agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Balkon ve Terasları
(https)

Beğeni Düzeni13658Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-01-2013, 00:45   #1
Ağaç Dostu

Cymbelina's Avatar

Giriş Tarihi: 18-03-2012
Bay Tömürcek, 393 nolu mesajdaki çiçeği ben de ilk kez görüyorum. Şirin birşey. İlk bakışta sıklameni andırıyor, diğer resimlerde açan çiçeği de (sadece çiçek kısmı) akşam sefasına benziyor. Muhtemelen sıklamenle alakası da yoktur, benim benzetme kabiliyetim sağolsun

Cymbelina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-01-2013, 02:19   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-09-2012
Sevgılı Cymbelına..

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina Mesajı Göster
Bay Tömürcek, 393 nolu mesajdaki çiçeği ben de ilk kez görüyorum. Şirin birşey. İlk bakışta sıklameni andırıyor, diğer resimlerde açan çiçeği de (sadece çiçek kısmı) akşam sefasına benziyor. Muhtemelen sıklamenle alakası da yoktur, benim benzetme kabiliyetim sağolsun
Bitkiler konusunda cok derın bilgi sahıbı degılım ama Begonya nın benzeri bir tur dıye bılıyorum..Siklamen soganlı bu ıse rex begonya turu buyuyen ve koklenen bır ture benzıyor.. Hemen araştırmaya başlayalım bakalım...

ıldır Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-01-2013, 02:32   #3
Ağaç Dostu

Cymbelina's Avatar

Giriş Tarihi: 18-03-2012
Sayın Ildır, inanın çok şaşırdım, hiç aklıma gelmezdi begonya olacağı Ben de çok uzman değilim neticede, ancak oldukça benzettim sıklamene, özellikle çiçek sapları vb. açısından. Rex begonyayı ise burada duydum, hatta çok ilginç gelmişti ismi, "Rex" kral anlamına da geliyor diye biliyorum, neden öyle denmiş diye bakmıştım. Onun resimleriyle de burada karşılaştım

Tömürcek, siz bir de hazır bahsi açılmışken Rex begonyanın ilginç yapraklarını inceleyin o halde, beğenebilirsiniz diye düşünüyorum.

Bazi linkler ekliyorum, yeni mesaj yazmaya üşendim

İlk linkte 852. ve 854. mesajlara dikkat, sanırım aynısı.

http://www.agaclar.net/forum/bu-bitk...r/20110-29.htm

http://www.agaclar.net/forum/sukulent/5255.htm

http://www.bahcenet.com/zumrut-dalga...-caperata.html

Düzenleyen Cymbelina : 10-01-2013 saat 05:10 Neden: ilave
Cymbelina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-01-2013, 11:52   #4
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2012
Alıntı:
İnceledim linkleri kırmızı yapraklı olan başka bir çeşidi bana sadece klasiği olsa yeter çünkü ben ondan istiyorum inşallaaaahh kısa zamanda nasip eder Allah bundan bana

bay tömürcek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2013, 02:36   #5
Ağaç Dostu

farpali's Avatar

Giriş Tarihi: 20-07-2010
Galeri: 18
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek Mesajı Göster
İnceledim linkleri kırmızı yapraklı olan başka bir çeşidi bana sadece klasiği olsa yeter çünkü ben ondan istiyorum inşallaaaahh kısa zamanda nasip eder Allah bundan bana
New England Herpetoculture LLC - Peperomia

Bu sitede satışı var,bilgine bay tömürcek

farpali Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2013, 13:18   #6
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi farpali Mesajı Göster
New England Herpetoculture LLC - Peperomia

Bu sitede satışı var,bilgine bay tömürcek
Teşekkürler farpali inceledim verdiğiniz linki ama yabancı site oradan siparişin gayet zahmetli olacağını düşünüyorum hiç yurt dışından sipariş vermedim hoş yurt içinden herhangi biyere de sipariş vermedim hiç

Bahara kadar yurt içinden ses çıkmazsa ufkumu genişletip yurt dışına açılcam sitenin adresi var nasıl olsa Tekrar teşekkür ederim

Eski 10-01-2013, 11:57   #7
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Alıntı:

Tömürcek, siz bir de hazır bahsi açılmışken Rex begonyanın ilginç yapraklarını inceleyin o halde, beğenebilirsiniz diye düşünüyorum.
Rex begonyayı biliyorum çok hoşuma gidiyo ama adapazarındaki çiçekçilerde yok sorduğum çiçekçilerden çoğu adını bile bilmiyo Nasip kısmet meselesi artık nasibim varsa gelir bulur beni rex begonyada çünkü bazı şeyler için çok uğraşıyorum elde edemiyorum ama zaman geçiyo bakıyorum kendiliğinden gelip buluyo beni Annem hep der NASİPSE GELİR HİNTTEN YEMENDEN, NASİP DEĞİLSE NE GELİR ELDEN hayat felsefem

Eski 10-01-2013, 15:23   #8
Ağaç Dostu

Bay Tömurcek..

