View Single Post
Eski 29-05-2013, 20:52   #97
alibaba
Ağaç Dostu

alibaba's Avatar

Giriş Tarihi: 27-10-2011
Feriha Hanım'a akçağaç uç alımı

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi feriha Mesajı Göster
Bu arada paylaşımlarınız yapraklarına dokunmaya kıyamadığım Acer imle ilgilenmeye yönlendiriyor. Demek birbirimizi böyle etkiliyoruz.

Bu konuda hangi mevsimde ne yaptığınızı ne amaçladığınızı paylaşırsanız sevinirim.
Feriha Hanım forumdan Tourkana'nın hazırladığı bir uç alımı video var. Çok faydalı olacaktır. Şu an tam mevsimi.
Akçaağaç (Acer Palmatum) Uç Alımı - YouTube

Mesela benim ağaçlardan bir örnek; Enerji devamlı üst sürgünlere gidiyor. En ucu alırsanız 1-2 gün içinde hemen yanlardan bir V şeklinde dal daha oluşuyor. O yeni sürgünler oluşunca onlardan da uç alımı yaptığınızda yeni 2şer V sürgün daha gelecek. Bunu yaparak yeni taze dalda 8 tane dalcık oluşmuş olacak. Bu da folyaj için bir sezonda müthiş bir artış tabi
Name:  501.jpg
Views: 1044
Size:  29.6 KB

Tabi bunu sürgünlerde yapıyoruz, odunsulaşmış dallarda yapmayın. Onu da kışın ağaç uykuya girince yapacağız. Esas dallanma miktarını bu budamalar belirleyecek. Kesinlen bir daldan çok fazla geri sürgün alınabiliyor akçaağaçlarda. Mesela yine bendeki ağaçlardan bir örnek.
Name:  502.jpg
Views: 1026
Size:  28.5 KB

Video herşeyi anlatıyor aslında, sormak istediğiniz birşey olursa, biliyorsam yardım etmeye çalışırım.
saygılar, selamlar

Düzenleyen alibaba : 29-05-2013 saat 21:09 Neden: ek
alibaba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön