en az bakım ve sorunla en çok çiçeklenme süresi yakalamak ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
maviş maceram
Bir diğer çok önemli gelişme de bu hafta yana yakıla aradığım maviş macerama remen başlamam ![]() Duvar cephesinde makrame salsılara diktim tüm mavişleri. ![]() Bu saksılardaki diğer küçük mavişleri (portenglashia..) de başka saksılara aldım. ![]() Bu da ilk çiçek fotoğrafı mavişlerin ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
bitki-fener kompozisyonları :)
Bunlar da balkondan fenerli fotoğraflar. ![]() Fener ve kedi tırnağı, ![]() Fener ve maviş, ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
alibaba, çok güzel olmuş balkonunuz. alacalı sarduyada bi harika. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim sayın Hira, ülkemiz ve dünya gündemindeki bir çok olumsuzluk sebebiyle hic keyfini sürecek psikolojiye sahip olamadım ama en azından rehabilite oluyorum biraz ![]() Bitkiler çok şey öğretiyor insana. selamlar, saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-07-2010
|
Sn Alibaba, yeni aldığınız mavişlerinizi güle güle büyütün, benim gönderdiğim öbür mavişleri kaybetmenize üzüldüm, hepsi köklüydü ama neden öldüler anlamadım, sizin de dediğiniz gibi o sağlam kalan katlı beyaza benziyor. Maviş köşeniz çok güzel olmuş, büyüdüklerinde dahada güzel olacak. Sizin bana gönderdiğiniz sarduşcukların da hepsi gitti malesef, birtane bile kalmadı, sukulentlerde köklenmeler var, onlarnda birkaçı gitti ama, geri kalanları yapraklandırmayı başarabilecekmiyim bakalım... Saygılar, selâmlar... Düzenleyen aheste : 20-08-2013 saat 12:41 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Havaların biraz serinlemesiyle ikinci sardunya baharı geldi bizim balkona ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2013
|
Sayın Alibaba, sardunyalarınız harikalar maşallah çok güzel bakıyorsunuz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-07-2010
|
MAŞALLAH diyorum sn Alibaba, balkonunuz zaten süper, ama bu görüntülere ba yı lı yo rum. Selâmlar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
Muhteşem...Başka diyecek birşey bulamıyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-08-2013
|
renk renk açmış sardunyalar seyri çok güzel |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
güncel durumlar- eylül başı
Merhaba, Son durumlardan kayıtlar düşeyim topiğime dedim ![]() Havalar serinlemeye başladı artık 1-2 haftadır. Sonbahar erken başladı bu yıl sanırım. Acer renkleri kırmızı ve yeşil karışık bir haldeler.. Bakalım ne kadar kızaracaklar. ![]() Kampanulalar halen dayanmaktalar. Meğer serin hava gerçekten işe yarıyormuş. Halen çiçek açıyorlar, ama bir yandan da hızlı geçiyor artık çiçekleri. Bu gidişle 1 ay daha gidecekler sanırım ![]() ![]() ![]() Hatta Güler Hanım'ın gönderdiği yavrunun çiçekleri geçince bu hafta bir tanecik daha çiçek açtı vallahi ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
İç mekan açelyalarım bu sene ikinci çiçeklenmelerini yaptı.. Çiçeklerine kesinlikle su değmemesi gerekiyor. Hemen kararıyor yoksa, özellikle beyazlarda lekeler oldu bende, daha dikkat etmem lazım. ![]() ![]() ![]() Güler Hanım'ın atlas çiçeği sonunda köklendi. Ama 1 aydan fazla sürdü, artık büyükçe bir saksıya alacağım ilk fırsatta. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Beypazarına gittiğimde teyzelerden dağ meyveleri aldım. Bu yaşıma geldim ama yabani dağ inciri diye bir meyve bilmiyordum. Şehirde yaşayarak neleri ıskalıyoruz, ah ahh.. ![]() Bu da dağ eriği, tadı ekşi ama incir gibi ufak. Ne sulama, ne gübre var, direk doğal hayat ürünü. ![]() Alıç'ı zaten bilirsiniz. Okulda kalp hastası bir hocam; 'Ben 100 dolar verip yurtdışından özütünü alıyorum kalp kasları için. Siz utanmayın asın boynunuza çocuklar gibi yiyin' derdi. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
işte yeni 2 arkadaş
Sonunda 2 tane purple palace Heuchera edindim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-08-2013
|
çok güzel yaprakları var gerçekten nasıl çiçek açıyormu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
ilgili forum başlığında detaylı olarak görebilirsiniz çiçeklerini ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Sayın alibaba merhaba , Sayfalarınızı zevkle izledim, çok güzel, kaliteli bitkiler yetiştirmişsiniz. Ellerinize emeklerinize sağlık. Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim efendim.. Şu an uyuma dönemindeyiz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Az kaldı az ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Gilan hocam hoşgeldiniz ![]() Baharla birlikte yeni bir sinerji doğuyor mu forumda? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2009
|
Bekliyorum.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Ben ara ara kış uykusuna yatsam da hep buradayım zaten. ![]() Kıpır kıpır, bitki, yaprak, çiçek, tasarım ve bilgi paylaşımı dolu yeni bir sezon geliyor umarım... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2014
|
Sn. alibaba sizin bitkilerinize hayran kaldım maşallah, hepsi çok güzel gelişmiş. Fotoğraflara baktıkça balkonumla ilgili yeni kararlar alıyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sayın alibaba; sevmek, gönül vermek dedikleri bu olsa gerek. Maşallah balkonunuz rengarenk, bakımlı. Çok da güzel bitkileriniz var. Sardunyalarınıza bayıldım, sakızlar da ona keza, maviş hayaliniz çok güzel inşallah hayaliniz de gerçek olacak gibi görünüyor. Ellerinize, gönlünüze sağlık... Ayrıca zincir askılarınız da gayet güzel görünüyorlar, dekoratif bir görüntü oluşmuş... Eğer ki o boru çökmeyecek ise birkaç saksı daha asabilirsiniz. Rastgelsin... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Ağaç Dostu
|
Sağolun sayın YeniGine, Arka fona duvara farklı fikirlerim de var, sarmaşık konusunda ![]() ![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|