View Single Post
Eski 29-05-2013, 11:54   #95
alibaba
Ağaç Dostu

alibaba's Avatar

Giriş Tarihi: 27-10-2011
Feriha hanım merhaba,

Ana gövdeye bağlanan çiçek sapı (dal) ve bir de çiçeğin kendi sapı var. Bazen 7-8 sap oluyor zaten bir dalda. Söylenen sadece geçen çiçeklerin kendi sapından koparmak. Dediğiniz gibi biraz kötü bir görüntü olacaktır. Sapı sonra kendisi kuruyor ve düşüyor. Geçen çiçeklerini kopardığınız daldaki diğer çiçekler de daha uzun dayanıyor sanki benim gözlemim.

Kaynak olarak hepsi yurtdışı forumları, deadheading geranium diye artattığınızda bir çok kaynak çıkıyor.

Burda da var aynı konu;
Sardunya, Pelargonium | Adan Zye Bitkiler Dünyası

Acer konusunu ise akşama hazırlayayım

iyi günler, selamlar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi feriha Mesajı Göster
Sn. alibaba9,

Sardunyaların kuruyan çiçeklerini bu güne kadar sapının dala bağlandığı yerden kopararak uzaklaştırırdım. Bugün sizden yanlış anlamadıysam bu sapın değil kuruyan çiçek kısmının alınması gerektiğini öğrendim. Gerçi bu sapların kalması görüntüyü bozacaktır ama bitkinin sağlığı için takip edilip bir süre sonra sarardığında alınabilir. Bu bilginin kaynağını merak ettim, paylaşırsanız sevinirim.

Bu arada paylaşımlarınız yapraklarına dokunmaya kıyamadığım Acer imle ilgilenmeye yönlendiriyor. Demek birbirimizi böyle etkiliyoruz.

Bu konuda hangi mevsimde ne yaptığınızı ne amaçladığınızı paylaşırsanız sevinirim.

alibaba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön