agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Balkon ve Terasları
(https)

Beğeni Düzeni10617Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-12-2012, 16:55   #1141
Ağaç Dostu

GÜLSEN_'s Avatar

Giriş Tarihi: 08-03-2011
bu da episkiya

Eklenen Resimler

GÜLSEN_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-12-2012, 17:53   #1142
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-12-2009
yakın akraba gibi durmuyorlar mı?

GÜLSEN_ ve mrduran beğendi.
dr.arif Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-12-2012, 20:03   #1143
Ağaç Dostu

farpali's Avatar

Giriş Tarihi: 20-07-2010
Galeri: 18
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi GÜLSEN_ Mesajı Göster
farpaliiii işte atlasımın ilk filizi ablacım
Rockwool da çimlenme çok hızlı ve sağlıklı oluyor..çok sevindim

GÜLSEN_ beğendi.
farpali Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-12-2012, 22:34   #1144
Ağaç Dostu

GÜLSEN_'s Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi farpali Mesajı Göster
Rockwool da çimlenme çok hızlı ve sağlıklı oluyor..çok sevindim
evet ferzancım şimdilik çok iyi gidiyor ben siyah poşete koydum ama onun faydası oldu

farpali beğendi.
Eski 20-12-2012, 18:45   #1145
Ağaç Dostu

GÜLSEN_'s Avatar

Phalanopsis minik çiçekli orkidemin açan her çiçeğin rengi diğerinden farklı acaba neden

Eklenen Resimler

Eski 20-12-2012, 18:48   #1146
Ağaç Dostu

GÜLSEN_'s Avatar

Bugün yağmurla gelen bereketlerdi bunlar sabah gözümü kargoyla açtım ve kargodan bu minikler çıktı ve gelir gelmez hepside saksılarında topraklarına kavuştular

Eklenen Resimler

Eski 20-12-2012, 18:51   #1147
Ağaç Dostu

GÜLSEN_'s Avatar

Phalanopsis iri çiçekli güzelim yeni tomurcuk veriyor MAAŞALLAHH çiçeğin büyüklük çapı 9 cm.

Eklenen Resimler

Eski 20-12-2012, 19:08   #1148
Ağaç Dostu

sibelim's Avatar

Giriş Tarihi: 10-11-2010
gülsen abla her şey yine bir güzel görünüyor ki sorma ciğercinin kedisi gibi mırlayacağım az kaldı kohleranı ve yaşatamadığım episca yı gördükçe ... ay bakmamam lazım sayfana maşallah

GÜLSEN_ ve mrduran beğendi.
sibelim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2012, 19:57   #1149
Ağaç Dostu

GÜLSEN_'s Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sibelim Mesajı Göster
gülsen abla her şey yine bir güzel görünüyor ki sorma ciğercinin kedisi gibi mırlayacağım az kaldı kohleranı ve yaşatamadığım episca yı gördükçe ... ay bakmamam lazım sayfana maşallah
sibelim ablacım kohlera ve episkya benim çiçeklerim değil onları dr.arif bey için netten yükledim, benim episkiyam bu kadar büyük olsa ooo hiç bi saniye durmam sana gönderirim koca bir dalını

Eski 20-12-2012, 21:18   #1150
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 22-11-2012
Ablacım bu nasıl bir sayfadır böyle, Doğa sevgisi sende, el emeği sende, göz nuru sende, paylaşım çabası sende.. Sayfalarını gez gez bitiremedim ve hiç de sıkılmadım, her sayfanda yepyeni bir gün vardı sanki, evine misafir olmuş değil de, sanki aileden birisiyim duygusunu yaşattın bana, boncuk işlerin olsun, örgülerin olsun bitirdi beni, hele kızının nişanını paylaşman yok mu.. Allah mutluluklarını daim etsin, tez zamanda miniş miniş torunlar sevesin inşallah.

Druppel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2012, 21:29   #1151
Ağaç Dostu

GÜLSEN_'s Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Druppel Mesajı Göster
Ablacım bu nasıl bir sayfadır böyle, Doğa sevgisi sende, el emeği sende, göz nuru sende, paylaşım çabası sende.. Sayfalarını gez gez bitiremedim ve hiç de sıkılmadım, her sayfanda yepyeni bir gün vardı sanki, evine misafir olmuş değil de, sanki aileden birisiyim duygusunu yaşattın bana, boncuk işlerin olsun, örgülerin olsun bitirdi beni, hele kızının nişanını paylaşman yok mu.. Allah mutluluklarını daim etsin, tez zamanda miniş miniş torunlar sevesin inşallah.
Çok teşekkürler sn.Druppel güzel görüşlerin ve beğenilerin için.Evet balkonumu ziyaret eden bütün dostlarım benim ailem gibi değerlidir,her zaman beklerim balkonumu ziyaretin ben mutlu etti ablacım.Kızım için güzel dilerine teşekkür ederim.Ayrıca kızım büyük çocuğum ama onun küçüğü oğlum evli ve ben ALLAH nasip ederse temmuz ayında babaanne olucam.ALLAH bütün dostalarıma yaşatsın böyle bir duyguyu inşallah.Hepinizi seviyorum.(Size bey mi? yoksa hanımmı? diye hitab edicem bunuda belirtirseniz memnun olurum) GAZİANTEPTEN sevgi ve selamlar bütün dostlarıma

Eski 20-12-2012, 21:45   #1152
Ağaçsever

Ablacım walla çok sevindim, bana da kızım diyebilirsin, beni mutlu eder, Temmuz.. Cinsiyet tahmini için henüz çok erken, bu haberi yeni almış olmalısın, Allah sağlık sıhhat versin, sevgi dolu bir babaanne elinde büyücek ne de olsa Bu çiçekler nasıl bu kadar güzel oluyor, sırrın nedir, benim batırdığım yapraklar neden seninkiler gibi olmuyor.??? Sukulent sevdam hep içimde kalıyor, lütfen sırrını benimle paylaşşır mısın

hazan-z ve GÜLSEN_ beğendi.
Eski 20-12-2012, 21:56   #1153
Ağaç Dostu

sibelim's Avatar

Giriş Tarihi: 10-11-2010
canımsın ya sağolasın valla geçen sefer kaybettiğim için üzüldüm, bir daha bitkiye öyle eziyet edemem yolu kaldıramadı zavallı

GÜLSEN_ beğendi.
sibelim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2012, 22:37   #1154
Ağaç Dostu

GÜLSEN_'s Avatar

bütün çiçeklerin sevgiye ışığa suya vitamine ve ilgiye ihtiyaçları vardır bunları verdiğin zaman sana öyle güzellikler sunarki şaşarsın ama kaktüsler suyu pek sevmezler bunu belirteyim ablacım.Sukulentlere neden bakamıyosun sorunun **** sıkıntın ne oluyor.Benim düşüncem fazla su vermekten çürütüyorsun sanırım doğrumudur???

Papağan ve Druppel beğendi.
Eski 20-12-2012, 22:49   #1155
Ağaçsever

Bilmiyorum ki.. Ben yayılan, sarkan tipleri seviyorum daha ziyade, bi de atlaslar Atlas bitkisini sevmeyen bir kaktüssever olamaz diye tahmin ediyorum Atlası bulmak zaten bir mesele. Güler Hanım sitede paylaşmış bir dönem, sağolsun çoğu kişide Güler Atlası adıyla var.. Bir sonraki paylaşım zamanını dört gözle bekliyorum desem yeridir..
Taner Beyin sitesinde kaktüs bakımı bölümünü dikkatle okudum. Sulamada ben Saksıyı su dolu bir kaba oturturum, yaklaşık bi 15-20 dk bekledikten sonra altını siler yerine koyarım, bence toprak iyice kupkuru olmadan da sulamamaya dikkat ederim, hatta bazen yapraklar hafiften buruşmaya bile başşlar ondan sonra ne oluyorsa oluyor, ilk zamanlar toparlayan yağraklarım bir bakmışım yumuşamış sonra da .... Burdur zaten küçük memleket çoğu çiçek türünü bulamıyorum ki, hele bi de sukulent, bazı çiçekçiler zanki çok değişik bir şey söylüyomuşum gibi bakıyor yüzüme internet üzerinden alışveriş yapıyorum, onları da katledince, böyle sizlerin sayfanızdakilerle avunuyorum. En son Senecio rowleyanus aldım, Taner Beyin sitesinden, onu da öldürürsem .....

