agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Balkon ve Terasları
(https)

Beğeni Düzeni13658Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-08-2013, 15:01   #1231
Ağaçsever

semracan's Avatar

Giriş Tarihi: 09-07-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek Mesajı Göster
Senin kaktüsler ve sukulent bir kaçtaneden fazla gibi geldi bana bardak tan ne zaman saksıya alıyorsun çünkü yetişmişler?

semracan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-08-2013, 15:05   #1232
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi semracan Mesajı Göster
Senin kaktüsler ve sukulent bir kaçtaneden fazla gibi geldi bana bardak tan ne zaman saksıya alıyorsun çünkü yetişmişler?
Kaktüslerin kök yapısı çok az olduğundan o bardaklar onlara büyük bile Arkada 3 tane uzayan var onların saksılarını değiştirmeyi düşünüyorum bitek

bay tömürcek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-08-2013, 15:08   #1233
Ağaçsever

semracan's Avatar

Alıntı:
Aslında çok güzel karışık bir saksı da toplayabilirsin mesela bir çömlek ben öyle yaptım

Eski 02-08-2013, 15:09   #1234
Ağaçsever

semracan's Avatar

Alıntı:
Çok teşekkür ederim beğenmenize sevindim Evet telgraflar kolay yetişen çiçekler ve çok gösterişliler çok seviyorum telgrafları
Gerçekten güzeller albenileri var yani...

Eski 02-08-2013, 15:14   #1235
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi semracan Mesajı Göster
Aslında çok güzel karışık bir saksı da toplayabilirsin mesela bir çömlek ben öyle yaptım
Toplu aranjmanları seviyorum ama tek tek ayrı olunca daha hoşuma gidiyor kaktüsler o yüzden böyle ayrı ayrılar

loveforlife beğendi.
Eski 02-08-2013, 15:17   #1236
Ağaçsever

semracan's Avatar

Alıntı:
Çömlekteki aranjmanları seviyorum ama tek tek ayrı olunca daha hoşuma gidiyor kaktüsler o yüzden böyle ayrı ayrılar
Ben benimkileri birleştirdim tabi hepsini değil üstünüde taşlar ile kapattım resimleri var ama ben bile bulamıyorum bakmanı isterdim güzel oluyor...

Eski 02-08-2013, 15:30   #1237
Ağaç Dostu

eceyıldız's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2013
Alıntı:
Kırmızı olan açmıştır çünkü o paskalyadır yılbaşılarda da kırmızı oluyor ama o daha çok pembe tonunda bir kırmızı oluyor. Yılbaşının yaprakları ince ve tırtıklı oluyor paskalyaya göre yaprakları biraz daha açık yeşil oluyor. Ama paskalyanın yaprakları etli ve oval daha koyu yeşil. Ve paskalya mayıs gibi açıyor, yılbaşı kasım aralık aylarında Ablacım evet kalabalık olunca sıkışıklıktan yaprakların formu bozuluyor. İstersen belirli aralıklarla dipten gelen filizleri kopar seyrelt saksını
7 tane şekerim yani hem yaprakların her rengi ve çiçeklerin her rengi hepside aynı durumda dediğini yapacağım ve seyrelteceğim zaten bu gün yeşil yapraklı kırmızı şekerimin bir kısmı çürümüş anlamadım neden çürüdü suyu mu fazla verdim çözemedim

eceyıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-08-2013, 15:31   #1238
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 15-05-2013
çok güzel çiçekler.

m_akif Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-08-2013, 16:02   #1239
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eceyıldız Mesajı Göster
7 tane şekerim yani hem yaprakların her rengi ve çiçeklerin her rengi hepside aynı durumda dediğini yapacağım ve seyrelteceğim zaten bu gün yeşil yapraklı kırmızı şekerimin bir kısmı çürümüş anlamadım neden çürüdü suyu mu fazla verdim çözemedim
Çok fazla su sevmiyorlar ablacım oyüzden çürümüş olabilir. Seyreltme yapman daha iyi olur diye düşünüyorum abla çünkü sıkışık yaprak formunu bozuyor

eceyıldız beğendi.
Eski 02-08-2013, 16:04   #1240
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi m_akif Mesajı Göster
çok güzel çiçekler.
Teşekkür ederim m_akif abicim beğenmene çok sevindim

m_akif beğendi.
Eski 02-08-2013, 18:08   #1241
Ağaç Dostu

eceyıldız's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2013
acaba şimdi yavaş yavaş seyreltsem birşey olurmu şekerlerime onları çok seviyorum başlarına bir hal gelsin istemiyorum...
ayrıca bu yıl tohumdan üretmeyi deneyeceğim bakalım başarılı olacakmıyım...

eceyıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-08-2013, 21:40   #1242
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eceyıldız Mesajı Göster
acaba şimdi yavaş yavaş seyreltsem birşey olurmu şekerlerime onları çok seviyorum başlarına bir hal gelsin istemiyorum...
ayrıca bu yıl tohumdan üretmeyi deneyeceğim bakalım başarılı olacakmıyım...
Yavaş yavaş derken nasıl yani ece ablacım anlayamadım Göz kararı seyrelt abla bişey olmaz bence ya da bir saksında dene diğerlerini de sonra yaparsın. Tohumdan kolayca ürüyor bu sene ektim ama benim tohumlar çıkınca böcek yedi yetiştiremedim çimlenme konusunda sıkıntı olmadı ama. Toprak sürekli nemli olsun kuruyunca tohumlarda kuruyor.

eceyıldız beğendi.
Eski 03-08-2013, 00:00   #1243
Ağaç Dostu

dağçiçeği's Avatar

Giriş Tarihi: 17-07-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Rana+miraç Mesajı Göster
Sevgili tömürcek;
Senin çiçekleri patpata yükleyip kaçırmayı aylar önce planlamıştık biliyorsun dağçiçeği ve cymbelinayla. Şİmdi yokluğumuzu fırsat bilip ganimetlere konmak istiyenler var.Gözüm balkonunda, liste yapıyorum en çok özendiğim çiçeklerini akide şekeri ,cam bilye, balon ,leblebi tozu ,sakız karşılığında isteyeceğim. Ama biraz geç kaldım sen büyüyüp üniversiteli abi oldun bile nasıl kandıracağız bakalım seni ?
Evet katılıyorum. Ben de bir sürü minik şeker ayarlamıştım.
Cymbelina duymasın , terliği , süpürgeyi kapıp dayanır kapına. bir an gözümde canlandırdım da , toz duman içinde kalır oralar.

dağçiçeği Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-08-2013, 01:43   #1244
Ağaç Dostu

mügem's Avatar

Giriş Tarihi: 12-12-2012
Galeri: 39
Merhaba bay tömürcek,telgraf çiçekleri benim de favorim.Hem fazla isteği olmayan,hem de gösterişli bitkiler.Bende de mor tüylü,yeşil tüylü,mor-yeşilli,yeşil-bordo dalgalı ve mavi çiçeklisinden var.Kendi sayfamı açınca inşallah hepsini göstereceğim.

mügem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2013, 03:56   #1245
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dağçiçeği Mesajı Göster
Evet katılıyorum. Ben de bir sürü minik şeker ayarlamıştım.
Cymbelina duymasın , terliği , süpürgeyi kapıp dayanır kapına. bir an gözümde canlandırdım da , toz duman içinde kalır oralar.
Şekerlere her zaman açığım ablacım asla hayır demem Sahi cymbelina ablam nerelerde? Şu sınav zamanı çok yardımcı olmuştu bana kazandığımı duysa çok sevinirdi eminim ama ortalıklarda gözükmüyor malesef Ve cymbelina abla gelsin de ben onun sopasını yemeye de razıyım

Eski 04-08-2013, 03:58   #1246
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mügem Mesajı Göster
Merhaba bay tömürcek,telgraf çiçekleri benim de favorim.Hem fazla isteği olmayan,hem de gösterişli bitkiler.Bende de mor tüylü,yeşil tüylü,mor-yeşilli,yeşil-bordo dalgalı ve mavi çiçeklisinden var.Kendi sayfamı açınca inşallah hepsini göstereceğim.
Merhaba ablacım Telgraflar gerçekten zahmetsiz ve bir okadar da gösterişli bitkiler. Sarılıcı ve sarkan türleri çok severim zaten oyüzden telgraflar çok hoşuma gidiyor Sayfa açmanı sabırsızlıkla bekliyorum ablacım çok merak ediyorum çiçeklerini çok bekletme olur mu?

loveforlife ve mügem beğendi.
Eski 04-08-2013, 09:27   #1247
Ağaç Dostu

dağçiçeği's Avatar

Giriş Tarihi: 17-07-2011
Alıntı:
Ve cymbelina abla gelsin de ben onun sopasını yemeye de razıyım

İşte bu cümle beni mahfetti. cansın sen tömürcek.

dağçiçeği Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2013, 10:19   #1248
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dağçiçeği Mesajı Göster
İşte bu cümle beni mahfetti. cansın sen tömürcek.
Gerçekten çok özledim cymbelina ablamı O kadar fotoğraf ekledim kesin karmakarışık bişeyler yazmışımdır burda olsaydı kızardı bana evladım bunlar ne doğru düzgün yaz ben yaşlıyım anlayamıyorum diye İnşallah en kısa zamanda gelir de daha fazla bekletmez bizi, merakta bırakmaz

Eski 04-08-2013, 10:23   #1249
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Giriş Tarihi: 21-05-2012
Galeri: 2
Alıntı:
Bu da morlu telgrafım Okadar güzel oldu ki çok sevdi bilgisayar masasının üstünü Ayşe ablaya gidicek bu da diğer telgraflarla beraber

Eklenti 431492

Eklenti 431493
Diğer telgraflarla beraber, bana da buyursun gelsinler... Misafiri severim. Kendi gelemiyorsa, çoluk çocuğunu yollayıversin! Yahu senden de her gün yeni bir hazine çıkıyor. İnsan giderayak gösterip aklına düşürür mü insanın?

loveforlife Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2013, 10:26   #1250
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Giriş Tarihi: 21-05-2012
Galeri: 2
Alıntı:
Bu birkaç çeşit karşısında da yutkunuyor ve de susuyorum! Ben de kaktüslerim var zannediyordum. Ah, ah... Daha Tömürcek kadar olamamışım arkadaş!

loveforlife Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2013, 10:34   #1251
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife Mesajı Göster
Diğer telgraflarla beraber, bana da buyursun gelsinler... Misafiri severim. Kendi gelemiyorsa, çoluk çocuğunu yollayıversin! Yahu senden de her gün yeni bir hazine çıkıyor. İnsan giderayak gösterip aklına düşürür mü insanın?
Ablacım merak etme senin istediklerini ayırdım ve diğer kargo göndereceğim arkadaşlar için de çiçeklerimi dağıtmadan istediklerinden çelik aldım Bayramdan sonra inşallah kargolarınız yola çıkıcak Ablacım sen adresini yaz bir ara özelime

Eski 04-08-2013, 10:36   #1252
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife Mesajı Göster
Bu birkaç çeşit karşısında da yutkunuyor ve de susuyorum! Ben de kaktüslerim var zannediyordum. Ah, ah... Daha Tömürcek kadar olamamışım arkadaş!
Estağfurullah ablacım Kaktüslerimi çok seviyordum ama ayrılmak zorundayım onlardan malesef Funda abla alıcaktı bir kaç çeşit ve sende istemiştin zaten ablacım sana da gelicek onlardan

Eski 04-08-2013, 14:07   #1253
Ağaç Dostu

sumeyra47's Avatar

Giriş Tarihi: 12-07-2013
Alıntı:
Bunu araya araya canım çıktı Geçen çiçekçime bi uğrayayım dedim bir baktım bundan da getirmişler hemen aldım bir tane Gerçek ismini bilmiyorum bizim buralarda adı çingene şalvarı Çiçek sapı yaprakları falan çok canlı çingene pembesi

Eklenti 400432

Eklenti 400433

Eklenti 400434
Sayfanızı şöyle bir gezindim geçekten çok güzel çiçekleriniz var ellerinize sağlık.Hepsine hayran kaldım özellikle kara muhabbet, turuncu paskalya, çingene şalvarı, kaktüsleriniz ve tabii ki de sabriyeler..Hepsi çok güzel ve sağlıklı..

çingene şalvarı çeliği nasıl kökleniyor bende iki küçük dal var suya koydum ama sanki susuz kalmış gibi bitkin direk toprağa dikersem olur mu?

sumeyra47 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2013, 14:44   #1254
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sumeyra47 Mesajı Göster
Sayfanızı şöyle bir gezindim geçekten çok güzel çiçekleriniz var ellerinize sağlık.Hepsine hayran kaldım özellikle kara muhabbet, turuncu paskalya, çingene şalvarı, kaktüsleriniz ve tabii ki de sabriyeler..Hepsi çok güzel ve sağlıklı..

çingene şalvarı çeliği nasıl kökleniyor bende iki küçük dal var suya koydum ama sanki susuz kalmış gibi bitkin direk toprağa dikersem olur mu?
Öncelikle sayfama hoş geldin sümeyra ablacım Çiçeklerimi beğenmene çok sevindim Çingene şalvarı suda 1 haftada köklendi ilk başlarda susuz kalmış gibi buruşuyor sonra toparlanıp çim yapıyor. Ama çok yapraklıysa kopar abla ben üstte 3 yaprak bıraktım sadece. Direk toprağı hiç denemedim suda rahat çimlendi ama. Kolay gelsin

Eski 04-08-2013, 17:57   #1255
Ağaç Dostu

sumeyra47's Avatar

Giriş Tarihi: 12-07-2013
İki gündür suyun içinde dediğiniz gibi buruştu biraz korktum galiba.Bana veren kişi cimrilik yapıp iki tane çok minik dal verdi.Benim de böyle güzel çiçeğim olsa bende kıyamam.Tutacağından hiç umudum yok dediğiniz gibi yapacağım çok teşekkür ederim..

Sevgiler.

sumeyra47 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2013, 21:31   #1256
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sumeyra47 Mesajı Göster
İki gündür suyun içinde dediğiniz gibi buruştu biraz korktum galiba.Bana veren kişi cimrilik yapıp iki tane çok minik dal verdi.Benim de böyle güzel çiçeğim olsa bende kıyamam.Tutacağından hiç umudum yok dediğiniz gibi yapacağım çok teşekkür ederim..

Sevgiler.
Merak etme ablacım düzeleceğini umuyorum Çünkü benimkide buruştu önce sonra toparladı. Veren kişi de keşke azcık kocaman verseydi ama olsun hiç vermem dememiş

sumeyra47 beğendi.
Eski 05-08-2013, 00:13   #1257
Ağaç Dostu

hira's Avatar

Giriş Tarihi: 04-06-2012
ne söylesemde hayranlığımı dile getirsen bilemedim. görsel şölen yaşattın resmen tömürcüğüm. bayıldım ki ne bayıldım harika çiçeklerin var ablacım, Allah nazardan saklasın.

hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-08-2013, 10:18   #1258
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hira Mesajı Göster
ne söylesemde hayranlığımı dile getirsen bilemedim. görsel şölen yaşattın resmen tömürcüğüm. bayıldım ki ne bayıldım harika çiçeklerin var ablacım, Allah nazardan saklasın.
Beğenmene çok sevindim hira ablacım Onlardan ayrılmak okadar zor ki Tek dileğim üniversitede de çiçek yetiştirme imkanımın olması Daha güzelleri senin olsun ablacım

hira, kılıçh ve semracan beğendi.
Eski 07-08-2013, 20:32   #1259
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Zinnialarım her seneki gibi güzelliklerini sergiliyorlar bayılıyorum bu çiçeğe Her sene çok dikkat ediyorum tohumunu kaybetmemek için. Bizim burdaki yöresel adı şam teknesi İsmin veriliş nedeni hakkında bilgi sahibi olamadım malesef

İlk olarak tohumu sadece kırmızı ve mor renkten almıştım sarı hariç tüm renkler çıktı ertesi yıl. Renk olarak turuncu ağırlıkta oluyor her sene. Bu sene kavun karpuz ocaklarına ektim hem köklerine gölge yapsın, kavun karpuz sıcaktan yanmasın diye, hem de bahçe renklensin diye. 35 ocak şam teknesi var sürüsüne bereket, her ocakta da 2 ya da 3 kök

Name:  Fotoğraf3268.jpg
Views: 746
Size:  72.3 KB

Name:  Fotoğraf3269.jpg
Views: 764
Size:  72.4 KB

Name:  Fotoğraf3262.jpg
Views: 746
Size:  72.9 KB

Name:  Fotoğraf3258.jpg
Views: 724
Size:  73.2 KB

Name:  Fotoğraf3259.jpg
Views: 732
Size:  72.0 KB

Eski 07-08-2013, 20:37   #1260
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Şu pembe katlı olan çok hoşuma gidiyor tabi turuncusuda

Name:  Fotoğraf3256.jpg
Views: 735
Size:  72.5 KB

Name:  Fotoğraf3257.jpg
Views: 722
Size:  71.6 KB

Name:  Fotoğraf3266.jpg
Views: 736
Size:  72.5 KB

Name:  Fotoğraf3265.jpg
Views: 697
Size:  56.9 KB

Name:  Fotoğraf3267.jpg
Views: 729
Size:  71.0 KB

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025