Alıntı:
Rex begonyayı biliyorum çok hoşuma gidiyo ama adapazarındaki çiçekçilerde yok sorduğum çiçekçilerden çoğu adını bile bilmiyo Nasip kısmet meselesi artık nasibim varsa gelir bulur beni rex begonyada çünkü bazı şeyler için çok uğraşıyorum elde edemiyorum ama zaman geçiyo bakıyorum kendiliğinden gelip buluyo beni Annem hep der NASİPSE GELİR HİNTTEN YEMENDEN, NASİP DEĞİLSE NE GELİR ELDEN hayat felsefem
Bugun benım cıceklerımı aldıgım pazarın gunu .. Telefonla hem rex begonya hemde cok ıstedıgın peperomia yı sordum.. Kış nedenıyle satıs yapamadıklarını ama bahara ıkısınıde getıreceklerını söyledıler.. ee bahara ne kaldıkı..yeterki saglıkla ulasalım..en azından satan bır cıcekcı bulduk degılmi.....

Eski 10-01-2013, 15:35   #9
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ıldır Mesajı Göster
Bugun benım cıceklerımı aldıgım pazarın gunu .. Telefonla hem rex begonya hemde cok ıstedıgın peperomia yı sordum.. Kış nedenıyle satıs yapamadıklarını ama bahara ıkısınıde getıreceklerını söyledıler.. ee bahara ne kaldıkı..yeterki saglıkla ulasalım..en azından satan bır cıcekcı bulduk degılmi.....
Sayın ıldır size nekadar teşekkür etsem azdır çok candan yürekten bi insansınız Şuan sizden gördüğüm muamele sanki yıllardır tanışıyormuşuz gibi içten ve yakın Evet dediğiniz gibi bahara kaldı 2 3 ay anlamadan geçer ve bende inşallah sayenizde çiçeklerime kavuşurum Gerçekten size yürekten teşekkür ederim sayın ıldır çok mutlu ettiniz beni Allah gönlünüze göre versin Saygılarımla iyi günler

Eski 10-01-2013, 15:44   #10
Ağaç Dostu

Sevgılı tömurcek..

Alıntı:
Sayın ıldır size nekadar teşekkür etsem azdır çok candan yürekten bi insansınız Şuan sizden gördüğüm muamele sanki yıllardır tanışıyormuşuz gibi içten ve yakın Evet dediğiniz gibi bahara kaldı 2 3 ay anlamadan geçer ve bende inşallah sayenizde çiçeklerime kavuşurum Gerçekten size yürekten teşekkür ederim sayın ıldır çok mutlu ettiniz beni Allah gönlünüze göre versin Saygılarımla iyi günler
Ne demek arkadasım..Bizler burada cıcegı buruşunca üzülen tek bır dal için hayaller kuran sabah kalkınca önce pencere önundekı canlılarına gunaydın dıyen insanlarız..Bir saksı cıcege kavusmak bızde ablaya kardese kavusmakla es deger..Ben sızın yana yıkıla cıcek aradıgınızı duyupta arastırmazmıyım..Benimde aradıgım özledıgım renkler kokular var.. hanı ne derler damdan düsenin halini damdan düsen bilir..Hafta sonu musaıt olursa çiçek seralarınıda dolaşmak istiyorum.. bulursam onumuzdekı haftaya bulamazsam bahara cıcekler sendedır arkadasım.. merak etme..

Eski 10-01-2013, 15:45   #11
Ağaç Dostu

Alıntı:
Allah hepımızın gönlüne göre versin...

Eski 10-01-2013, 15:16   #12
Ağaç Dostu

Sayın Cymbelina..

Alıntı:
Sayın Ildır, inanın çok şaşırdım, hiç aklıma gelmezdi begonya olacağı Ben de çok uzman değilim neticede, ancak oldukça benzettim sıklamene, özellikle çiçek sapları vb. açısından. Rex begonyayı ise burada duydum, hatta çok ilginç gelmişti ismi, "Rex" kral anlamına da geliyor diye biliyorum, neden öyle denmiş diye bakmıştım. Onun resimleriyle de burada karşılaştım

Bazi linkler ekliyorum, yeni mesaj yazmaya üşendim

İlk linkte 852. ve 854. mesajlara dikkat, sanırım aynısı.

http://www.agaclar.net/forum/bu-bitk...r/20110-29.htm

http://www.agaclar.net/forum/sukulent/5255.htm

Zümrüt Dalgası (Peperomia caperata) | Bahçe Bitkileri Bahce Peyzaj Süs Bitkileri Organik Tarım Ziraat
Evet arkadaşım cıcegi bulmussun.. Sadece yaprak rengı farklı..Ben okul yıllarındayken evımızde vardı.. oradan hatırlıyorum..İzmir de Hatay pazarında sonbahar basında satılıyordu.. görmüstüm..Bay Tömurcek o zamana kadar bulamazsa baharda alır gönderırım..Yeterkı istesin...

Eski 10-01-2013, 11:47   #13
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Alıntı:
Bence de sıklamenle alakası yoktur çünkülümün sıklamen yumrulu oluyo Sizin benzetme kabiliyetinize göre hafif kaçmış sıklamen yani en azından yapraklar falan andırıyo ben sizden bi masal kahramanına ya da bi sanatçıya benzetmenizi umardım

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025