GÜLSEN_ beğendi.
Eski 20-12-2012, 23:19   #1156
Ağaç Dostu

GÜLSEN_'s Avatar

Evet Druppel ablacım sulamadi hatan yüzünden kaybediyosun sukulentlerini,su dolu bir kaba 20 dk oturtmak bence sakıncalı fazla su alıcaktır birde toprağın torf karışımı ise yandın ki ne yandın.Şimdi en baştan başlıym ablacım..
Sukulentin toprak karışımı kaktüslerle aynı olmalı yani geçirgen bir toprak karışımı olmalı asla torf kullanılmamalı, ben normal bahçe toprağına iri **** ince farketmez kum ve doğal koyun gübresi katıp bu karışıma ekiyorum ve sukulentlerin toprağı nemli olsun yeter öyle su dolu kapta bekletmek öldürür sukulentleri..
Sen yemeği ye ye ye iyice patlayana kadar sonrada 1 hafta yemek yeme olmaz, vurdunmu öldürüyosun az vericen suyunu dibi kurudukça vericen olay budur tamammı ablacım.Senecio Rowleyanus ada dikkat et ve mümkünse soğuk ama don olayı yaşamıycağı bir yere koy ve mümkünse suyu ayda bir azıcık ver yeterli kış uykusundalar şuanda bitin bitkiler...BOL ÇİÇEKLİ GÜNLER DİLİYORUM ABLACIM ...

mrduran, Sudenur ve Druppel beğendi.
Eski 20-12-2012, 23:29   #1157
Ağaçsever

Yanıtını bekliyodum ablacım Çok teşekkür ediyorum önerin için, bakalım bu sefer nasıl olcaklar, eğer bu seneciomu yaşatabilirsem, dile benden ne dilersen Peki bu durumda suyu üstten mi vermeliyim, yaprağına su değmesi bitkiye zarar vermez mi, ıslak toprakla temas eden yüzeyde çürüme olmaz mı.?

GÜLSEN_ beğendi.

Düzenleyen Druppel : 20-12-2012 saat 23:31 Neden: İlave yapmak istiyorum
Eski 20-12-2012, 23:31   #1158
Ağaç Dostu

GÜLSEN_'s Avatar

umarım bütün bitkilerin güzel sağlıklı yaşar
herşey gönlünce olsun

Eski 21-12-2012, 00:19   #1159
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 23-01-2012
Benim de ablam olur musun Gülsen abla? 38 yaşındayım uygun mudur? ) Öyle içten ve samimi, öyle doğal bir sayfa ki burası resmi olacağım diye çabalayıp daha fazla kasamayacağım kendimi, burada olmaktan büyük keyif alıyorum. Name:  utan (55 x 53).jpg
Views: 578
Size:  1.7 KB

Sudenur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-12-2012, 09:21   #1160
Ağaç Dostu

GÜLSEN_'s Avatar

Ne demek sudenur ablacım bende 48 yaşındayım,istemen yeterli seninde ablanım her zaman.İnsanlarla fazla resmiyetten hoşlanmıyorum özümde neysem öyle davranıyorum ve sanırım bunu burdaki yazılarımda da yansıtıyorum ki, siz bendeki bu sıcaklığı alabiliyorsunuzki, bunu istiyorsunuz ben çok mutlu olurum sizlere ablalık etmekten )

Eski 21-12-2012, 10:25   #1161
Ağaç Dostu

GÜLSEN_'s Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Druppel Mesajı Göster
Yanıtını bekliyodum ablacım Çok teşekkür ediyorum önerin için, bakalım bu sefer nasıl olcaklar, eğer bu seneciomu yaşatabilirsem, dile benden ne dilersen Peki bu durumda suyu üstten mi vermeliyim, yaprağına su değmesi bitkiye zarar vermez mi, ıslak toprakla temas eden yüzeyde çürüme olmaz mı.?
Druppel ablacım suyu çok az vericen için üstten vermenin hiç bir sakıncası yok ,sadece saksı içindeki toprağın yüzeyi vericen suyla ıslanınca yeterli olucaktır merak etme toprağa gelen kısımlarda çürüme olmaz suyu çok vermediğin sürece.Ve toprağın yüzeyi iyice kurumadan su vermiyceksin bu kadar

mrduran beğendi.
Eski 21-12-2012, 11:06   #1162
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 23-01-2012
Alıntı:
Ne demek sudenur ablacım bende 48 yaşındayım,istemen yeterli seninde ablanım her zaman.İnsanlarla fazla resmiyetten hoşlanmıyorum özümde neysem öyle davranıyorum ve sanırım bunu burdaki yazılarımda da yansıtıyorum ki, siz bendeki bu sıcaklığı alabiliyorsunuzki, bunu istiyorsunuz ben çok mutlu olurum sizlere ablalık etmekten )

Kesinlikle Gülsen ablam, sıcacıksın, çok tatlısın. Yaş farkımız çok değilmiş esasen lakin ben yine de abla diyeceğim, ne hissediyorsam o..

