View Single Post
Eski 29-05-2013, 22:13   #100
alibaba
Ağaç Dostu

alibaba's Avatar

Giriş Tarihi: 27-10-2011
Teşekkür ederim Sakdağ...
Bir anda çok çeşide girdim arada boğulsam da elimden geldiğince yetişmeye çalışıyorum her konuğuma
Sukulentlerde aranjmandan korkuyorum açıkçası, elimdeki türler birbiriyle su ve nem bakımından pek uyuşmayabilir. İyice araştırmam lazım. Tecrübesizliğim yüzünden buddhas temple'ımı kaybettim. O nedenle ani hareketler yapmayacağım. Şimdilik saksı değişimi yapmamaya karar verdim. 15 günde bir gübreyle yetiniyorlar şimdilik. Kışın sukulentlere daha çok vaktim kalacak )
O zaman da sizin tarafa gelirim devamlı selamlar, saygılar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sakdag Mesajı Göster
Harika bir balkon yaratmışsınız, tebrikler.Ne kadar planlı çalışıp, düzen yaratmışsınız balkonunuzda.

Kendi balkonumla ilgili sürekli plan yapıp duruyorum ama sürekli yeni bitkilerle sayı arttığı için bir türlü tamam artık oldu diyemiyorum. Bir tane bile bitki almayacağım desem de sözümü bir türlü tutamıyorum maalesef. Mesela geçen yıl balkonda asla sebze yetiştirmem derken, tohum takastan gelen gelen domates ve patlıcanlar çimlenince bir anda gözdem oluverdiler.

Sardunyanıza bayıldım Sayın Alibaba9, ne kadar yoğun çiçeklenmişler öyle.
Güneş yetersizliği ile birlikte başlayan sukulentlerdeki bozulmalardan bahsetmişsiniz. Dikdörtgen saksılarda aranjman şeklinde, düzenleyip balkon demirlerine asabilirizsiniz belki. Hem böylelikle sukulentlerin geniş saksıda daha hızlı büyüyüp geliştiklerine de şahit olacaksınız.

Keyifle oturun balkonunuzda.

alibaba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön