![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Cattleyanın rengi harika,daha çok yavru..Zamanla gelişimini paylaşacağım..Phalenopsislere nazaran toprağını daha kuru sevdiğini ve daha çok ışık gereksinimi olduğunu biliyorum..Sanırım en kısa zamanda toprağını değiştirmeliyim,tabii çiçeği geçtikden sonra. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Herzamanki gibi gönlüm el vermedi bu kırık saksıda durmasına.Cattleya yı saksısından çıkarttım,çok yoğun bir küf kokusu geldi toprağından.Çürümüş köklerini steril makasla temizledim.Akan suyun altında kökleri eski topraklarından arındırdım.1saat köklerdeki suyun süzülmesini bekledim,kağıt havlu ile kuruladım..Köklerine mantar ilacı sıktım ve daha önceden hazırlamış olduğum orkide toprağı ile beraber yeni saksısına geçirdim.Acele ettim ,çiçeğin geçmesini beklemeliydim ama.... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2010
|
mesajı tekrar yazdım Düzenleyen tarumok : 27-12-2012 saat 19:07 Neden: mesaj tekrar yazdım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2010
|
Alıntı:
türkiyeden mi bu? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Son Dakika! http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...leri/28622.htm sayfamda da bahsettiğim gibi ,çiçeklerimin nerdeyse herbirinin hikayeleri var..Bu muhteşem Oncidium orkideyi,yıllardır benimle olan Sevgili emektarım bana yılbaşı hediyesi olarak 5 dk. Önce getirdi...Engel olamadım gözyaşlarıma çünkü kazandığı her kuruşa bin düğüm atarak ailesine baktığını,ne zor bir yaşamı olduğunu biliyordum.. Mümkün olsa da bu çiçeğimi dondursam ve uzun yıllar benimle olsa.. Tabii adı artık bizim evimizde "Oncidium Orkide" değil....)! Bakımı için destekerinizi bekliyorum arkadaşlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|