Eklenen Resimler

Düzenleyen Sudenur : 22-12-2012 saat 00:42
Sudenur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-12-2012, 14:05   #1163
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-09-2012
Sevgılı Gulsen Hanım..

Alıntı:
farpaliiii işte atlasımın ilk filizi ablacım
Sayfalarınızı zevkle gezdım.. Her cıcegınız dıgerınden daha guzek ve bakımlı.. Benım sorum Atlas tohumlarını nereden aldınız. Internette satan bır sıteye rastlamadım.. Daha önce denedınızmı ilk kezmı bu tur ekım yapıyorsunuz.. Elinize kolunuza saglık. Bol cıceklı gunler dılerım...

ıldır Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-12-2012, 16:36   #1164
Ağaç Dostu

GÜLSEN_'s Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ıldır Mesajı Göster
Sayfalarınızı zevkle gezdım.. Her cıcegınız dıgerınden daha guzek ve bakımlı.. Benım sorum Atlas tohumlarını nereden aldınız. Internette satan bır sıteye rastlamadım.. Daha önce denedınızmı ilk kezmı bu tur ekım yapıyorsunuz.. Elinize kolunuza saglık. Bol cıceklı gunler dılerım...
Sevgili ıldır atlas tohumları Amerikadan geldi ve daha önce bir çok tohum çimlendirdim ama, evet ben ilk defa atlas tohumu ektim inşallah başarılı olurum.Güzel görüşleriniz ve dilekleriniz için çok teşekkür ederim balkonumu ziyaretiniz beni memnun etti

Eski 21-12-2012, 18:39   #1165
Ağaçsever

Papağan's Avatar

Giriş Tarihi: 13-11-2012
Aman da aman, ne güzel, sıccacık bir ortam kurulmuş burda, ben de ben de ben de girmek istiyorum ailenize, ben de abla demek istiyorum size, benim de ablam olur musunuz

Sayfanızı çok beğeniyorum sevgili Gülşen Abla, sanki bütün yaşantınızı katıyorsunuz, çok teşekkür ederim ederim beni de bu yaşantının samimi ortamına dahil ettiğiniz için

Papağan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-12-2012, 23:13   #1166
Ağaç Dostu

GÜLSEN_'s Avatar

Teşekkür ederim papağan kardeşim hoş geldin ziyaretin beni mutlu etti,balkonum mevlana gibi her gelene açıktır yeterki gönüller bir olsun.Artık papağanında bir ablası var

Eski 22-12-2012, 00:57   #1167
Ağaç Dostu

dağçiçeği's Avatar

Giriş Tarihi: 17-07-2011
Sevgili Gülşen hanım çiçekleriniz bile sizin sıcaklığınızı hissediyor ki bu kadar güzel karşılık veriyor size. Emin olun yazınıza da yansıyor bu samimi ve sıcak kanlı yanınız.
Atlas fidelerinin büyüyüş macerasını merakla takip edeceğim.

dağçiçeği Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-12-2012, 20:31   #1168
Ağaçsever

Papağan's Avatar

Giriş Tarihi: 13-11-2012
Çok teşekkür ediyorum Sevgili Gülsen Abla, sayfanızı zaten ilgiyle takip ediyordum, sizden öğrenecek çok şeyim olduğunu biliyorum, artık çok daha rahat takılabilirim

Papağan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-12-2012, 21:38   #1169
Ağaç Dostu

GÜLSEN_'s Avatar

dün aldığım yeni orkidem rengine bayıldım bunun MİLTONİA

Eklenen Resimler

Düzenleyen GÜLSEN_ : 24-12-2012 saat 22:16
Eski 24-12-2012, 21:41   #1170
Ağaç Dostu

GÜLSEN_'s Avatar

Balkonun kenarına koyduğum boş saksılara yağmur suları alıyorum çiçekler bayılıyor

Eklenen Resimler

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025